Jump to content

Moto Zajednica

Suzuki SV 650/s

Recommended Posts

• Ne silazi, 6033 postova

Pa ovako, deo u kojem sj napisao parafraziram sa sposobnim vozacem je fun bike na stazi. To sam pokusavao da objasnim, jeste fun na pocetku i mozda donekle fun na stazi bez pravca.  Svakako je fun ukoliko se na stazi nalazi sa slicnim motorima ali mnogo manje fun a ja bih rekao i izvor frustracije na stazama sa dugim pravcem.

Evo ja cu ti dati dva primera gde sam licno bio, ucestvovao i video. Nije SV ali je KTM jedan cilindar oko 60 KS i oko 100 KG ne znam tacne specifikacije.

Jedan vozac Rossi Moore staza Hungaroring vozili zajedno decko je trebao vec da bude u Moto3 ali je izrastao, koliko se secam osvojio je severni kup talenata sad vozi u Americi, drugi je Alexander Weizel koji je koliko znam sad u severnom kupu talenata, osvojio juniorski sampionat Austrije i ima sanse za Moto3 i dalje. Obojica bila sa ocevima box do mene a na stazi sanom i pricao sam i gledao sam i preneo sam u svom postu sta sam video na stazi i cuo u boxu.

Nadam se da su dovoljno relevantni za misljenje ako ja vec svakako.nisam ;)

Naravno to nema veze sa onim sto sam ustvrdio. Situacija u kojoj na stazi u grupi imas 55-60 motora ciji su vozaci u grupi merenim vremenom razvrstani tako da je gotovo cela grupa u 10 sec na krugu od preko 2 minuta a motori su od 60 do 220 KS ti jasno govori koliko se muci onaj sa 60 KS da nadoknadi kad ga na pravcu prodje nas 5-6 tuljana sa 200 KS. Tog istog vozaca na R6 niko od nas ne bi video na stazi

Kako nije namera ili tema bila to nego SV  a kako sam ovo isto pricao sa Jovanom oni mi je prosle sezone potvrdio da mu se bas to desavalo na Navaku koji cak i ne pravi toliku razliku

Ne znam da li sam pojasnio ali vidim da sam ti ocigledno povredio sujetu sto mi nije bila namera ali izgleda se dogodilo

Promenio član dvlns
  • Sviđa mi se 1

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

6 hours ago, abarth_maniac said:

Moram da dodam. Motor od 70 ks i 169kg sa ramom koji ima, sve i da nista ne pipnes je i dalje jedan od boljih track day motora za amatere. Nije samo moje misljenje, znas i sam. 

I da, upravo na ovo sam mislio i o tome pisao, mislim da jeste dobar motor ukoliko se vozi sa motorima slicnih performansi odnosno ne mislim da je dobar ali zabave ce biti. Na track day se ne voze motori slicnih performansi vec se bez obzira na motor vozaci razvrstavaju po postignutim vremenima i to pokusavam da objasnim da nije bas zanimljivo. Ti ces vreme od 2 minuta morati da napravis izuzetno preciznom voznjom a ja dam gas na pravcu. Preciznu voznju na track day ima jako mali broj ucesnika tako da ces biti i frustriran i moraces da rizikujes da me obidjes narocito sto sam nisam precizan

A stvarno ne znam cije je jos to misljenje

Uostalom izvinjavam se na pisanju i povredjenoj sujeti neka cudna dosada me uopste i navela da pisem u temi koja me bas nesto ne zanima. Da se nicim izazvan SV ne nalazi u odeljku sport motocikli ne bih ni video temu

Promenio član dvlns
  • Sviđa mi se 1

• Ne silazi, 4819 postova
  • Motocikl: Honda VTR1000SP1 (Službeni), Suzuki SV650S, Tomos T15SL, Tomos T011, Tomos APN4

@dvlns je u pravu za to da SV-u zafali snage na pravcima i da zna izuzetno da iritira kad se izlomataš po krivinama i prestigneš neke i onda te oduva neko na pravcu i koči te po krivinama i onda opet sve ispočetka. Tu si bio u pravu.

SV je odličan motor za učenje tehnike vožnje i oslobađanja na stazi i prvi korak ka ozbiljnijem motoru ako neko ima ambicije da se još ubrzava.

Naravno, najbolje je da se krene od 400 ki ili 300 ki, ali ko nema novca ili ne želi da je na manjim motorima, mislim da je SV650 odličan budget bike za uživanje i solidna vremena. Da nemam ambicija da se trkam ili da postoji Twin Cup kategorija, ostajo bih na SV-u zasigurno.

• Svrati ponekad, 387 postova
  • Motocikl: MT 07
On 13. 3. 2024. at 20:26, Motorcyclist je napisao:

Zasto je SV1000 relativno jeftin model i cesto kosta isto kao i SV650?

Ima ga prijatelj koji se vozi sa nama u ekipi.

Doduše trebao bi mu momački servis, a vozi kao da ga je ukrao.

Svaka druga benzinska njegova. Potrošnju kaže neće računati.

Možda je to problem.

• Sviđa mi se 1

22 minutes ago, Jovan Ristic said:

@dvlns je u pravu za to da SV-u zafali snage na pravcima i da zna izuzetno da iritira kad se izlomataš po krivinama i prestigneš neke i onda te oduva neko na pravcu i koči te po krivinama i onda opet sve ispočetka. Tu si bio u pravu.

SV je odličan motor za učenje tehnike vožnje i oslobađanja na stazi i prvi korak ka ozbiljnijem motoru ako neko ima ambicije da se još ubrzava.

Naravno, najbolje je da se krene od 400 ki ili 300 ki, ali ko nema novca ili ne želi da je na manjim motorima, mislim da je SV650 odličan budget bike za uživanje i solidna vremena. Da nemam ambicija da se trkam ili da postoji Twin Cup kategorija, ostajo bih na SV-u zasigurno.

Znas i sam pricali smo o tome, track day pre ili kasnije udje pod kozu a kada se to desi voznja na infantiln om motoru toliko frustrira da sebe dovedes pre ili kasnije u veoma zajebanu situaciju i potencijalni pad.

Opremiti SV koliko toliko posteno za stazu je mozda samo malo jeftinije od uzeti neku R6 ili ZX6R koji ce imati sasvim dovoljno potencijala takvi kakvi su za bolje rezultate od amaterski opremljenog budzet SV.

Twin cup je super stvar i bice sve popularniji (moje misljenje) u narednim godinama jer su motori daleko jeftiniji kao i svi troskovi oko njih a zabava je dobra. Uostalom osetili ste na MEC isto to. Kada su svi manje vise tu i 50ccm je zabavno ali na stazi koja nema 800-900 metara pravca :D 

• Sviđa mi se 1

• Drug član, 2775 postova
  • Motocikl: SV 650S, Simson SR50, Cagiva Mito, CBF1000

@dvlns jesi ti u pravu, nema sta. Nisi mi povredio sujetu, samo se gadjamo recima preko tastature. 

Razlika je u tome sto ti sve vreme uporedjujes, a ja ni u jednom trenutku to nisam uzimao u obzir.

SV je fun bike. I boli me uvo da li je neko brzi na pravcu. I da li ima uopste nekog na stazi. I hebe mi se za vreme.

Sad jasnije zasto se ne slazemo? :takoje:

• Sviđa mi se 3

@abarth_maniac znam taj stav, stav koji sam imao ja koji je imao svako ko je poceo da se vozi na stazi prvih dve sezone. Vec u trecoj sezoni covek trazi od sebe da vidi napredak. 

Prepoznaces moje reci kada budes prvi put izasao sa stinta i rekao taj i taj mi je sjebao krug a veruj mi da ce to da se desi (ako vec nije).

Uopste ne moramo da se slazemo samo kazem i tvrdim da SV nije bajk za stazu, moze da se ode, da se vidi da li te radi staza ali da se konstantno ide sanse nema pri tom mislim na track day dogadjaje. Trke da u odgovarajucoj klasi. Pa ja se lozim da kupim Pit Bike da mogu da se zabavljam za malo para ali mora da nas bude 6-7 inace nema zabave

• Sviđa mi se 1

• Svrati ponekad, 161 postova
  • Motocikl: Qingy sm200 SV650N
On 18. 3. 2024. at 21:17, Motorcyclist je napisao:

Ja sam navikao saltati i cesto kočiti/usporavati kvacilom na 2 cilindra. Spustim u nizu, otpustam kvacilo. Ne znam koliko zabada motorno kada se tako vozi, kontam da nije bas da blokira tocak osim ako se nesto ne ludirate i preterujete.

Meni je trebalo malo vremena da se naviknem na motorno kočenje. Mislim da ti to nije nikakav problem. 

Da li neko ima SV 1000 da čujemo kakva su iskustva?

• Sviđa mi se 1

• Integrisan, 4994 postova

Kontam da ce ovo biti moj treci motor, e sad da li naked ili s to zavisi od cene i stanja itd... Do sada sam furao heble, na KTM 890 ADV probao prvi put korman, sirok zabolele me ruke :D. Nakeda nikad, cimam se za vetar mada kontam ni na GPZ-u nije bilo mnogo bolje sa tim vizirom al ajd. Preferiram drugu generaciju. Ne kupujem jos ali imacu na umu, pratiti oglase, i naravno nerealne cene odmah otpisujem.

Problem: nisam nikad vozio ni V2 ni 4 redna ali znam sta da ocekujem, vise od 4 redna. 

Neko spominje po forumima da se N verzija vozi lakse, obara lakse, za S malo treba upotrebiti telo @Jovan Ristic @abarth_maniacistina?

Promenio član Motorcyclist

• Motocikl: Honda VTR1000SP1 (Službeni), Suzuki SV650S, Tomos T15SL, Tomos T011, Tomos APN4
pre 44 minuta, Motorcyclist je napisao:

Neko spominje po forumima da se N verzija vozi lakse, obara lakse, za S malo treba upotrebiti telo @Jovan Ristic @abarth_maniacistina?

Vidi, to što se obara bojle je što je upravljač širi. Uspravniji je položaj i zato je opuštenije za vožnju. Kad staviš heble na S i raširiš ih malo, isto se lako vozi. Doduše, ako planiraš za ulicu i svakodnevnu vožnju, N verzija sa vizirom je bolji izbor. N ima i malo kraći prenos.

@abarth_maniac ti može reći više o svakodnevnoj vožnji S verzije, on ga je vozio uzduž i popreko po Evropi sve do Istanbula.

• Sviđa mi se 1

• Drug član, 2775 postova
  • Motocikl: SV 650S, Simson SR50, Cagiva Mito, CBF1000

N je mnogo laksi za voznju. Ali nema zastitu od vetra. S se vozi skoro kao R, sve je napred. I ima sasvim solidnu zastitu od vetra.

Ja volim heble, subjektivan sam. I nikada na otvoren put ne bih isterao naked ako mogu da biram.

Za po gradu, korman, sto siri! 

Hornet i SV Naked se voze kao bicikli. Ali je sve preko 90 km/h mazohizam. Ispod toga pojedu S verziju bez 'leba. 

• Sviđa mi se 1

• Zainteresovan, 223 postova
  • Motocikl: Suzuki sv650N, Honda Hornet 900

Samo naked, Bajo!

Priče se da bi sa nakedom Ranko spustio za sekundu svoje vreme na stazi :P

• Haha 1

• Drug član, 3021 postova
  • Motocikl: Versys 650 Kiklop

.... S verzija ima 42.17% veću frontalnu površinu od Ranka, zato je on brži na N..

Oklopi ga usporavaju, nisu aerodinamični kao on. 

• Haha 3

9 hours ago, abarth_maniac said:

N je mnogo laksi za voznju. Ali nema zastitu od vetra. S se vozi skoro kao R, sve je napred. I ima sasvim solidnu zastitu od vetra.

Ja volim heble, subjektivan sam. I nikada na otvoren put ne bih isterao naked ako mogu da biram.

Hornet i SV Naked se voze kao bicikli. Ali je sve preko 90 km/h mazohizam. Ispod toga pojedu S verziju bez 'leba. 

Vozio sam jednom motor sa kormanom, nedavno i posle 5 minuta bole me ruke od sirokog hvata :) Vozio samo heble.

Koliko pomazu oni mali viziri na nejkedu?

Promenio član Motorcyclist

• U prolazu, 70 postova
40 minutes ago, Motorcyclist said:

Vozio sam jednom motor sa kormanom, nedavno i posle 5 minuta bole me ruke od sirokog hvata :) Vozio samo heble.

Mom burazeru na Hondi SeveFifty znaci dosta taj vizir sto se vezuje za far. Problai smo jednom bez i oseti se velika razlika bez njega.

Zavisi naravno i od velicine tog vizira. Njegov je nesto izmedju.

• Sviđa mi se 1

9 hours ago, abarth_maniac said:

Retko vozim preko 100km/h al ovo deluje obeshrabrujuce.

• Zainteresovan, 223 postova
  • Motocikl: Suzuki sv650N, Honda Hornet 900

Šalu na stranu, subjektivan je osećaj. Meni lično ne odgovara da ležim ispod vizira, ne sviđa mi se taj položaj, i imam utisak da bi mi leđa otpala. 

Što se tiče nakeda, nikakav problem mi ne predstavlja brzina od 130, 140kmh, ni vetar, čak mi se i dopada. To je ta sloboda koju volim i tražim. Ja sam nekako i navikao na vetar, bez vizira. 

Sto ljudi, sto ćudi, u suštini, ko kako voli i šta mu odgovara. :)

• Sviđa mi se 3

Dosta znači vizir na nakedima. Znači i to što štiti u predelu grudi, manje zamara ramena. 

• Svrati ponekad, 161 postova
  • Motocikl: Qingy sm200 SV650N
Pre 2 sati, Motorcyclist je napisao:

Ova sva iskustva su individualana. Imam mali vizir i on malo pomaže, ali mislim da ako je kaciga loša nikakav vizir to neće nadomestiti. 

Moraš jednostavno probati SV-a.

• Sviđa mi se 2

21 hours ago, ZoranP said:

Ova sva iskustva su individualana. Imam mali vizir i on malo pomaže, ali mislim da ako je kaciga loša nikakav vizir to neće nadomestiti. 

Moraš jednostavno probati SV-a.

Nista kad dodje vreme, za Fazera mozda i mogu naci ovde momka pa da probam, za SV vec nemam. Pa otom potom. Definitivno cu morati probati ovako ne mogu odluciti. 

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja