svetac 527 Napisano Novembar 16, 2010 Drug član, 1448 postova Lokacija: subotica Motocikl: Honda ness 150 Prijavi odgovor kao problematičan mile otidji i svtom peri daj koji dinar na oltar,imao si srece! mene su kod berlina zaustavili za 130 a sa leve strane je bila tabla 100(nisam je ni video,kao iz serije kobra! dva momka u teksas jaknama sivi bmw kulturno mi uzeli 80e uz objasnjenje da je znatno vise ali posto su neko vreme isli zamnom(ima snimak) i pohvalili voznju ali.......................jbg! znaci mile pravac crkva!!! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Mojsa 226 Napisano Novembar 16, 2010 Svrati ponekad, 297 postova Lokacija: bgd Motocikl: Vfr 750 Prijavi odgovor kao problematičan Koliko vidim u nemackoj traze atest za mrezicu na farovima,a za kofere ne pise nista.Verovatno i ne misle da ce neko to sam da pravi http://www.touratech.com/shops/001/index.php?cPath=1_30 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Milos_ 280 Napisano Novembar 16, 2010 MK. Sirius - Srbija, 806 postova Lokacija: Pancevo Motocikl: KTM Supermoto T 990 '11, Piaggio Beverly Tourer 250ie '08 Prijavi odgovor kao problematičan Odgovor je, Da, mozes voziti sa nehomologovanim koferom,i ukoliko ne divljas, i vozis normalno, niko ti nece praviti problem oko toga (ili nekog drugog nehomologovanog dela), narocito jer je u pitanju kofer. Ja sam obisao celu evropu sa otvorenim, nehomologiranim auspuhom bez db killera, i nigde me niko nista nije pitao. Cak i u famoznoj Sloveniji, na koju su me mnogo upozoravali, nije bilo nikakvih problema. Uostalom, i moji koferi su bili nemohologovani - kineski, kopija givija E40. Slobodno vozi, i ne brini nista. Ne zive tamo vanzemaljci. Pa sad, "Slobodno vozi" i nije bas najkorektnija preporuka. I ja sam prosao evropu sa otvorenim auspuhom, bez problema. Pipao sam tu i tamo i trostruke brzine od dozvoljenih, pa opet nisam imao nikakvih problema. I jedno i drugo je sa legalne strane naravno zabranjeno. Cak i u Holandiji je moj auspuh ilegalan, i tu i tamo naprave sacekusu i redom sve oderu po decibelu. Za kofer ne znam za EU, ali znam za Holandiju. U Holandiji motori ne idu ni na tehnicki. Da, ali prema nama koji nismo drzavljani EU, posto kod nas nema homologacije delova, su tolerantniji, na to sam mislio. Ja s policijom nisam imao kontakta, ali prenosim savet koji sam ja dobio kada sam se raspitivao kod ljudi koji dosta putuju. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
andjelo 246 Napisano Novembar 16, 2010 Drug član, 1022 postova Lokacija: Weiss Kirchen -Bela Crkva Motocikl: kawasaki Prijavi odgovor kao problematičan sto se tice Nemacke policije oni ce ti traziti dlaku u j ... inace sve sto je dodatno na motociklu ili autu mora biti dodatno upisano tj, provereno atestom na tehnickom pregledu jedino oni proizvodi koji imaju homoligaciju se ne moraju dotatno proveriti nego samo upisati u saobracajni ,proizvod koji ima homoligaciju je vec atestirani proizvod ,inace ako policija prilikom kontrolisanja uvidi da su ti koferi neka domaca radinost i bilo sta drugo da mu je sumnjivo terace te da skines ili pozvati strucno lice da to uradi ,mozda ce ti naplatiti i neku kaznu a potom pustiti ponovo u saobracaj Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
GhostMile 4614 Napisano Novembar 16, 2010 Lord Sidious Tamni, 4841 postova Prijavi odgovor kao problematičan @andjelo Mislim da je sansa za takvu jednu agoniju poprilicno mala, ali ako se desi da bash naletis na nekog nadrkanog Hansa ima da prebrojis sve zvijezde (tj. eure ).... Za auspuh ajd i ajd, nadje se neki drkos u plastu sijena, ali za kofer (ako je atest neophodan) stvarno mislim da treba imati kamaru peha. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
andjelo 246 Napisano Novembar 16, 2010 Drug član, 1022 postova Lokacija: Weiss Kirchen -Bela Crkva Motocikl: kawasaki Prijavi odgovor kao problematičan Evo jednog primera sto se tice Nemacke policije ali nema veze sa koferima ,pre par godina gledam na nemackoj televiziji kabel 1 neku emisiju o kontroli saobracaja na putu zaustavljaju jednog Ruskog drzavljanina na ulasku u istocnu nemacku i kontrola ,traze cigarete ili neku drugu svercovanu robu i na kraju kolega policajac adje da provere gorivo u rezervoaru kad ono neko loz ulje .I ovaj njemu gospodine da li znate da sa ovim gorivom ne mozete voziti kroz nemacku ,kao gde ste sipali a ovaj objasnjava na nekoj pumpi u Poljskoj .I policajac dalje ne mozete nastaviti sa voznjom dok ovo gorivo ne ispraznite i sipate drugo ,i tamo ovamo natezanje ovaj ne razume nemacki oni pozovu i prevodioca .Te lepo policija pozove slep sluzbu natovare auto do prvog servisa i Rus morao da plati majstora i 20 l goriva .Kaznu mu nisu pisali jer ovaj navodno nije imao vise para al je zato platio 380 evra majstora ,slep sluzbu i gorivo . Kontrolu vrsila ZOLL POLIZEI ova lokalna i nije toliko losa , a ovi kao kerovi imaju sva ovlascenja ................ Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
bmw 1750 Napisano Novembar 16, 2010 Drug član, 1693 postova Lokacija: Ljubljana Motocikl: BMW R1200C , BMW R1200GS, Yamaha TDM900,Kove 500X, KYMCO S200 People, Suzuki Burgman 650 executive, Tomos Automatic Prijavi odgovor kao problematičan Evo jednog primera sto se tice Nemacke policije ali nema veze sa koferima ,pre par godina gledam na nemackoj televiziji kabel 1 neku emisiju o kontroli saobracaja na putu zaustavljaju jednog Ruskog drzavljanina na ulasku u istocnu nemacku i kontrola ,traze cigarete ili neku drugu svercovanu robu i na kraju kolega policajac adje da provere gorivo u rezervoaru kad ono neko loz ulje .I ovaj njemu gospodine da li znate da sa ovim gorivom ne mozete voziti kroz nemacku ,kao gde ste sipali a ovaj objasnjava na nekoj pumpi u Poljskoj .I policajac dalje ne mozete nastaviti sa voznjom dok ovo gorivo ne ispraznite i sipate drugo ,i tamo ovamo natezanje ovaj ne razume nemacki oni pozovu i prevodioca .Te lepo policija pozove slep sluzbu natovare auto do prvog servisa i Rus morao da plati majstora i 20 l goriva .Kaznu mu nisu pisali jer ovaj navodno nije imao vise para al je zato platio 380 evra majstora ,slep sluzbu i gorivo . Kontrolu vrsila ZOLL POLIZEI ova lokalna i nije toliko losa , a ovi kao kerovi imaju sva ovlascenja ................ vožnja na lož ulje kod nas povlači kaznu od minimalno 1800 evra...a može i trajno oduzimanje vozila. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Skyrunner 5011 Napisano Novembar 17, 2010 Drug član, 1885 postova Lokacija: Beograd Prijavi odgovor kao problematičan I kod nas je zabranjeno loz ulje u autima, i pre se to vise proveravalo, jer gorivo je skoro isto kao D2 samo je namerno ofarbano u crveno i na njega se ne placa akciza Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
JevtaNS 1891 Napisano Novembar 17, 2010 Drug član, 2869 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: strom 650 Prijavi odgovor kao problematičan I kod nas sve što se montira na vozilo mora da bude homologovano ili atestirano Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
SINOVACSC 31 Napisano Novembar 17, 2010 U prolazu, 18 postova Lokacija: zrenjanin/ Motocikl: dominator Prijavi odgovor kao problematičan Eeee, al ako gurtne nisu atestirane? one kineske sa pancevackog buvljaka imaju atest 100% Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
doktor 4789 Napisano Novembar 18, 2010 Ne silazi, 5560 postova Lokacija: Kraljevo Motocikl: XT1200Z Super Tenere Prijavi odgovor kao problematičan I kod nas je zabranjeno loz ulje u autima, i pre se to vise proveravalo, jer gorivo je skoro isto kao D2 samo je namerno ofarbano u crveno i na njega se ne placa akciza Tokom 90-ih godina, sa Opel Omegom smo presli preko 100000km samo na loz ulje. D2 nije sipan ukupno mozda 5 puta, a nije imalo ni gde jer nije bilo goriva na pumpama. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
svetac 527 Napisano Novembar 18, 2010 Drug član, 1448 postova Lokacija: subotica Motocikl: Honda ness 150 Prijavi odgovor kao problematičan Eeee, al ako gurtne nisu atestirane? ni sa time nije sala!! na gurtnama postoji neka platnena etiketa na kojoj stoji koje su godiste i koliko njutna nose,da ne poverujete da se i za to kace! mi smo uzimali nove,zbog tih gluposti!! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Skyrunner 5011 Napisano Novembar 18, 2010 Drug član, 1885 postova Lokacija: Beograd Prijavi odgovor kao problematičan I kod nas je zabranjeno loz ulje u autima, i pre se to vise proveravalo, jer gorivo je skoro isto kao D2 samo je namerno ofarbano u crveno i na njega se ne placa akciza Tokom 90-ih godina, sa Opel Omegom smo presli preko 100000km samo na loz ulje. D2 nije sipan ukupno mozda 5 puta, a nije imalo ni gde jer nije bilo goriva na pumpama. Znam, mnogi su to radili, ali neko je prosao neko nije, mom ocu su jedno par puta otvarali filter za gorivo da vide ima li crvene boje negde, stvar je u tome ako te ubode, vise srece sledeci put... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
lalajko 2021 Napisano Novembar 18, 2010 Teoreticar ..., 12115 postova Lokacija: Lazarevac Motocikl: BMW R1200GS Adv Prijavi odgovor kao problematičan Hm... momci, tema su koferi u samogradnji u inostranstvu - da ili ne. Pustite sad loz ulje na miru Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Velimlje2 707 Napisano Novembar 18, 2010 Drug član, 1461 postova Motocikl: 2017 BMW R1200GS Exclusive Prijavi odgovor kao problematičan Neznam za Nemce , oni su poslovicno pedantni , mozda da ti i prave pitanje Ali inace , cisto sumljam da tu postoji neka regulativa . Drugo je Turatech , oni su kompanija . Da ti napravis kofer za sebe bilo gde u Evropi , ne verujem da ce iko da te pita , ali da jih pravis i preprodajes , onda bi verovatno trebao atest . Dok se sve to sto si namontirao na svoj motor ne razpada ili klima i preti da ce da odpadne , i dok ne smeta svetlima i slicno , nema sanse da imas problem . Kad bi video kakve kofere voze kuriri po Londonu , nebi brinuo o tvojim koferima , siguran sam ... 3 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
arnyman 1729 Napisano Novembar 18, 2010 Drug član, 2753 postova Lokacija: MNE-SRB-BIH-CRO (trenutno Herceg Novi)) Motocikl: GPZ 500 Street Twin Prijavi odgovor kao problematičan Uh a šta ja da radim, ne samo da mogu da batalim bisage u samogradnji, nego još malo neću imati jednog jedinog djela na motoru koji je fabrički, ako to krenem da atestiram manje će me koštat novi motor. Mada je sve urađeno propisno i ne ugrožava bezbjednost ipak me ne bi začudilo da neko kaže "ovo nije fabrički, mora na atest" Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
svestenik 193 Napisano Novembar 19, 2010 Zbunjen, 888 postova Lokacija: Banjaluka, Republika Srpska Motocikl: XRV 650 RD03, KLE500 Prijavi odgovor kao problematičan Dosta ljudi po Evropi pravi ili je napravilo sebi kofere, pogledajte samo strane forume. Nisam cuo da se i jedan od njih zalio na uznemiravanje, a niko ne spominje ateste . Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
bopk 1430 Napisano Novembar 20, 2010 Drug član, 1951 postova Lokacija: Prokuplje Motocikl: Strom 650 xt Prijavi odgovor kao problematičan Ja imam alu kofere koje je covek iz evropske unije. Vozio je tamo na svom motoru, proputovao je dosta, obissao afriku sa njima i evo ih sad kod mene. Niakav atest nisam dobio uz njih. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...