jager 3446 Napisano Novembar 13, 2010 Ne silazi, 6281 postova Lokacija: Hameln, Germany Motocikl: Africa Twin CRF1000 Prijavi odgovor kao problematičan Lepo su mi svi govorili da se na offroad ne ide sa okačenim topcase-om. Znam ja to i sam, međutim kada je euforija velika, često se zaboravlja na banalnosti i sitnice. E, tako sam ja u subotu totalno smetnuo s uma da je za offroad po Kepojebini trebalo skinuti kofer Epilog: Skršena plastična noseća ploča po pola, te zamalo izgubih ceo veliki Givi kofer. Gumene gurtne su mi tada bile najbolji prijatelj, pa je kofer maximalno izvezan, ipak bezbedno stigao kući. Majstor Branko (aka Svetac) mi je onomad napravio sjajnu mrežicu za zaštitu farova, pa ajd' da vidimo da li će znati da napravi i nešto malo komplikovanije Elem, glavna ideja je bila da se postojeći plastični nosač nekako odozdo pojača nekom konstrukcijom od izvarenih cevki. Tražili smo po internetu Givi ploče, kad se najednom ukazala METALNA ploča!! Odmah je pao dogovor da pravimo nešto slično tome! Kako već imam nosače bočnih kofera, takođe za Givi Monokey sistem kačenja, odlučili smo da bravicu i ona dva "pipka" na koje se kači zadnji deo kofera skinemo sa jedne strane i iskoristimo ih za nosač topcase-a. Bočne kofere kačim 2 puta godišnje, a topcase skoro nikada ni ne skidam (osim od sada na offroadu ). Čim smo smislili šta nam treba, Svetac je prionuo na posao. Ja sam manje-više samo smetao i zakerao, a malo i pridržavao kada je bilo potrebno Ideja je bila da napravimo nešto što liči na ono što smo videli na netu, a da po dimenzijama odgovara puknutoj ploči koju sam imao na Africi. Ploča je zamišljena da ima dva radijusa od savijenih cevi, međusobno povezanih cevkom i metalnim trakama na koje će se montirati elementi skinuti sa bočnog nosača. Prvo je ravnu cevku počeo savijati nekom čudnom bravarskom metodom savijanja "na hladno". Cevku je na određenim mestima zasekao fleksom i onda ih po tim usecima savijao. Počeo je od spoljnjeg radijusa: Zatim je zavarena donja prečka: a potom zavareni rezovi koji su služili za savijanje: Nakon toga je počelo savijanje cevke za unutrašnji radijus: U primeru koji smo našli na internetu, bile su dve poprečne cevi za ojačanje konstrukcije. No, kako je ono pravljeno od aluminijuma, a naša varijanta od gvožđa, dogovorili smo se na licu mesta da je sasvim dovoljna i jedna cev. Zavarena je i ova cev, pa su varovi lepo obrušeni: I onda, jedna proba, čisto da vidimo kako će to da izgleda na motoru: Rezultat je obećavao, ali je do finalnog proizvoda bilo još mnogo da se radi. Sledeći korak je bio varenje metalnih traka u kojima će biti ubušene rupe za elemente sa bočnog nosača, kao i rupe za šarafe kojima će se cela skalamerija prišrafiti za motor. Zavarene trake i izbušene rupe za pričvršćivanje: Tačan položaj rupa je prenesen sa bočnog nosača specijalnom kompjuterskom obradom i posebnim alatom: Zatim, malo finog turpijanja i doterivanja: I na kraju farbanje i sušenje: Došao je trenutak da pričvrstimo gotov nosač na Afriku: Gotov i montiran finalni proizvod izgleda ovako: Krajnji rezultat je prevazišao i moja najoptimističnija predviđanja!! Nosač izgleda lepo, funkcionalan je isto kao i stari, čak i bolji za nijansu. Sada je kofer odlično utegnut i nema mrdanja tamo-amo za par milimetara, a što je bio slučaj sa originalnom plastičnom Givi pločom! Jedina mana koju svemu ovome mogu da nađem je nešto veća težina, pošto je sve urađeno od metala, ali je nosivost i trajnost više nego značajno bolja. Majstor Svetac je napravio vrhunski posao i sada moja gospodža ponovo ima svoj naslon a i ja sam prezadovoljan! Alal vera, majstore! Sad mogu ponovo na offroad Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
aca-pn 6450 Napisano Novembar 13, 2010 Enduraš, 6403 postova Lokacija: Paracin Motocikl: CRF300L Prijavi odgovor kao problematičan Extra je ispalo, a za tezinu ne brini, na motor od jos malo pola tona tih 5-6 kg dodatka nije nista Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
svetac 527 Napisano Novembar 13, 2010 Drug član, 1448 postova Lokacija: subotica Motocikl: Honda ness 150 Prijavi odgovor kao problematičan pred poslednja slika govori u prilog toga ("teraj djubre is dvorista") koliko mi je stalo do toga posla oko paprike! mada naviknut na onu staru "kad je muka ajde djuka,kad jebedu djuku ne zovedu" ,odradio sam od prirucnih materijala! bitno da je jager,zadovoljan novi nosacem! naravno i njegova lepsa polovina ima gde da se nasloni dok spava! 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Arakis 6200 Napisano Novembar 13, 2010 Svakom po zasluzi, 12452 postova Lokacija: NBGD - KN04ET Motocikl: Honde Transalp, plavi i narandžasti, oba za dečake Prijavi odgovor kao problematičan Svaka ti čast Branko, stvarno lepo i korisno Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
svetac 527 Napisano Novembar 13, 2010 Drug član, 1448 postova Lokacija: subotica Motocikl: Honda ness 150 Prijavi odgovor kao problematičan jos da nisam zapinjao za jagera koji se druzio za dorom(hasky,koji vole druzenje) i da nije kasnio kao i obicno,mozda bi i lepse ispalo! no verujem da bise nekom drugacijom zastitom npr plastificiranje dobio lepsi krajnji izgled! no,kazu ljudi "za koga je,dobro je"! 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
vlajko 2670 Napisano Novembar 13, 2010 Advanced DJ Member, 4305 postova Lokacija: Dunav na vidiku.. Motocikl: Šarulja queen RD04 Prijavi odgovor kao problematičan Svaka cas majstori.. Sad ce mu biti lakse da ga dize na tocak Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Popsy 2907 Napisano Novembar 13, 2010 Ministar za Enduro, ratluk i ženske motore, 5393 postova Lokacija: Južna Čukarica / Beograd Motocikl: HTZ 750 Prijavi odgovor kao problematičan Extra odrađeno Svaka cas majstori.. Sad ce mu biti lakse da ga dize na tocak jeste ali mu je sada top speed pala sa 130 na 117kmh :P:P Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
jager 3446 Napisano Novembar 13, 2010 Ne silazi, 6281 postova Lokacija: Hameln, Germany Motocikl: Africa Twin CRF1000 Prijavi odgovor kao problematičan Ćuti ti, "različiti" jedan! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
scuba 15 Napisano Novembar 13, 2010 Çelebi, 2415 postova Lokacija: Beograd - Vuk Motocikl: Imam Prijavi odgovor kao problematičan Brutalan dizajn ali efikasan. Za koga je, drugačije ne vredi da bude (jel tako, Popsy?) Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
bopk 1472 Napisano Novembar 13, 2010 Drug član, 1982 postova Lokacija: Prokuplje Motocikl: Strom 650 xt Prijavi odgovor kao problematičan Bar da imas jednu kvalitetnu stvar na tom motoru. Kad to nije ram, agregat, struja i karburatori onda bar da imas kvalitetnu plocu za kofer. Svidja mi se kako je ispalo. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Popsy 2907 Napisano Novembar 13, 2010 Ministar za Enduro, ratluk i ženske motore, 5393 postova Lokacija: Južna Čukarica / Beograd Motocikl: HTZ 750 Prijavi odgovor kao problematičan Brutalan dizajn ali efikasan. Za koga je, drugačije ne vredi da bude (jel tako, Popsy?) Baš tako :D Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
YOman 109 Napisano Novembar 14, 2010 Motorradfahrer, 1733 postova Lokacija: BGD Motocikl: Race Bike in a Tuxedo Prijavi odgovor kao problematičan Woow....dobar posao, momci! Zlatne ruke Branko ima... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
scuba 15 Napisano Novembar 14, 2010 Çelebi, 2415 postova Lokacija: Beograd - Vuk Motocikl: Imam Prijavi odgovor kao problematičan Bar da imas jednu kvalitetnu stvar na tom motoru. Kad to nije ram, agregat, struja i karburatori onda bar da imas kvalitetnu plocu za kofer. Svidja mi se kako je ispalo. Uuuuuuuuuuuuu... Jageru! :D :D Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
jager 3446 Napisano Novembar 14, 2010 Ne silazi, 6281 postova Lokacija: Hameln, Germany Motocikl: Africa Twin CRF1000 Prijavi odgovor kao problematičan Eeeh... Šteneraš je to. Moraš imati razumevanja za njegov mali, nerazvijeni mozak. Šta ću sa njima kad su naši Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
vlajko 2670 Napisano Novembar 14, 2010 Advanced DJ Member, 4305 postova Lokacija: Dunav na vidiku.. Motocikl: Šarulja queen RD04 Prijavi odgovor kao problematičan Tebi vidim nesanica drma? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
JevtaNS 1928 Napisano Novembar 14, 2010 Drug član, 2876 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: strom 650 Prijavi odgovor kao problematičan Lepo al imam jednu zamerku:D Kad ste vec sve to radili trebali ste napraviti i naslin za suvozaciciu da se ne naslanja na kofer nego na nosac. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
aca-pn 6450 Napisano Novembar 14, 2010 Enduraš, 6403 postova Lokacija: Paracin Motocikl: CRF300L Prijavi odgovor kao problematičan Pa nije to kruzer da se naslanja na nosac Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
svetac 527 Napisano Novembar 14, 2010 Drug član, 1448 postova Lokacija: subotica Motocikl: Honda ness 150 Prijavi odgovor kao problematičan imao je kruzera pa je pobegao od njega,kaze bio mu je tvrd!! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
JevtaNS 1928 Napisano Novembar 14, 2010 Drug član, 2876 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: strom 650 Prijavi odgovor kao problematičan Objasnite Vi to onima sto se naslanjaju na kofer a ne meni ja znam meni je kofer daleko. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
YOman 109 Napisano Novembar 14, 2010 Motorradfahrer, 1733 postova Lokacija: BGD Motocikl: Race Bike in a Tuxedo Prijavi odgovor kao problematičan A kada cete da ubacujete plinsku bocu, sporet i mini frizider...? 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
svetac 527 Napisano Novembar 14, 2010 Drug član, 1448 postova Lokacija: subotica Motocikl: Honda ness 150 Prijavi odgovor kao problematičan za mini frizider trazimo mesto a za bocu smo vec resili,zbog toga i pojacavamo nosac kofera!! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
BusMan 2025 Napisano Novembar 14, 2010 Drug član, 2888 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Kliks Prijavi odgovor kao problematičan Nadimak majstora nije slucajan ! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
johann 850 Napisano Novembar 14, 2010 Cuore Sportivo, 1338 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: KTM LC4 620, KTM 790 Adventure Prijavi odgovor kao problematičan Lepo ispade nosač kofera. Jageru al mislim da ćeš morati i rep da ojačaš usled prekomerne težine opreme na AT Jel reši ti onaj krivi korman ? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
grof 651 Napisano Novembar 14, 2010 drkadzija, 1229 postova Lokacija: novi sad Motocikl: njemac tisuca za na koleno, talijansko prdekalo za grad, debeli nindza Prijavi odgovor kao problematičan Lepo, lepo......e sad, mi praktičari bi rekli pa mogao si to i gotovo da kupiš.....ima iz kappa-e i nije mnogo novaca Btw. lepo je ispao i ovaj vaš rad moram priznati. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
aca-pn 6450 Napisano Novembar 14, 2010 Enduraš, 6403 postova Lokacija: Paracin Motocikl: CRF300L Prijavi odgovor kao problematičan Taj iz kappa-e siguno nije ovako jak Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...