dr_kolew 139 Napisano Novembar 3, 2010 Svrati ponekad, 377 postova Lokacija: Zemun-Beograd Motocikl: Honda nc750,Xevo 400 Prijavi odgovor kao problematičan interesuje me 4t sa vodenim hladjenjem i malom potrosnjom koji moze da bude za putovanja a najcesce za polu otvoreni put i grad,kubikaza od 350ccm do 850ccm,napominjem da mi off road nije bitan jer za to imam kdx-a,koji je upravo prepravljen samo za off! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
JevtaNS 1884 Napisano Novembar 3, 2010 Drug član, 2868 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: strom 650 Prijavi odgovor kao problematičan Neznam šta je skupo a šta jevtino šta je mala ,a šta velika potrošnja zovi pa da se dogovorimo http://forum.bjbikers.com/index.php?/topic/54282-aprilia-pegaso-2001/page__p__934978__fromsearch__1#entry934978 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
bukovski 36 Napisano Novembar 8, 2010 Svrati ponekad, 364 postova Lokacija: Vlasotince Motocikl: kawa er5 Prijavi odgovor kao problematičan kle 500 ? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
tuono 36 Napisano Novembar 10, 2010 ============, 132 postova Lokacija: Trebinje Hercegovina Motocikl: suzuki DL 650 V-Strom Prijavi odgovor kao problematičan Putni enduro,mala potrosnja, nije za off road? Jesi li razmisljao o V-Stromu 650 koji otprilike zadovoljava ove kriterijume. Ja ga vozim vec drugu sezonu i veoma sam zadovoljan. 4 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
SHOKLA 1750 Napisano Novembar 28, 2010 Drug član, 1488 postova Lokacija: KLADOVO, KLADOVO, KLADOVO Motocikl: Mali Plavi Zeka S '06., VFR 800 V-Tec '02., TL 1000s '97., FJR 1300 '02., Gillera Runner FXR '02., Peugeot Vivacity. Suzuki AY 50 Katana - za sada... I SVI LEPI!!! Prijavi odgovor kao problematičan interesuje me 4t sa vodenim hladjenjem i malom potrosnjom koji moze da bude za putovanja a najcesce za polu otvoreni put i grad,kubikaza od 350ccm do 850ccm,napominjem da mi off road nije bitan jer za to imam kdx-a,koji je upravo prepravljen samo za off! KLE 500 Masina 4t H2O hladjenje Potrosnje na putu do 80 km/h solo do 4 l/100km, u duetu do 4,5 l/100km Ok za putovanja, lagam za voznju i odrzavanje, a gabaritno je veliki Kao rodjen za poluotvoren put i grad Nije za ozbiljniji off Zapremina ispod 500ccm = niska registracija Delova na svakom koraku - kao za Golfa 2 POZZZZZZZZZZZZ Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Nick Blue 26 Napisano Novembar 28, 2010 Svrati ponekad, 204 postova Lokacija: Zemun Prijavi odgovor kao problematičan Osim KLE koji je dobra varijanta cena / kvalitet razmišljao bih o Suzuki DR 650. Ima ih dosta u oglasima(cena već od 1.200-1.500 EUR) - dugo se proizvode, verujem da ima dovoljno delova. RS varijanta ima i solidnu zaštitu od vetra. Mana je skuplja registracija nego za KLE. Ipak je stvar ukusa presudan faktor pri kupovini motora. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
SHOKLA 1750 Napisano Novembar 29, 2010 Drug član, 1488 postova Lokacija: KLADOVO, KLADOVO, KLADOVO Motocikl: Mali Plavi Zeka S '06., VFR 800 V-Tec '02., TL 1000s '97., FJR 1300 '02., Gillera Runner FXR '02., Peugeot Vivacity. Suzuki AY 50 Katana - za sada... I SVI LEPI!!! Prijavi odgovor kao problematičan Osim KLE koji je dobra varijanta cena / kvalitet razmišljao bih o Suzuki DR 650. Ima ih dosta u oglasima(cena već od 1.200-1.500 EUR) - dugo se proizvode, verujem da ima dovoljno delova. RS varijanta ima i solidnu zaštitu od vetra. Mana je skuplja registracija nego za KLE. Ipak je stvar ukusa presudan faktor pri kupovini motora. DR 650: Vece vibracije, posto je 1 cil Skuplja registracija, prelazi 500ccm Manja snaga od KLE-a Manja max brzina Problemi sa kontra osovinom, tegovima, vratilima...jbm li ga cime u motoru Gabaritno manji motor=manje mesta na putovanjima udvoje Veci obrtni moment na nizim obrtajima - bolji za tezi off U RS verziji izgleda bas ok 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Rolle2010 480 Napisano Novembar 30, 2010 Drug član, 1175 postova Lokacija: S. Venac - Beograd Motocikl: Maca Prijavi odgovor kao problematičan Ako vec hoces nesto za putovanja ja bih na tvom mestu zaobisao jednocilindricne motore jer vibracije ipak znaju dobro da umore, a pritom veoma cesto imaju previse uska i tvrda sedista. Ne znam koliki budzet si planirao ali da sada kupujem motor za sebe sa takvim prohtevima najverovatnije bih isao na vec spomenutog V-Stroma 650(fenomenalan motor sa odlicnim odnosom ulozeno/dobijeno i za svoju klasu smesnom potrosnjom u nekoj normalnoj voznji) u suprotnom bih ostao na KLE-u. Naravno ukusi se razlikuju. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
rope34 12 Napisano Novembar 30, 2010 Svrati jednom-dvaput nedeljno, 78 postova Lokacija: Srbija, Subotica Motocikl: Suzuki DR800s BIG (SR42) Prijavi odgovor kao problematičan Ako vec hoces nesto za putovanja ja bih na tvom mestu zaobisao jednocilindricne motore jer vibracije ipak znaju dobro da umore, a pritom veoma cesto imaju previse uska i tvrda sedista. Ne znam koliki budzet si planirao ali da sada kupujem motor za sebe sa takvim prohtevima najverovatnije bih isao na vec spomenutog V-Stroma 650(fenomenalan motor sa odlicnim odnosom ulozeno/dobijeno i za svoju klasu smesnom potrosnjom u nekoj normalnoj voznji) u suprotnom bih ostao na KLE-u. Naravno ukusi se razlikuju. Slazem se sa ovim, jer od budzeta zavisi moguci izbor. Za recimo 4-4,5k moze lep Strom da se uzme, dok bi za recimo 2k ja gledao KLE ili Transalpa. KLE sam imao i to je super motor za ulozene pare, i mislim da zadovoljava vecinu stvari koje si naveo u prvom postu. Pozz Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
rope34 12 Napisano Novembar 30, 2010 Svrati jednom-dvaput nedeljno, 78 postova Lokacija: Srbija, Subotica Motocikl: Suzuki DR800s BIG (SR42) Prijavi odgovor kao problematičan Npr Strom 06 Deluje ok.. Pozz Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Mata 19 Napisano Decembar 3, 2010 Svrati ponekad, 169 postova Lokacija: UE Motocikl: BMW f650 furuna, R1200gs LC Prijavi odgovor kao problematičan a do kojih parica si viljan da pazariš ? Ipak je to , barem po meni parametar za konkretne predloge Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Phobos 36 Napisano Decembar 3, 2010 U prolazu, 79 postova Lokacija: Nish Motocikl: Yamaha TDM 850 3VD Prijavi odgovor kao problematičan interesuje me 4t sa vodenim hladjenjem i malom potrosnjom koji moze da bude za putovanja a najcesce za polu otvoreni put i grad,kubikaza od 350ccm do 850ccm,napominjem da mi off road nije bitan jer za to imam kdx-a,koji je upravo prepravljen samo za off! TDM i tacka. Nema boljeg Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
dr_kolew 139 Napisano Decembar 7, 2010 Svrati ponekad, 377 postova Lokacija: Zemun-Beograd Motocikl: Honda nc750,Xevo 400 Prijavi odgovor kao problematičan hvala na svim savettima imacu dugu zimu pa cu valjda nesto odabratti Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
tdm 72 Napisano Decembar 7, 2010 Svrati ponekad, 210 postova Lokacija: Kikinda Motocikl: YAMAHA TDM 900 Prijavi odgovor kao problematičan TDM,TDM,TDM,... Idealan za putovanja, agilan agregat, dobro se snalazi i po gradu,potrosnja oko 5-6L. Istu dilemu sam imao i ja kad sam uzimao motor. I odluka je pala na TDM. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
bukovski 36 Napisano Decembar 20, 2010 Svrati ponekad, 364 postova Lokacija: Vlasotince Motocikl: kawa er5 Prijavi odgovor kao problematičan registracija ga kolje 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
aca-pn 6421 Napisano Decembar 20, 2010 Enduraš, 6391 postova Lokacija: Paracin Motocikl: CRF300L Prijavi odgovor kao problematičan TDM,TDM,TDM,... Idealan za putovanja, agilan agregat, dobro se snalazi i po gradu,potrosnja oko 5-6L. Istu dilemu sam imao i ja kad sam uzimao motor. I odluka je pala na TDM. O cemu ti to ? Vidis da covek trazi putni enduro sa malom potrosnjom. TDM nit je enduro niti malo trosi. Inace odlican je motor, da se razumemo, ali nije to sto on trazi. 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
bmw 1750 Napisano Decembar 20, 2010 Drug član, 1693 postova Lokacija: Ljubljana Motocikl: BMW R1200C , BMW R1200GS, Yamaha TDM900,Kove 500X, KYMCO S200 People, Suzuki Burgman 650 executive, Tomos Automatic Prijavi odgovor kao problematičan F 800 GS......zadovoljava sve tvoje zahteve (o potrošnji,putnoj brzini,itd....) 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
jager 3445 Napisano Decembar 20, 2010 Ne silazi, 6281 postova Lokacija: Hameln, Germany Motocikl: Africa Twin CRF1000 Prijavi odgovor kao problematičan A kako bi bilo da čovek prvo kaže koliki mu je budžet za kupovinu motora? Ovako možemo do sutra da nabrajamo modele... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
aca-pn 6421 Napisano Decembar 20, 2010 Enduraš, 6391 postova Lokacija: Paracin Motocikl: CRF300L Prijavi odgovor kao problematičan Cim mu je bitna potrosnja, sigurno trazi f800gs da uspara na gorivu 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
jager 3445 Napisano Decembar 20, 2010 Ne silazi, 6281 postova Lokacija: Hameln, Germany Motocikl: Africa Twin CRF1000 Prijavi odgovor kao problematičan Heheheh Da, najverovatnije... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
lalajko 2021 Napisano Decembar 20, 2010 Teoreticar ..., 12115 postova Lokacija: Lazarevac Motocikl: BMW R1200GS Adv Prijavi odgovor kao problematičan Sto da ne? Nisam vozio, ali sam ubedjen da motor kao 800GS sa ubrizgavanjem moze da trosi na otvorenom ispod 5 litara na 100. Pitanje je samo da li dati 10000e, pa stedeti gorivo... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
jager 3445 Napisano Decembar 20, 2010 Ne silazi, 6281 postova Lokacija: Hameln, Germany Motocikl: Africa Twin CRF1000 Prijavi odgovor kao problematičan To je upravo pravo pitanje, Lalajko. Ne verujem da čoveku najbitnija mala potrošnja (tako je rekao u prvom postu u temi), a ovamo je spreman da daje pare za F800. Pretpostavljam da je budžet vrlo skroman, ali to nećemo saznati dok sam ne kaže Inače si u pravu što se tiče potrošnje F800. Ispod 5 litara je, prilikom umerene vožnje. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
ugac 1150 Napisano Decembar 20, 2010 Drug član, 1366 postova Lokacija: Kraljevo Motocikl: Orion craus 49 Prijavi odgovor kao problematičan Meni je veća nedomica zašto se ograničavati na vodeno hlađenje. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Motoholic 2331 Napisano Decembar 20, 2010 ¡Siempre adelante!, 2188 postova Lokacija: Kalifornija Motocikl: BMW F650GS... Harley-Davidson Nightster Prijavi odgovor kao problematičan Baš i ja htedoh da pitam zašto je vodeno hlađenje bitno... Elem, najbolji motor na svetu, a uklapa se u postavljene kriterijume: Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
hitman 352 Napisano Decembar 20, 2010 - enduro sector -, 2146 postova Lokacija: Beograd Motocikl: adventure Prijavi odgovor kao problematičan Inače si u pravu što se tiče potrošnje F800. Ispod 5 litara je, prilikom umerene vožnje. Ispod 5 litara je i prilikom prilicno neumerene voznje .. Testirano ... EDIT => Pre koji mesec smo ishli neshto do Krusevca poslom .. F800 i Afrika .. 2 kofera + suvozach, voznja sve vreme otvoren put+gradovi, dakle otvoren put, brzina izmedju 100 i 140 ... (znachi neki srednji tempo i to ne auto-putem vec lokalnim putevima sa dosta obilazenja itd ..) Kad smo stali na pumpu, potrosnja koja je izmerena je bila sledeca: Afrika => 6.5 l na 100 km => ocekivano F800 => neverovatnih 4.3 l na 100 km 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...