slave74 5837 Napisano Mart 7 (promenjeno) Drug član, 1370 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: SMC 300 Prijavi odgovor kao problematičan Evo jedne proslosubotnje voznjice od 50km. U pitanju je cetverotockas. Tometino Polje-Skakavci-Kozomor-Divcibare. Preko Anicica koliba se spustam u selo Skakavci. U Skakavcima se osvezavam u lokalnoj prodavnici na Brezaku, i okrecem nepoznatim sumskim putem na vrh Kozomor. 1007mnv Posle jednog loseg dela od zadnjih seoskih kuca, izlazim na kruzni put Razana-Rosici, odakle se novim autoputem odvajam za vrh. Autoputevi po Kozomoru Ubrzo stizem do odmorista na istoimenom brdu. Pogled na Rosicku dolinu i Goles iznad Tometinog Polja. Skroz desno se nazire Kosjeric, a iza vrska krova je vrh Subjel cca 986mnv. Za razliku od mnogobrojnih kolega, ja volim voznju autoputem. Ubrzo i sam vrh. Na samom prevoju autoputevi se racvaju. Pravo dole za sada neistrazeno. Pogled na Povlen i Bukove. Desno na Bukovima se vide majdani Dijabaza. Na vrhu Kozomora okrecem desno i preko vikend naselja na lokalitetu Lucica Ograda stizem do asfalta Kaona - Divcibare nastavljam desno ka centru Divcibara. Ispravljajuci krivinu puta, koji u stvari nije put nazire se vidikovac Paljba 1051mnv na Divcibarima. Inace nekada davno, kada je osnovno prevozno sredstvo bilo na zivotinjski pogon, stanovnici Kosjerica i okolnog kraja su upravo preko Kozomora i Lucica Ograde stizali na njihove katune koji su se nalazili uglavnom u beogradskom naselju na Divcibarima. Na Lucica Ogradi je takodje bilo par koliba, a sad je puno vikendica. Peske ili gumerabom su prenosili beli mrs i druge stvari sa katuna u grad. Posle su se neki od njih, kojih je u to vreme hvala Bogu bilo viska, gore trajno naselili. A sad je tamo luksuzno vikend naselje, jer manjak mestana, bez naslednika je prodavao svoja imanja... Cuveni vidikovac Paljba , omiljeno mesto setaca i okretnica turistickih traktor-vozica sa Divcibara. Sa vidikovca se vidi ceo lanac planina po zapadnoj Srbiji. Izmedju ostalog vide se i ski staze na Torniku. Kad je naravno vedar dan. Ispod je Skakavacka dolina sa selima Rosici, Skakavci i Mionica. Pripada Kosjerskoj opstini, kojoj su inace do 59 god proslog veka pripadale i cele Divcibare sve do Kraljevog Stola, koji je Mionicki. Tako je i pravo, al ko sam ja da sudim. Kazu price, da je Kosjerski gradonacelnik uz dobru veceru i zensku, predao nadleznost Valjevskom gradonacelniku. Sad bi za takvu stvar bila velika cifra. Sve se izvitoperilo, a nije to bilo dobro ni onda. Ponavljam , ko sam ja da sudim... Jedan od kafica u centru. U povratku odlazim na vrh stare ski staze na Divcibarima. Pa sumskim putem sa Crnog vrha do sremceve stale. Sremceva stala i divlja gradnja. Potok u Tometinom polju... Promenio Mart 7 član slave74 12 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
ПИпезос 8228 Napisano Mart 10 (promenjeno) Drug član, 557 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: HONDA Africa Twin CRF1000 DCT (2016), BMW C 400 GT (2020) Prijavi odgovor kao problematičan Оно кад седнеш на мотор и кренеш негде без возног реда, ајд идем на банстол па ћу ил гребеном фрушке ка Венцу или ка Крушедолу, дође ја на банстол а мисли одоше неким другим путем и ја само продужих право, тек кад изађох на правац ка Инђији ја е Гиго ди ти памет, па требао си одавно скренути, ал ајд кад сам већ оволикоомашио ајд идем ка Београду па ћу ил на Авалу ил ка Космају, дођох ја до газеле, ма ајд да окренем моју драгу пријатељицу Јелену надајући се да није истерала мотор из дневне собе и да је кући, кад она пије кафу са пријатељима на Ади, наравно њен позив се не одбија и правац Ада, упознах се са новим људима они одоше на другу страну а ја за Јецом (она на бициклу) до њене кућице у рају на Ади, проведдох дивних пар сати ћаскајући са њом јер се дуже нисмо видели чукамо се вала сваки дан преко порука, попих кафицу, оплетох и коју палачинку и ајд назад, назад ауто путем до Крњешеваца а онда на војку и ст.пазову па старим путем ка новом саду, а од добановачке петље па до новог сада ме је фајтала врло слаба кишица, толико јака да је пут стално био сув. Данас иако врло мало сунца, било је врло лепо време за вожњу, још један зимски поклон дан, вала да се искористи док не крену пролећне кише. У укупној километражи фали 12 км, ја билнез, ставих Гармина на мотор али га не укључих, так кад дођох до Ср.Карловаца приметих да је искључен. Promenio Mart 10 član ПИпезос 5 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
draki 2536 Napisano Mart 11 Vozac A kategorije :D, 929 postova Lokacija: Beograd - povremeno Bijeljina,RS Motocikl: Suzuki V Strom DL 650 Prijavi odgovor kao problematičan И ја јуче кренух са котрљањем точкова. Ограничен са временом одлучих да одем до Обреновца преко Јакова. Има онај мост код ТЕНТ-а много волим да застанем ту. После сам чекао који ће се семафор прво укључити онај чији пут води ка Убу или онај за Шабац. Убски је имао предност па сам лагано ишао до родног града Душана Савића. Затим кроз село Радљево и онда опет у Обреновац. Ту сам се нашао са дугогодишњим пријатељем Дулетом. 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Krmco 2606 Napisano Mart 11 Drug član, 1002 postova Lokacija: Beograd,Zvezdara,Ub Motocikl: yamaha super tenere 1200 Prijavi odgovor kao problematičan Ako si išao ka Ubu, preko sela, trebalo bi da si mi prošao pored vikendice (selo Banjani), i kroz rodno selo Nemanje Matića (selo Vrelo).A možda si i išao i do Pambukovice na prasetinu i da se javiš zemljaku Edit:sad videh da si napisao da si išao glavnim (valjevski) putemPoslato sa MNA-LX9 pomoću Tapatoka Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Dule Sebeški 957 Napisano Mart 11 Sindikat Samostalni Jahač, 360 postova Lokacija: nacionalni park"Sebeš" Motocikl: XTZ750+Tomos Automatic A3+VFR750 RC36 Prijavi odgovor kao problematičan @Krmco Moja majka je rodom iz Banjana.. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Krmco 2606 Napisano Mart 11 Drug član, 1002 postova Lokacija: Beograd,Zvezdara,Ub Motocikl: yamaha super tenere 1200 Prijavi odgovor kao problematičan Evo jedne proslosubotnje voznjice od 50km. U pitanju je cetverotockas. Tometino Polje-Skakavci-Kozomor-Divcibare. Preko Anicica koliba se spustam u selo Skakavci. U Skakavcima se osvezavam u lokalnoj prodavnici na Brezaku, i okrecem nepoznatim sumskim putem na vrh Kozomor. 1007mnv Posle jednog loseg dela od zadnjih seoskih kuca, izlazim na kruzni put Razana-Rosici, odakle se novim autoputem odvajam za vrh. Autoputevi po Kozomoru Ubrzo stizem do odmorista na istoimenom brdu. Pogled na Rosicku dolinu i Goles iznad Tometinog Polja. Skroz desno se nazire Kosjeric, a iza vrska krova je vrh Subjel cca 986mnv. Za razliku od mnogobrojnih kolega, ja volim voznju autoputem. Ubrzo i sam vrh. Na samom prevoju autoputevi se racvaju. Pravo dole za sada neistrazeno. Pogled na Povlen i Bukove. Desno na Bukovima se vide majdani Dijabaza. Na vrhu Kozomora okrecem desno i preko vikend naselja na lokalitetu Lucica Ograda stizem do asfalta Kaona - Divcibare nastavljam desno ka centru Divcibara. Ispravljajuci krivinu puta, koji u stvari nije put nazire se vidikovac Paljba 1051mnv na Divcibarima. Inace nekada davno, kada je osnovno prevozno sredstvo bilo na zivotinjski pogon, stanovnici Kosjerica i okolnog kraja su upravo preko Kozomora i Lucica Ograde stizali na njihove katune koji su se nalazili uglavnom u beogradskom naselju na Divcibarima. Na Lucica Ogradi je takodje bilo par koliba, a sad je puno vikendica. Peske ili gumerabom su prenosili beli mrs i druge stvari sa katuna u grad. Posle su se neki od njih, kojih je u to vreme hvala Bogu bilo viska, gore trajno naselili. A sad je tamo luksuzno vikend naselje, jer manjak mestana, bez naslednika je prodavao svoja imanja... Cuveni vidikovac Paljba , omiljeno mesto setaca i okretnica turistickih traktor-vozica sa Divcibara. Sa vidikovca se vidi ceo lanac planina po zapadnoj Srbiji. Izmedju ostalog vide se i ski staze na Torniku. Kad je naravno vedar dan. Ispod je Skakavacka dolina sa selima Rosici, Skakavci i Mionica. Pripada Kosjerskoj opstini, kojoj su inace do 59 god proslog veka pripadale i cele Divcibare sve do Kraljevog Stola, koji je Mionicki. Tako je i pravo, al ko sam ja da sudim. Kazu price, da je Kosjerski gradonacelnik uz dobru veceru i zensku, predao nadleznost Valjevskom gradonacelniku. Sad bi za takvu stvar bila velika cifra. Sve se izvitoperilo, a nije to bilo dobro ni onda. Ponavljam , ko sam ja da sudim... Jedan od kafica u centru. U povratku odlazim na vrh stare ski staze na Divcibarima. Pa sumskim putem sa Crnog vrha do sremceve stale. Sremceva stala i divlja gradnja. Potok u Tometinom polju... Slave, pre neku godinu, u centru Skakavaca, rekoše mi da ima neki put za divčibare, ja ih tad shvatih da je dobar. Kakva je situacija sa vodopadom u skakvcima sad bi trebalo da bude vode. Lepo je mesto za obići, ima domaćinstava koje se bave seoskim turizmom sigurno 10ak godina.I jel beše posle Skakavaca ima neko etno selo ili restoran Poslato sa MNA-LX9 pomoću Tapatoka 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Krmco 2606 Napisano Mart 11 Drug član, 1002 postova Lokacija: Beograd,Zvezdara,Ub Motocikl: yamaha super tenere 1200 Prijavi odgovor kao problematičan @Krmco Moja majka je rodom iz Banjana.. Da, reče ti jednom a ja zaboravih.Od kojih je.Moja žena je od BukovčićaPoslato sa MNA-LX9 pomoću Tapatoka Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
slave74 5837 Napisano Mart 11 Drug član, 1370 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: SMC 300 Prijavi odgovor kao problematičan 4 hours ago, Krmco said: Slave, pre neku godinu, u centru Skakavaca, rekoše mi da ima neki put za divčibare, ja ih tad shvatih da je dobar. Kakva je situacija sa vodopadom u skakvcima sad bi trebalo da bude vode. Lepo je mesto za obići, ima domaćinstava koje se bave seoskim turizmom sigurno 10ak godina. I jel beše posle Skakavaca ima neko etno selo ili restoran Poslato sa MNA-LX9 pomoću Tapatoka Da, ima put , noviji makadam, a bio je pre I stari ne bas istom trasom. Kazu mestani da ce ga uskoro asfaltirati. Put pocinje preko puta Rosickog jezera. Ne vidi se od borove sume, naci ces na mapi. Izlazi na asfaltni put Pz - Divcibare jedno 2km od raskrsnice na Divcibarima. Mogu obicna kola, al polako. Dug je oko 6,5 km plus Jos 2,5 do centra Divcibara Skoro Sam bio I na vodopadu, sad ima vode. Od raskrsnice posle mostica levo je za vodopad pravo za etno sela. Oko 2 km prvo Gostoljublje a Malo posle I Milogosce. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
slave74 5837 Napisano Mart 11 Drug član, 1370 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: SMC 300 Prijavi odgovor kao problematičan 4 hours ago, Krmco said: Da, reče ti jednom a ja zaboravih. Od kojih je. Moja žena je od Bukovčića Poslato sa MNA-LX9 pomoću Tapatoka Jesu li to ovi Banjani u GM opstini? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Krmco 2606 Napisano Mart 11 Drug član, 1002 postova Lokacija: Beograd,Zvezdara,Ub Motocikl: yamaha super tenere 1200 Prijavi odgovor kao problematičan Ne, to su donji i gornji Banjani, ovo su samo Banjani, Ubska opština. Poslato sa MNA-LX9 pomoću Tapatoka 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Dule Sebeški 957 Napisano Mart 11 Sindikat Samostalni Jahač, 360 postova Lokacija: nacionalni park"Sebeš" Motocikl: XTZ750+Tomos Automatic A3+VFR750 RC36 Prijavi odgovor kao problematičan Pre 4 sati, Krmco je napisao: Da, reče ti jednom a ja zaboravih. Od kojih je. Moja žena je od Bukovčića Poslato sa MNA-LX9 pomoću Tapatoka Pavlović. Verovatno smo i u nekom daljem rodu,po babine linije Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
SkydriverRS 50 Napisano Mart 17 U prolazu, 25 postova Prijavi odgovor kao problematičan Izlet Menges Slovenija. Kafa i pogled. 100km voznje za danas. 9 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
miljanvasic 368 Napisano Mart 18 U prolazu, 76 postova Lokacija: Jaša Tomić Motocikl: Yamaha FJR1300A, BMW K1600GTL Prijavi odgovor kao problematičan Pošto sam namontirao nove gume, reko ajde malo da ih isprljam i da se iskoristi dan. Odlučio da se provozam malo do Fruške gore dok ne dodju još malo duži dani pa da se planiraju i duže vožnje. Prva stanica Zrenjanin, pumpa i kafa pa se lagano može dalje Od Zrenjanina do Novog Sada pored vetra iznenadila me je poprilična bahatost vozača ili kako već da to nazovem. Iz suprotnog smera svesno kreću u preticanje, računajući motocikl je, pomeriće se. I tako nekoliko puta. Gleda u mene kako idem u susret i svesno kreće u preticanje što mi je neverovatno. Jeste put širok da mogu i 3 auta da se mimoiđu ali bez obzira zašto se ulazi u nepotrebni rizik? Na Fruškoj gori, nedeljom standardno, povećana gužva, dosta kolega na motorima i naplata ekološke taksve na svakom koraku Motorima za sada ne naplaćuju. Videćemo do kada će to potrajati. Zatim sam se spustio do Novog Sada da se nešto pojede i polako nazad. Za taj kratki deo vožnje kroz NS opet ista priča, brdo vozača koji upšte nisu koncentrisani za vožnju. Prestrojavanja apsolutno bez gledanja u retrovizor, ali i bez žmigavca, a najupečatljivija mi je bila devojka koja je izlazila ispred mene iz Promenade i brže bolje uzimala telefon u ruke i stala na zeleno svetlo na semaforu. Sve u svemu lepih 250km juče uz zaključak da treba biti jako oprezan jer je ovo danas u saobraćaju užas. Za kraj još jedna kafica u restoranu "Leka" u Jaši Tomić koji preporučujem svima da navrate kada su u prolazu za Rumuniju 11 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
milanstp 296 Napisano Mart 18 (promenjeno) Svrati ponekad, 102 postova Lokacija: Stara Pazova Motocikl: Kawasaki Gpz 500s '98 Prijavi odgovor kao problematičan Ja prosli put kad sam bio na Fruskoj, nije bilo nikog za naplatu Mada nije problem ni platiti taksu, samo da novac ide tamo gde treba, a ne na drugu stranu. Promenio Mart 18 član milanstp 1 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
milanstp 296 Napisano Mart 18 (promenjeno) Svrati ponekad, 102 postova Lokacija: Stara Pazova Motocikl: Kawasaki Gpz 500s '98 Prijavi odgovor kao problematičan Juče smo išli malo do Bojčinske šume, ali nismo se nešto zadržavali, baš je bila gužva.. Oko 95 km smo isprašili Slika je tako ispala, nisam kvazimodo Promenio Mart 18 član milanstp 3 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
mali_veseljak 1252 Napisano Mart 23 Drug član, 995 postova Lokacija: Banjaluka Motocikl: Triump Tiger 800 XRT Prijavi odgovor kao problematičan . Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Vampa 3469 Napisano Mart 23 Drug član, 1102 postova Lokacija: Wien Motocikl: CRF 1000 Africa Twin sd06 Prijavi odgovor kao problematičan Danas oko 350km prosli i cetiri godisnja doba uhvatili,bilo je sunca,vetra,snega(dobro pored puta nije padao) i na kraju kise.Temperatura od 10 do 24 12 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
mali_veseljak 1252 Napisano Mart 24 Drug član, 995 postova Lokacija: Banjaluka Motocikl: Triump Tiger 800 XRT Prijavi odgovor kao problematičan Napravismo juce prelijepih 300 km. Dogovor je bio da obidjemo rodnu kucu Branka Copica ali do tamo da stignemo uzbudljivijim putem:) Krecemo iz Banjaluke pa preko Manjace dolazimo do Kljuca, gdje pravimo kracu pauzu na starom gradu. Nastavljamo dalje do Bos. Petrovca i skrecemo prema Grmecu. Par kilometara nakon Petrovca pocinje makadam i penjanje na Grmec. Put je ok, sumski makadam ali na nekim dionicama je veliko blato. Nakon nekih 40 kilometara izlazimo na asvalt i dolazimo do hotela Korcanica, barem onoga sto je od njega ostalo. Pored hotela je i memorijalni kompleks Korcanica, spomenik partizanima. Nastavljamo dalje i ubrzo stizemo do rodne kuce Branka Copica. Kuca je obnovljena 2020. godine sredstvima vlade Republike Srpske. Nema nikoga od zaposlenih ali kljuc stoji kraj vrata i sve se moze obici. Jako je cisto i uredno. Nakon obilaska idemo preko Novog Grada i Prijedora nazad za BL. Grmec je stvarno predivan i svi ti dijelovi oko njega. Na zalost dosta je porusenih kuca u koje se niko nije vratio. 20 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Bolence91 354 Napisano Mart 30 Svrati ponekad, 96 postova Lokacija: Bor Motocikl: Honda Forza 350 Prijavi odgovor kao problematičan Prva voznjica sa novim ljubimcem 10 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
ПИпезос 8228 Napisano Mart 30 Drug član, 557 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: HONDA Africa Twin CRF1000 DCT (2016), BMW C 400 GT (2020) Prijavi odgovor kao problematičan Прелеп дан за вожњу, кренух данас сремском страном од Новог Сада до Нештина а потом до Визића па онда оффроад до Ердевика уз Јесеро Мохарач па до језера Брује где је била бици трка, мало гледах трку и навијах за пријатеље а потом истим путем назад ка Визићу, кад дођох дотле сетих се да ми је камера у коферу па ми паде на памет да прођем целим гребеном фрушке горе и да снимим видео возећи том трасом. Прелепих 49.9км, које не знаш када је лепше возити, у пролеће, у лето или у јесен а ако време допусти вози се и зими, кад год али треба возити, није пут за јурцање већ за уживање, чак на моменте лоше деонице пута не могу покварити целокупан утиисак и уживање. Камера мало тресе али је то до неадекватног носача који ми је био у коферу, неком другом приликом са бољим носачем али у контра смеру. 7 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
gambit998 29 Napisano Mart 31 U prolazu, 46 postova Prijavi odgovor kao problematičan Cao drugari ako je neko zainteresovan bacam djir danas uskoro krecem znam da je last minute ali jbg,bacam djir golubac dunavska magistrala,krecem iz Beograda pa ako neko zainteresovan cimajteSent from my iPhone using Tapatalk Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
shoyyka 10131 Napisano Mart 31 Drug član, 3363 postova Lokacija: Arandjelovac-Darosava Motocikl: Blackie Prijavi odgovor kao problematičan Prkoseći sve više nadolazećoj, nametnutoj svetskoj "pravdi", koja se ogleda u količini propagande šta preostaje "običnom" čoveku? Pa da se što manje "bavi" time, ukoliko je to naravno moguće. Mi ćemo uživati u onom što volimo... Daj da "pisnem" nešto o jučerašnjoj turi, iliti MINITOUR-ROM... @Marek1987 Marko predloži tamo u temi Neobavezna vožnjica, vožnju do Bigar vodopada ali u Rumuniji(ima istoimeni u blizini Stare planine), jednoglasno prihvaćen. Javi se kolega @bajker71 i još Ivan iz Batočine... te krenusmo... U 09h treba da sačekam Marka na kružnom u Petrijevu, super, taman da obiđem klupicu pa ka SDu. Ne, radovi na putu, klupica zakrčena od vozila, drugi put. Stigoh, stiže i kolega @Alekre sa naslednikom, stiže i Markom sa poznatim motorom... Isptičasmo se koliko toliko, zezaju me kako mi je prljav Bleki... A ja upao u oblak od sredstva za prskanje voća. Vidim oblak kako ide ka putu, pomislih dim, kad pljus, zalepilo se i po viziri na kacigi, Blekiju... Psujem, sve redno... Kako ne vide? Pa kako?Iznenada... Smirio se Elem, idemo da se nađemo sa ostalim kolegama kod železare. Malo duže čekali Voju i prijateljicu njegovu ali pođosmo... Pauza prva na Vračevgajskom jezeru... Malo se okrepismo limunadom, neko kafom, neko doručkom, vreme za dalje. Prelazimo brzo granicu, ja se malo kao brinuo zbog toga što nemam još saobraćajnu, samo papirče, još nije prošlo 10 dana pa da je podignem. Šta znam, možda Rumuni nešto... Ali bez razloga sam se brinuo, naš "graničar" kaže to je validan dokument... Da ali šta znam. Ali sve je ok, pita mlađa Rumunka "graničar" od vozila dozvola? Evo u pasošu 'artiče (papirče), u fazi je izrade... aha ok, vozi... ... do Oravite, tu kupismo Leje. Skretanje za rudarski gradić Aninu, obeležje... Grupni selfi... Naravno ne skrećemo već vozimo dobrim, na par mesta malo rizlice, ali retko, putem sa lepim krivinama. Do 45 paralele i ulaza za Bigar kaskade... Motori pored puta, platismo 10 leja ulaznicu, dadosmo posle još po 2 leja čoveku jer nam je sam predložio da ostavimo tu kacige, hvala. U suštini ja ne vide nekog neljubaznog Rumuna, ima ih sigurno... Par fotosa na ulazu... Lepo osmišljeno i izreklamirano... Penjemo se... Par kaskada, znaš šta su Taorska vrela za ovo? Ali fino... Dođosmo za pet minuta do pećine... Sad kad nas zapljusne hladan talas od vodene magle od vodopada... Š'a... nema dalje? Nema... Nazad do vodopada, to je... pa dobro, sve je lepo što priroda napravi. Idemo dalje...očekivanja veća ali prihvatamo.Gde ćemo, nazad, ma jok... Idemo do Decebala, imamo 100tinak km., a već je 15h.Pali... Dobar je put, lepe krivine... Odmorismo malo kod skretanja za Lapusnicel, lepo obeležje... Vozimo do 20ak km. do Decebala, samo pauza u Orsovi, na brzaka fotka... Ma sve mi nešto poznat TDM... I stogismo oko 16:30h do glave iliti Decebala, isklesanog lica poslednjeg cara Dačana. Njegov lik je sumbolično isklesan (od 1994 do 2004) preko puta Trajanove table na srpskoj strani, kako bi doveka prkosio ovom rimskom imperatoru. Da se mezne... Mrak blizu, a ima još km...usputno fotografisanje dok čekamo kolege... Dosipasmo gorivo, nema nešto pumpi u izobilju... Na granicu Kaluđerovo, pa na pauzu u B. Crkvu, beše 20:30h. Osveženje pa pokret, Smederevo pa razlaz sa Vojom, na auto put Ivan ka Batočini, sa Markom do M. Požarevca, stigoh oko 23h. Pogledah semafor jutros: Mašala... aj' živeli! PS telefon ću da bacim(neću,šalim se), sve kuckam na fonu, ležeći, ne mogu da sedim za desktopom. Razbiše me greške, slovne... Mala tastatura, desni palac...Piši briši... 22 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
slave74 5837 Napisano Mart 31 Drug član, 1370 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: SMC 300 Prijavi odgovor kao problematičan On 3/24/2024 at 12:45 PM, mali_veseljak said: Napravismo juce prelijepih 300 km. Dogovor je bio da obidjemo rodnu kucu Branka Copica ali do tamo da stignemo uzbudljivijim putem:) Krecemo iz Banjaluke pa preko Manjace dolazimo do Kljuca, gdje pravimo kracu pauzu na starom gradu. Nastavljamo dalje do Bos. Petrovca i skrecemo prema Grmecu. Par kilometara nakon Petrovca pocinje makadam i penjanje na Grmec. Put je ok, sumski makadam ali na nekim dionicama je veliko blato. Nakon nekih 40 kilometara izlazimo na asvalt i dolazimo do hotela Korcanica, barem onoga sto je od njega ostalo. Pored hotela je i memorijalni kompleks Korcanica, spomenik partizanima. Nastavljamo dalje i ubrzo stizemo do rodne kuce Branka Copica. Kuca je obnovljena 2020. godine sredstvima vlade Republike Srpske. Nema nikoga od zaposlenih ali kljuc stoji kraj vrata i sve se moze obici. Jako je cisto i uredno. Nakon obilaska idemo preko Novog Grada i Prijedora nazad za BL. Grmec je stvarno predivan i svi ti dijelovi oko njega. Na zalost dosta je porusenih kuca u koje se niko nije vratio. Imas li neku mapu makadama kroz Grmec. Ja sam jednom lutao iz suprotnog smera tj. od Lusci Palanke. Hteo sam na Krnju Jelu pa Skakavac da sidjem, al sam jedva izasao prema Sanici. Da ne bi nekog lovca ,jos bih lutao. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Саша 227 Napisano Mart 31 Svrati ponekad, 69 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: Suzuki SV1000S, Bmw R1200 RT Prijavi odgovor kao problematičan pre 8 minuta, slave74 je napisao: Imas li neku mapu makadama kroz Grmec. Ja sam jednom lutao iz suprotnog smera tj. od Lusci Palanke. Hteo sam na Krnju Jelu pa Skakavac da sidjem, al sam jedva izasao prema Sanici. Da ne bi nekog lovca ,jos bih lutao. Imam mapu ali u glavi, pošto sam odrastao u tom kraju! Evetualno da platiš kafu negde u gradu(npr. kod Gregora) pa da ti nacrtam 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
laki13 76 Napisano Mart 31 Svrati ponekad, 75 postova Prijavi odgovor kao problematičan @shoyyka... do Oravite, tu kupismo Leje U Kaludjerovu prodavnica-market sa desne strane, u prodavnici menjajte novac ( euro, dinari, leje ). Nema prevare a kurs cak i povoljniji nego u RO menjacnicama. Ovde se moze zameniti novac cak i nedeljom. Prodavnica radi do 21h. 2 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...