tuitamomotorom 171 Napisano Septembar 6, 2023 Svrati ponekad, 65 postova Lokacija: Loznica Motocikl: Yamaha Super Tenere 1200 Prijavi odgovor kao problematičan Pre 10 sati, zaludan je napisao: Bili ste do Mačkovog kamena a niste otišli do Perunike makar na par min? (vidikovac, manje od kilometra dalje) Pomenuo sam u klipu da sam ostao dužan Peruniku a i zašto nisam otišao Biće jedna vožnja baš do Perunike a i tamo ka Ljuboviji i Peckoj jer ima svašta lepo. Samo prati kanal haha pozdrav Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
zaludan 8439 Napisano Septembar 7, 2023 4_tocka_i_karoserija, 1876 postova Lokacija: N44 37.451 E20 22.527 Motocikl: - Prijavi odgovor kao problematičan Pre 12 sati, nikodin je napisao: Pomenuo sam u klipu da sam ostao dužan Peruniku a i zašto nisam otišao Sorry, nisam pažljivo odgledao klip - realno sam veći deo gledao ubrzano, nadajući se da će biti snimljen pogled sa Perunike, kad ono... 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Nole Bg 5601 Napisano Septembar 7, 2023 BJB Maxi Scooter Club, 1734 postova Lokacija: Beograd, Mirijevo Motocikl: Bmw R1200Gs Prijavi odgovor kao problematičan Pošto sam dao sebi dao domaći zadatak da Jadranska magistrala i Transalpina moraju biti jednom godišnje, kao dve najbolje rute u regionu, a ostalo sta bude bude. Dva radna dana, vreme idealno svi uslovi ispunjeni, zabaci se u sedlo i gas. 550 km utorak, preko B. Crkve, Bozovica, Banja Herkulana, Targu jiu, Petrošani, Sebes. Od Oravite odma krece ludilo, put skroz zavrsen do Bozovica sve novo. Posetivsi uz put " Bigar Kaskade" zaista nesvakidasnja prirodna lepota. Od Banje Herkulane prema Targu jiu fenomenalno slaganje krivina u duzini od 50-ak km, i put koji nikoga nece ostaviti ravnodusnim. I od Targe do Petrošanija vrhunski, prosto neznas ima li u Ro neki put da nije dobar, a ono pravo tek očekuje sutra. Sta reći za TA, Sebes - Novaci 135 km takvih krivina, kroz takvu prirodu, to nema nigde. Ali prosto to moras da doziviš, slike su jedno a uzivo je mnogo bolje. Ovo mi je treći put i planiram ako Bog da još mnogo puta, jer posle ovoga sve drugo je nebitno, osim naravno Jadranke. Na kraju relax do kuće nasom lepom Dunavskom magistralom. Dva prelepa dana, 1100 km fenomenalne voznje. Trejser fascinira na ovakvim voznjama, bilo je pravo zadovoljstvo. I ako kao i svaki ima svije vrline i mane ovde njegove vrline dolaze do potpunog izrazaja. I neka slika za kraj, i po jedan Ursus 29 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
VLAD81 1570 Napisano Septembar 8, 2023 Zainteresovan, 428 postova Lokacija: Loznica Motocikl: Kawasaki kle 500 Prijavi odgovor kao problematičan Uf,kako napisati nešto posle ovih "kratkih" vožnji od 1000-2000km i više. Al, da probam. Nedelja je osvanula kao odličan dan za otići negde. Za razliku od prethodnog vikenda i onih neverovatnih vrućina, današnji dan je obećavao ugodnu vožnju. Oblačimo se i krećemo na jednu kraću rutu. Sunčano, umereno toplo, ma milina. Prognozu i ne gledam, kišna odela mi nisu ni na kraj pameti, što je, ispostavilo se, zamalo bila velika greška. Ipak, sreća prati hrabre, ili lude, tako nekako. Nebitno. Granični prelaz Trbušnica Gužva, pun most, al' s'one stranei prolazimo lagano. Drina u svom punom sjaju, svaki kamen se vidi čak i sa mosta Idemo ka Zvorniku. U Kozluku nam nailazi motor u susret. Dižem ruku, čovek samo prođe. Ispali me kolega na GS-u. Čudno .U Karakaju skrećemo desno. Put solidan, priroda prelepa. Ipak, primećuje se da jesen dolazi. Stidljivo izbijaju zlatkaste nijanse lista ispod bujnog zelenila. Ovo mi unosi dozu sete,. Uskoro će kiše, loše i hladno vreme, nema vožnje, šetnje.. Alooo, šta radiš čoveče. Sunce sija, prelep dan, ide miholjsko leto. Ima joooš da se pegla. Vraća mi se osmeh na lice. Prolazimo skretanje za Šekoviće i ubrzo dolazimo do, pa kako to nazvati? Pijaca je neki opšteprihvaćen izraz ali je to malo više od obične pijace. Radnim danom nema ništa, nedeljom, vašar. Memići su na samom prelazu iz Republike Srpske u Federaciju BiH. Pijaca na magistrali. I dok mile šleperi, automobili i kombi vozila, između njih se guraju pešaci. Sa jedne strane puta tepisi i nameštaj, sa druge garderoba i alat a između kobasice, sudžuci, rebra i plećke, svašta nešto. Novac, sve osim čekova. Solarno plaćanje. Nadvlačenje za cenu obavezno. Bude tu i po nešto od moto opreme. Eee, dalje je kolona. Koliko god se trudili, u koloni smo. Naišli smo kad je već počelo pakovanje i razilaženje, pa dalje nastavljamo kroz gužvu. Asfalt ubrzo postaje talasast, pun kolotraga a na dosta mesta i izgreban što doprinosi da se od silnog njihanja zapitam dal smo na čamcu ili motoru. Ulaz u Kalesiju i braćela cepa mašinu bez opreme. Šta opreme, nema ni tablicu Ovaj deo nije nimalo zanimljiv, bar meni, za vožnju. Iz jednog naseljenog mesta u drugo, ograničenje 50 a policije ima, na nekoliko mesta sa onim malim radarom na tronožcu, jedva uočljivom. No, idemo mi dalje Na semaforu levo i polako kroz grad Supruga je zadužena za poneku fotku Tuzlanska termoelektrana Još malo selfiranja Prolazimo Lukavac i skrećemo ka jezeru Modrac Ovde već počinju da se navlače oblaci a ja da razmišljam o kišnim odelima koja nisam poneo. Jezero je ogromno i nastalo je pregrađivanjem reke Spreče za potrebe industrije a prvenstveno termoelektrane. Danas se koristi i za vodosnabdevanje ali s'obzirom na ne baš zavidnu čistoću jezera, ovo mi baš i nije najjasnije. Nemamo vremena za obilazak celog jezera pa tražimo pogodno mesto da skuvamo kaficu Ono što mi je najzanimljivije ovde je ova žičara u pozadini koja se proteže preko celog jezera a namenjena je za prevoz kamena. Meni fascinantno Posle kafice i čokoladice, pakujemo se i krećemo nazad. Razmišljam se da idem preko Požarnice na Priboj i Teočak ali me oblaci odvraćaju i vraćamo se istim putem. Ovaj pravac ostavljamo za neki drugi put. Nazad, isto, ništa novo. Drinu prelazimo brzo i stižemo kući taman pred početak nevremena.Eto,još jedna skromna ali slatka vožnja. Čekamo nov dan i novu priliku. 10 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
shoyyka 10150 Napisano Septembar 8, 2023 (promenjeno) Drug član, 3364 postova Lokacija: Arandjelovac-Darosava Motocikl: Blackie Prijavi odgovor kao problematičan Ponovo dva Banditosa u akciji,ovoga puta ne-daleko ali ni najmanje ne-kvalitetna tura. Čekam Voju kod jezera Očage u Lazarevcu...dok ga čekam ubijam vreme fotografišem Suzy,snimam vide-e... Stiže konačno Voja Bandit,ne vredi,gužva u BGu na izlazu...ali dobio je klip,da... Krećemo ka Užicu,toliko puta ga prolazimo,oko i kroz njega,red je da ga ovekovečimo na telefonima. Kao i obično na Ibarskoj gužva,oprezno mora,posle 130ak km. stižemo u Užice,pravac tvrđava Stari grad. Fotografisao sa vidikovca Krst. Dva "mladića"?!?! Super,jedino ulice su uzane,pod neverovatnim nagibom,kako li je zimi? Ne gubimo vreme,sledeća destinacija,vidikovac Krst,kako ga zovu,tako je i na mapi,mada je zvanično po mestu tj. Veliko Zabučje. Od tvrđave oko 13km.,stižemo do pred vidikovac ali ostalo još oko 400m. makadama uz brdo za prepešačiti.Idi Vojo,posle ću ja,ostaću kod "bolida". Sledeći sam ja,uhvati ritam i polako uz brdo,dobar uspon,za kvad je opušteno,naravno i kroserice.Duša 'oće napolje,pa neće...šalim se,ima čiča kondicije. Stižem,selfi... Nagrada za oči... Toliko fotosa,treba odabrati preko fona...ok,idemo u centar,popiti,pojesti,javiti se našem Marku @Marko05 Dok ga čekamo,osmatramo,jedemo giros...Lepe žene prolaze kroz grad! Stiže Mare... Popismo,popričasmo... Oko 16:30h povratak,fina turica.Voja je usput izbegao potencijalni incident,neki sa Xsarom ga nije video,krenuo sa uključenjem...dobro je! Sve u svemu Rock'n'roll!!! Promenio Septembar 8, 2023 član shoyyka 17 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Nole Bg 5601 Napisano Septembar 8, 2023 BJB Maxi Scooter Club, 1734 postova Lokacija: Beograd, Mirijevo Motocikl: Bmw R1200Gs Prijavi odgovor kao problematičan pre 58 minuta, VLAD81 je napisao: Uf,kako napisati nešto posle ovih "kratkih" vožnji od 1000-2000km i više. Al, da probam. Nedelja je osvanula kao odličan dan za otići negde. Za razliku od prethodnog vikenda i onih neverovatnih vrućina, današnji dan je obećavao ugodnu vožnju. Oblačimo se i krećemo na jednu kraću rutu. Sunčano, umereno toplo, ma milina. Prognozu i ne gledam, kišna odela mi nisu ni na kraj pameti, što je, ispostavilo se, zamalo bila velika greška. Ipak, sreća prati hrabre, ili lude, tako nekako. Nebitno. Granični prelaz Trbušnica Gužva, pun most, al' s'one stranei prolazimo lagano. Drina u svom punom sjaju, svaki kamen se vidi čak i sa mosta Idemo ka Zvorniku. U Kozluku nam nailazi motor u susret. Dižem ruku, čovek samo prođe. Ispali me kolega na GS-u. Čudno .U Karakaju skrećemo desno. Put solidan, priroda prelepa. Ipak, primećuje se da jesen dolazi. Stidljivo izbijaju zlatkaste nijanse lista ispod bujnog zelenila. Ovo mi unosi dozu sete,. Uskoro će kiše, loše i hladno vreme, nema vožnje, šetnje.. Alooo, šta radiš čoveče. Sunce sija, prelep dan, ide miholjsko leto. Ima joooš da se pegla. Vraća mi se osmeh na lice. Prolazimo skretanje za Šekoviće i ubrzo dolazimo do, pa kako to nazvati? Pijaca je neki opšteprihvaćen izraz ali je to malo više od obične pijace. Radnim danom nema ništa, nedeljom, vašar. Memići su na samom prelazu iz Republike Srpske u Federaciju BiH. Pijaca na magistrali. I dok mile šleperi, automobili i kombi vozila, između njih se guraju pešaci. Sa jedne strane puta tepisi i nameštaj, sa druge garderoba i alat a između kobasice, sudžuci, rebra i plećke, svašta nešto. Novac, sve osim čekova. Solarno plaćanje. Nadvlačenje za cenu obavezno. Bude tu i po nešto od moto opreme. Eee, dalje je kolona. Koliko god se trudili, u koloni smo. Naišli smo kad je već počelo pakovanje i razilaženje, pa dalje nastavljamo kroz gužvu. Asfalt ubrzo postaje talasast, pun kolotraga a na dosta mesta i izgreban što doprinosi da se od silnog njihanja zapitam dal smo na čamcu ili motoru. Ulaz u Kalesiju i braćela cepa mašinu bez opreme. Šta opreme, nema ni tablicu Ovaj deo nije nimalo zanimljiv, bar meni, za vožnju. Iz jednog naseljenog mesta u drugo, ograničenje 50 a policije ima, na nekoliko mesta sa onim malim radarom na tronožcu, jedva uočljivom. No, idemo mi dalje Na semaforu levo i polako kroz grad Supruga je zadužena za poneku fotku Tuzlanska termoelektrana Još malo selfiranja Prolazimo Lukavac i skrećemo ka jezeru Modrac Ovde već počinju da se navlače oblaci a ja da razmišljam o kišnim odelima koja nisam poneo. Jezero je ogromno i nastalo je pregrađivanjem reke Spreče za potrebe industrije a prvenstveno termoelektrane. Danas se koristi i za vodosnabdevanje ali s'obzirom na ne baš zavidnu čistoću jezera, ovo mi baš i nije najjasnije. Nemamo vremena za obilazak celog jezera pa tražimo pogodno mesto da skuvamo kaficu Ono što mi je najzanimljivije ovde je ova žičara u pozadini koja se proteže preko celog jezera a namenjena je za prevoz kamena. Meni fascinantno Posle kafice i čokoladice, pakujemo se i krećemo nazad. Razmišljam se da idem preko Požarnice na Priboj i Teočak ali me oblaci odvraćaju i vraćamo se istim putem. Ovaj pravac ostavljamo za neki drugi put. Nazad, isto, ništa novo. Drinu prelazimo brzo i stižemo kući taman pred početak nevremena.Eto,još jedna skromna ali slatka vožnja. Čekamo nov dan i novu priliku. U Capardama skrenes levo i eto zabave, od Papraće do Šekovića je staza, uh kako volim tuda da vozim. Posle na Vlasenicu i dole ka Zvorniku, sve odlično. Kakav krug za tebe iz Loznice, eh sto nisam blize 3 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Djomla199 557 Napisano Septembar 8, 2023 Svrati ponekad, 354 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: BMW F650GS twin (800) Prijavi odgovor kao problematičan Do sad smo sve prošli uzduž i popreko pa smo rešili sad nešto drugačije,da što manje stajemo i da obiđemo istočnu i zapadnu Srbiju u jednom danu,naravno samo regionalni putevi,radni dan.Ja sam ga nazvao Srpski "Iron Butt". Za 13h smo prešli 850 km.Tri drugara Siniša (62), Bane (49) i ja (46) godina,nismo baš mladići ali nedamo se.I bilo je vrhunski.Dva mala GS i Fazer 1000. Nemam ni puno slika,a ovo malo snimka na brzinu. 14 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
shoyyka 10150 Napisano Septembar 9, 2023 Drug član, 3364 postova Lokacija: Arandjelovac-Darosava Motocikl: Blackie Prijavi odgovor kao problematičan Danas sam se provozao kratko,baš u skladu sa nazivom teme,oko 250km.,taman se Suzy "naložila" ja stigao kući. U stvari hteo sam do "pustinje Sahare",kod Majdanpeka ali nešto mi kvrcnulo-Ej,Suzy idemo 'ća,dosta je...ima dana... Pauza kratka,za limunadu u Petrovcu na Mlavi... Krećem i brzo stižem do manastira Vitovnice... Manastir Vitovnica se nalazi 13 km severoistočno od Petrovca, u ataru istoimenog sela. Leži na reci Vitovnici, po kojoj je svakako i ime dobio, ispod samih Homoljskih planina. Manastirska crkva, građena u moravskom stilu, posvećena je Uspenju Bogorodice. Manastir je više puta rušen i obnavljan, a ono po čemu je posebno poznat je „Vitovničko jevanđelje“ koje je okovano zlatom i srebrom i koje se čuva u Muzeju Srpske pravoslavne crkve u Beogradu. Okružuje ga lep i živopisan kraj, bogat šumom i izvorskom vodom. Sazdan je pod samom stenom brda Vranj, a samo petnaestak metara južno od crkve teče Vitovnica, koja upravo tu izlazi iz klisure. Sačuvano je samo nekoliko varijanti predanja po kojima je manastir sagradio kralj Milutin posle pobede nad bugarskim feudalcima Drmanom i Kudelinom oko 1290. godine. a steni, koja se uzdiže iznad manastira, po predanju, bila je mala crkvica (kapela) čiji se ostaci još poznaju. Na istoj steni, pored nekadašnje kapele, postoji i divna omanja pećina. Predanje govori da su se u njoj, još daleko pre postanka manastira Vitovnice, podvizavali monasi i mala crkvica na kamenu služila im je za bogosluženje. Kamena ploča, koja stoji na stubu, u sredini oltara, skromno presvučena, predstavlja časnu trpezu, sveti presto. U srednjem delu hrama postoji grob jednog anonimnog monaha Sinaita. Bezimeni prepodobni Sinait sahranjen je na severnoj strani srednjeg dela crkve. Danas je taj grob prazan. Meštani mu pribegavaju kao lekovitom. U dvorištu manastira nalazi se grobno mesto Svetog Arhimandita Tadeja,jednog od najpoznatijih srpskih duhovnika i mudraca,koji je kao iguman službovao u ovom manastiru od 1962. do 2003.godine.Njegov grob je mesto okupljanja velikog broja ljudi tj. meštana. Reči oca Tadeja su mnogi upamtili: "Kakve su ti misli,takav ti je život"! Takođe odmah iza manastira je izvor Svetog Jovana Krstitelja. Prekrstih se,malo se umih... Lepo je,odiše mirom i spokojem... Dođoše dve časne sestre(valjda) te me fotografisaše,a i ja njih... Ubrzo krenuh ka Suzy...pa 'ća. Ovo mi je dosta,odustadoh od "pustinje",next time... Bye 12 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Ćomi- 447 Napisano Septembar 10, 2023 Svrati ponekad, 223 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: BMW R1150GS Prijavi odgovor kao problematičan 6 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Ćomi- 447 Napisano Septembar 10, 2023 Svrati ponekad, 223 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: BMW R1150GS Prijavi odgovor kao problematičan Izvinjavam se sto su fotografije i tekst odvojeni, jos sam neuk za ovo. Naime, drug i ja smo juce isli na prvu zajednicku voznju (moja prva, premijerna) i to ruta: Novi Sad - Šabac - Valjevo - Divčibare i nazad istim putem. Put do Valjeva odlican, a jako lep i povozan izmedju Sapca i Valjeva. Posle Valjeva do Dovcibara pretezno loš put ali lepo nam je bilo. Divči bar onako. Porcije male a hrana prosecno ukusna, cene za tako nesto pomalo jake. Pice nije skupo. Zicarom do vrha i nazad polako se provozali, i to je bio pravi odmor za zivce. Sve u svemu, jedan prelep dan, za mene jako uzbudljiv i definitivno kao premijerna voznja nece biti nikad zaboravljena. Drug na Kawasakiju Z750, a ja na F650gs Dakar. 5 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Bigor 7647 Napisano Septembar 10, 2023 Drug član, 2922 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Super Tenere 750 Prijavi odgovor kao problematičan E pa Divcibare treba istrazivati, varosica sama po sebi i nije nesto zanimljiva ali ima predjela i vidikovaca koji su fascinantni. Poneses klopu sa sobom i nema bolji restoran Послато са Redmi Note 8 помоћу Тапатока 8 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
slave74 5852 Napisano Septembar 10, 2023 Drug član, 1370 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: SMC 300 Prijavi odgovor kao problematičan 4 hours ago, Ćomi- said: Izvinjavam se sto su fotografije i tekst odvojeni, jos sam neuk za ovo. Naime, drug i ja smo juce isli na prvu zajednicku voznju (moja prva, premijerna) i to ruta: Novi Sad - Šabac - Valjevo - Divčibare i nazad istim putem. Put do Valjeva odlican, a jako lep i povozan izmedju Sapca i Valjeva. Posle Valjeva do Dovcibara pretezno loš put ali lepo nam je bilo. Divči bar onako. Porcije male a hrana prosecno ukusna, cene za tako nesto pomalo jake. Pice nije skupo. Zicarom do vrha i nazad polako se provozali, i to je bio pravi odmor za zivce. Sve u svemu, jedan prelep dan, za mene jako uzbudljiv i definitivno kao premijerna voznja nece biti nikad zaboravljena. Drug na Kawasakiju Z750, a ja na F650gs Dakar. Isli ste od Valjeva pogresnim putem. Otisli ste pravcem za Kosjeric.Put pun zakrpa puno kamiona. Na kruznom toku posle celicnog mosta u Valjevu ne treba ici pravo vec levo i pratiti putokaz. Tamo je dosta bolji put. Za klopu ima restoran preko puta benzinske se skrene u sumici neugledan parking. Milan pekar drzi i porcije su vece i jeftinije, a restoran je vise domacinski. Jos je on ostao i gore iznad pijace Vita. Sve je ostalo fenseraj. 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
VLAD81 1570 Napisano Septembar 10, 2023 Zainteresovan, 428 postova Lokacija: Loznica Motocikl: Kawasaki kle 500 Prijavi odgovor kao problematičan @Nole Bg nije mi mnogo trebalo i hvala za predlog. Put je stvarno fenomenalan. Manastir Papraća Šekovići pa Vlasenica. E tu ipak okrenemo desno i produžimo do U gradu se nismo zadržavali već pravo na Ilidžu i vrelo Bosne. Prelepo. I da napomenem da se radi put oko Han Pijeska.I pre i posle naselja je asfalt toliko izgreban da je baš nezgodno za vožnju 7 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
yogibear 15492 Napisano Septembar 10, 2023 Drug član, 1776 postova Lokacija: Beograd Motocikl: BMW R1250 GSA Prijavi odgovor kao problematičan On 9. 9. 2023. at 19:16, shoyyka je napisao: Danas sam se provozao kratko,baš u skladu sa nazivom teme,oko 250km.,taman se Suzy "naložila" ja stigao kući. U stvari hteo sam do "pustinje Sahare",kod Majdanpeka ali nešto mi kvrcnulo-Ej,Suzy idemo 'ća,dosta je...ima dana... Pošto sam zbog manjka slobodnog vremena napravio pauzu sa pisanjem u mojoj temi, želim ovde da ti skrenem pažnju na par detalja vezanih za ovo mesto. "Srpskoj Sahari" koju želiš da posetiš narod je dodelio ime "Pustinjac". Poseta ovom jalovištu je zabranjena! Dok su kopovima a samim tim i jalovištem rukovodili "naši", moglo je tamo da se ode i nisu branili, sada je kod Kineza to zabranjeno. Ziđinovo obezbeđenje redovno patrolira, čak sam video da celu oblast nadgledaju uz pomoć drona. Od asfaltnog puta pa do mesta gde treba da ostaviš motor te čeka oko 4 km ne baš sjajnog makadama. Ukoliko produžiš dalje do rampe biićeš zaustavljen, vraćen, i samo ćeš im skrenuti pažnju na svoje prisustvo. Da bi zaobišao rampu, trebaš da parkiraš nekih 1 km od nje i nastaviš pešice dalje šumskim puteljcima. Da bi došao do najatraktivnijeg mesta za slikanje moraćeš da zapneš preko nekolicine dina i makadamskih puteva koje koriste radne mašine i kamioni. Nakon polučasovnog pešačenja doći ćeš na pomenuto mesto gde je moguće napraviti neke atraktivne fotografije koje viđaš na netu... ali samo u sušnom periodu, tačnije, kada je pesak potpuno suv i kada je manje vode. U suprotnom, ništa posebno. Ovim naravno ne želim da odvraćam od namere da posetiš "Pustinjac", već samo da ti predočim neke stvari koje možeš da očekuješ, da ne budeš iznenađen. 8 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Ćomi- 447 Napisano Septembar 11, 2023 Svrati ponekad, 223 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: BMW R1150GS Prijavi odgovor kao problematičan Auuu, kakvi predeli. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Štef 969 Napisano Septembar 11, 2023 BJB Maxi Scooter Club, 1019 postova Lokacija: Beograd, Rakovica, Skojevsko naselje Motocikl: Yamaha Majesty 250 Prijavi odgovor kao problematičan Da se upišem... Moja draga i ja, bili u subotu, do vodopada Veliki buk i Krupajskog vrela... 400 km lagane vožnje. Mogu slobodno kazati da je prelepo.Sent from my Redmi Note 9 Pro using Tapatalk 9 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
shoyyka 10150 Napisano Septembar 11, 2023 Drug član, 3364 postova Lokacija: Arandjelovac-Darosava Motocikl: Blackie Prijavi odgovor kao problematičan Pre 8 sati, yogibear je napisao: Pošto sam zbog manjka slobodnog vremena napravio pauzu sa pisanjem u mojoj temi, želim ovde da ti skrenem pažnju na par detalja vezanih za ovo mesto. "Srpskoj Sahari" koju želiš da posetiš narod je dodelio ime "Pustinjac". Poseta ovom jalovištu je zabranjena! Dok su kopovima a samim tim i jalovištem rukovodili "naši", moglo je tamo da se ode i nisu branili, sada je kod Kineza to zabranjeno. Ziđinovo obezbeđenje redovno patrolira, čak sam video da celu oblast nadgledaju uz pomoć drona. Od asfaltnog puta pa do mesta gde treba da ostaviš motor te čeka oko 4 km ne baš sjajnog makadama. Ukoliko produžiš dalje do rampe biićeš zaustavljen, vraćen, i samo ćeš im skrenuti pažnju na svoje prisustvo. Da bi zaobišao rampu, trebaš da parkiraš nekih 1 km od nje i nastaviš pešice dalje šumskim puteljcima. Da bi došao do najatraktivnijeg mesta za slikanje moraćeš da zapneš preko nekolicine dina i makadamskih puteva koje koriste radne mašine i kamioni. Nakon polučasovnog pešačenja doći ćeš na pomenuto mesto gde je moguće napraviti neke atraktivne fotografije koje viđaš na netu... ali samo u sušnom periodu, tačnije, kada je pesak potpuno suv i kada je manje vode. U suprotnom, ništa posebno. Ovim naravno ne želim da odvraćam od namere da posetiš "Pustinjac", već samo da ti predočim neke stvari koje možeš da očekuješ, da ne budeš iznenađen. Znači 'apse?Da se ne širi usmeno ili vizuelno stanje na terenu?!Probaću da nađem "člansku kartu" SKJ (kad bejah u JNA '88 svima "otvorene",bez pitanja)...možda me i puste? Hvala na upozorenju,imam tamo drugara,videću šta će reći.A i koji ću vrag tamo... 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
ПИпезос 8228 Napisano Septembar 16, 2023 Drug član, 557 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: HONDA Africa Twin CRF1000 DCT (2016), BMW C 400 GT (2020) Prijavi odgovor kao problematičan Данас нисам радио на послу због приватних обавеза које су требале потрајати ал пошто је све ишло глатко, и ненадано брзо већ бих нешто пе два сата назад у Новом Саду, реших себе да почастим вожњом на мото скуп у Визић, на брзака пресвлачење и сед на мог бенгулића и правац за мене путем предивном сремско страном Дунава, лепих кривина, горедолирања, тај пут би био апсолутно чист хедонизам да нема толико пуно неравнина, безброј крпежа и по која ударна рупа али и поред свега тога уживах у вожњи, до Беочина је и било још доста кола на путу али после тек по који ауто и подоста мотора у оба правца а онда стигох у Визић, на крај села код фубалског терена, сјајна позиција за овакву манифестацију, шатора пуно, мотора пуно а народа препуно ал како стигох, одмах налетех на штанд мог брата по имену, надимку а вала и стилској фигури Игора званог Гига а он прави сјајне производе од коже као и фантастичне кожне мото прслуке и разне торбице (све можете видети на његовом инстаграм налогу https://www.instagram.com/giga_hand_made/ ), вала како се нисмо дуго видели ја поприлично заглавих код њега, зезали се, малко му и помагах у продаји а онда смо заједнички оплели и порцију пасуља, како већ почело вече да се примиче тако су крволочни комарчероси излетели из својих хангара и кренули у јуриш на нас незаштићене бајкере и сигурно они који су преживели наше ударце убрали су који хектолитар наше крви свих крвних група а наше здравство вапи за крвљу а они неће да деле, мало се промувах около наоколо, окинух коју фотку и бежи Гиго из Визића кад ниси понео крему против комарчероса, бат јбга, а назад, уфффф, каквог мерака, таман кренух у први мрак, бенгулић унапред сија, пут ко на длану, осети се кроз отворену кацигу мирис дунава, мирис чистог ваздуха, чисто уживање у вожњи по мраку, убодох ту и тамо по коју рупчагу ал ништа није успело да ми пољуља уживање у вожњи, сретох ту и тамо по која кола и подоста мотора који су ми долазили у сусрет а који су ишли комарчеросима у сусрет на скуп у Визић, уживање потрајало до Беочина, тачније до Раковца одакле већ крећу колоне викендаша који се враћају кући у своје станове као и ја ... напуних себи моје батерије у сивим можданим ћелијама а следећи викенд се већ зна где ћу, наравно следећа субота је резервисано ако време послужи за мото скуп у Арадац а дотле ово која фотка из Визића. 7 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
draki 2536 Napisano Septembar 17, 2023 Vozac A kategorije :D, 929 postova Lokacija: Beograd - povremeno Bijeljina,RS Motocikl: Suzuki V Strom DL 650 Prijavi odgovor kao problematičan Биће да се су јуче сви точкови ишли у Визић Кренуо сам већ око пола 9 са БП Гаспром у блоку 45 и лагано преко Крњешеваца, Војке, Голубинаца до Руме и Ирига. Пошто ми је жеља да посјетим све манаситре на Фрушкој Гори овог пута сам одлучио да од манастира Старо и Ново Хопово. На свега 6 километара од центра Ирига, дубоко у шуми, смјештен је мали манастир по имену Старо Хопово. Ту сам упознао монаха Атанасија са којим сам разговарао о историји манастира, животу манастира али и о моторима и мотористима. Када будем објављивао фотографије на инстаграму написаћу неколико ријечи о самом манастиру а ако баш некога занима може то овдје да прочита. У непосредној близини налази се доста богатији и раскошнији манастир Ново Хопово. Поред бурне исторје и разарања у манастирској цркви сачуване су изворне фреске а тренутно се ради на рестаурацији осталих фреска. Манастир је такође познат по томе што је Доситеј Обрадовић свој монашки живот започео баш ту. Пут ме је даље водио до видиковца Змајевац гдје сам обавио чин доручка На путу до Беочина свратио сам и у манастир Раковац. И о њему ћу сигурно писати на својој инстаграм страници јер таква љепота може само на Фрушкој Гори да се нађе. Веома брзо сам стигао у Беочин и одмах се упутио ка истоименом манастиру. На том путу се налазе и остаци дворца пордице Шпицер. То што је остало више личи на сметљиште него на дворац. Тужно је било посматрати нешто што је прије неколико деценија било понос овог краја. По добром старом обичају свратио сам на чарду у Баноштору одакле сам касније упутио ка Нештину и Визићу. О томе како сам ја доживио овај сустрет моториста можете прочитати овдје. Све у свему још један диван дан проведен на мотору, у природи и са пријатељима. До неке наредне вожње. 12 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
gebee&co 8006 Napisano Septembar 17, 2023 Drug član, 2110 postova Lokacija: Jagodina Motocikl: Suzuki Bandit 650SAL0 Prijavi odgovor kao problematičan Naterao gospođu,što bi @shoyyka reko mladu,ajd idemo do Mrčajevaca....na kupus.Otišli, jeli i mala vožnja.Gde ćeš kraće. 10 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
DraganNS 8009 Napisano Septembar 17, 2023 Drug član, 1699 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: Kawasaki Versys 1000 Grand Tourer Prijavi odgovor kao problematičan Auuu, kolika porcija! 1 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
miljanvasic 379 Napisano Septembar 19, 2023 U prolazu, 77 postova Lokacija: Jaša Tomić Motocikl: Yamaha FJR1300A, BMW K1600GTL Prijavi odgovor kao problematičan Jedna vožnjica od nedelje kroz susednu Rumuniju. Malo sam kasno ustao pa nije bilo mnogo vremena za planiranje. Odlučio sam da napravim rutu: Jaša Tomić - Deta - Resita - Anina - Bozovici - Bela Crkva - Jaša Tomić. Nekih 380 km uzivanja i opuštene vožnje, bez gužvi u saobraćaju. Kako sam ranije ove godine prošao putem Resita - Slatina Timis (TransSemenic) i nije mi se bas svideo kvalitet puta, odlucio sam da od Resite idem prema Anini. Put je bolji, nije savršen, ali nema nekih opasnih rupa u krivinama i generalno rupa po putu kao na TransSemenicu. Krivine su malo brže i bilo je prazvo uživanje. Kao što je već pomentuo, od Anine prema mestu Bozovici i nazad prema Oraviti put je savršen, nov, neopterećen, a na kraju krajeva nije ni toliko da se ode češće i uživa u vožnji. 8 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
kaligula1 1133 Napisano Septembar 23, 2023 Zainteresovan, 536 postova Lokacija: Vranje Motocikl: HondaAfricaTwin XRW750 RD07 Prijavi odgovor kao problematičan Udar adrenalina ..Karaula Kosare,Manastir Visoki Dečani i Pećka Patrijarsija..neplanirana voznja,pala mi ideja u 5 ujutru dok sam kuvao kafu.,eksirao vrelu kafu,pravac garaza,obuko opremu i gas..voznja 12 sati i nekih 420km cistog uzivanja..nisam imao signal za telefon ceo dan odlicna stvar ..uvece zena pita gde sam bio ceo dan,kazem bio sam u selo ,kosio ceo dan ..u Peći kupio 3 male flase bombice pećkog piva,eksirao sam ih u garazi nakon voznje Послато са M2101K6G помоћу Тапатока 28 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
shoyyka 10150 Napisano Septembar 24, 2023 (promenjeno) Drug član, 3364 postova Lokacija: Arandjelovac-Darosava Motocikl: Blackie Prijavi odgovor kao problematičan 11 motora,kompletan tim,trener,uprava nam ne treba... Kapiten ekipe @stegula,verni pratioci... @brera @blackmore Ja Ivan Mitevski Ognjen Zoran Nemanja Gordan Bane Željko Ne mogu se svih setiti,ako znaju ili se prepoznaju neka napišu...izvinjavam se,stariji čovek,dementan pomalo.(U međuvremenu prošla demencija,setih se imena(čitaj rekli mi)). Ekstra druženje i vožnja beše juče,do Kladova Dunavskom,nazad preko Majdanpeka,Kučeva... Moralo se poraniti,kratak dan,što mi ne beše teško...07h Suzy spremna... Par zalogaja,kafa i "kapija",čekam kolege na naplatnoj rampi Požarevac. Stižu polako... Stiže i Ivan iz Batočine,očekivao crnoh GSa,kad ono,igračka... Malo čavrljanja,upoznavanja,pokret...pauza tek u restoranu Jorgovan Ridan,malo posle golubačke tvrđave... Pali,vozi do Velikog Kazana... Svratiše i tri dame Rumunke,Bugarke,nemam pojma,uglavnom ja kao Žentlmen se ponudih da ih fotografišem.Pristadoše naravno kad videše dasu?! Elem,valja ići dalje...do Kladova,ja stadoh za gorivo u D.Milanovcu. U Kladovu vreme je za klopu,restoran Jezero... Stomaci puni,ustajem,moram mašine fotografisati... I Suzy se šepuri međ' ovim skupim... 15:40h,baš pogledah vreme kad krenusmo,kratak je dan,neku kišu negde najavljuju... Do Majdanpeka na osveženje... Posle par km. stali za neki fotos,kopa... 'oće li mene neko fotografisati,nisam najgori? Hm...tako! Idemo...počinje mrak,kažu na zapadu kiša negde...kako se približavamo Požarevcu oblaci sve crnji,munje u daljini...a ja tri odela imam,ovo neprobano,izvadio mangup iz kofera...A zauzima mesto kao četvrtina bureka?! E tik pred Požarevac pokisosmo,naravno ko nije poneo kišno...Lepo,da malo okusiš kišicu,svratismo na pumpu dok stane... Po nekim aplikacijama prolazi brzo...i prođe,već je skoro 20h,idemo ka auto putu.Uđosmo na isti,stadosmo da se pozdravimo sa Ivanom,on će levo ka Batočini,a i ostali sa mnom,ja ću na M.Požarevac...obukoh duks,'ladno bre...ja u mešu!Postava,naravno kući ostala!!! Kako krenusmo poče druga kiša,vozi u nadi da je prođemo,prođosmo brzo ...tako se ja suših na dalje,malo se krijući iza vizira ali dobro je,suvo do kuće. Zahvaljujem se mlađim "kadrovima" na druženju i vožnji...još jednom izvinjenje što vas nisam sve popamtio! Nisam nešto bio raspoložen u odlasku ali nazad od Majdanpeka namirisah dobar put krenuh malo da Suzy pokaže zube,samo u petoj brzini,ne treba ti druga... Stigoh oko 21h.Žena me izgrdi...jel' se sad dolazi...izvini ženo moja...lepa!!!...i gotovo,prođe bes!!! A kilometraža...domaćinska. Pozdrav do sledeće vožnje! Promenio Septembar 24, 2023 član shoyyka 23 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
bajker71 9555 Napisano Septembar 24, 2023 Drug član, 1462 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Suzuki Bandit 600 Prijavi odgovor kao problematičan A slike te tri rumunke, što si pomenuo? 1 2 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...