dr_kolew 139 Napisano Octobar 19, 2010 Svrati ponekad, 377 postova Lokacija: Zemun-Beograd Motocikl: Honda nc750,Xevo 400 Prijavi odgovor kao problematičan do sada sam koristio ADDINOL super 2t mz 406, koje je ide u razmeri 1 : 50, e sad sam nameran da probam ADDINOL SUPER BIKE RACING 2T 1:100 ,znaci na 1 litar goriva 10grama ulja,da li je to sigurno ili je to marketinski trik firme?iskreno strah me da ne upropastim motor. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
guja011 167 Napisano Octobar 19, 2010 Drug član, 1847 postova Lokacija: Beograd Prijavi odgovor kao problematičan a u čemu je moranje da se prebaciš na to novo čudo? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Arakis 6220 Napisano Octobar 19, 2010 Svakom po zasluzi, 12454 postova Lokacija: NBGD - KN04ET Motocikl: Honde Transalp, plavi i narandžasti, oba za dečake Prijavi odgovor kao problematičan Evo šta piše u fabričkpm pdf-u za to ulje: Self-mixing at ratio oil/fuel up to 1:100 depending on manufacturer instructions. http://www.melker-online.de/addinol/show_pds.php?id=1272 Prema tome, ako ti je proizvođač motora propisao 1:50, koristi tu razmeru. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
TT600 175 Napisano Octobar 19, 2010 Zainteresovan, 525 postova Lokacija: VRSAC Motocikl: Yamaha TT 600 S , Yamaha YZ 250 Prijavi odgovor kao problematičan I ja mislim da je proizvodjac motora merodavniji E sad sam napravi racunicu, koja je cena tog Racing i ovog obicnog, ako nije velika razlika - sipaj Racing 1;50 To mu je sve od zastite motora, nece da skodi Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
pegaso 28 Napisano Octobar 19, 2010 Svrati ponekad, 332 postova Prijavi odgovor kao problematičan cim piše racing znači da je za trke u mučenje, a u trkama je stvarno 1:100 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
TT600 175 Napisano Octobar 19, 2010 Zainteresovan, 525 postova Lokacija: VRSAC Motocikl: Yamaha TT 600 S , Yamaha YZ 250 Prijavi odgovor kao problematičan cim piše racing znači da je za trke u mučenje, a u trkama je stvarno 1:100 Jeste, ali ih boli uvo dali ce posle svake trke ( ubrajam tu i treninge ) da menjaju klip i karike - sponzori samo salju delove i nepitaju nista, sem za podijum A kod nas nije bas tako Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
pegaso 28 Napisano Octobar 19, 2010 Svrati ponekad, 332 postova Prijavi odgovor kao problematičan ne kažem ja da treba tako da meša nego pita da li je moguće Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Arakis 6220 Napisano Octobar 19, 2010 Svakom po zasluzi, 12454 postova Lokacija: NBGD - KN04ET Motocikl: Honde Transalp, plavi i narandžasti, oba za dečake Prijavi odgovor kao problematičan Moguće je ali za tvoj motor nije preporučljivo. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
dr_kolew 139 Napisano Octobar 19, 2010 Svrati ponekad, 377 postova Lokacija: Zemun-Beograd Motocikl: Honda nc750,Xevo 400 Prijavi odgovor kao problematičan ovo sto se mesa 1:50 kosta 440din 1l a ovo drugo za trke kosta tacno duplo skuplje tj 900din,ali da li cu bolje stititi masinu ako sipam 1;50 ovo skuplje ulje,imajuci u vidu da semasin vrti do 10 000 obrtaja znaci nije pun cross koji ide u 19 000 obrtaja... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
RadicM 1076 Napisano Octobar 19, 2010 Hard Enduro, 1532 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Honda Africa Twin 750 '01, Honda Dominator 650 '01 bili nekad Suzuki TS 125 R i Tomos ATX 01' Prijavi odgovor kao problematičan Izracinaj obicno ide oko 2% sto tije 20g zavisno od motora ali ne verujem da ide 1% tj cuo sam ali ipak je bolje 1% vise i 1god vise voznje nego generalna Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
bucow 0 Napisano Octobar 19, 2010 U prolazu, 37 postova Lokacija: smederevo Prijavi odgovor kao problematičan Moguće je ali za tvoj motor nije preporučljivo. slazem se potpuno !! zasto bi gubio podmazivanje kad nije moranje neces da dobijes na brzini mozda malo ali ce to malo i da traje Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
BRACO 3356 Napisano Octobar 19, 2010 Pobjednik motogp kladionice 4X, 5497 postova Lokacija: Sokolac RS Motocikl: s.f. fzr1000 crf450r cbr600rr shadow Prijavi odgovor kao problematičan Prijatelj sipa 1% ono za motorke neko shtll sinteticko u yamaha 125 full cross vec dvije godine ... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
dr_kolew 139 Napisano Octobar 19, 2010 Svrati ponekad, 377 postova Lokacija: Zemun-Beograd Motocikl: Honda nc750,Xevo 400 Prijavi odgovor kao problematičan Prijatelj sipa 1% ono za motorke neko shtll sinteticko u yamaha 125 full cross vec dvije godine ... da ali ja cu sipati u kawasaki kdx 125 koji nije full cross te se samim tim i nevrti toliko visoko tacnije ne prelazi 10 000obtaja ...samo je pitanje da li ima smisla sipati to race ulje ili nastaviti sa semi sintetikom cena se otprilike hvata na isto jer i ovu polu sintetiku ne pravim sa 2 posto nego 3% tako da bi i sa ovim race uljem iso na minimum 2%...? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
dr_kolew 139 Napisano Octobar 19, 2010 Svrati ponekad, 377 postova Lokacija: Zemun-Beograd Motocikl: Honda nc750,Xevo 400 Prijavi odgovor kao problematičan a u čemu je moranje da se prebaciš na to novo čudo? da li ce mi masina duze trajati ako sipam recimo 2% (duplo vise nego sto je po specifikaciji) sa race uljem ili da nastavim sa dosadasnjom semi sintetikom koju sam pravio 3% umesto 2% koliko daje fabrika? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
bucow 0 Napisano Octobar 19, 2010 U prolazu, 37 postova Lokacija: smederevo Prijavi odgovor kao problematičan moj ti je savet da nastavis da koristis kao i do sada samo mozda 2% umesto 3% taj visak ne znaci motoru nista znacajno cak sta vise samo dimi Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
doktor 4805 Napisano Octobar 19, 2010 Ne silazi, 5564 postova Lokacija: Kraljevo Motocikl: XT1200Z Super Tenere Prijavi odgovor kao problematičan Kod motula ulje za 2T sintetika za skutere ide 2%, a drugo ulje isto za 2T sintetika ali za cross motore ide 1-1,5%. Sipao sam oba u motor bas kao sto je napisano i sve je bilo OK. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
pegaso 28 Napisano Octobar 19, 2010 Svrati ponekad, 332 postova Prijavi odgovor kao problematičan polu sintetičko ??? ??? gde si video da to treba u taj motor, samo sintetičko Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
dr_kolew 139 Napisano Octobar 19, 2010 Svrati ponekad, 377 postova Lokacija: Zemun-Beograd Motocikl: Honda nc750,Xevo 400 Prijavi odgovor kao problematičan polu sintetičko ??? ??? gde si video da to treba u taj motor, samo sintetičko da li mislis da 91 godine kad je napravljen ovaj motor sipana full sintetika? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
pegaso 28 Napisano Octobar 19, 2010 Svrati ponekad, 332 postova Prijavi odgovor kao problematičan naravno da jeste. meni u manualu piše full synthetic a isto je 91 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
KEZA 33 Napisano Octobar 19, 2010 U prolazu, 75 postova Lokacija: Sokolac Motocikl: SUZUKI RM 250, CAGIVA 125 Prijavi odgovor kao problematičan Ja sipam snteticko u suzukija i u cagivu 2% i super se ponasa malo dimi sto je bitno. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Šumi Zmajček 1291 Napisano Octobar 19, 2010 MZ Rider, 4141 postova Lokacija: Arilje - Zemun Motocikl: Piaggio liberty 125, Honda XRV 750 RD07a Prijavi odgovor kao problematičan Ja sipam snteticko u suzukija i u cagivu 2% i super se ponasa malo dimi sto je bitno. bitno je da podmazuje nije bitno koliko dimi imaju ulja koja uopste ne dime(kada je motor vruc)... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
dr_kolew 139 Napisano Octobar 20, 2010 Svrati ponekad, 377 postova Lokacija: Zemun-Beograd Motocikl: Honda nc750,Xevo 400 Prijavi odgovor kao problematičan Ja sipam snteticko u suzukija i u cagivu 2% i super se ponasa malo dimi sto je bitno. bitno je da podmazuje nije bitno koliko dimi imaju ulja koja uopste ne dime(kada je motor vruc)... ovo koje sam do sada koristio mz 406semi sintetik na njemu pise no smoke,i stvarno u opste ne dimi... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
srbac 2506 Napisano Octobar 20, 2010 Andragog, 5072 postova Lokacija: On off road Motocikl: BMW K25 HONDA PD05 KTM RFS Prijavi odgovor kao problematičan Možeš ga sipati ali nemaš potrebe za tim. Ja vozim Total Racing full sintetik 950 din. U Čačku je Castrol TTS 1150 din i to nije skupo. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
pegaso 28 Napisano Octobar 20, 2010 Svrati ponekad, 332 postova Prijavi odgovor kao problematičan Možeš ga sipati ali nemaš potrebe za tim. Ja vozim Total Racing full sintetik 950 din. U Čačku je Castrol TTS 1150 din i to nije skupo. i ja isto total racing, kod mene je 850. zadnji put u toj prodavnici nije imao racing nego sport, 800 dinara, i nisam uzeo, reko da nije neki falš, jel uzimo neko to? da ne kupujem racing koji je u drugoj 950 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Šumi Zmajček 1291 Napisano Octobar 20, 2010 MZ Rider, 4141 postova Lokacija: Arilje - Zemun Motocikl: Piaggio liberty 125, Honda XRV 750 RD07a Prijavi odgovor kao problematičan xaxaxaxxaa,,, ala se razbacujete brojkama.... :D ja saipam INA Dvotaktol 140din (250ml)(3-4%) :D Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...