jager 3446 Napisano Novembar 20, 2010 Ne silazi, 6281 postova Lokacija: Hameln, Germany Motocikl: Africa Twin CRF1000 Prijavi odgovor kao problematičan Mile, to je, koliko mi se čini, Photoshop. Mada, voleo bih da je naprave I još zamene lanac sa kardanom. Bila bi ubica GS1200-tke Isti dizajn, ma potpuno isti izgled, ali sa agregatom od oko 800cc bi bio pun pogodak. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
svestenik 193 Napisano Novembar 20, 2010 Zbunjen, 888 postova Lokacija: Banjaluka, Republika Srpska Motocikl: XRV 650 RD03, KLE500 Prijavi odgovor kao problematičan Kroz istoriju razvoja motora su ljudi uvek reagovali ovako kako mi reagujemo u ovoj temi- sa nepoverenjem. Jel bilo nekad 4t u enduro wtf!? 2 cilindra u enduro wtf!? Enduro od 200+kg wtf!?..... Kad god su se menjali pravci razvoja u moto industriji ljudi su se cudili otkud sad pa ovo. Za nekoliko godina kad se osvrnemo na danasnje vreme cinice nam se da je ovo bilo sasvim logicno i ocekivano. Isto kao kad sad pogledamo unazad razvoj motora sve nam se cini logicno. Upravo. Kad se Honda pojavila na Dakar reliju sa V2 agregatom, ljudi su se smijali i zgrazavali. Pa im se vrlo brzo taj osmijeh zaledio na licu. Moguce je da ce taj V4 biti dobar za Adventure Touring masinu, saznacemo. Meni vise smeta ta tendencija megalomanije, opsjednutosti gomilom u principu bespotrebnih stvari na ADV masini. Zbog toga cijenim vise 1100 i 1150 GS-ove od 1200 GS-a. Tezinu na stranu, ali motor sa kojim mozes otici u bespuce mora biti jednostavan za odrzavanje i popravku, upravo zato sto se nalazis u bespucu . 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Dzambo 86 Napisano Novembar 20, 2010 Architect, 341 postova Lokacija: Zemun Motocikl: Tracer 7GT Prijavi odgovor kao problematičan Tenera, ako se ne varam ima 1 cilindar, pa mi ona nekako ispada iz te klase u kojoj je Afrika. Zaboravih napomenuti da se od motora u "afrika" klasi traži i relativno udobno putovanje sa suvozačem, napakovan. Što se tiče KTM-a, u pravu si, Hitmane. Samo što je meni u glavi KTM (recimo 990) uvek bio potpuno nedostižan, cenovno i iskren da budem, potpuno sam ga izbacio iz razmišljanja. Ne kažem da je BMW jeftiniji, naravno samo nisam sagledao sve proizvodjače. Ta Tenera je jos i najozbiljni motor za off od svih pomenutih motora u ovoj temi. Sa njom itekako moze da se putuje. U moto-pulsu sam citao o momku koji je sa njom napravio krug oko sveta. Nije idealna ali je ubedljivija van puta. 4 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
jager 3446 Napisano Novembar 20, 2010 Ne silazi, 6281 postova Lokacija: Hameln, Germany Motocikl: Africa Twin CRF1000 Prijavi odgovor kao problematičan Vidi, Dzambo, vrlo je izvesno da si u pravu. Nisam je vozio, pa ne mogu suditi o tome. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
shejtan 378 Napisano Novembar 21, 2010 Drug član, 1893 postova Lokacija: NBGD Motocikl: XRV 750 Prijavi odgovor kao problematičan Mile, to je, koliko mi se čini, Photoshop. Mada, voleo bih da je naprave I još zamene lanac sa kardanom. Bila bi ubica GS1200-tke Isti dizajn, ma potpuno isti izgled, ali sa agregatom od oko 800cc bi bio pun pogodak. Nije photoshop vec je Oberdan Bezzi dizajner motora. Ovo je njegov predlog Hondi za novu Africu, ali izgleda barem prema ovom sto su pokazali u Italiji da nije prosao njegov predlog O ukusima ne treba raspravljati, ali ovo i ono sto su predstavili ne moze da se poredi Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
jager 3446 Napisano Novembar 21, 2010 Ne silazi, 6281 postova Lokacija: Hameln, Germany Motocikl: Africa Twin CRF1000 Prijavi odgovor kao problematičan Ček'. ček' .... ovo je "živi" primerak, a ne nacrtani?? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
shejtan 378 Napisano Novembar 21, 2010 Drug član, 1893 postova Lokacija: NBGD Motocikl: XRV 750 Prijavi odgovor kao problematičan Ček'. ček' .... ovo je "živi" primerak, a ne nacrtani?? Nista ne kazu samo da je to njegov dizajn, ne bi me cudilo da je ovaj V4 samo zamazivanje ociju konkurenciji (narem se nadam) Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
jager 3446 Napisano Novembar 21, 2010 Ne silazi, 6281 postova Lokacija: Hameln, Germany Motocikl: Africa Twin CRF1000 Prijavi odgovor kao problematičan Kako god, izgleda preterano dobro! Ipak Italijani imaju najbolji smisao za dizajn. Kao što rekoh, samo da stave kardan umesto lanca i eto opake konkurencije 1200 adv-u! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
RadicM 1076 Napisano Novembar 21, 2010 Hard Enduro, 1532 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Honda Africa Twin 750 '01, Honda Dominator 650 '01 bili nekad Suzuki TS 125 R i Tomos ATX 01' Prijavi odgovor kao problematičan DAce bog da stvarno pocnu da proizvode ovu lepoticu Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
mile fazer 4464 Napisano Novembar 21, 2010 Drug član, 2013 postova Lokacija: Pula Motocikl: KTM 1290 SD GT Prijavi odgovor kao problematičan http://3.bp.blogspot.com/_6r-zO-P42Vc/R-e0MSn8J6I/AAAAAAAAAEQ/Ja3UI-gRKdg/S768/Africa+Twin+2009.jpg Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
RadicM 1076 Napisano Novembar 21, 2010 Hard Enduro, 1532 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Honda Africa Twin 750 '01, Honda Dominator 650 '01 bili nekad Suzuki TS 125 R i Tomos ATX 01' Prijavi odgovor kao problematičan Ovu sliku sam sam video odavno nazalost jos je nisu realizoavli u proizvod Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
aca-pn 6429 Napisano Novembar 21, 2010 Enduraš, 6393 postova Lokacija: Paracin Motocikl: CRF300L Prijavi odgovor kao problematičan Naslednik Afrike mora biti dual-sport motor. Dual sport znaci da je sposoban za "sportsku" voznju i na asfaltu i van njega. Ovo sto su predstavili je nesposobno za "sportske" voznje van asfalta. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
mile fazer 4464 Napisano Novembar 21, 2010 Drug član, 2013 postova Lokacija: Pula Motocikl: KTM 1290 SD GT Prijavi odgovor kao problematičan Naslednik Afrike mora biti dual-sport motor. Dual sport znaci da je sposoban za "sportsku" voznju i na asfaltu i van njega. Ovo sto su predstavili je nesposobno za "sportske" voznje van asfalta. U ruke Mandušica Vuka svaka puška bice ubojita. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
aca-pn 6429 Napisano Novembar 21, 2010 Enduraš, 6393 postova Lokacija: Paracin Motocikl: CRF300L Prijavi odgovor kao problematičan Jeste, samo sto 99% kupaca tih motora nece biti dobri strelc u prenesenom znacenju kao Vuk Mandusic A i ovde pricamo o motorima, a ne vozacima 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
hitman 352 Napisano Novembar 22, 2010 - enduro sector -, 2146 postova Lokacija: Beograd Motocikl: adventure Prijavi odgovor kao problematičan Kako god, izgleda preterano dobro! Ipak Italijani imaju najbolji smisao za dizajn. Kao što rekoh, samo da stave kardan umesto lanca i eto opake konkurencije 1200 adv-u! Jageru, vidim da ne vadish GS-a iz usta.. Dakle, zreo si za penziju Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
jager 3446 Napisano Novembar 22, 2010 Ne silazi, 6281 postova Lokacija: Hameln, Germany Motocikl: Africa Twin CRF1000 Prijavi odgovor kao problematičan Daleko bilo! Ja sanjam jednog F800GS, ne 1200-tku Te BMW mašine preko 1000cc i jesu za penziju Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
hitman 352 Napisano Novembar 22, 2010 - enduro sector -, 2146 postova Lokacija: Beograd Motocikl: adventure Prijavi odgovor kao problematičan Daleko bilo! Ja sanjam jednog F800GS, ne 1200-tku Te BMW mašine preko 1000cc i jesu za penziju Nemoj sad da se vadish a to za hiljadarke .. znash postoji jedna izreka .. "p***** je za decu, a d**** je za merak Izvin'te za off .. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Mikka 431 Napisano Novembar 22, 2010 In Mud We Trust, 1918 postova Lokacija: BGD Motocikl: 950ADV Prijavi odgovor kao problematičan Daleko bilo! Ja sanjam jednog F800GS, ne 1200-tku Te BMW mašine preko 1000cc i jesu za penziju ako si penzioner u dusi ! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
bigbad86 825 Napisano Novembar 22, 2010 Drug član, 2285 postova Lokacija: Kragujevac Motocikl: Honda Sevenfifty Prijavi odgovor kao problematičan Meni licno smeta izgled ovih novijih motora stvar ukusa. Vise ne lice na motore nego na igracke... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
RadicM 1076 Napisano Novembar 22, 2010 Hard Enduro, 1532 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Honda Africa Twin 750 '01, Honda Dominator 650 '01 bili nekad Suzuki TS 125 R i Tomos ATX 01' Prijavi odgovor kao problematičan Sve ih vise izduzuju... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
svestenik 193 Napisano Novembar 23, 2010 Zbunjen, 888 postova Lokacija: Banjaluka, Republika Srpska Motocikl: XRV 650 RD03, KLE500 Prijavi odgovor kao problematičan F800GS je 178 KG suve tezine i 85 KS , R1200GS je 199 KG suve tezine i 136 KS, neznatna razlika u tezini a poprilicna u snazi. Tehnicki gledano, 1200GS stvarno jeste odlican, samo se bojim te silne elektronike na njemu. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
lalajko 2021 Napisano Novembar 23, 2010 Teoreticar ..., 12115 postova Lokacija: Lazarevac Motocikl: BMW R1200GS Adv Prijavi odgovor kao problematičan 1200GS ima 110KS. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
svestenik 193 Napisano Novembar 23, 2010 Zbunjen, 888 postova Lokacija: Banjaluka, Republika Srpska Motocikl: XRV 650 RD03, KLE500 Prijavi odgovor kao problematičan 1200GS ima 110KS. Greska u prepisivanju . Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Mikka 431 Napisano Novembar 23, 2010 In Mud We Trust, 1918 postova Lokacija: BGD Motocikl: 950ADV Prijavi odgovor kao problematičan F800GS je 178 KG suve tezine i 85 KS , R1200GS je 199 KG suve tezine i 136 KS, neznatna razlika u tezini a poprilicna u snazi. Tehnicki gledano, 1200GS stvarno jeste odlican, samo se bojim te silne elektronike na njemu. Jel' neko kukao na elektroniku na 1200GS ? Ja imao dva pa nisam imao problema ! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
jager 3446 Napisano Novembar 23, 2010 Ne silazi, 6281 postova Lokacija: Hameln, Germany Motocikl: Africa Twin CRF1000 Prijavi odgovor kao problematičan Vidim da sada voziš moj san, F800 Da li je to "TO" što se tiče dual sporta? I da li bi Honda za naslednika Afrike trebala da skoro prekopira ovaj motor? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...