lalajko 2003 Napisano Novembar 2, 2010 Teoreticar ..., 12115 postova Lokacija: Lazarevac Motocikl: BMW R1200GS Adv Prijavi odgovor kao problematičan Lanac? Steta... Inace oba izgledaju fantasticno. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Ninja66 2792 Napisano Novembar 2, 2010 Drug član, 2736 postova Lokacija: Sr.Mitrovica Motocikl: FJR 1300 , TTR 600 / SM Prijavi odgovor kao problematičan Bio sam u neverici da ce se tek tako odreci VFR-a 800. Sad je koncept jasniji. Kompletna VFR-ova mehanika usminkana u novim plastikama. Ali to ne znaci da je motor lagan i namenjen icemu sem asfalta.Tako da VFR800X Crossrunner pije vode ali V4 Crosstourer je sa tom masom jednako upotrebljiv kao i GS. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
doktor 4750 Napisano Novembar 2, 2010 Ne silazi, 5547 postova Lokacija: Kraljevo Motocikl: XT1200Z Super Tenere Prijavi odgovor kao problematičan Ovako dizajnirani motori stvarno traze period privikavanja... :blink: Zar je neophodno da silueta motora bude zatrpana gomiletinom raznoraznih linija... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
perlx 531 Napisano Novembar 2, 2010 festina lente, 749 postova Lokacija: Beograd Motocikl: XRV Prijavi odgovor kao problematičan Vreme je za jednu cistu dizajnera. Jos jedan gs steta. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
svestenik 193 Napisano Novembar 2, 2010 Zbunjen, 888 postova Lokacija: Banjaluka, Republika Srpska Motocikl: XRV 650 RD03, KLE500 Prijavi odgovor kao problematičan Bio sam u neverici da ce se tek tako odreci VFR-a 800. Sad je koncept jasniji. Kompletna VFR-ova mehanika usminkana u novim plastikama. Ali to ne znaci da je motor lagan i namenjen icemu sem asfalta.Tako da VFR800X Crossrunner pije vode ali V4 Crosstourer je sa tom masom jednako upotrebljiv kao i GS. Ovaj crossruner sa ovakvim felugama, gumama, repom meni ne izgleda upotrebljivo za duze puteve, pogotovo sa dvoje na sebi. Taj rep ne izgleda dovoljno cvrst za montazu kofera ili torbi. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
svestenik 193 Napisano Novembar 2, 2010 Zbunjen, 888 postova Lokacija: Banjaluka, Republika Srpska Motocikl: XRV 650 RD03, KLE500 Prijavi odgovor kao problematičan Pa da ponovo krenu da prodaju minimalno redizajniranu AT, smem se kladiti da bi bila interplanetarni hit. Da su umesto karbova stavili injector, možda ABS i to je to. Ovako, jedino F800GS može da se pohvali pravom "dual sport" titulom medju novim motorima.... Tužno, zaista Kako je krenulo, kinezi ce otkupiti masine i crteze i raditi svoju verziju 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
perlx 531 Napisano Novembar 2, 2010 festina lente, 749 postova Lokacija: Beograd Motocikl: XRV Prijavi odgovor kao problematičan China Twin 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
jager 3445 Napisano Novembar 3, 2010 Ne silazi, 6281 postova Lokacija: Hameln, Germany Motocikl: Africa Twin CRF1000 Prijavi odgovor kao problematičan Auuuuuuu.. strašno. A baš sam se nadao nekom "ubici F800GS"... Nova 1200-tka nije ništa drugo do Hondina verzija GS-a i ST-a... a 800-tka mi se ne čini za pogodnu van asfalta. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
aca-pn 6324 Napisano Novembar 3, 2010 Enduraš, 6368 postova Lokacija: Paracin Motocikl: CRF300L Prijavi odgovor kao problematičan Neverovatno koliko su prekopirali BMW GS-a. Cak je i auspuh isti. Pa zar kompanija koja je napravila istorijski iskorak u proizvodnji i konstrukciji motora da kopira nekog ? Lepi jesu, ali su ciste kopije. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Bobanfox 5602 Napisano Novembar 3, 2010 Zainteresovan, 670 postova Lokacija: Nürnberg Motocikl: Honda Varadero XL1000VA Prijavi odgovor kao problematičan prvi put vidim ove slike i oduševljen sam ovim jačim modelom, ali mi smeta jedino kubikaža od 1200ccm kad se setim dranja i registracije Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
svestenik 193 Napisano Novembar 3, 2010 Zbunjen, 888 postova Lokacija: Banjaluka, Republika Srpska Motocikl: XRV 650 RD03, KLE500 Prijavi odgovor kao problematičan Neverovatno koliko su prekopirali BMW GS-a. Cak je i auspuh isti. Pa zar kompanija koja je napravila istorijski iskorak u proizvodnji i konstrukciji motora da kopira nekog ? Lepi jesu, ali su ciste kopije. Sto se ovog 1200 cross/tourer slona tice, to je 100% dodvoravanje americkom trzistu, jer tamo prava lova lezi. Nazalost, postalo je pomodno pored raznih SUV tenkova voziti i motore koji su u istom fazonu. Crossrunner mi izgleda kao Yamaha TDM klon, sto nije lose, ali opet nije to to. Na kraju ipak F800GS ostaje vrh svoje klase. Steta, ocekivao sam od Honde da ga obrise od patos. Veci udar na njega je napravio Triumph sa novom 800xc serijom. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
kepo 4527 Napisano Novembar 3, 2010 Drug član, 4834 postova Lokacija: Kosjeric Motocikl: enduro Prijavi odgovor kao problematičan V4 Adventure Tourer mi izgleda ok. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
abarth 175 Napisano Novembar 3, 2010 Svrati ponekad, 417 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: Ducati Prijavi odgovor kao problematičan Kakav patetičan odgovor na Multistradu 1200. Kao one kineske kopije BMW x5 i smarta. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
lalajko 2003 Napisano Novembar 3, 2010 Teoreticar ..., 12115 postova Lokacija: Lazarevac Motocikl: BMW R1200GS Adv Prijavi odgovor kao problematičan Ta patetika ima 25 konja vise od Multistrade... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Pablo 1741 Napisano Novembar 3, 2010 Vlasnik sajta, 5346 postova Lokacija: Beograd, Srbija Motocikl: BMW R1200 GS Adv, S1000RR; Beta 350RR Prijavi odgovor kao problematičan Ta patetika ima 25 konja vise od Multistrade... Ne verujem da ce ostaviti istu snagu u tom motoru. Smanjice je na 120-130 konja maksimalno, sa vise obrtnog momenta na srednjim obrtajima, klasika... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
jager 3445 Napisano Novembar 3, 2010 Ne silazi, 6281 postova Lokacija: Hameln, Germany Motocikl: Africa Twin CRF1000 Prijavi odgovor kao problematičan Na kraju ipak F800GS ostaje vrh svoje klase. Steta, ocekivao sam od Honde da ga obrise od patos. Pazi kada nam se mišljenja potpuno poklapaju!! Dakle, i dalje mi onda u petogodinjem planu ostaje F800GS, ne menjam ništa Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
spdzlla 0 Napisano Novembar 3, 2010 Drug član, 3618 postova Lokacija: Kovin Prijavi odgovor kao problematičan Meni oba modela izgledaju dobro, možda mi je manji simpatičniji. Unose potrebnu svežinu krizom namučenom tržištu. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
TomoB 1618 Napisano Novembar 4, 2010 Skilled Rider, 1613 postova Motocikl: Pijađo Ćao Prijavi odgovor kao problematičan Sve su ovo, hvala bogu, vaša nagađanja, drugovi.... :stabre: Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Boban 499 Napisano Novembar 4, 2010 Drug član, 1480 postova Lokacija: Bratunac, Earth Motocikl: R1200C, GS, DRZSM Prijavi odgovor kao problematičan Na kraju ipak F800GS ostaje vrh svoje klase. Steta, ocekivao sam od Honde da ga obrise od patos. Pazi kada nam se mišljenja potpuno poklapaju!! Dakle, i dalje mi onda u petogodinjem planu ostaje F800GS, ne menjam ništa Honda jos uvijek nista nije predstavila u tom segmentu. Transalp ipak nudi neku meksu filozofiju uparenu sa manjom zapreminom. Ostao je upadljivo nepokriven prostor. Jasno je da se moze ocekivati jos premijera od Honde. A da li ce...pa vidjecemo. F800GS polako ali sigurno gradi svojevrsnu prednost, koja je nama bitna: prvi primjerci su vec par godina stari, i toliko blizi prosjecnom bajkeru odavde. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Zeljkamp 3230 Napisano Novembar 4, 2010 ЗЕЉКАМП, 1820 postova Lokacija: Beograd Motocikl: BMW R1200GS Adventure Prijavi odgovor kao problematičan Da lici na BMW, lici, a da li bi svi dali svoje sadasnje motore za ove, paaaa, dali bi... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
shejtan 378 Napisano Novembar 4, 2010 Drug član, 1893 postova Lokacija: NBGD Motocikl: XRV 750 Prijavi odgovor kao problematičan 1200 kao sto rekose isuvise lici na bmw, al mi prihvatljiv vizuelno. Dok ovaj 800 izgleda kao rad nekog srednjoskolca koji nije talentovan za dizajn motora Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
boki.64 1924 Napisano Novembar 4, 2010 Drug član, 1855 postova Lokacija: NBgd Motocikl: Triumph Tiger 1050, Medlay 150 Prijavi odgovor kao problematičan Pitam se sta je to, po cemu ova velika Honda (V4 Crosstourer Concept), podseca na BMW-a? da li je to kljun, farovi na kres barovima, ne znam, vizir ... sta, dve rupe na loncu auspuha? Pa nista od toga BMW nije izmislio ili patentirao! A, ovaj "mali", on uopste ne lici na f800 ... i to je, vidim problem! Jeste, ko da su ga deca pravila na OTO-u, ali kakve veze ima, 100 ljudi, 100 ukusa! Verujem, da je kolega koji je rekao, da je ovo u stvari masina za Americko trziste u pravu. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Velimlje2 706 Napisano Novembar 5, 2010 Drug član, 1461 postova Motocikl: 2017 BMW R1200GS Exclusive Prijavi odgovor kao problematičan Verujem, da je kolega koji je rekao, da je ovo u stvari masina za Americko trziste u pravu. Nisam siguran koliko bi ovaj 800 model imao produ kod amerikanaca , oni preferiraju velike masine , mozda 1200 ? Inace , naisao sam na neke tehnicke podatke za ovaj VFR 800 X zapremina 782 ccm snaga 100 KS obrtni momenat 72 Nm kod 9500 tezina 240 kg ... mislim da su se mnogi nadali necemu malo laksem ... ponavlja se isto kao i kod novog VFR 1200 , koji je mnoge malo razocarao velikom tezinom pitam se koliko ce da tezi Crosstourer 1200 ? verovatno bar 10-20 kg vise od VFR-a na kome je baziran , sem ako ga naprave od titanijuma ... Bojim se da ce to da bude blizu 300 kg , verovatno vise od nove Super Tenere ... Inace , sto se izgleda tice , prototip 1200 mi se vise svida nego ovaj 800 koji je malo cudan , bar za moj ukus ... 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
jager 3445 Napisano Novembar 5, 2010 Ne silazi, 6281 postova Lokacija: Hameln, Germany Motocikl: Africa Twin CRF1000 Prijavi odgovor kao problematičan tezina 240 kg ... Auuu, brate, pa šta rade oni? MNOGO JE! No, da sačekamo da se motori zaista i pojave u prodaji, ko zna šta će sve još da se izmeni do finalnog proizvoda.... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Velimlje2 706 Napisano Novembar 5, 2010 Drug član, 1461 postova Motocikl: 2017 BMW R1200GS Exclusive Prijavi odgovor kao problematičan tezina 240 kg ... Auuu, brate, pa šta rade oni? MNOGO JE! No, da sačekamo da se motori zaista i pojave u prodaji, ko zna šta će sve još da se izmeni do finalnog proizvoda.... Evo , link na oficijelnu Hondinu stranicu sa tehnickim podatcima , to je to , nema vise promene ... http://hondamc2011.com/bikes/crossrunner/ Nemoj neko da me pogresno shvati , nisam interesent za ovaj motor , samo pricamo , ali mi se cini da su dizajneri takoreci uzeli stari oprobani motor sa VFR-a , i ne razmisljajuci da negde skinu tezinu , napravili oko svega toga nove plastike i evo ... novi motor !! Sad , da je motor sa starog VFR-a dobar , tu nema zbora , ali i pored toga sto ne pricamo o velikoj razlici u tezini od one gde bi rekli : SUPER , ipak dobijas osecaj da su dizajneri u poslednje vreme malo lenji , ili hoce da ustede pare ( ili jedno i drugo ... ) A da su ga osisali na jedno 200 kg , niko ni rec nebi imao da pregovori ... ( nije da nece da valja sa 40 kg vise , ali ipak ... ) na kraju krajeva to je potpuno novi model , za ocekivati je da ce godinama da se radi , i ocekivali bi malo vise truda oko njegovog dizajna ... 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...