Jump to content

Moto Zajednica

Suzuki GS 500 ('89-'00, '01+, '04+ F) - svasta ponesto o njemu

Recommended Posts

• Hronični Motociklopata, 7315 postova
  • Motocikl: Freza 600 Blue Thunder

ma GS je prelepa naked masina, jedina, ALI jEdina zamerka koju sam imao na izgled GS-a je sto mu je uzak rezervoar, da mu je malo siri kao na CB, motor bi bio haos :takoje:

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Svrati ponekad, 249 postova
  • Motocikl: Kymco Agility City 125,Agility City 200,SuZuki Boulevard M90, Honda NC 700 s

Doslo vrijeme da se mijenjaju semerinzi i ulje u viljusci. Nadjoh u user manualu da ide 377 cc ulja, sto bi bilo jednako 377 ml? ( ne znam sta mu dodje ovo cc)

E sad, nije mi bas jasno da li je ta kolicina za jedan stap ili za oba?

Kako to nisam nikada radio, tj. rastavljao sam jednu staru viljusku od gs-a i vidio sta kako otprilike ali nisam nikada sastavljao (lakse je pokvariti nego popraviti :D) pa sam gledao ovaj video i nije mi bas sve jasno. Pogotovo dio od 10:00 sa ovim uduvavanjem vazduha. Pa kad bi mogao neko ko je to vec radio da napise detaljnije sta i kako i na sta treba posebno paziti bio bih mu veoma zahvalan... :)

cc ili ti ccm dodje skracenica za cubic centimetre t.j. cm3 :takoje:

• U prolazu, 32 postova

Doslo vrijeme da se mijenjaju semerinzi i ulje u viljusci. Nadjoh u user manualu da ide 377 cc ulja, sto bi bilo jednako 377 ml? ( ne znam sta mu dodje ovo cc)

E sad, nije mi bas jasno da li je ta kolicina za jedan stap ili za oba?

Kako to nisam nikada radio, tj. rastavljao sam jednu staru viljusku od gs-a i vidio sta kako otprilike ali nisam nikada sastavljao (lakse je pokvariti nego popraviti :D) pa sam gledao ovaj video i nije mi bas sve jasno. Pogotovo dio od 10:00 sa ovim uduvavanjem vazduha. Pa kad bi mogao neko ko je to vec radio da napise detaljnije sta i kako i na sta treba posebno paziti bio bih mu veoma zahvalan... :)

cc ili ti ccm dodje skracenica za cubic centimetre t.j. cm3 :takoje:

Pa tako sam i kontao, znam da je ccm=cm3 ali nisam vidjao nigdje do sad cc :)

• Zainteresovan, 824 postova

Jel kod svakog gs-a broj motora 10 cifara, a sasije 11?

Da li vam pise kada se iscita saobracajna, kolika je dopustena nosivost i odnos snaga/masa?

Ne znam ima li neki sajt da se proveri legalnos gs-a....

Nikakve pomoci od vas ccc. Kupih danas Suzuki GS500E.

1. Koje su mere semeringa da nadjem u radnji auto delova? Ulje imam 15w gustinu.

2. Kada guram motor ugasen cuje se lanac kako "krklja" (lanac jeste prljav pa cu sutra ga oprati i videti jel oscilira 20cm gore/dole)?

3. Jel vam guvernala lagana, tjst jel se lagano okrece ili je malo kruca? Sraf cu odvrnuti i videti ispod jel se pojelo nesto.

Ako mozete da mi odg veceras pa da sutra ujutru krenem u potragu semeringa i da sredjujem motorce.

batali budzenje od kola, lepo kupi originalan semering, nije skupa investicija 10-ak eura, to imas u skoro svakoj moto radnji.

Da li se volan lakse ili teze okrece to je svakom drugacije, ako se motor lepo ponasa, ne vuce u stranu, ne trese, onda bolje ne diraj nista, samo lepo podmazi lezajeve volana i vozi

Neko u temi je rekao da moze i u auto delovima da se uzme za 5x jeftinije, a rade posao. Skidam ih danas pa cu ici od radnje do radnje.

Guvernala i volan nije isto hehe, prav je kao strela, pustim guvernalu na 60, na 80 on ide pravo, ne vuce. Vec sam se navikao na malo teze okretanje, jer mi je i na predhodnom motoru bilo isto.

Lezajeve guvernale, mislis li na donji i gornji most?

• Ne silazi, 7335 postova
  • Motocikl: TDM 900

Semering je standardizovana stvar, bitne su dimenzije, jedino sto imas kvalitetne, manje kvalitetne i one sranje. To je vec tvoj izbor.

Upravljac? Pregledaj kako su rutirani kablovi, sajle, itd. Da li negde zateze, zapinje i sl. Nakon toga, proveri lezaj upravljaca. Kupuju se u setu, investicija je oko 50ak eura.

Neko u temi je rekao da moze i u auto delovima da se uzme za 5x jeftinije, a rade posao. Skidam ih danas pa cu ici od radnje do radnje.

Guvernala i volan nije isto hehe, prav je kao strela, pustim guvernalu na 60, na 80 on ide pravo, ne vuce. Vec sam se navikao na malo teze okretanje, jer mi je i na predhodnom motoru bilo isto.

Lezajeve guvernale, mislis li na donji i gornji most?

da, na njih sam mislio, gornji i donji most, trokut ,kako god, samo podmazuj :D

i ko sto Alekre rece, pregledaj sajle i kablove, ko zna koje sve to cackao prije pa nije sproveo kako treba, ima svakakvih "majstora" :lol:

Pa jel zna neko dimenzije semeringa? Nisam stigao juce da skinem vile.

Dva sata sam cetkicom cistio lanac i lancanik zadnji, strasno, naslage. Jel prednji lancanik u desnom delu dekle gde se i menjaju brzine (kvacilo)? Jel mora da se skida i sajla od kvacila jer ona prolazi kroz tu desnu deklu, kako da je skinem a da je ne odvrcem i pomeretim napregnutost sajle?

I gde je filter goriva, skinuo sam rezervoar i ne mogu da nadjem tu casicu, vidim slavinu i crevca, ali filter goriva nigde?

• Svrati ponekad, 117 postova
  • Motocikl: Honda nc700x

Mali off, Gile. Ja sam se javio bio da dodjem pogledam i eventualno pazarim motor pre nekih 3-4 meseca, ali ti si rekao da nije trenutno na prodaju :) P.S. Motorce super izgleda, a ja sam vec pazario nesto drugo.0takoje.gif:)

Koliko si cenio/cenis zutaca kada ti za dve godine niko nije dosao?

Kao sto sam i procitao u temi tako se i uverio, sediste je ubica za jajca haha, jedno me je bas prikljestilo da sam strepio i najmanju rupu i kocenje, ja cu da skinem presvlaku i da ubacim 2-3mm sundjera i da vratim platno, zaheftam. Nadam se da ce biti bolje, jer je suza stvarno pravljena za zensku populaciju.

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja