Jump to content

Moto Zajednica

Da li neko ima iskustva sa Duchinni kacigama?

Recommended Posts

• U prolazu, 59 postova
  • Motocikl: Peugeot V-Clic

dizem temu, eto, pocela sezona, pa kao

nego, ista kaciga (D701) stari problem. Promaja ubi u čelo, razbija, a vozim skuterčić sa max50 km/h. Bio sam kod prodavca da (kao) nastelujemo. stelovali i = sipak, rece mi covek da probam kući, da skinem vizir...

odradio sam, i naravno - slomio jedan srafcic, sva sreca bio onaj pistolj sto topi stanglice plastike u blizini pa sam zalepio saraf.

OPET duva, gore nego onaj sneg u kanadi. Tako da sad ne znam sta da radim, da sam hteo sxanje od kacige uzeo bi kineza za 2000 din i pevaj, ovako skoro pa 10% cene skutera je kaciga- i jos duva

interesuje je me da li je to uopste normalno, da duva "kroz" vizir? verujem da nije, samo mi sada pada na pamet da stavljam yeBni silikon u donju zonu vizira da ne duva...

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Zainteresovan, 595 postova
  • Motocikl: Yamaha FZS600, Piaggio Free, Suzuki GN125

interesuje je me da li je to uopste normalno, da duva "kroz" vizir? verujem da nije, samo mi sada pada na pamet da stavljam yeBni silikon u donju zonu vizira da ne duva...

Moja je model 409 ili tako nešto. Duva kroz vizir. Uzeo sam tanke gumice za dihtovanje prozora i sl, nalepio po obodu i sada je prihvatljivo. Devojka ima nešto noviju varijantu skoro istog modela (419, ako me sećanje služi). Ovde je taj dihtung na viziru nešto bolje urađen.

Čini mi se da samo zbog tog vizira kacige nisu zgodne za neku dužu vožnju van grada, a da su leti za grad savršene. Ipak, sa ovom prepravkom sam bez problema pravio do 300 km u danu bez da se crvene oči. :)

Za cenu kacige od 100 i kusur evra, to je to. Jedino da se vija neka skuplja kada je na popustu.

Najvažnija stvar: kada mi je pukao vizir mojom nepažnjom, isti dan su mi dali nov - skinuli s kacige u izlogu. Samo da mi ne prolazi sezona bez vizira. Ovo je neprocenjivo i kada bih znao još nekog uvoznika druge fele kaciga sa takvom etikom, onda bih razmišljao o promeni.

• U prolazu, 59 postova

to sa radnjom je OK, covek je preduzetnik. Ali idem drugom stranom, ako ja proizvodim prozore, pa ne mogu ti prodati jeftiniji prozor i reci: prokisnjava, ali to je to za te pare...

u stvari, ispada da "sve" duchinni kacige duvaju "kroz" vizir, u stvari vizir uopste ne naleze na donju gumicu, ima lufta oko 2 milimetra

voleo bih da znam samo da li ostali koji imaju neke druge kacige u rangu oko 100€, da li im duva "kroz" vizir, posto sam planirao da kupim uvex (UVEX PS 400S) u pežo-u, ali sam se zbog par eura i onih 4 zvezdice predomislio, a sve usled neobavestenosti. Pa da se bar neko drugi ne zezne sa izborom.

• Podržavam 4

to sa radnjom je OK, covek je preduzetnik. Ali idem drugom stranom, ako ja proizvodim prozore, pa ne mogu ti prodati jeftiniji prozor i reci: prokisnjava, ali to je to za te pare...

u stvari, ispada da "sve" duchinni kacige duvaju "kroz" vizir, u stvari vizir uopste ne naleze na donju gumicu, ima lufta oko 2 milimetra

voleo bih da znam samo da li ostali koji imaju neke druge kacige u rangu oko 100€, da li im duva "kroz" vizir, posto sam planirao da kupim uvex (UVEX PS 400S) u pežo-u, ali sam se zbog par eura i onih 4 zvezdice predomislio, a sve usled neobavestenosti. Pa da se bar neko drugi ne zezne sa izborom.

Nismo se razumeli. Ne mislim da je to u redu za 100e. Mislim da je to pljačka. Problem je što sve kacige koje sam gledao u tom cenovnom rangu imaju falinki. Ili je preloša ventilacija, ili imaju samo jednu dimenziju školjke pa sa S kacigom izledam k'o atomski mrav i vizir mi stoji 10 cm od čela i slični problemi. To je problem, što ispada da ispod 200e ne možeš kupiti skroz dobru kacigu. Pljačkaju svi proizvođači. Ne može kaciga da košta kao 300 kila hleba! :)

Sve u svemu, kada pogledam šta se nudi za te pare, ispada da Dukini nije ni bolji ni lošiji od konkurencije. Za 200 e bih gledao HJC IS-16, ili još dodao za N85 (mada i te kacige neki pljuju), ali za 100tinak e bih verovatno uzeo isto. Kako god okreneš, proizvođači nude kvalitet na kašičicu, a deru kožu s leđa - kapitalizam. :)

Još jednom bih ponovio priču za vizir. Za te kacige što gledam kao bolje, ne znam šta ću ako se ošteti potrošni deo. To je nešto što saznaš tek kada kupiš. Pitaj u Pežou imaju li vizir za tu kacigu što te zanima. Ako nemaju, kada će dobiti? To su važne stvari o kojima čovek ne razmišlja dok se ne desi kuršlus.

• U prolazu, 59 postova

ma gotovo je sa kupovinom, sad vec imam kacigu, pa kakva-takva, ali jednostavno ne mogu shvatiti da ne valja najbitnija stavka -vizir, na kraju, pa nije 100€ malo para, za te pare mora da dihtuje ko expres lonac. Pa PVC prozor metar sa metar kosta 100€ i mora da traje bar 20 godina

ma gotovo je sa kupovinom, sad vec imam kacigu, pa kakva-takva, ali jednostavno ne mogu shvatiti da ne valja najbitnija stavka -vizir, na kraju, pa nije 100€ malo para, za te pare mora da dihtuje ko expres lonac. Pa PVC prozor metar sa metar kosta 100€ i mora da traje bar 20 godina

Potpuno se slažem, samo što se proizvođačima ne isplati da prave dobre stvari koje malo koštaju i dugo traju.

• Drug član, 1175 postova
  • Motocikl: Maca

Nisam siguran koliko bi se usrecio i sa tom Uvex kacigom. Prvi motor koji sam vozio je takodje bio Vclic,jos uvek ga posedujem, i delom po automatizmu i relativno povoljnim cenama, delom zbog neobavestenosti sam takodje i kacigu kupio u Veranu. Kaciga nije neke izrade(da ne koristim neke teze reci) relativno neudobna i veoma cudnog kalupa. Naime vecina ljudi sa kojima sam pricao na temu Uvex kaciga,ukljucujuci i mene, je imala problem da posle nekog vremena u voznji kaciga pocinje da zulja na celu(jako neugodan osecaj,a ni veca velicina nije promenila stvar).

Nemam nikakve veze sa Pegazom, bio sam u njihovoj radnji u Bg-u mozda 3,4 puta i stvarno mi nije interes da ih branim, ali trenutno mislim da je odnos ulozeno/dobijeno korektan u odnosu na ostatak ponude. Druga stvar, glavni salon Verana u Bgdu je dosta lose opremljen,vecinu stvari sa sajta nisu imali na stanju,kako su mi radnici tada rekli nisu planirali da skoro uvoze bilo sta od moto opreme i da otprilike samo cekaju da prodaju zalihe i zavrse celu pricu, tako da cak i da si uspeo da nadjes zeljenu kacigu u zeljenoj velicini(jakooo tesko) verovatno ne bi uspeo isto da izvedes i za vizir.

• U prolazu, 59 postova

eh jbg, na kraju ispade koliko para motor toliko i kaciga...

(isto da se ogradim oko radnje ili sl. nemam nikave "lose" namere - pricam o kacigi)

uglavnom, pre par sati sam pokusao da uradim sa silikonom pa cu javiti sta sam uradio i kako deluje

na viziru je streč folija, i sad je zaklopljeno do sutra, silikon je transparentni: neutral ( nije acetatni)

dsc00149.jpg

dsc00150.jpg

dsc00151.jpg

pa ako neko ima slican problem, saznace(mo) sutra da li ova operacija moze biti uspesna :neznam:

• U prolazu, 59 postova

da ne ostanem nedorecen, duvanje kroz vizir je smanjeno upola, mozda i vise, al jbg, to je to za sada

iskustvo sa duchinni kacigama je takvo kakvo je

• www.markone-pegaz.rs, 2427 postova
  • Motocikl: Napokon... BMW R1150GS!

da ne ostanem nedorecen, duvanje kroz vizir je smanjeno upola, mozda i vise, al jbg, to je to za sada

iskustvo sa duchinni kacigama je takvo kakvo je

Pozdrav,

Dođi opet do nas. Moramo to da rešimo. Ne sme tako da ostane. Prodali smo ih puno i samo na par smo imali takav problem koji mora da se reši na neki način. Zbog sajma ni sam ne znam kada radimo u NS ali dođi obavezno posle 05.04. pa ćemo da rešimo.

• Drug član, 1043 postova
  • Motocikl: Honda NT650V deauville

posedujem Duchinni D701 METBK Metalik crna , jedno mesec - dva

iako vozim skuter, ne moze ni 50 km/h

utisak,

mislio sam da to malo bolje dihtuje,

duva na vizir,

vizir magli

[qote]

ja mislim da ti je uleteo neki model koji je imao feler, ja i drug imamo D701 kupljenje prosle god na sajmu i nikakvih problema sa dihtovanjem, cak stavise otvaram kacigu kad upece zvezda da se malo proluftiram, dihtuje ko ronilacko kesonsko odelo... malo magli to jeste ali sa potkapom to je minimalno

i sa dodatkom ispod kljuna (home made) ne duva uopste... jbg izgleda da ti neki grmlin model upao, mada ne verujem da momci iz Pegaza ne mogu da ti to srede na onim srafcicima sa strane (jedino da ti je vizir deformisan) :neznam:

od mene preporuka za srednji segment kaciga :takoje: :takoje: :takoje: :takoje: :takoje:

• U prolazu, 1 post
  • Motocikl: Yamaha TTR 600

Ja imam Duchinni kros kacigu D200 kupio sam je prosle godine, uz nju sam kupio odma i Duchinni naocare i mogu reci da sam dosta zadovoljan,padao sam sa njom u sumi i uvek glava bezbedna,tako da... Kaciga nije loseg kvaliteta kao sto je neko rekao,barem ja sam zadovoljan,a i dobio sam dosta pohvala na izgled od ortaka kad sam je kupio...:)!

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja