wice 77 Napisano Avgust 16, 2010 Drug član, 1838 postova Lokacija: obrenovac Motocikl: cbr 600f Prijavi odgovor kao problematičan onda napravi od plocevine recimo 10mm i na krajeve zavari dve cevcice koje ti odgovaraju i sa ove prebaci biksnu ili lezaj sta je vec Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
N e g r o 307 Napisano Avgust 18, 2010 Zainteresovan, 453 postova Lokacija: Mladenovac Motocikl: Magare (F800ST) Prijavi odgovor kao problematičan Jos jedno moje javljanje sa terena... Napravljena cevka kroz koju prolazi osovina i ucvrscuje je za ram sa zadnje strane agregata, a napravljeni su i zadnji nosaci agregata. U petak ide montaza. Obzirom da je metoda "probe-i-greske" ili empirijska najbolja za ovakve stvari, odlucio sam da za sada ne diram polugu (linkage) nego da montiram i njene drzace za ram (koji su odavno napravljeni) pa na osnovu toga da odredim visinu makine, napravim gornju plocu koja ce biti zavarena za ram i u koju ce se usrafiti amortizer. E kad to namestim, onda testiramo hod zadnje viljuske. Kod 900rr (od koga je zadnja viljuska) je to 125mm a kod vfr800 (od koga je amortizer i rep) je to 120mm. Ako dobijem i pribliznu vrednost u nekoliko mm (a izgleda da hocu sa ovim sistemom) onda ne diram polugu. Ako ne dobijem, onda cemo praviti novu polugu. Prosto kao samar za vrat. ;D Salu na stranu, ovo je opis sta predstoji. U petak postavljam nosace agregata i srafim isti i fiksiram u konacni polozaj (u kome je vec sada ali obezbedjen sa "samo" 4 srafa a ne sa 6 ;D), varimo nosac za polugu amortizera (linkage) i onda se vadi mera za gornju plocu amortizera. Kad to odradim idu slike ovde, a onda pravimo dramsku pauzu jer u subotu na sabajle odosmo Negrita i ja na zasluzeni odmor! I ja jedva cekam da se vratimo i da nastavim sa radovima, ali ovo nam je preko potrebno. Ostaje za posle odmora: zavariti plocu na ram i montirati amortizer, odrediti konacnu visinu repa i zavariti isti na ram, zavariti nosac rezervoara, probusiti rupe u trouglu za nosace volana i postaviti volan, napraviti nosac fara i migavaca, izvuci instalaciju, isprobati masinu, rastaviti sve to i ram na farbanje a masinu u poliranje. Praviti izduvne grane (prohrom ;D), sajle, ovo, ono, gomila sitnica... Uh, i ovo malo kose na glavi mi se podigne od toga sta sve treba uraditi. Ostaje posle krupnih stvari i gomila sitnica (a zaboravio sam obradu nosaca zadnjeg lancanika na glodalici da se dovede u osu sa prednjim) koje ce oduzeti dragoceno vreme. Bar se iskreno nadam da cemo se videti ako ne pre onda sigurno na Dedamrazijadi ;D Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Mirko VT 4 Napisano Septembar 3, 2010 U prolazu, 40 postova Lokacija: Despotovac-Plazane Motocikl: Honda vt750c RC29 Prijavi odgovor kao problematičan Jos uvek smo tu i nestrpljivo cekamo... Sta bi? ??? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
raptors 53 Napisano Septembar 4, 2010 Sensei servis, 347 postova Lokacija: Novi Sad, Beograd Motocikl: "viljuske"...al' na kardan! Prijavi odgovor kao problematičan Pa otiso Negro na odmor... sad ce nazad u garazu, sad ce... ;D ;D Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Utjerivac 6625 Napisano Septembar 4, 2010 Zainteresovan ko mlad majmun!, 894 postova Lokacija: Ljubiš Donji. Motocikl: Uvijek Japanski! Prijavi odgovor kao problematičan Meni se cini da ce na kraju biti:Riknula baba na porodjaju. :o ;D Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
svetac 527 Napisano Septembar 4, 2010 Drug član, 1448 postova Lokacija: subotica Motocikl: Honda ness 150 Prijavi odgovor kao problematičan zaaanimljivo,pratim!! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
N e g r o 307 Napisano Septembar 4, 2010 Zainteresovan, 453 postova Lokacija: Mladenovac Motocikl: Magare (F800ST) Prijavi odgovor kao problematičan Meni se cini da ce na kraju biti:Riknula baba na porodjaju. :o ;D Dam ti ja riknulu babu, jezik pregrizo... Stigli sa odmora, gomila stvari koja ceka da se zavrsi, mislim da cu kasnije u garazu. Na dan kada sam trebao da spavam radi putovanja i duge voznje smo varili nosace agregata i amortizera... ;D Idu i slike danas, nadam se da cu stici... ;D Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Šumi Zmajček 1287 Napisano Septembar 6, 2010 MZ Rider, 4141 postova Lokacija: Arilje - Zemun Motocikl: Piaggio liberty 125, Honda XRV 750 RD07a Prijavi odgovor kao problematičan slike Negro slike... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Mirko VT 4 Napisano Septembar 6, 2010 U prolazu, 40 postova Lokacija: Despotovac-Plazane Motocikl: Honda vt750c RC29 Prijavi odgovor kao problematičan psss...Razvija film... ; Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
P.S. Dzon 103 Napisano Septembar 14, 2010 Svrati ponekad, 236 postova Lokacija: Beograd Motocikl: BMW f650gs / Suzuki gs500e Prijavi odgovor kao problematičan Negrooo... Cekamooo... Nesrtpljivooo... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
N e g r o 307 Napisano Septembar 14, 2010 Zainteresovan, 453 postova Lokacija: Mladenovac Motocikl: Magare (F800ST) Prijavi odgovor kao problematičan :o Radimo danas ceo dan, polako, stavili ga na svoje tockove.... posle slike... EDIT: Upravo poce kisa, a taman smo montirali rezervoar, rep, sediste, topove u privremeni polozaj radi provere sa funkcionalnog i estetskog aspekta. Kako smo od jutros u garazi i izvarili gornju plocu - nosac amortizera, postavili amortizer, atestirali ponasanje masine sa opterecenjem od 210Kgr zive vage i bili zadovoljni - izvaren je gornji nosac amortizera u konacni polozaj. Clearance je odredjen na nekih 135-140mm. Nakon toga su napravljena ojacanja koja su zatim izvarena na plocu amortizera i pusten je pun var celom duzinom ploce kojom je postala integralni deo rama. Zatim je montiran ostatak konstruktivnih delova - rezervoar, rep, sediste, plastika, topovi, ... i sada je u beta izgledu. Taman sam krenuo da ocenjujem visinu repa i dolazim do konacne dimenzije - poce ovo djubre od kise i pokupismo alat i napravismo razlaz za danas. Idu i slike uskoro, znam da ste nestrpljivi, ali ja sam nestrpljiviji od svih vas pa polako... Pozz. ;D Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Šumi Zmajček 1287 Napisano Septembar 14, 2010 MZ Rider, 4141 postova Lokacija: Arilje - Zemun Motocikl: Piaggio liberty 125, Honda XRV 750 RD07a Prijavi odgovor kao problematičan daj slikeee.... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
N e g r o 307 Napisano Septembar 14, 2010 Zainteresovan, 453 postova Lokacija: Mladenovac Motocikl: Magare (F800ST) Prijavi odgovor kao problematičan Evo!!!!!!!!!! ;D ;D ;D ;D ;D ;D Slika 01... Gornji trougao viljuske, pravljen!... Slika 02... Izgled trouglova spreda, treba jos da se doradi ali... Slika 03... Nosaci agregata od napred... neobradjeni do kraja... Slika 04... Jos jednom nosaci neobradjeni... Slika 05... Desni nosac agregata, nije do kraja zavaren, samo zahevtan i neobradjen... Slika 06... Levi nosac agregata... Slika 07... Zadnji nosac agregata, debelozidna pocinkovana cev u meri prethodnih nosaca, postavljene caure za postojecu osovinu i na nju navareni nosaci novog agregata... Slika 08... Slikano od agregata, ploca gore veza sa ramom, na nju sa donje strane navareno kuciste gde je smesten gornji kraj amortizera i sve ojacano, nije konacan var. Sa gornje strane ove ploce montiramo rep na slican nacin... Slika 09... Priblizan izgled, rep nije ni centriran ni pricvrscen kao ni rezervoar, ali je to sledece... Slika 10... Jos jednom projekcija izgleda u bliskoj buducnosti... Izvolte slike... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Šumi Zmajček 1287 Napisano Septembar 14, 2010 MZ Rider, 4141 postova Lokacija: Arilje - Zemun Motocikl: Piaggio liberty 125, Honda XRV 750 RD07a Prijavi odgovor kao problematičan o bre "baba" poprima izgled "devojke".... mada si ti ovo varovi malo sicusni nadam se da si ih posle pojacao.... :) svaka cast na trudu bice to lepa "Devojka" Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
N e g r o 307 Napisano Septembar 14, 2010 Zainteresovan, 453 postova Lokacija: Mladenovac Motocikl: Magare (F800ST) Prijavi odgovor kao problematičan o bre "baba" poprima izgled "devojke".... mada si ti ovo varovi malo sicusni nadam se da si ih posle pojacao.... :) svaka cast na trudu bice to lepa "Devojka" Varovi na slikama 5, 6 i 7 su su stvari samo "zahevtani", odnosno sluze da se ucvrsti u konacan polozaj. Na slici 8 jedino ima tackasti var koji je ucvrstio vertikalu na plocu, a u uglu je var celom duzinom sa spoljne strane (ne vidi se, ovo je unutrasnja). Nijedan var nije konacan, samo je pricvrsceno. Kada dovedemo sve u konacnu dimenziju, onda ce sve da se rasturi u najsitnije delice, izvare svi sastavi kako treba (pun var celom duzinom), da se ispeskira ceo ram i na farbanje. Onda idemo u zezanje sa sastavljanjem... Dotle, ostavljamo lagano sastavljenu konstrukciju, ukoliko dodje do promene bilo koje vrste, neuporedivo lakse je obrusiti i ukloniti hevt mesta nego cele varove, zar ne? Tako da je to i odgovor na tvoju konstataciju da se nadas da sam ih ojacao. Ovo su danasnje slike, nisu ojacani ali je u planu ;D Pozz Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Šumi Zmajček 1287 Napisano Septembar 14, 2010 MZ Rider, 4141 postova Lokacija: Arilje - Zemun Motocikl: Piaggio liberty 125, Honda XRV 750 RD07a Prijavi odgovor kao problematičan Tako i treba... bice ovo odlicna Hondica.. ps. Obozavam hondu, a i ovave kucne poduhvate tada ulozis deo sebe u projekat. ;) :) Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Doktor Mabuze 83 Napisano Septembar 14, 2010 U prolazu, 65 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Widowmaker Prijavi odgovor kao problematičan Au, svidjaju mi se ovi odzaci koji ce da grme ispod dupeta! Extra! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Utjerivac 6625 Napisano Septembar 14, 2010 Zainteresovan ko mlad majmun!, 894 postova Lokacija: Ljubiš Donji. Motocikl: Uvijek Japanski! Prijavi odgovor kao problematičan Au, svidjaju mi se ovi odzaci koji ce da grme ispod dupeta! Extra! Nema od toga nista,odzaci su originalni,znaci po PS-u. ;D Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
lord_oblivion 1361 Napisano Septembar 15, 2010 Ne silazi, 6285 postova Lokacija: Meljak Motocikl: XT600E 3TB ADV edition,KLX250S efi klot, GV 2.0 ADV edition Prijavi odgovor kao problematičan E pa onda dzaba je krecio Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
P.S. Dzon 103 Napisano Septembar 17, 2010 Svrati ponekad, 236 postova Lokacija: Beograd Motocikl: BMW f650gs / Suzuki gs500e Prijavi odgovor kao problematičan Bogami bice ovo DEVOJKA i to kakva! 90-60-90, da ne kazem idealna! ;D Jedva cekam finale... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
TETAK 0 Napisano Septembar 19, 2010 U prolazu, 13 postova Lokacija: Čačak, Srbija Prijavi odgovor kao problematičan Ovo devojče zaista sve bolje izgleda. Ime.....hm... možda, HONDA FIREBOL.... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
zeks73 1 Napisano Septembar 28, 2010 U prolazu, 27 postova Lokacija: jakovo Prijavi odgovor kao problematičan svaka cast. dodje mi da ponesem stolicu i zamolim da udjem u garazu i ne pomeram se! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
varadero015 12 Napisano Octobar 1, 2010 U prolazu, 56 postova Lokacija: loznica Motocikl: HONDA TA Prijavi odgovor kao problematičan pohvale za majstora!! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Utjerivac 6625 Napisano Octobar 1, 2010 Zainteresovan ko mlad majmun!, 894 postova Lokacija: Ljubiš Donji. Motocikl: Uvijek Japanski! Prijavi odgovor kao problematičan Meni se cini da je "negro" nasahao dlaku u poslu pa mu se ogadilo. ;D Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
N e g r o 307 Napisano Octobar 1, 2010 Zainteresovan, 453 postova Lokacija: Mladenovac Motocikl: Magare (F800ST) Prijavi odgovor kao problematičan U nasem narodu je odomacena uzrecica: "majstor ne laze, majstor odlaze" pa je tako i kod mene... E sada, ovo ipak nije sezona monsunskih kisa i parenja kengura u pitanju nego jednostavno majstor - varilac radi covek izolaciju na kuci sam. Kako radi do popodne na poslu, nakon toga radi izolaciju, pustio sam coveka da radi. Znam kako je kad je `ladno (i mene ceka izolacija ali nikako) pa nek iskoristi covek ovo vreme bez kise da mu zima bude toplija. Nema dlake, a i da je ima ja bi to pljunuo, nisam gadljiv. ;D Ovih dana varimo rep, Boze zdravlja sutra stize volan sa nosacima pa cu imati i sa cim da se zezam... ;D ;D ;D Stay tuned... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...