muljaz 1888 Napisano Jul 31, 2012 Skuteras, 3691 postova Lokacija: Ivanjica Motocikl: T-Max 500 Prijavi odgovor kao problematičan Zaboravili su da kazu da su to takmicarski sati Kod amatera koji odrzavaju i vode racuna traju mnooogo duze Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
GS 249 Napisano Avgust 1, 2012 Zainteresovan, 572 postova Lokacija: Han Pijesak ,BiH Motocikl: KTM EXC 450, Suzuki RM 125 ,Kawasaki KLX 300R ,Kawasaki KMX 125, Yamaha DT 125R Prijavi odgovor kao problematičan Treba samo kupiti motor u dobrom stanju ,najbolje nov ,odrzavanje za rekreativnu voznju nije uopste strasno ! Ulje vecina mijenja na 15 do 20 rh , godisnje rijetko ko prelazi vise od 100 ,120 rh to je 6 ,7 litara ulja ,toliko tacno potrosi i neki putni motor . Veci problem kod odrzavanja ovakvih motora (off road ,ne supermoto) su ceste izmjene lezajeva u tockovima (par puta godisnje) ,semeringa i ulja u viljuskama ,lanac i lancanici kod ekstremnije primjene se cesto mijenjaju i naravno gume . Ko ne placa majstore ni generalno sredivanje motora nije bauk ,posle xxx radnih sati treba promijeniti klip (180 do 200e) lezajeve na radilici i bregastoj (150e) fazni lanac (70e)i jos nekih sitnica,ako ventili i cilindar nisu losi to je sve... Iskreno ja bih ga vozio i da se mijenja ulje na 2 rh i da je generalka svake godine Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Trax 1 Napisano Avgust 1, 2012 U prolazu, 30 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Honda CBR F3 Prijavi odgovor kao problematičan rupa bez dna... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
markodjurovic 815 Napisano Avgust 1, 2012 Drug član, 1412 postova Lokacija: Beograd/Kraljevo Motocikl: Husaberg FE 400, Honda Varadero 1000, Honda CRF300L Prijavi odgovor kao problematičan Treba samo kupiti motor u dobrom stanju ,najbolje nov ,odrzavanje za rekreativnu voznju nije uopste strasno ! Ulje vecina mijenja na 15 do 20 rh , godisnje rijetko ko prelazi vise od 100 ,120 rh to je 6 ,7 litara ulja ,toliko tacno potrosi i neki putni motor . Veci problem kod odrzavanja ovakvih motora (off road ,ne supermoto) su ceste izmjene lezajeva u tockovima (par puta godisnje) ,semeringa i ulja u viljuskama ,lanac i lancanici kod ekstremnije primjene se cesto mijenjaju i naravno gume . Ko ne placa majstore ni generalno sredivanje motora nije bauk ,posle xxx radnih sati treba promijeniti klip (180 do 200e) lezajeve na radilici i bregastoj (150e) fazni lanac (70e)i jos nekih sitnica,ako ventili i cilindar nisu losi to je sve... Iskreno ja bih ga vozio i da se mijenja ulje na 2 rh i da je generalka svake godine Nije problem menjati ulje na 15-20 sati, ali se tako od dobrog motora dobija los. Brze odlazi cementacija ne delovima i umesto da traje 10+ godina trajace 5-6. I onda kad ga treba prodati cvrc vencanica. I tako zbog ustede od 5-6 soma dindzi godisnje ide steta. Inace kao sto enduro moze rekretivno da se vozi , moze i SM rekreativno da se vozi (znaci ne ono kuca poso, poso kuca nego bas SM voznja) i tad se nece redje menjati lezajevi, semerinzi, ulje u viljuskama, lanac lancanici... nego mozda i cesce. Sto se 250ica tice SuperMint rece jok za SM i tu se slazem, ali za off su bar u nekoj mojoj kategoriji sposobnosti vise nego dovoljne, mozda cak i bolje nego 450ice, ako nista lakse su a isporucuju 30 i kusur konja. To da su za devojcice je brat Stevan objasnio na Erzbergu ostavivsi iza sebe gomilu 400ki i 500ki na yz250. Poredjenje sa CBRkom mi uopst nije jasno kako je uradjeno jer su SM i taj F dva sveta koja osim dva tocka i cinjenice da postoji agregat nemaju drugih dodirnih tacaka Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
^SuPeR_MiNT^ 46 Napisano Avgust 1, 2012 HONDA RULES, 142 postova Lokacija: Novi Sad - Lađevci Motocikl: Honda CRF 450 r & Aprilia RX 125 sm/x Prijavi odgovor kao problematičan E ovako. Da se razumemo sto se ulja tice, ko vozi fulkros na stazi (zasta je inace i napravljen) moze da izsalta 5tu brzinu iskljucivo u retkim, jako retkim slucajevima, slabo gde je i u 4toj. Voze se druga treca uglavnom, dok se u SM (rekreativnoj ili svakodnevnoj nebitno) voznji vozi mnogo brze, cak do 150-160kmh (lancanik je u proseku 10% manji nazad)sto dodatno opterecuje masinu, te se delovi mnogo vise trose jer motor ima kratku suknju klipa i ne trpi gasiranje 4-5 kao u 1-2-3. Stoga zahteva cescu promenu ulja kod sm voznje. Prica tipa : "Mogu ja da se suzdrzim, vozicu ga 110-120-130" otpadaju odmah jer takav motor sam vuce ruku Sto se GS-ovih komentara tice, ti si naveo da vozis exc, to je enduro koliko sam upucen, ja pricam o mx motoru, nezelim da zalazim dalje u tu temu jer se slabije razumem. Sto se uporedjivanja CBR-Fa i 450MX-a tice, napisao sam samo da ne treba da misli da ce lako sa 450tkom kad je vozio 600, jer imam iskustva sa ljudima sa stavom : "STA JA VOZIM 750, STA MOZE TAJ 450, KO POLA MOG, LAKOCEMO S NJIM" i onda bude "U J***M TI ZIVOT KAKO OVO IDE" 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
shoe 130 Napisano Avgust 6, 2012 Svrati ponekad, 398 postova Lokacija: Beograd Motocikl: KTM SMR 690 Prijavi odgovor kao problematičan Samo da pozdravim drugara Trax-a i da ga pohvalim što se opredelio za pravi put Prodacu ti ja XTX-a kad budem kupio Dorsoduro 750 nekom ludom srećom Slaba vajda nama stručnjacima od tih 2t i 4t mašina... 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
lasko 114 Napisano Avgust 28, 2012 Svrati ponekad, 427 postova Lokacija: Beograd/Avala Motocikl: U potrazi Prijavi odgovor kao problematičan Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Desmo 3367 Napisano Avgust 28, 2012 Drug član, 1363 postova Lokacija: Caltavuturo Motocikl: Air cooled flat six Prijavi odgovor kao problematičan Ko točkira ovakav KTM kroz bg kao lud? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Andreja 1330 Napisano Avgust 28, 2012 ENDURO, 1344 postova Lokacija: Vrčin Motocikl: Honda XR600R Prijavi odgovor kao problematičan Ako je Prestige, ne znam, ako je običan (crno-narandžasti), mislim da imam ideju Bio je na ovom forumu ranije. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
pera-s 434 Napisano Avgust 28, 2012 Kontraš!, 1271 postova Lokacija: Lazarevac Motocikl: KLX 650 sm/enduro Prijavi odgovor kao problematičan ne znam zasto, al meni sm malo bzvz kad nema zicane felne... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Goshke 2786 Napisano Avgust 28, 2012 Enduro maniac, 1754 postova Lokacija: Beograd/Krupanj Motocikl: Yamaha XT660R Prijavi odgovor kao problematičan Nije crno-narandzasti, crn motor, crna oprema Ja sam ga video par puta na zadnjem, al naj mi je bio u 29. novembra, znaci decko je lud Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
koma 736 Napisano Avgust 28, 2012 Zainteresovan, 795 postova Lokacija: Beograd Prijavi odgovor kao problematičan kad je rec o tockiranju, ovako to rade oni koji znaju, Goran Menjac ... http://www.youtube.com/watch?v=ofnrzXPndHo 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Goshke 2786 Napisano Avgust 29, 2012 Enduro maniac, 1754 postova Lokacija: Beograd/Krupanj Motocikl: Yamaha XT660R Prijavi odgovor kao problematičan Svaka mu dala Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Kicoo 73 Napisano Avgust 29, 2012 Zainteresovan, 702 postova Lokacija: Чачак Motocikl: CBF600N ABS & Hornet 600 Prijavi odgovor kao problematičan ladno na 0.25 je policija ili se varam? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Desmo 3367 Napisano Avgust 31, 2012 Drug član, 1363 postova Lokacija: Caltavuturo Motocikl: Air cooled flat six Prijavi odgovor kao problematičan Ako je Prestige, ne znam, ako je običan (crno-narandžasti), mislim da imam ideju Bio je na ovom forumu ranije. Skoro sam siguran da nije crno-naradžasti.. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Bishke 263 Napisano Avgust 31, 2012 Drug član, 1083 postova Lokacija: BG-Avala Motocikl: zx6r Prijavi odgovor kao problematičan Crno siv je Prestige Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
markodjurovic 815 Napisano Septembar 18, 2012 Drug član, 1412 postova Lokacija: Beograd/Kraljevo Motocikl: Husaberg FE 400, Honda Varadero 1000, Honda CRF300L Prijavi odgovor kao problematičan Evo kako izgleda motor koji bi ja voleo. Motor je prodat tako da nije reklama. Procitajte specifikacije delova http://www.ebay.co.uk/itm/HONDA-CR-500af-SUPERMOTO-NOT-CRF-450-250-KTM-500-KX-RMZ-YZF-RR-APRILIA-SXV-SMR-/261089360837?pt=UK_Motorcycles&hash=item3cca237bc5 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Djomla199 558 Napisano Septembar 18, 2012 Svrati ponekad, 354 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: BMW F650GS twin (800) Prijavi odgovor kao problematičan Bruka ,ajmo sad svi na kanjedr Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Andreja 1330 Napisano Septembar 18, 2012 ENDURO, 1344 postova Lokacija: Vrčin Motocikl: Honda XR600R Prijavi odgovor kao problematičan Auuu, ovo nisam očekivao Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Majstor_kvarisa 957 Napisano Septembar 22, 2012 Navigator, 1801 postova Lokacija: Sremska Mitrovica Motocikl: Papričica :) Prijavi odgovor kao problematičan JOs jedan konacno gotov rezultat: veliki kez na licu 3 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Simon69 671 Napisano Septembar 22, 2012 Drug član, 1125 postova Lokacija: Mladenovo Motocikl: KTM 660 SMC & KTM 1190 Adventure Prijavi odgovor kao problematičan Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
CoLiBrI 233 Napisano Septembar 30, 2012 Svrati ponekad, 204 postova Lokacija: Zemun-Ugrinovci Motocikl: suzuki dr 650 Prijavi odgovor kao problematičan u jbt ovaj xr SABIJA!!! ja trenutno na dr-u imam gume za asfalt,s tim sto mi prednja nije 17 nego standard... ozbiljno razmisljam na prolece da stavim zicane 17-ice. ne znam samo dali zicane ili alu od nekog r-a? e da i jos nesto...dajte mi savet sta jos moze da se nabudzi i dosteluje na njega da bude okoreli sm 3:) Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
muljaz 1888 Napisano Septembar 30, 2012 Skuteras, 3691 postova Lokacija: Ivanjica Motocikl: T-Max 500 Prijavi odgovor kao problematičan Mozes da se vratis da prelistas temu od pocetka. Cini mi se da ima pisano skoro sve o tome Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Majstor_kvarisa 957 Napisano Septembar 30, 2012 Navigator, 1801 postova Lokacija: Sremska Mitrovica Motocikl: Papričica :) Prijavi odgovor kao problematičan zbicane felne... preskupo zaista, a po meni nista sem kozmetike ne dobijas, kad stavim na papir, vise gubis... Livene felne = tubeless guma i sve prednosti iste, lakse odrzavanje, peglanje itd... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
rboban 1038 Napisano Octobar 1, 2012 Drug član, 2998 postova Lokacija: Obrenovac Motocikl: FleXeR Prijavi odgovor kao problematičan Kvarisa, kvarisa..... Zicane su zakon, skuplje jeste ali je to onda to ono pravo, udi po stepenicama, rupama i skokicima.... pije i livena ali dosta manje, jedina je prednost sto se LAKSE nabavlja i jeftinije je.... a NAZALOST to je uglavnom presudno!!! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...