bdada 15392 Napisano Petak u 10:48 moto merkat °°, 4963 postova Lokacija: Šid Motocikl: Yamaha TDM 3VD Prijavi odgovor kao problematičan pre 50 minuta, zaludan je napisao: možda zna tačno? Ne moze ako si vec registrovao tj unet u sistem osiguranja 4 pr. stepen. @Djeronimo kopija kp ugovora je dovoljna, u sistemu postoji koji je premijski ali je naj sigurnije u isto osiguranje otici jer se skenira i salje osiguranju sa zadnje polise. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
zaludan 9433 Napisano Petak u 11:05 4_tocka_i_karoserija, 2007 postova Lokacija: N44 37.451 E20 22.527 Motocikl: - Prijavi odgovor kao problematičan pre 11 minuta, bdada je napisao: Ne moze ako si vec registrovao tj unet u sistem osiguranja 4 pr. stepen. Au kakva prevara. Kad kupim auto, ne mogu da dobijem niži stepen, jer već imam drugi auto sa nižim stepenom, a kad prodam taj sa nižim stepenom, ne mogu da prebacim na "novi", iako se osiguranje vezuje za vlasnika, a ne za vozilo???? 'Bem ti propise. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Gordak985 2804 Napisano Petak u 11:35 Drug član, 1373 postova Lokacija: Beograd, Swan Hill Motocikl: Honda CBF 1000 Prijavi odgovor kao problematičan Jedno pitanje na ovu temu. Prodao sam alfu u decembru 2022 koji je bio na tom najpovoljnijem premijskom stepenu, a sad treba da registrujem prvi put na svoje ime drugi auto (fokusa). Da li mogu da prenesem premijski stepen od alfe na fokusa? Nemam primerak kupoprodajnog ugovora od alfe, overili smo samo jedan primerak koji je odneo kupac. Da li mogu da napravim kod notara kopiju tog ugovora i prilozim kad budem registrovao fokusa? Nemam ni kopiju polise... jel to moze negde da se izvadi, il mozda moze bez toga?Može kopija, ne mora overena ali mora i kopija polise, sigurno ako menjaš osiguranje. Ako ne menjaš, moooožda mogu da ti iskopaju, ako hoće.Sent from my 2107113SG using Tapatalk Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
zaludan 9433 Napisano Petak u 11:46 4_tocka_i_karoserija, 2007 postova Lokacija: N44 37.451 E20 22.527 Motocikl: - Prijavi odgovor kao problematičan Hmmm... Sa sajta Generali osiguranja: Po ovom bi trebalo da ipak može, a ja sam im svakako poslao mail sa konkretnim pitanjem 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
bdada 15392 Napisano Petak u 11:47 moto merkat °°, 4963 postova Lokacija: Šid Motocikl: Yamaha TDM 3VD Prijavi odgovor kao problematičan pre 38 minuta, zaludan je napisao: Bem ti propise Invalidi popust mogu da koriste za vozilo koje se prvo registruje u tekucoj godini. Burazer ima C2 i E220, mecka je pavala par meseci da bude prva. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
bdada 15392 Napisano Petak u 11:49 moto merkat °°, 4963 postova Lokacija: Šid Motocikl: Yamaha TDM 3VD Prijavi odgovor kao problematičan Upravo sada, zaludan je napisao: Po ovom bi trebalo da ipak može, a ja sam im svakako poslao mail sa konkretnim pitanjem Nebilo ti tesko prosledi odgovor ovde, bas me zanima zvanicni stav jer nama rekose predstavnici u filijali. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
MaxiS 2689 Napisano Petak u 11:51 Drug član, 1532 postova Lokacija: Niš Motocikl: Kawasaki Versys 650 Prijavi odgovor kao problematičan Pre 1 sat, Djeronimo je napisao: Jedno pitanje na ovu temu. Prodao sam alfu u decembru 2022 koji je bio na tom najpovoljnijem premijskom stepenu, a sad treba da registrujem prvi put na svoje ime drugi auto (fokusa). Da li mogu da prenesem premijski stepen od alfe na fokusa? Nemam primerak kupoprodajnog ugovora od alfe, overili smo samo jedan primerak koji je odneo kupac. Da li mogu da napravim kod notara kopiju tog ugovora i prilozim kad budem registrovao fokusa? Nemam ni kopiju polise... jel to moze negde da se izvadi, il mozda moze bez toga? Mislim da bi morao da registrujes drugi u roku od godinu dana od prodaje prvog. Mislim, nisam siguran. Ovo je bilo 2022, proslo je vise... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
bdada 15392 Napisano Petak u 11:56 moto merkat °°, 4963 postova Lokacija: Šid Motocikl: Yamaha TDM 3VD Prijavi odgovor kao problematičan Tri godine je rok za prenos bonusa. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
srbac 2468 Napisano Petak u 13:01 (promenjeno) Andragog, 5046 postova Lokacija: On off road Motocikl: BMW K25 HONDA PD05 KTM RFS Prijavi odgovor kao problematičan Ako se odjavi motor, da li se može prebaciti premijski stepen na drugi motor? U pitanju su oba moja motora! Promenio Petak u 13:01 član srbac Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
zaludan 9433 Napisano Petak u 13:15 4_tocka_i_karoserija, 2007 postova Lokacija: N44 37.451 E20 22.527 Motocikl: - Prijavi odgovor kao problematičan pre 13 minuta, srbac je napisao: Ako se odjavi motor, da li se može prebaciti premijski stepen na drugi motor? U pitanju su oba moja motora! Ovo bi trebalo da bude bez ikakvih problema. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
zaludan 9433 Napisano Petak u 13:19 4_tocka_i_karoserija, 2007 postova Lokacija: N44 37.451 E20 22.527 Motocikl: - Prijavi odgovor kao problematičan Pre sat vremena, bdada je napisao: Nebilo ti tesko prosledi odgovor ovde, bas me zanima zvanicni stav jer nama rekose predstavnici u filijali. Poslao sam Sava osiguranju, AMSS-u i Generali Evo pitanja, copy/paste poslato svima: Prvi (za sada jedini) stigao odgovor od Sava osiguranja Trebalo bi da je kod svih isto, a ovi kod mene svakako imaju plus zbog brzog odgovora 1 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
stari roker 4336 Napisano Petak u 16:10 motoras, 2493 postova Lokacija: PECINCI Motocikl: BMW '73. zderac kilometara // TOMOS APN 4/deva //Gpz900r Ninja // VULCAN VN1500 Prijavi odgovor kao problematičan Ja sam preneo sa passata na mercedesa. Bila je borba Davida i Golijata. U Šapcu gde sam radio AMSS pregled su rekli da nema šanse da se prenese premijski stepen. Kod mene u selu, gde uvek radim registraciju su mi rekli da može ali teško. U stvari može, ali oni ne znaju kako. Onda sam otišao u Rumu u agenciju gde mi je žena objasnila šta i kako da uradim. Čak i ako vam uvale početni stepen, dogodine može da se predje na prvi. Mislim da ovo važi dve godine. Ako ste prodali auto mora biti odjavljen i prenet na drugog vlasnika. Oni u osiguranju šalju upit u bazu podataka i kad dobiju potvrdu da šasija nije na vase ime rade polisu. Ako niste prodali auto već ga odjavili i gurnuli u garažu, takođe na osnovu odjave možete preneti premijski stepen. Mislim da treba kopija probušene saobraćajne na uvid i zadnja polisa. Tu su mene zeznuli kad sam odjavio bmw-a i kupio kawu. Zato sam i promenio tehnički. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Blaza 10817 Napisano Petak u 17:52 Ne silazi, 2416 postova Lokacija: Beograd, Bele Vode Motocikl: ex.Liberty 125, Scarabeo 400i, Kawa ER-5 Prijavi odgovor kao problematičan Da ne tagujem sve redom, pokušaću da odgovorim svima, jer sam prebacivanje premijskog stepena "doktorirao" Mnogo automobila je bilo na moje ime, a zadnjih bar 15 godina vodim računa da uvek prenosim bonus. I uvek idem u centralu osiguranja, u mom slučaju Triglav. Ali, ima začkoljica... Sa auta na motor ne može, i obrnuto. Uvek sam imao dva, ponekad i tri auta istovremeno. U mom slučaju, to izgleda kao npr. tri stuba (bandere, kako god) nosioca bonusa. Prvi stub vezan za motore, čim prodam skuter/ motor,kopija KP ugovora i polise, u roku od max 3 godine se prenosi bonus. Trenutno PS 1. Drugi stub: prenosim bonus sa auta na drugi auto, sve o.k, trenutno PS 1. U međuvremenu kupim još jedan auto, i dokle god imam prvi auto sa 1.stepeom, ne mogu isti bonus da imam i na drugom, već za taj, da ga nazovem treći stub, krećem od 4.stepena... Prošlo par godina, na tom "trećem stubu" PS 2 trenutno, sledeća rega biće 1. To je kao da sam ja vlasnik tri polise sa svojim "zarađenim" bonusom. I kada opet nešto prodam / kupim, ja se dogovaram u centrali odakle će da skinu, i gde da zalepe postojeći bonus. Kome nije jasno, evo da ponovim 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
miki 2077 Napisano Petak u 18:09 Drug član, 698 postova Lokacija: BiH Motocikl: - Prijavi odgovor kao problematičan Isto i ovde, i imbecilno do bola. Ko da auto sam pravi saobraćajke. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
zaludan 9433 Napisano juče u 11:23 4_tocka_i_karoserija, 2007 postova Lokacija: N44 37.451 E20 22.527 Motocikl: - Prijavi odgovor kao problematičan @bdada Evo i Generali osiguranje potvrdilo da može 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
bdada 15392 Napisano juče u 12:35 moto merkat °°, 4963 postova Lokacija: Šid Motocikl: Yamaha TDM 3VD Prijavi odgovor kao problematičan @zaludan Hvala, nama u filijali rekose da ne moze, budu li ostali pri tom stavu slacemo mail, nije tesko. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
PremieRacing 3106 Napisano juče u 13:20 Drug član, 1187 postova Lokacija: New Now Motocikl: Uly Prijavi odgovor kao problematičan Strašno je to rođaci... Očekujemo od agenata i agencija da znaju da rade svoj posao. Otkud nam pravo da tako nešto očekujemo Tako je nedefinisano i neregulisano i sa periodičnom registracijom za motocikle. Mnoge agencije za registraciju vozila kažu "to ne može", "to se ne isplati", "to ne radimo"... ovo poslednje je još i najpoštenije. Zato sam od prve godine primene periodične registracije krenuo sam da radim sve. I mnooogo im hvala. Em se edukujem, em uštedim. I nije teško kako se misli. Ali je zaheb kod periodične što premijski stepen ne postoji već se stalno kreće od osnovnog. Ne vidim osnov za to osim bezobrazluka. Mada, kad bi kolega zaludan poslao mail... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
bdada 15392 Napisano juče u 13:40 moto merkat °°, 4963 postova Lokacija: Šid Motocikl: Yamaha TDM 3VD Prijavi odgovor kao problematičan Upravo sada, PremieRacing je napisao: Ne vidim osnov za to osim bezobrazluka. Ne vredi tu mail jer se podaci unose u sistem i on sam odredi a nema promene vlasnika, znaci vec stoji prem. 1 i kada se odredi manji vremenski period sistem automatski podigne na 4. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
vidakn 1818 Napisano juče u 14:03 Drug član, 1366 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Suzuki DL 1000 2014 Prijavi odgovor kao problematičan Ne moze ako si vec registrovao tj unet u sistem osiguranja 4 pr. stepen. @Djeronimo kopija kp ugovora je dovoljna, u sistemu postoji koji je premijski ali je naj sigurnije u isto osiguranje otici jer se skenira i salje osiguranju sa zadnje polise. Može i ako je već registrovan auto, ali je drndanje na kvadrat i posle ti vraćaju razliku na račun.Kod mene je bio slučaj da nisam imao kod sebe staru polisu, isticala mi je registracija a bio petak, hvatao me vikend, auto potreban, u agenciji na tehničkom su mi rekli da mogu da registruju vozilo na 4. Stepen a kad dostavim staru polisu od prodatog vozila, prebaciće me na1. Stepen a razliku uplatiti natekući račun.Trajalo je desetak dana i ovi iz agencije za registraciju su rešavali to, popizdeli i oni i ja.Nije problem u osiguravajućoj kući nego u nekoj bazi podataka za sva osiguranja gde su ljudi inertni i čekali su nekog programera da to promeni u bazi podataka da bi posle osiguranje moglo da izda polisu.Sent from my SM-A556B using Tapatalk Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...