Jump to content

Moto Zajednica

Revitalizacija Moto guzzi-ja V35C

Recommended Posts

• Drug član, 1558 postova
  • Motocikl: Cigareta skraćuje život za 2 minuta, buteljka vina za 4 minuta, a jedan radni dan skraćuje život za 8 sati !!! Ah, da KLE 500

Jedva cekam da ga vidim gotovog... ;)

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• U prolazu, 3 postova

Pozdrav Rade,

Procitao sam da si modifikovao prednju viljusku pa me interesuje dali ti je stara bila sa ventilom za pumpanje vazduha i kakvih si problema imao sa njom posto ja imam problem sa tim.

• Svrati ponekad, 291 postova
  • Motocikl: Moto Guzzi V35 custom Moto Guzzi California Jackal V11

Da li vam je poznato gde mogu da nadjem iglicaste ventile za dellorto izgleda da se ona gumica na vrhu od stajanja na suvom stvrdla i sada pustaju gorivo. Ja sam ih potopio u gorivo da malo omeknu ako moze ali bi ih svakako zamenio novim. Sto se prednje viljuske tice kod mene je to neko radio ranije i sve je razpertlao spojeve pa je nesto nitovao tako da ja nisam imao uopste nikakvu amortizaciju nego samo oprugu. Sada sam napravio drugi adapter koji drzi ulozak amortizera i stavio sam dvosmerne hidraulicne amortizere od vojnog. Namestio sam i da moze da se podesava tvrdoca duzinom sipke koja ide kroz oprugu pa cu videti kako ce se ponasati u voznji.

Pozdrav Rade

• Ne silazi, 5555 postova
  • Motocikl: XT1200Z Super Tenere

Ne znam jel ti ostavljen broj na prethodnim stranama, ali nije na odmet

Majstor Suša, Kraljevo, poznat bas po Guzzi-jima

064/3627335

036314968

Duki , prijatelju samo se javi ili ako prolazis svrati. Ako vidis svetlo u garazi onda obavezno, sigurno sam tamo. Sad mi malo muke zadaju ove iglice ali se nadam da ce da zaduju hihi, jedna skoro da je dobra a za drugu ce mo da se snalazimo ako ne popusti pod ubedjivanjem. To jest ona je vec popustila al treba da ZADUJEEEEE> pozdrav

• Drug član, 1404 postova
  • Motocikl: Moto Guzzi Nuovo Falcone 500

Ima iglica u Luisovom katalogu,mozda neka odgovara ili samo gumica ako moze da se skida.Donecu ti katalog ako nemas.

E , gospodo zvanicno vam mogu reci da je bilo zapaljot i to iz prve ako se ne racuna da mi je relej za kontakt ostao bez mase pa nije bilo struje ali sve je reseno za 5 sec i masina radi kao svicarski sat sutra cu postaviti slike sa novim izduvima a opsti utisak je neverovatna razlika u preciznosti i tisem radu agregata. Sve je kao NOVO. Sutra stelovanje karburatora bice slika naostrite se. Pozz idem da se kupam smrdim na benzin i izduvne gasove.

BRAVO!!! Sad ovde ide smajli koji aplaudira ;D. Nek je sa srecom. Da se ne ponavaljam.... Slike!!!

post-8469-12879071662012_thumb.jpg

• Drug član, 1404 postova
  • Motocikl: Moto Guzzi Nuovo Falcone 500

Jeste bio zapaljot iz prve,bio sam tu.Masina samo prede a karburatori nisu ni nastelovani,sta li ce da radi kada majstor Rade to malo posteluje.

Ako vas zanima karburatori su podeseni i masina radi mirno i ponasa se kao sto je i ocekivano. Inace za podesavanje sam koristio napravu koju sam improvizovao u nedostatku vacuummetara. U cevi 6mm ima stub zive od nekuh 40cm na obe strane i fenomenalno je za podesavanje kad su u pitanju dva karburatora. Lako se vidi gde je veci vakum tu je siber zatvoreniji a veci vakum izvlaci zivu u vis. Evo i slika kako to izgleda ako nekome treba neka pomoc tu sam jer sam ovo apsolvirao i koristim ga vec par godina.

post-8469-1287907235767_thumb.jpg

post-8469-12879072359108_thumb.jpg

• Drug član, 3019 postova
  • Motocikl: CBR 1000F - Bedevija

Mala primedba... Umesto zive, bolje je koristiti ulje /a i jeftinije/. Ako slucajno povuce u karburator, mada kod tebe nema bas mnogo sansi, nece ga nista ostetiti.

Mala primedba... Umesto zive, bolje je koristiti ulje /a i jeftinije/. Ako slucajno povuce u karburator, mada kod tebe nema bas mnogo sansi, nece ga nista ostetiti.

Da donekle si u pravu ali stub ulja mora da bude veci i malo je neprecizniji od zive, probao ja i jedno i drugo. Ovaj stub zive ne moze da izvuce ni jedan motor makar koliku kompresiju imao jer je specificna tezina zive 11 puta veca od vode. Sve u svemu ko nema zivu kao ja moze da se snadje sa uljem ili cak i obojenom vodom kako sam ja prvobitno uradio pa mi je alatka ispala ovako velika hihihi. Trebam sve ovo da prebacim na manju dasku i da sve bude mnogo lakse za manipulaciju ali eto od danas do sutra iskoristim je i stavim sa strane i tako vec godinama. Ko ce jos o tome da razmislja kad jedva ceka da sedne na masinu i odjezdi dalje. Meni nedostaje sediste i po recima mog prijatelja koji mi ga tapacira i modifikuje to ce biti za ovaj vikend gotovo

Prva voznja u ovoj sezoni posle stotine sati gledanja , razmatranja , rada cekanje se isplatilo , normalno vidite da nisam mogao da docekam sediste ali stici ce i ono. Opsti utisak je lepa i glatka voznja nema trzanja kod polaska iz mesta posto je zamenjena lamela, oseca se funkcija centrifugalnog regulatora lagano umirivanje lera u odnosu na pad broja obrtaja ranije. Prednja viljuska je u funkciji i lepo spiluje. Snaga se oslobadja lepo i u kontinuitetu davanjem gasa. Mozda ce trebati malo podesavanje stroboskopom i mala korekcija smese jer motor nije paljen pola godine i sigurno ima malo korozije na sicevima ventila ali to je normalno i sagorece vec posle pedesetak km u radnoj temperaturi. i na kraju slika. 

post-8469-12879072734865_thumb.jpg

• hoochie coochie man, 1239 postova
  • Motocikl: Harley Davidson Road King Classic '07 & Honda CB750K '81

Wow! K'o nov! :)

A je l' imas plastike neke preko akumulatora?

Ne moras da stavljas originalno sediste, ovo koje sad stoji doprinosi "custom" izgledu motora :P

svaka cast! :)

Da ima lepe plastike sa strane i trebam da ih namestim u da napravim neke drzace ali nisam mogao da izdrzim vise hihi, hvala na komplimentima a za sediste sam razmisljao i ja da napravim samo jedno jastuce ali Djordje moj stariji sin i suvozac onda nece da ima mesto ali mogu da budu i dve varijante custom i supercustom. Pozdrav sada znate motor , ako vidite nekog cicicu da ga vozi javite se TO SIGURNO NISAM JA hahahaha.

post-8469-1287907274072_thumb.jpg

• Motocikl: Cigareta skraćuje život za 2 minuta, buteljka vina za 4 minuta, a jedan radni dan skraćuje život za 8 sati !!! Ah, da KLE 500

Motorce je prelepo, pu, pu, pu... Nego, poznata mi je ta ulica... ;)

Pa da, drugar mi zivi u Milana Mijalkovica, poslednja zgrada sa desna, pre ruskog groblja... ;) Verovatno mu znas roditelje, Komarek Ratko i Mimica...

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja