Jump to content

Moto Zajednica

Ducati Multistrada 1200

Recommended Posts

• Ne silazi, 3805 postova
  • Motocikl: Rumenka

Sa srećom Luka, dugo da se vozi... I piši utiske... I mane... Malo ih ima, zaštita od vetra, najvažnija niski obrtaji po gradu. 

Aj pa neku turu zajedno, ne mogu više sa sporaćima... nazadujem. 

Promenio član shoyyka
  • Hvala 1
  • Haha 2

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Svrati ponekad, 321 postova
  • Motocikl: Pulser 125. MTS 1260 Enduro. Husky TE 250tbi

Čestitke @Luka9905, pravi izbor. Sad sedi na MT800 pa ces shvatiti zašto je MTS 10 god stara skuplja od novog CF-a. 

@shoyyka ovo je noviji DVT agregat od tvoje, nema toliko problema pri niskim obrtajima.

• Hvala 1

• Ne silazi, 3805 postova
  • Motocikl: Rumenka

Znam da je uglađeniji ali opet je muka na niskim,to je normalno,dok sam vozio TDM900 sam morao kvačilati po gradu,kamo li ovo...To je mana ubrizgavanja kod dvocilindraša tj. on/off.

• Drug član, 579 postova
  • Motocikl: Ducati Multistrada 1200S

Juče sam ga dovezao iz Kg, a jutros došao na posao.

Hajde neki prvi utisak da prenesem. Malo je reći da sam prezadovoljan i oduševljen, motor se izuzetno lako vozi i ono čega sam se najviše plašio, a to je da će me terati da ga peglam, nije tako. Ima neverovatnu snagu, sve to stoji, ali ovo je ipak Touring motor.

Ogibljenje je ludačko, rupe ne oseća, lepo se obara, sve to uliva sasvim solidno poverenja. Desni zavoji mi nisu bili ubedljivi, kao da me u nekom trenutku zaljuljuška (osećaj kao da sam prešao preko nečega – preterujem, mikro osećaj je da ne bude zabune – samo desni zavoji), rekao bih uvek pod istim nagibom, a to bih možda mogao da pripišem zadnjoj gumi koja je po sredini potpuno potrošena i iskockana (novija je, al’ je za zamenu). Kad taj nagib pređeš toga više nema. Sve vreme sam vozio u modu Touring.

Nisam još uvek toliko komforan sa obaranjem, tu sam sa Hornetom bio sigurniji, ali lagano, upoznaću se i sa dukcem. Kad ga namestiš on to drži kao zalepljen.

Da moram da biram između dukca ili horneta za grad, moj glas bi otišao za dukca.

Što se Fuel Cut-a tiče (kako ga nazivaju), ja to nisam primetio, da li je razlog tome što za sve ispod 30 km/h kvačilam prvu (osećaj mi govori da tako mora), ili ga uopšte nema, ne mogu za sada zasigurno da tvrdim, ali ću isprobati. Ni u prvoj ni u drugoj do sada nisam osetio nijednom taj ON/OFF.

Do šeste verujem da ću stići svake prestupne godine, a peta možda po autoputu kao lagani cruze na 130.

Osećaj vožnje kao da sam Kraljević Marko, a sedim na Šarcu. V2 mašinu nemam šta da komentariše, definitino nije uglađeno kao četiri cilindra, ali sam to i očekivao. Vibracije nisam nešto značajno primetio, ali nije to ni neka stavka koja bi mi smetala, kad se oplete po gasu hoće korman da vibrira fino.

Kao što prvi post reče, bila je to ljubav na prvi pogled. Italijani su to spakovali baš po mom ukusu.

Nabacah sve na brzinu, praštajte.

Promenio član Luka9905
  • Sviđa mi se 7

• Svrati ponekad, 84 postova
  • Motocikl: DUCATI MULTISTRADA 1200S
Pre 6 sati, Luka9905 je napisao:

Ogibljenje je ludačko, rupe ne oseća, lepo se obara, sve to uliva sasvim solidno poverenja. Desni zavoji mi nisu bili ubedljivi, kao da me u nekom trenutku zaljuljuška (osećaj kao da sam prešao preko nečega – preterujem, mikro osećaj je da ne bude zabune – samo desni zavoji), rekao bih uvek pod istim nagibom, a to bih možda mogao da pripišem zadnjoj gumi koja je po sredini potpuno potrošena i iskockana (novija je, al’ je za zamenu). Kad taj nagib pređeš toga više nema. Sve vreme sam vozio u modu Touring

i sam sam  imao osecaj za to , pripisaivao starim gumama, stavio nove GT  i jednom mi se desilo a novim , ok na nekoj sporoj brzini ili mi je to bio samo tako subjektivan osecaj , da li sam nesto pogresno urardio ili sta vec, kao da malo klizne a DTC ukljucen u full modu. Ko zna sta li je...

• Podržavam 1

• Drug član, 2049 postova
  • Motocikl: Kawasaki Versys 1000 Grand Tourer, Kawasaki Versys 1000 SE GT

Polako Luka, nemoj biti nestrpljiv dok se malo ne uvozaš. Sve je to slično ali ipak različito. Neka te dobro služi nova makina. :moto3:

• Hvala 1

• Zainteresovan, 547 postova
  • Motocikl: Varadero 1000
1 hour ago, DraganNS said:

Polako Luka, nemoj biti nestrpljiv dok se malo ne uvozaš. Sve je to slično ali ipak različito. Neka te dobro služi nova makina. :moto3:

I obavezno ga teraj prvom prilikom da ga @shoyyka izriba kako Bog zapoveda.Ja kad vidim njegove motore,sramota me :)

• Hvala 1
  • Podržavam 1

• Drug član, 579 postova

@DraganNS Nisam nestrpljiv, svestan sam svega, do sada sam upoznao sebe da mi je za svaki motor trebalo dve godine da u potpunosti upoznam njegove limite. Isto i sa skuterima i sa motorima, vozim ja to sve u fulu, ali tek posle dve godine mogu da kažem da tačno znam šta smem, koliko i kad. Hvala puno!

@Patriota Mora jedno dobro kupanje da padne 😁

Ima Scotoiler, prethodni vlasnik ga nije koristio jer je bacao svuda. Ja ću verovatno dati šansu.

• Svrati ponekad, 84 postova
  • Motocikl: DUCATI MULTISTRADA 1200S

ma ovaj 1200 dukac, to bombonica motor i za one koji vole brzo i za one koje vole samo polako i pun gas 🤟

• Sviđa mi se 1

• Drug član, 579 postova

Motorče sam uzeo od Branka, bivšeg člana foruma, pa želim ovom prilikom javno da mu se zahvalim, ukoliko i dalje prati forum.

Odavno nisam upoznao tako korektnog i poštenog čoveka. Sve mi je rekao otvoreno, fer i potpuno transparentno, a ponudio se i da pomogne ukoliko mi bilo kada nešto zatreba. Nije dozvolio čak ni da ja platim overu ugovora, već je sve sam organizovao i dokumentaciju mi poslao poštom.

Zaista mi je bilo zadovoljstvo da trgujemo. Sjajan čovek i odličan sagovornik, lepo smo se ispričali.

• Sviđa mi se 3

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja