fibra 345 Napisano Mart 30, 2010 Drug član, 1826 postova Lokacija: DE Prijavi odgovor kao problematičan Kako nisi video da nema poklopac? Ili mislis na membranu? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
fibra 345 Napisano Mart 30, 2010 Drug član, 1826 postova Lokacija: DE Prijavi odgovor kao problematičan Iako mnogi tvrde da je jedna dizna sasvim dovoljna za podmazivanje lanca ja se s tim nikako nebih slozio, pa sam napravio isto sto i jedan od predhodnika na ovim stranama - uzeo sam 2 tanka uloska iz hemijske olovke i jedan deblji u koji sam ova 2 nabio. Spoj sam zadihtovao lepkom i sve dodatno ucvrstio sa nekoliko slojeva termo buzira jer su cevcice bile suvise fleksibilne. Mazalicu sam zalepio i najlonskim vezicama dodatno ucvrstio za aluminijumsku plocicu, koja je spojena za nosac stitnika lancanika drugom plocicom savijenom u "L". Sklop se moze jednostavno podesiti po 2 ose. Evo par slika... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Bogda 36 Napisano Mart 30, 2010 Drug član, 1399 postova Lokacija: Chicago IL - Babusnica - Nish Motocikl: Husqvarna tr650 strada abs 2014 Prijavi odgovor kao problematičan Kako nisi video da nema poklopac? Ili mislis na membranu? Svi modeli su bili bez poklopca. Nekako cu da igrunfujem poklopac od neceg drugog. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
wice 77 Napisano Mart 30, 2010 Drug član, 1838 postova Lokacija: obrenovac Motocikl: cbr 600f Prijavi odgovor kao problematičan @fibra druze ostavi tvoju bocicu,ali probaj samo poklopac od keca li juga,on bi trebalo da ima isti navoj,a u stvari je poklopac sa duplim dnom,tako da ima rupicu za odusku ali nece da curi ulje napolje,a ako pashe navoj moze se uzeti i poklopac sa plovkom pa da signalizira kada nema ulja,mada mislim da je plovak dosta veliki i da bi zauzeo dosta mesta Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
fibra 345 Napisano Mart 30, 2010 Drug član, 1826 postova Lokacija: DE Prijavi odgovor kao problematičan Posudica je i ovako mala, a plovak bi jos smanjio zapreminu. Mislim da mi i nije bas neophodan. Nisam planirao da menjam posudu jer sam vec napravio nosac za ovu ladinu, pa mi se ne zajebava ponovo. Ovo mi je vec druga posuda, prva je bila super ali sam je polomio. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
wice 77 Napisano Mart 30, 2010 Drug član, 1838 postova Lokacija: obrenovac Motocikl: cbr 600f Prijavi odgovor kao problematičan mozes zameniti samo poklopac,ali ako ti nije hitno sacekaj posle praznika pa cu probati dali odgovara poklopac,posto sada nemam vremena da ga nadjem i da probam dali pashe Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Arakis 5771 Napisano Mart 30, 2010 Svakom po zasluzi, 12398 postova Lokacija: NBGD - KN04ET Motocikl: Honde Transalp, plavi i narandžasti, oba za dečake Prijavi odgovor kao problematičan ...nemojte da se brinete mnogo za curenje ulja iz čantrice u slučaju pada više se brinite za curenje goriva iz rezervoara preko preliva... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
fibra 345 Napisano Mart 30, 2010 Drug član, 1826 postova Lokacija: DE Prijavi odgovor kao problematičan mozes zameniti samo poklopac,ali ako ti nije hitno sacekaj posle praznika pa cu probati dali odgovara poklopac,posto sada nemam vremena da ga nadjem i da probam dali pashe Nije mi hitno, poklopac uvek mogu da zamenem ako odgovara taj od yuga. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
laband 162 Napisano Mart 31, 2010 Zainteresovan, 774 postova Lokacija: Lazarevac Motocikl: BMW R1250GS ADV Prijavi odgovor kao problematičan Iako mnogi tvrde da je jedna dizna sasvim dovoljna za podmazivanje lanca ja se s tim nikako nebih slozio, pa sam napravio isto sto i jedan od predhodnika na ovim stranama - uzeo sam 2 tanka uloska iz hemijske olovke i jedan deblji u koji sam ova 2 nabio. Spoj sam zadihtovao lepkom i sve dodatno ucvrstio sa nekoliko slojeva termo buzira jer su cevcice bile suvise fleksibilne. Mazalicu sam zalepio i najlonskim vezicama dodatno ucvrstio za aluminijumsku plocicu, koja je spojena za nosac stitnika lancanika drugom plocicom savijenom u "L". Sklop se moze jednostavno podesiti po 2 ose. Evo par slika... super si ovo uradio Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
fibra 345 Napisano April 1, 2010 Drug član, 1826 postova Lokacija: DE Prijavi odgovor kao problematičan Hvala. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
BusMan 2024 Napisano April 7, 2010 Drug član, 2888 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Kliks Prijavi odgovor kao problematičan Spremam se i ja, pa rekoh da bacim neki predlog i postavim koje pitanje. U vezi kapalice... nadjoh u Joletovoj olovci (ona grafitna minerica) plasticni ulozak duzine 10cm. Sa jedne strane mu je fi~4mm, a sa druge ~1mm. Crevo fes nailazi na siru stranu tako da ne treba nista dodatno lepiti i ucvrscivati. Elastican je dovoljno, tako da moze da se krivi/usmerava. Ipak imam nameru da mu dodam parce zice koja ce ga voditi do lancanika i dati mu konacan oblik i smer, po MlaDeR-ovom predlogu. Slikacu to kada namestim. Obzirom da cu sa obe strane lancanika staviti kapalicu, uzeo sam u prodavnici akvaristike malu plasticnu racvu. Naravno, i crevo, i slavinicu za doziranje. Imam par nedoumica u vezi el. ventila: 1. Na ventilu nema nigde oznaceno gde dovesti (+), a gde (-)? Mozda i nije bitno? 2. Imam po kuci kabla od 0.75 kvadrata... jel to dovoljno, ili da kupim od 1.5 kvadrat? 3. Da li manuelna slavina na ventilu treba da bude u polozaju "otvoreno" ili "zatvoreno"? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
laband 162 Napisano April 7, 2010 Zainteresovan, 774 postova Lokacija: Lazarevac Motocikl: BMW R1250GS ADV Prijavi odgovor kao problematičan + i - minus uopšte nije bitno , sasvim ti je dovoljna i ta žica, a slavinica treba da bude na zatvoreno Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
BusMan 2024 Napisano April 7, 2010 Drug član, 2888 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Kliks Prijavi odgovor kao problematičan Hvala majstore !! Odoh sad do Merkura da kupim buksne i ako nadjem tamo onaj zastitni buzir za el. kablove. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
bokilic 6101 Napisano April 7, 2010 :), 5945 postova Lokacija: Nova Pazova! Motocikl: Bicikl Prijavi odgovor kao problematičan plus i minus je jako bitan da se neokrene naopako,jer mozda ima i diodu unutra,a obicno ima... :) znam neke koji su izgoreli ventile tako, pise gde je plus de je minus, Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
laband 162 Napisano April 7, 2010 Zainteresovan, 774 postova Lokacija: Lazarevac Motocikl: BMW R1250GS ADV Prijavi odgovor kao problematičan kod mene nije bilo nikakve oznake za plus i minus, kao ni kod par njih kojima sam ugrađivao ventil i niko mi se nije žalio da je crklo, ali ako na nekom ventilu ima oznaka, onda je treba i ispoštovati Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
BusMan 2024 Napisano April 7, 2010 Drug član, 2888 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Kliks Prijavi odgovor kao problematičan Bokilicu, zaista ne pise nista na ovom ventilu, osim na levoj buksni onih 12 oma otpora, tako da je Laband u pravu... a i ugradio je vise komata. Arakis ima isti takav i verujem da ce isto reci. Imam ja jos jedan (Teleoptikov), al` je mnogo veliki pa mi se ne tura, mada je verovatno bolji od ovog bugarskog. NJega cu da cuvam za rezervu. On ima samo jednu buksnu za plus, a masu dobija sa sasije/rama. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
GhostMile 4614 Napisano April 7, 2010 Lord Sidious Tamni, 4841 postova Prijavi odgovor kao problematičan Po mom skromnom znanju elektrotehnike, trebalo bi da je bitno. To je ipak na kraju najobicniji elektromagnet i u zavisnosti od polariteta gura jezgru tamo ili vamo. Zanci ako pogresno spojis struja ce da "pomaze" opruzi koja vraca jezgru. :-\ Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
laband 162 Napisano April 7, 2010 Zainteresovan, 774 postova Lokacija: Lazarevac Motocikl: BMW R1250GS ADV Prijavi odgovor kao problematičan na kraju krajeva odvrni namotaj i probaj dovedi 12V na krajeve i videćeš u kom smeru se kreće jezgro, pa zaključi koji je plus Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Arakis 5771 Napisano April 7, 2010 Svakom po zasluzi, 12398 postova Lokacija: NBGD - KN04ET Motocikl: Honde Transalp, plavi i narandžasti, oba za dečake Prijavi odgovor kao problematičan Okreći + kako hoćeš, radiće Slavina mora biti zatvorena da bi ventil reagovao na napon. + uzmite sa žice od pozicionog svetla, minus negde na ram. Ne kupujte crvene slavinice, previše su nežne i mrljave i propuštaju vazduh na šrafu! Najbolje su plave. Što je tanja cev to je manje podložna promeni brzine curenja u zavisnosti od temperature. Možete da stavite i dve mazalice ali nema neke velike vajde, samo više mehaničkih problema oko učvršćivanja. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
BusMan 2024 Napisano April 7, 2010 Drug član, 2888 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Kliks Prijavi odgovor kao problematičan Hvala cika Arakise !! Znaci dobri ovi bugarski ventili (plavi) cim nema veze gde da se kaci plus !! ;D E sad samo jos da resim koju cu posudicu... najverovatnije ladinu. Mada, i pojilica za hrcke nije losa. Nikako da dodjem do one od ulja za skutre. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
fibra 345 Napisano April 8, 2010 Drug član, 1826 postova Lokacija: DE Prijavi odgovor kao problematičan Druze, obrati panju na membranu Ladine posude kad budes kupovao. Ja imam od kvacila i na mom primerku je disuca membrana od prilicno debele gume, pa slobodni pad ulja ne moze da napravi dovoljan vakum, i iz posude ne izlazi ni kap! U stvari membrana je tako debela da nisam uspeo ni plucima napraviti vakum, a imam zdrava nepusacka pluca. :o Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Arakis 5771 Napisano April 8, 2010 Svakom po zasluzi, 12398 postova Lokacija: NBGD - KN04ET Motocikl: Honde Transalp, plavi i narandžasti, oba za dečake Prijavi odgovor kao problematičan Hvala cika Arakise !! Znaci dobri ovi bugarski ventili (plavi) cim nema veze gde da se kaci plus !! ;D E sad samo jos da resim koju cu posudicu... najverovatnije ladinu. Mada, i pojilica za hrcke nije losa. Nikako da dodjem do one od ulja za skutre. Dođi, imam još jednu, samo za tebe Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Oroku 1394 Napisano April 17, 2010 Zainteresovan, 830 postova Lokacija: Sombor Motocikl: XTZ 660 Ténéré Prijavi odgovor kao problematičan Ugradio sam uspesno podmazivac, nisam probao u voznji, ali kaplje kad treba , i mislim da je to super stvar. Boca mi je od 600ml za hrcke, tako da mogu na put oko sveta sa toliko ulja. ;D Ali imam pitanje, primetio sam da ono malo ulja sto ostane izmedju kapalice i ventila iscuri posle voznje, kako ste vi to resili? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
fibra 345 Napisano April 17, 2010 Drug član, 1826 postova Lokacija: DE Prijavi odgovor kao problematičan Ako je ventil dobar i spojevi digtuju nebi trebalo da iscuri. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Oroku 1394 Napisano April 17, 2010 Zainteresovan, 830 postova Lokacija: Sombor Motocikl: XTZ 660 Ténéré Prijavi odgovor kao problematičan Kad se ugasi motor, ulje prestane da tece, ali uvek ostane u delu gde je kapaljka i to onda iscuri, jel razumes sad? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...