Mr. No 558 Napisano Maj 14, 2014 XXX, 474 postova Lokacija: Beograd Motocikl: BMW R1200 GS Prijavi odgovor kao problematičan Da ne bih imao tih i sličnih problema,čika Pera je montirao podmazivač koji je napravio naš kolega Iron-Floyd,sipaš ulje,voziš,zaboraviš na sve ostalo,nema štelovanja,kapanja....čuda-muda,sve radi automatski... Evo ja cekam vec preko 2 meseca na taj podmazivac pa da I ja mogu da zaboravim Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
lalajko 2003 Napisano Maj 14, 2014 Teoreticar ..., 12115 postova Lokacija: Lazarevac Motocikl: BMW R1200GS Adv Prijavi odgovor kao problematičan Varijacije u protoku ulja u zavisnosti od temperature se resavaju koriscenjem tanje cevi za ulje. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
ThePainkiller 4384 Napisano Maj 16, 2014 Drug član, 3827 postova Lokacija: Kula Motocikl: Honda VFR750 RC36 Prijavi odgovor kao problematičan Ja sam ugradio podmazivač iz kućne radinosti i na kraju sam montirao braunilu (zelena sa najvećim protokom) i sipao sae 90 ulje... radi extra, lanac je podmazan tacno koliko treba i kad stoji motor kapne 2-3 kapi sa braunile i onda stane. Evo ovde je objašnjena montaža i kako izgleda kad sam ga završio: http://forum.bjbikers.com/index.php?/topic/81819-podmazivac-lanca/page__pid__1618997__st__340#entry1618997 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Божа 185 Napisano Jun 11, 2014 Rođen da peca, nateran da radi, 260 postova Motocikl: FZS 1000 (ostali samo dugmići) Prijavi odgovor kao problematičan Da li neko zna gde mogu da kupim bakarnu cevcicu - mazalicu? Mnogo sam spretan, pa sa je polomio? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
SADAN 862 Napisano Jun 11, 2014 Zainteresovan, 641 postova Lokacija: Mataruska Banja-Klina Metohija Motocikl: MZ ETZ150,Suzuki Bandit 650N Prijavi odgovor kao problematičan Vidi kod servisera klima uredjaja i frizidera oni bi trebalo da imaju,ili na neki otpad bele tehnike. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Божа 185 Napisano Jun 11, 2014 Rođen da peca, nateran da radi, 260 postova Motocikl: FZS 1000 (ostali samo dugmići) Prijavi odgovor kao problematičan Hvala snasao sam se sa uloskom od hemijske olovke. Moram I javno da se izvinim cika rajku na maltretiranju. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
bokilic 6101 Napisano Jun 11, 2014 :), 5945 postova Lokacija: Nova Pazova! Motocikl: Bicikl Prijavi odgovor kao problematičan Da li neko zna gde mogu da kupim bakarnu cevcicu - mazalicu? Mnogo sam spretan, pa sa je polomio? he he,ja imam kolko oces te tanke plasticne krajeve,sto nerece Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Божа 185 Napisano Jun 11, 2014 Rođen da peca, nateran da radi, 260 postova Motocikl: FZS 1000 (ostali samo dugmići) Prijavi odgovor kao problematičan Da li neko zna gde mogu da kupim bakarnu cevcicu - mazalicu? Mnogo sam spretan, pa sa je polomio? he he,ja imam kolko oces te tanke plasticne krajeve,sto nerece Sledeci put kad budem dolazio. Ti volis te podmazivace Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
acim 765 Napisano Jun 11, 2014 Ne silazi, 5815 postova Lokacija: Minhen Motocikl: Kawasaki H2 SX SE '23 / Triumph R3 Storm R '24 Prijavi odgovor kao problematičan Najbolji podmazivač lanca je kardan Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
bopk 1392 Napisano Jun 15, 2014 Drug član, 1932 postova Lokacija: Prokuplje Motocikl: Strom 650 xt Prijavi odgovor kao problematičan Najbolji podmazivač lanca je kardan A najbolje seksualno pomagalo je zena. Nego ja imam podmazivac vec neko vreme. Skoro su radjene neke ispravke oko drzaca i mogu da kazem da je sad odlican. Slikacu pa cu da postavim slike. Ostaje mi jos da stavim elektroventil posto mi je sad na rucni on-off. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
gorzy 174 Napisano Jun 16, 2014 Svrati ponekad, 308 postova Lokacija: Nisko Novo selo Motocikl: Super Tenere Prijavi odgovor kao problematičan bopk- mislim da u Nišu (da ne kažem u Novom Selu) imaš nekog električara. on će da ti reši taj el.ventil. :-) Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Almighty 445 Napisano Jun 16, 2014 Banda Opasnih, 396 postova Lokacija: Novi Beograd Motocikl: Yamaha TDM 850 4TX Prijavi odgovor kao problematičan Citam par strana unazad i zaista ne razumem tolike probleme sa mazalicom za lanac... Iskreno jedino sto je zaista bitno kod ove mazalice jeste slavina za stelovanje protoka, ulozak od hemijske ... ne razumem poentu istog... nadje se od starog frizidera cevka od hladnjaka. Kod mene mazalica stoji vec 8 meseci i nemam apsolutno nikakvih problema sa istom, jedino sto obratim paznju jeste stelovanje za temperature ispod 10'C i preko 30'C. Iskreno iz mog iskustva nema poente za dvostrukom kapaljkom, samo je bitna lokacija kapaljke na lancu i protok... Za lokaciju sam iskoristio skotoilerovo resenje, a protok mi je uvek nastelovan na 1:20... Obe strane lanca su uvek podmazane tek kada se temperatura priblizi 30'C bude nesto malo na ivici gume i to u tragovima, nikad okupano... Iskreno ne vidim ponentu za tolikom filozofijom oko jedne glupe i korisne naprave kao sto je mazalica za lanac... Samo dobar ventil za stelovanje i nema nikakvih problema... http://shop.indas.rs/?product=20113300 ovaj koristim od prvog dana... 3 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
bimba 86 Napisano Jun 16, 2014 Svrati ponekad, 183 postova Lokacija: Ivanjica Motocikl: XRV-750-RD04 Prijavi odgovor kao problematičan Potpuno se saglasavam sa tobom, a imam i slicna iskustva u koriscenju zauljivaca. Kljucna stvar je dobar ventil i pozicija kapalice. Imam isti ventil i zadovoljan sam podesavanjem. Eventualno ovaj zbog pamcenja pozicije leto-zima i kisa/prasina/normalno http://shop.indas.rs/?product=20130100 Odabrao sam za spoljni precnik cevi 6 mm a sad kad bih radio mozda bih se opredelio za 4 mm. Elegantnije je a ima manji uticaj na temperaturne razlike. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
boris19 108 Napisano Jun 16, 2014 Svrati ponekad, 188 postova Lokacija: Odzaci Motocikl: Yamaha 535 Prijavi odgovor kao problematičan http://shop.indas.rs/?product=20130100 Samo toliko . Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
drilling ltd 643 Napisano Jun 16, 2014 Zainteresovan, 954 postova Lokacija: Batajnica Motocikl: DL1000 K8 Prijavi odgovor kao problematičan Borise Ovo što si pronašao je kuglični ventil, prilično neprecizan i nepouzdan za štelovanje doziranja Na linku koji je Almighty okačio je prikazan jednosmerni igličasti ventil koji je nameski za štelovanje doziranja Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
bimba 86 Napisano Jun 16, 2014 Svrati ponekad, 183 postova Lokacija: Ivanjica Motocikl: XRV-750-RD04 Prijavi odgovor kao problematičan Borise Ovo što si pronašao je kuglični ventil, prilično neprecizan i nepouzdan za štelovanje doziranja Na linku koji je Almighty okačio je prikazan jednosmerni igličasti ventil koji je nameski za štelovanje doziranja Vidis, to nisam znao. Hvala na korisnoj informaciji. Tacno bih se zeznuo da sam taj uzeo. Mene je privuklo to sto lako moze da se zapamti pozicija otvorerenosti ventila. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
boris19 108 Napisano Jun 18, 2014 Svrati ponekad, 188 postova Lokacija: Odzaci Motocikl: Yamaha 535 Prijavi odgovor kao problematičan Borise Ovo što si pronašao je kuglični ventil, prilično neprecizan i nepouzdan za štelovanje doziranja Na linku koji je Almighty okačio je prikazan jednosmerni igličasti ventil koji je nameski za štelovanje doziranja Hvala, za sad nemam takav ventil ali ću obratiti pažnju kad ga budem kupovao. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
grof 607 Napisano Jul 24, 2014 drkadzija, 1224 postova Lokacija: novi sad Motocikl: njemac tisuca za na koleno, talijansko prdekalo za grad, debeli nindza Prijavi odgovor kao problematičan Evo i ja ugradio Srbojler na svoje sokoćalo.... iskreno smorio sam se od spreja...opet.... ustvari pranje lanaca i belova motora gde mi su mi se razleteli viškovi spreja sa lanca su presudili.... i evo ga voala Ventil sam našao u Futogu kod Stanišića celih 1000din, za creva sam kasnije saznao da sam ih mogao uzeti i u "U(k)radi Sam" no kapaljka i slavinica su mi pomalo zagorčavale život...imao sam svojih ideja ali su se posete specijalizovanim prodavnicama završavale mojom željom da prodavcima razbijem nos, toliku količinu ne zainteresovanih ljudi koji nemaju pojma o robi koju prodaju nikada u životu nisam sreo.... Onda sam se setio Arakisa koji mi je izašao u susret i sve što nisam mogao u mom selu da nađem poslao Brzom Poštom.... tako da ovom prilikom : VELIKO HVALA ČIKA RAJKU NA LOGISTIČKOJ PODRŠCI A sada kako ceo poduhvat izgleda: Sve u svemu ceo sistem je koštao ispod 15e, što je 1/4 cene scottoiler-a koji je trenutno na popustu a i ceo sistem je montiran bez i jedne skinute plastike apsolutno prosto i jednostavno.... ja zadovoljan Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
daxon81 31 Napisano Jul 25, 2014 Svrati ponekad, 138 postova Lokacija: nis Motocikl: kawasaki kle 500 Prijavi odgovor kao problematičan Koje ulje si sipao druze?ja ugradio na identican nacin,sipao sam testerol,zadovoljan sam za sada..mozda je bolje sa sae 90 i slicno,vidim da neki i to preporucuju.. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Arakis 5771 Napisano Jul 25, 2014 Svakom po zasluzi, 12398 postova Lokacija: NBGD - KN04ET Motocikl: Honde Transalp, plavi i narandžasti, oba za dečake Prijavi odgovor kao problematičan Teterol je mnogo gust i dobar je jedino kad je +30 i više, čim se temperatura malo spusti slabo curi i slabo podmazuje. SAE 90 je univerzalno za sva godišnja doba Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
grof 607 Napisano Jul 25, 2014 drkadzija, 1224 postova Lokacija: novi sad Motocikl: njemac tisuca za na koleno, talijansko prdekalo za grad, debeli nindza Prijavi odgovor kao problematičan Sipao sam Scottoilerovo ulje koje mi je ostalo u garaži.... no kada ga potrošim mislim da je svejedno šta ću sipati , mislim da svako ulje ima isti efekat..... lanac nije radilica.... naravno pod ovim ne mislim da je kočiono ulje pravi izbor Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
bimba 86 Napisano Jul 25, 2014 Svrati ponekad, 183 postova Lokacija: Ivanjica Motocikl: XRV-750-RD04 Prijavi odgovor kao problematičan SAE 90 Sto menjati dobro za neizvesno. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
grof 607 Napisano Jul 25, 2014 drkadzija, 1224 postova Lokacija: novi sad Motocikl: njemac tisuca za na koleno, talijansko prdekalo za grad, debeli nindza Prijavi odgovor kao problematičan A kako ide pranje kada više iscuri pa SAE 90 zamaže felnu, rep, nogavice itd? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Arakis 5771 Napisano Jul 25, 2014 Svakom po zasluzi, 12398 postova Lokacija: NBGD - KN04ET Motocikl: Honde Transalp, plavi i narandžasti, oba za dečake Prijavi odgovor kao problematičan Ako podesiš slavinu na jednu kap u 90 sekundi, nema nikakvog prskanja i mazanja nogavica Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
bimba 86 Napisano Jul 25, 2014 Svrati ponekad, 183 postova Lokacija: Ivanjica Motocikl: XRV-750-RD04 Prijavi odgovor kao problematičan Sto bi vise iscurelo? Podesis tako da lanac bude zauljen tek toliko da bude uvek vlazan i nista vise id toga. Meni je npr. podesen od 120 do 150 sec i nemam problema sa prskanjem po okolini. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...