acapapec 60 Napisano Mart 25 U prolazu, 48 postova Lokacija: Grdelica Motocikl: TDM 850, xt 660 z , MZ es175/2 , TDM 900 Prijavi odgovor kao problematičan Pomozite u odabiru akumulatora za 900 . Yuasa nema nigde na stanju , a ono što ima ne sme da se obara da bi stalo u kućište . Ili pak usmerite ako je bilo reči o tome . Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
vidakn 1781 Napisano Mart 25 Drug član, 1354 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Suzuki DL 1000 2014 Prijavi odgovor kao problematičan AGM akumulatori mogu da se okrećuSent from my M2101K9G using Tapatalk 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Alekre 12819 Napisano Mart 25 (promenjeno) Ne silazi, 7396 postova Lokacija: Smederevo Motocikl: TDM 900 Prijavi odgovor kao problematičan Ne mora nužno Yuasa. Što veli Vidak može AGM. Ako se ne snađeš za akumulator javi mi se da organizujemo nešto. Promenio Mart 25 član Alekre 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
acapapec 60 Napisano Mart 26 U prolazu, 48 postova Lokacija: Grdelica Motocikl: TDM 850, xt 660 z , MZ es175/2 , TDM 900 Prijavi odgovor kao problematičan Pre 9 sati, vidakn je napisao: AGM akumulatori mogu da se okreću Sent from my M2101K9G using Tapatalk Ne mora naravno Yuasa ali ja upravo tražim pomoć u odabiru drugog jer nailazim na akumulatore koji su Gelski , a sam proizvodjač navodi da smeju do 30 % nagiba . Jedino što sam našao na tržištu je FULBAT ft 12b - 4 ali nije gel već sla , a proizvodjač istih navodi da je gel za motocikle , a sla za kosačice . Meni bi od najveće pomoći bio link ka nekom proizvodu konkretnom jer ja očito ne mogu da nadjem . Hvala vam na odgovorima . Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Alekre 12819 Napisano Mart 26 (promenjeno) Ne silazi, 7396 postova Lokacija: Smederevo Motocikl: TDM 900 Prijavi odgovor kao problematičan Npr. TAB MYT12B BS. https://start-commerce.rs/proizvod/tab-moto-myt12b-bs/ Promenio Mart 26 član Alekre 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Arakis 5959 Napisano Mart 26 Svakom po zasluzi, 12423 postova Lokacija: NBGD - KN04ET Motocikl: Honde Transalp, plavi i narandžasti, oba za dečake Prijavi odgovor kao problematičan On 23. 3. 2024. at 19:07, Апис1903 je napisao: Где пронаћи и како монтирати прекидач за сва четри жмигавца Mozes da stavis bilo koji prekidac koji podnosi struju od 3-4A a najjednostavnije povezivanje je od PLUSA levog zmigavca pa na prekidac pa sa prekidaca na PLUS desnog zmigavca. Da bi radila sva 4 ukljucis bilo koju stranu zmigavaca (levu ili desnu) i ukljucis taj prekidac za sva 4. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Апис1903 12 Napisano Mart 26 U prolazu, 55 postova Lokacija: Kotor Motocikl: Yamaha TDM850 '97 Prijavi odgovor kao problematičan pre 3 minuta, Arakis je napisao: Mozes da stavis bilo koji prekidac koji podnosi struju od 3-4A a najjednostavnije povezivanje je od PLUSA levog zmigavca pa na prekidac pa sa prekidaca na PLUS desnog zmigavca. Da bi radila sva 4 ukljucis bilo koju stranu zmigavaca (levu ili desnu) i ukljucis taj prekidac za sva 4. Хвалаа пунооо Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
acapapec 60 Napisano Mart 26 U prolazu, 48 postova Lokacija: Grdelica Motocikl: TDM 850, xt 660 z , MZ es175/2 , TDM 900 Prijavi odgovor kao problematičan Pre 8 sati, Alekre je napisao: Npr. TAB MYT12B BS. https://start-commerce.rs/proizvod/tab-moto-myt12b-bs/ Evo šta pronadjoh Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Alekre 12819 Napisano Mart 26 Ne silazi, 7396 postova Lokacija: Smederevo Motocikl: TDM 900 Prijavi odgovor kao problematičan Još bolje ako ti cena nije problem. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
acapapec 60 Napisano Mart 26 U prolazu, 48 postova Lokacija: Grdelica Motocikl: TDM 850, xt 660 z , MZ es175/2 , TDM 900 Prijavi odgovor kao problematičan pre 2 minuta, Alekre je napisao: Još bolje ako ti cena nije problem. Pa 12 000 , a Yuasa olovni po istoj ceni . Nije da mi nije problem . Videću u Leskovcu ima prodavnica koja prodaje akumulatore koji ti predlažeš , ako imaju uzeću taj . Hvala puno na pomoći ? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Alekre 12819 Napisano Mart 26 Ne silazi, 7396 postova Lokacija: Smederevo Motocikl: TDM 900 Prijavi odgovor kao problematičan Tu smo uvek da podelimo iskustva i savete 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
DaliborBP 1234 Napisano Mart 26 BJB Maxi scooter club, 1661 postova Lokacija: Backa Palanka SRB / Ludwigsburg DE Motocikl: Sanja o NT1100 :) Prijavi odgovor kao problematičan AGM i gel nije isto... ' Da li je AGM baterija isto što i akumulator sa gelom? Ova dva pojma često se mešaju, a odgovor je: nije isto. AGM zadržava elektrolit u specijalnim sepratorima od mikro vlakana, dok je kod gel akumulatora u elektrolit dodat aditiv na bazi slilikona, koji ga zgušnjava i pretvara u gel, po čemu su i dobili ime. Funkcija gela je praktično ista kao i kod AGM-a, i sprečava “ bućkanje” i prosipanje slobodnog tečnog elektrolita. AGM akumulatori su daleko prodavaniji od gel akumulatora, obzirom da su jeftiniji, i da u istoj veličini raspolažu većim kapacitetom od baterija sa gelom. ' Moj glas ide exide-u. Andreja Doo Temerin Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
acapapec 60 Napisano Mart 26 (promenjeno) U prolazu, 48 postova Lokacija: Grdelica Motocikl: TDM 850, xt 660 z , MZ es175/2 , TDM 900 Prijavi odgovor kao problematičan pre 7 minuta, DaliborBP je napisao: AGM i gel nije isto... ' Da li je AGM baterija isto što i akumulator sa gelom? Ova dva pojma često se mešaju, a odgovor je: nije isto. AGM zadržava elektrolit u specijalnim sepratorima od mikro vlakana, dok je kod gel akumulatora u elektrolit dodat aditiv na bazi slilikona, koji ga zgušnjava i pretvara u gel, po čemu su i dobili ime. Funkcija gela je praktično ista kao i kod AGM-a, i sprečava “ bućkanje” i prosipanje slobodnog tečnog elektrolita. AGM akumulatori su daleko prodavaniji od gel akumulatora, obzirom da su jeftiniji, i da u istoj veličini raspolažu većim kapacitetom od baterija sa gelom. ' Moj glas ide exide-u. Andreja Doo Temerin Nekoliko prodavaca su mi nudili ovaj model za TDM - a . Na njemu piše da je gel , a sam proizvodjač navodi da se sme nagnuti sveka 20 stepeni . Kako to da je gel , a ne sme se naginjati ? Promenio Mart 26 član acapapec Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
DaliborBP 1234 Napisano Mart 26 BJB Maxi scooter club, 1661 postova Lokacija: Backa Palanka SRB / Ludwigsburg DE Motocikl: Sanja o NT1100 :) Prijavi odgovor kao problematičan Ako je gel,ne brigaj. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Немања 2121 Napisano Mart 26 Drug član, 793 postova Lokacija: Велика Плана Motocikl: Xciting 500-Tdm 900-Версис 1000-GS1200 Prijavi odgovor kao problematičan Ево један на продају, скоро па нов аку, па ако одговара 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
N.F.S. 22175 Napisano Mart 26 Integrisan, 9547 postova Lokacija: Kragujevac Motocikl: ---Honda--- Prijavi odgovor kao problematičan Cifra? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Немања 2121 Napisano Mart 26 Drug član, 793 postova Lokacija: Велика Плана Motocikl: Xciting 500-Tdm 900-Версис 1000-GS1200 Prijavi odgovor kao problematičan pre 13 minuta, N.F.S. je napisao: Cifra? Цени је друг, није мој 10.000дин 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
vidakn 1781 Napisano Mart 26 Drug član, 1354 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Suzuki DL 1000 2014 Prijavi odgovor kao problematičan Nekoliko prodavaca su mi nudili ovaj model za TDM - a . Na njemu piše da je gel , a sam proizvodjač navodi da se sme nagnuti sveka 20 stepeni . Kako to da je gel , a ne sme se naginjati ? Uzmi Exide AGM i ne brini ništaSent from my M2101K9G using Tapatalk Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Satelis 15885 Napisano Mart 26 Integrisan, 9303 postova Lokacija: Beograd - M.M.Lug Motocikl: Peugeot Satelis250 ...... Honda NC750XD Prijavi odgovor kao problematičan Pre neki dan jurio bateriju za drugara, TDM 900..... Link do baterja sa prethodne strane TAB sa svega 120A udarne struje je premalo. Našao Fulbat ful gelski akumulator sa 210A, 6Krsd. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Djokic 967 Napisano Mart 26 Ol' dirty bastard, 612 postova Lokacija: Zvezdan Motocikl: TDM Prijavi odgovor kao problematičan Uzeo sam taj bs sad skoro, gel, 10Ah, kostao oko 6000.Kao francuski.Videcemo. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
acapapec 60 Napisano Mart 26 (promenjeno) U prolazu, 48 postova Lokacija: Grdelica Motocikl: TDM 850, xt 660 z , MZ es175/2 , TDM 900 Prijavi odgovor kao problematičan pre 12 minuta, Satelis je napisao: Pre neki dan jurio bateriju za drugara, TDM 900..... Link do baterja sa prethodne strane TAB sa svega 120A udarne struje je premalo. Našao Fulbat ful gelski akumulator sa 210A, 6Krsd. Slažem se da je premalo . Daj link , ja sam se ubio tražeći fulbat ali da je gel . Uzeo bih odmah . Promenio Mart 26 član acapapec Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Satelis 15885 Napisano Mart 26 Integrisan, 9303 postova Lokacija: Beograd - M.M.Lug Motocikl: Peugeot Satelis250 ...... Honda NC750XD Prijavi odgovor kao problematičan Nema linka, imam sliku... Boki (Yulucas) mi je nabavio. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
acapapec 60 Napisano Mart 26 U prolazu, 48 postova Lokacija: Grdelica Motocikl: TDM 850, xt 660 z , MZ es175/2 , TDM 900 Prijavi odgovor kao problematičan pre 1 minut, Satelis je napisao: Nema linka, imam sliku... Boki (Yulucas) mi je nabavio. Neki broj telefona , gde bih mogao da poručim ? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Alekre 12819 Napisano Mart 26 Ne silazi, 7396 postova Lokacija: Smederevo Motocikl: TDM 900 Prijavi odgovor kao problematičan Kod mene je TAB radio tri godine, bez ikakvih problema. Uradio sam mu test, bio je u potpunosti ispravan i tako sam ga prodao. Kupio sam isti takav ponovo. Kod motocikla, koji se ne pale i verglaju učestalo na hladnom CCA nije sveto pismo. Merilo jeste ali ne presudno. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Alekre 12819 Napisano April 1 Ne silazi, 7396 postova Lokacija: Smederevo Motocikl: TDM 900 Prijavi odgovor kao problematičan Za montiranje opruga, postoji ovaj jeftin i prost alat. Da se ne gubi silno vreme oko montaže opruga, ovo mora da se ima u alatu. Naravno kad se radi sa oprugama, uvek je dobro staviti rukavice i naočare. Kad je reč o centralnom, idu dve opruge jedna unutar druge. Jedna drži centralni podignut a druga je iz bezbednosnih razloga. Ako se prva otkači npr. Tako da, centralni je osvežen plastificiranjem, na stopice sam stavio sunđeraste podloške i sad je kao nov. Čekamo još vizir iz Grčke koji je epski naručen krajem decembra... 5 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...