Vlada malinoa 140 Napisano Septembar 6, 2022 Svrati ponekad, 238 postova Lokacija: Beograd Avala Pinosava Motocikl: Yamaha TDM 850 3vd,mz etz 251,mz ts 150, BMW R1100RT,yamaha TDM900,BMW R1200RT Prijavi odgovor kao problematičan pre 46 minuta, KLINJA je napisao: Kolege,dali je neko menjao gumice na klestima i glavnom kocionom cilindru,Tdm 900 2002god. Menjao na 850 pre 5-6 godina i još uvek drže."Sigurnost Zrenjanin". Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
KLINJA 60 Napisano Septembar 6, 2022 izrazit konj, 36 postova Lokacija: Temerin Motocikl: VFR bio CBR sad Prijavi odgovor kao problematičan 8 minutes ago, Vlada malinoa said: Menjao na 850 pre 5-6 godina i još uvek drže."Sigurnost Zrenjanin". hvala na savetu malinoa ruls Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
goshy 134 Napisano Septembar 7, 2022 Svrati ponekad, 134 postova Lokacija: Novi Banovci Motocikl: Bandit 1200, TDM 850TX Prijavi odgovor kao problematičan @Tarmi636 Odlična aplikacija. Nadam se da je verodostojna. Da li neko zna šta je Calculated seat height? ne vereujem da Bandit ima veću visinu od tla nego TDM. Inače, pre dva dana sam gledao jednog TDM 850, probao i potpuno se razočarao. Očigledno je da je primerak slabije održavan, odziv na gas je bio katastrofalan, jeduno su mi kočnice bile sasvim ok. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Alekre 12527 Napisano Septembar 7, 2022 Ne silazi, 7321 postova Lokacija: Smederevo Motocikl: TDM 900 Prijavi odgovor kao problematičan Ovu aplikaciju uzmite sa rezervom. Svako od nas ima drugačije kukove, zglobove, itd. Pa može i ne mora da znači. Za nešto što sam bio ubeđen da će mi odgovarati kad sam se seo, skontao sam da nije to to. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
goshy 134 Napisano Septembar 7, 2022 Svrati ponekad, 134 postova Lokacija: Novi Banovci Motocikl: Bandit 1200, TDM 850TX Prijavi odgovor kao problematičan 16 hours ago, Alekre said: Tako i ja, za nijansu veći sam od Vidaka. Dobra stvar kod TDM je što ima takvo sedište da možeš da ga modifikuješ kako hoćeš i da se premeštaš napred nazad. Ja kad vozim brzo odem skroz uz rezervoar a kad kruziram onda kako hoćeš. Drugi upravljač obavezno. Širi sa manjim uglom. Prilikom test vožnje, video sam da je korman jako uzak. Da li je to fabrički "nedostatak" ili je možda nešto stavljeno naknadno? Pozdrav Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
bdada 14115 Napisano Septembar 7, 2022 moto merkat °°, 4888 postova Lokacija: Šid Motocikl: Yamaha TDM 3VD Prijavi odgovor kao problematičan Fabricki, to mu je i jedina mana. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
vidakn 1774 Napisano Septembar 7, 2022 Drug član, 1353 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Suzuki DL 1000 2014 Prijavi odgovor kao problematičan Prilikom test vožnje, video sam da je korman jako uzak. Da li je to fabrički "nedostatak" ili je možda nešto stavljeno naknadno? PozdravKoju verziju tdm-a si probao, 3vd, 4tx ili 900?Sent from my SM-A705FN using Tapatalk Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
goshy 134 Napisano Septembar 7, 2022 Svrati ponekad, 134 postova Lokacija: Novi Banovci Motocikl: Bandit 1200, TDM 850TX Prijavi odgovor kao problematičan 4TX Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Nemanja Petrovic 323 Napisano Septembar 7, 2022 Svrati ponekad, 372 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Vatrena Ostrica Prijavi odgovor kao problematičan Pre 4 sati, goshy je napisao: @Tarmi636 Odlična aplikacija. Nadam se da je verodostojna. Da li neko zna šta je Calculated seat height? ne vereujem da Bandit ima veću visinu od tla nego TDM. Inače, pre dva dana sam gledao jednog TDM 850, probao i potpuno se razočarao. Očigledno je da je primerak slabije održavan, odziv na gas je bio katastrofalan, jeduno su mi kočnice bile sasvim ok. Mislim da nije do odrzavanja nego do takvog motora. Ja sam probao 850 i 900 i oba su imala uzasan odziv na gas do 4.000rpm 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
srbac 2384 Napisano Septembar 7, 2022 Andragog, 4961 postova Lokacija: On off road Motocikl: BMW K25 HONDA PD05 KTM RFS Prijavi odgovor kao problematičan Sve zavisi sa kojim motorom upoređuješ. Ja sam probao Yamahu FZ8S, bio sam totalno razočaran !!! Majko moja to uopšte ne ide nikako. Tada sam imao Fazera 1000. Verovatno kad bi sada probao FZ8S , da bi išao dobro Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Vlada malinoa 140 Napisano Septembar 7, 2022 Svrati ponekad, 238 postova Lokacija: Beograd Avala Pinosava Motocikl: Yamaha TDM 850 3vd,mz etz 251,mz ts 150, BMW R1100RT,yamaha TDM900,BMW R1200RT Prijavi odgovor kao problematičan On 7.9.2022. at 0:00, KLINJA je napisao: hvala na savetu malinoa ruls 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
MarkoMoto 794 Napisano Septembar 8, 2022 (promenjeno) Zainteresovan, 490 postova Prijavi odgovor kao problematičan Pre 4 sati, Vlada malinoa je napisao: Promenio Septembar 8, 2022 član MarkoMoto 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
goshy 134 Napisano Septembar 8, 2022 Svrati ponekad, 134 postova Lokacija: Novi Banovci Motocikl: Bandit 1200, TDM 850TX Prijavi odgovor kao problematičan 17 hours ago, srbac said: Sve zavisi sa kojim motorom upoređuješ. Ja sam probao Yamahu FZ8S, bio sam totalno razočaran !!! Majko moja to uopšte ne ide nikako. Tada sam imao Fazera 1000. Verovatno kad bi sada probao FZ8S , da bi išao dobro Istina. Ipak mislim da je motor bio u nekom defektu. Konkretno, poredio sam ga sa Freewindom koji sam do skoro imao. Kapiram da TDM ima i kubikažu i konjažu za adekvatna ubrzanja. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Stole_018 70 Napisano Septembar 8, 2022 Svrati ponekad, 170 postova Lokacija: Niš Motocikl: Yamaha TDM 850 4CN/3VD Prijavi odgovor kao problematičan Palo zasluženo kupanje posle odmora. Yamahica ispoštovala na prvom dužem putovanju bez ijednog problemčića. Imam dosta fotografija, razmisljam se da probam da napišem putopis. Evo koja sličica i sa putovanjaПослато са SM-G990B помоћу Тапатока 10 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
gixxer750/94 726 Napisano Septembar 12, 2022 Zainteresovan, 338 postova Lokacija: PK Motocikl: TDM 900 Prijavi odgovor kao problematičan Nikako ne mogu da se setim koja bese ovo kaciga? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Zuba87 6721 Napisano Septembar 12, 2022 Drug član, 1652 postova Prijavi odgovor kao problematičan Калсберг? https://www.garage.rs/product/caberg-droid-iron-handmade-finishing/ Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
gixxer750/94 726 Napisano Septembar 14, 2022 Zainteresovan, 338 postova Lokacija: PK Motocikl: TDM 900 Prijavi odgovor kao problematičan To je ta Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Gato 90 Napisano Septembar 15, 2022 (promenjeno) Svrati ponekad, 191 postova Lokacija: Slavonija Motocikl: Yamaha TDM 900 Prijavi odgovor kao problematičan On 9/7/2022 at 3:32 PM, Nemanja Petrovic said: Mislim da nije do odrzavanja nego do takvog motora. Ja sam probao 850 i 900 i oba su imala uzasan odziv na gas do 4.000rpm Uz dužno poštovanje kolega TDM, (ako je sve ispravno i dobro poštelano), kako 850 tako i 900 nemože nikako imat "užasan odziv na gas", osim ako ne voziš nekakav RR 1000+ ccm pa uspoređuješ s tim. Čak i u tom slučaju, daleko je to od "užasnog" . Promenio Septembar 15, 2022 član Gato Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Gato 90 Napisano Septembar 15, 2022 (promenjeno) Svrati ponekad, 191 postova Lokacija: Slavonija Motocikl: Yamaha TDM 900 Prijavi odgovor kao problematičan On 9/7/2022 at 11:47 AM, goshy said: Prilikom test vožnje, video sam da je korman jako uzak. Da li je to fabrički "nedostatak" ili je možda nešto stavljeno naknadno? Pozdrav Ako si vozio prvu generaciju TDM 850 (3vd model) on fabrički ima dosta uži i "zatvoren" upravljač u odnosu na 850 4tx ili TDM 900 i meni isto nije legao nikako. Na 850 4tx je dosta širi i otvoreniji, ali ni taj većim ljudima ne odgovara. Meni je ovaj na 900 taman. Promenio Septembar 15, 2022 član Gato Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Nemanja Petrovic 323 Napisano Septembar 15, 2022 Svrati ponekad, 372 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Vatrena Ostrica Prijavi odgovor kao problematičan pre 24 minuta, Gato je napisao: Uz dužno poštovanje kolega TDM, (ako je sve ispravno i dobro poštelano), kako 850 tako i 900 nemože nikako imat "užasan odziv na gas", osim ako ne voziš nekakav RR 1000+ ccm pa uspoređuješ s tim. Čak i u tom slučaju, daleko je to od "užasnog" . Uzasan u smislu, jako osetljiv, neravnomeran, svaki put se drugacije ponasa. Slicno je i sa R motorima samo u mnogo ali mnogo manjoj meri. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Gato 90 Napisano Septembar 17, 2022 (promenjeno) Svrati ponekad, 191 postova Lokacija: Slavonija Motocikl: Yamaha TDM 900 Prijavi odgovor kao problematičan On 9/15/2022 at 8:00 PM, Nemanja Petrovic said: Uzasan u smislu, jako osetljiv, neravnomeran, svaki put se drugacije ponasa. Slicno je i sa R motorima samo u mnogo ali mnogo manjoj meri. Ahaaa...na to si mislio pod "užasan odziv". Ja pomislio da ti loše povlači, tj. da ti je lijen. Istina, to je pomalo problem dok se ne navikneš i pojavio se sa TDM 850 4tx, (od 1996. godišta nadalje), koji je tada dobio 270° radilicu. Kod TDM 900 je taj problem na niskim okretajima znatno izraženiji jer je na airbox stavljena tzv. "sekundarna klapna" zbog ekologije i dok se nju ne blokira motor je stvarno nezgodan za voziti jer trza i hoće se ponekad ugasiti u sporoj gradskoj vožnji. Kad se to riješi, sasvim je druga priča, a na 850 karburatori moraju biti dobro poštelani i sinhronizirani i nema problema. Naravno, s takvom "Big Bang" konfiguracijom mašine nikada ne možeš očekivati uglađen rad kao na rednom četverocilindrašu ili klasičnom paralelnom twinu. Promenio Septembar 17, 2022 član Gato Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
salem 812 Napisano Septembar 18, 2022 Zainteresovan, 678 postova Lokacija: Zemun Motocikl: Tdm 900 Prijavi odgovor kao problematičan Pre 23 sati, Gato je napisao: ...Kod TDM 900 je taj problem na niskim okretajima znatno izraženiji jer je na airbox stavljena tzv. "sekundarna klapna" zbog ekologije i dok se nju ne blokira motor je stvarno nezgodan za voziti jer trza i hoće se ponekad ugasiti u sporoj gradskoj vožnji. Kad se to riješi, sasvim je druga priča ... Vec sam cuo za tu klapnu i da moze da se uradi nesto po tom pitanju. Da li je to komplikovano? Gde se ta klapna nalazi? Sta urasiti s njom ida li se nesto gubi od performansi? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
gixxer750/94 726 Napisano Septembar 19, 2022 Zainteresovan, 338 postova Lokacija: PK Motocikl: TDM 900 Prijavi odgovor kao problematičan On 18.9.2022. at 8:59, salem je napisao: Vec sam cuo za tu klapnu i da moze da se uradi nesto po tom pitanju. Da li je to komplikovano? Gde se ta klapna nalazi? Sta urasiti s njom ida li se nesto gubi od performansi? Par stranica unazad imas objasnjeno, ja sam pitao, iskljuci se jedna zica iz dzeka i motor mnogo bolje radi, barem u mom slucaju, na niskim obrtajima je mirniji, ne gasi se nikad, ima i ceo tutorijal na you tubu. Da se ogradim cuo sam da se tako resava do 2004 godista, ja licno nisam primetio nikakav pad performansi samo ugladjeniji rad i laksu voznju po gradu. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
gixxer750/94 726 Napisano Septembar 19, 2022 Zainteresovan, 338 postova Lokacija: PK Motocikl: TDM 900 Prijavi odgovor kao problematičan https://youtu.be/RXFJNrNXdLc 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
salem 812 Napisano Septembar 19, 2022 Zainteresovan, 678 postova Lokacija: Zemun Motocikl: Tdm 900 Prijavi odgovor kao problematičan pre 26 minuta, gixxer750/94 je napisao: https://youtu.be/RXFJNrNXdLc Hvala! Ako je to samo to probacu ovih dana da to uradim 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...