Jump to content

Moto Zajednica

TDM Srbija

Recommended Posts

• U prolazu, 36 postova
  • Motocikl: Yamaha TDM 900
Pre 10 sati, Alekre je napisao:

Šta te muči konkrektno? Retko se dešava da 9evetka ima problem sa kvačilom. Opiši problem pa da vidimo šta dalje.

Ponekad pri kretanju se začuje neki čudan zvuk kao da nešto struže ili tako nekako tako da sumnjam u korpu dešava se baš retko 

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Drug član, 789 postova
  • Motocikl: Xciting 500-Tdm 900-Версис 1000-GS1200
pre 12 minuta, Lazar991 je napisao:

Ponekad pri kretanju se začuje neki čudan zvuk kao da nešto struže ili tako nekako tako da sumnjam u korpu dešava se baš retko 

Вози и не мисли на то. Хоће кад је хладан при кретању да зашкрипи али ништа страшно. Вози, вози и само вози…:)

• Podržavam 1

• U prolazu, 36 postova
pre 41 minuta, Немања je napisao:

Вози и не мисли на то. Хоће кад је хладан при кретању да зашкрипи али ништа страшно. Вози, вози и само вози…

Kaže mi majstor da je neko nešto budžio na njoj nešto brusio šta su radili pitaj boga i da ima lufta korpa i čuje se malo kad se pusti kvačilo u leru,kakva su vam iskustva sa reparacijom korpe ili polovna,pošto je nova u Yamaha barel 120 000 din

• Drug član, 789 postova
pre 10 minuta, Lazar991 je napisao:

Kaže mi majstor da je neko nešto budžio na njoj nešto brusio šta su radili pitaj boga i da ima lufta korpa i čuje se malo kad se pusti kvačilo u leru,kakva su vam iskustva sa reparacijom korpe ili polovna,pošto je nova u Yamaha barel 120 000 din

Ако је већ таква ситуација као што кажеш онда би ти било најбоље да растуриш и да видиш шта је у питању. 

• Drug član, 2927 postova
  • Motocikl: Super Tenere 750

Najvjerovatnije je brusio korpu od nazubljenosti koje stvore lamele, ako je to onda nista strasno. Treba ga pitati sta je tacno radio

Послато са Redmi Note 8 помоћу Тапатока

• Drug član, 2927 postova
  • Motocikl: Super Tenere 750

Polako s to kupovanje, prvo nadji razlog, pa onda trazi dijelove.

• U prolazu, 36 postova
pre 26 minuta, Bigor je napisao:

Polako s to kupovanje, prvo nadji razlog, pa onda trazi dijelove.

Pa to je razlog što se čuje korpa kad je u leru i što ponekad nešto grebe kad kreće,lamele su kaže nove ali korpu je neko probao da zbudži nešto i preporuka mi je od majstora da je zamenim ili novom ili polovnom ili reparacija zato pitam za iskustva sa reparacijom korpe ili polovna,pošto nova normalno da je zadnja opcija pošto je bezobrazno skupa 

• Ne silazi, 7331 postova
  • Motocikl: TDM 900

Ček ček ne može ovako da se pristupi problemu.

Prvo, 9evetka ume kad je hladna da napravi neki jak zvuk škripanja. Šta uzrokuje to ne znam ali nije kvar. Čini mi se da se manje dešavalo dok sam koristio Shell ali se dešavalo. Pritisni još jednom kvačilo tada i škripa prestaje. Verovatno ima veze sa količinom ulja i suvim karterom ali nema veze jer problema nema.

Unutra mora da se vidi tačno koji su sklopovi van tolerancije. Normalno je da se korpa čuje u nekoj meri. Pitanje i kako je to spakovano nazad i zašto je to uopšte dirano. Svakako ako ti treba korpa, mislim da mogu da ti pomognem ali samo kad budeš imao tačno stanje kvačila iz prve ruke.

Meni je cela ova priča neodređena.

• Podržavam 1

• U prolazu, 36 postova
pre 17 minuta, Alekre je napisao:

Prvo, 9evetka ume kad je hladna da napravi neki jak zvuk škripanja. Šta uzrokuje to ne znam ali nije kvar. Čini mi se da se manje dešavalo dok sam koristio Shell ali se dešavalo. Pritisni još jednom kvačilo tada i škripa prestaje. Verovatno ima veze sa količinom ulja i suvim karterom ali nema veze jer problema nema.

Unutra mora da se vidi tačno koji su sklopovi van tolerancije. Normalno je da se korpa čuje u nekoj meri. Pitanje i kako je to spakovano nazad i zašto je to uopšte dirano. Svakako ako ti treba korpa, mislim da mogu da ti pomognem ali samo kad budeš imao tačno stanje kvačila iz prve ruke.

Meni je cela ova priča neodređena.

Hvala na pomoći kad budem znao detalje javljam ti se

• Zainteresovan, 523 postova
  • Motocikl: Suzuki SV 650N, TDM900
1 hour ago, Alekre said:

9evetka ume kad je hladna da napravi neki jak zvuk škripanja

Jeste, isto i moj. Isključivo ako je još nedovoljno zagrejan. U suprotnom nema šanse.

• Sviđa mi se 1

• Zainteresovan, 679 postova
  • Motocikl: Tdm 900
Pre 2 sati, Alekre je napisao:

Prvo, 9evetka ume kad je hladna da napravi neki jak zvuk škripanja. Šta uzrokuje to ne znam ali nije kvar. Čini mi se da se manje dešavalo dok sam koristio Shell ali se dešavalo. Pritisni još jednom kvačilo tada i škripa prestaje. Verovatno ima veze sa količinom ulja i suvim karterom ali nema veze jer problema nema

Primetio sam i ja neki cudan zvuk, mozda dva puta do sada, i malo me zabrinulo to. 

Taman si me sada umirio, tek sam kupio motor pa na svaki zvuk se strecam.

• Drug član, 789 postova
pre 24 minuta, salem je napisao:

Primetio sam i ja neki cudan zvuk, mozda dva puta do sada, i malo me zabrinulo to. 

Taman si me sada umirio, tek sam kupio motor pa na svaki zvuk se strecam.

Није занимљиво да га Јапанац направи а да му ништа не фали, мора бар нешто, па макар машту заголицао:Bandolero:

• Svrati ponekad, 213 postova
  • Motocikl: (Ex) Yamaha TDM 850 3VD, Aprilia Mana, Yamaha FZS1000 Fazer

Menjaću (preventivno) ležajeve u točkovima, šta mi sve treba od materijala da prikupim?

• Svrati ponekad, 245 postova
  • Motocikl: VN1500A 88 Clasic,mastam o CB1000....

Sinoc vracao moped kuci...bogme zima :? :D a malo i kisa padala :D
Jel ima neko preporuku za stitnik rucki za 4tx model?
Da moze bez budza da se montira i da moze kod nas da se nadje?
Ili ako neko zeli da se resi svojih nek pise na pp :)

Deo drugi. Šrafovi donjeg mosta, svirene i nosača kočionog creva. Zamenio sam i predugačke šrafove podmazivača. Čekam još neke nosače za maglenke pa da i njih prepakujem da budu bliže crashbaru. Imam i za njih nove šrafove.

20220314-171300.jpg

20220314-171958.jpg

20220314-172955.jpg
20220314-174417.jpg

20220314-174611.jpg

• Sviđa mi se 5

Tek treba da ga sredim. Parkirao sam ga u novembru i zaboravio da imam motor :( Sledi mu jedno detaljno pranje, pa četkica svuda gde gde se vidi i ne vidi, onda vosak i plastika. U suštini jednom godišnje je to da kažem, generalno pranje i zaštita :D

E sad, treba da mu nabacim drugi set kofera i još neke planove imam kad dođe vreme za zamenu potrošnog materijala. Hoću da stavim Supersprox lančanik pozadi, drugi disk zadnji, creva, itd. Nove matice lančanika naravno, novi šrafovi kočionog creva, kandži itd.

Screenshot-20220314-201229-Chrome.jpg

Promenio član Alekre
  • Podržavam 1

• Drug član, 789 postova

Алакре има са га среди цакум пакум, па кад то све буде завршио има да га огласи у половним аутомобилима:P

• U prolazu, 8 postova
  • Motocikl: Yamaha FJR 1300

Zdravo drugari, zanima me da li se i vama desio isti problem. ABS modulator/ pumpa mi se pokvarila, majstor preporucuje novu da ugradim ili sa nekog polovnog motora da uzmem. Kaze da pase i sa starijih Fazera cak i prva generacija FJR. Ma da nikad nisam uzimao sa moto stovarista a ovih par sto sam nasao i zvao niko nema. Jel imate neke preporuke? Inace svoj abs modulator sam skroz izvadio pa ako neko mozda zna i majstora koji bi popravio. Hvala i nadam se da ste vi spremniji za sezonu od mene :) 

E47F3B64-722F-47E4-912B-12BDEFEFD4EF.jpeg

Obično se pokvari od neredovne zamene ulja i nekorišćenja. Nažalost ne znam nikoga ko se bavi specifičnim problemom.

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja