Alekre 12547 Napisano Februar 22, 2022 Ne silazi, 7331 postova Lokacija: Smederevo Motocikl: TDM 900 Prijavi odgovor kao problematičan Šta te muči konkrektno? Retko se dešava da 9evetka ima problem sa kvačilom. Opiši problem pa da vidimo šta dalje. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Lazar991 14 Napisano Februar 23, 2022 U prolazu, 36 postova Lokacija: Aranđelovac Motocikl: Yamaha TDM 900 Prijavi odgovor kao problematičan Pre 10 sati, Alekre je napisao: Šta te muči konkrektno? Retko se dešava da 9evetka ima problem sa kvačilom. Opiši problem pa da vidimo šta dalje. Ponekad pri kretanju se začuje neki čudan zvuk kao da nešto struže ili tako nekako tako da sumnjam u korpu dešava se baš retko Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Немања 2107 Napisano Februar 23, 2022 Drug član, 789 postova Lokacija: Велика Плана Motocikl: Xciting 500-Tdm 900-Версис 1000-GS1200 Prijavi odgovor kao problematičan pre 12 minuta, Lazar991 je napisao: Ponekad pri kretanju se začuje neki čudan zvuk kao da nešto struže ili tako nekako tako da sumnjam u korpu dešava se baš retko Вози и не мисли на то. Хоће кад је хладан при кретању да зашкрипи али ништа страшно. Вози, вози и само вози… 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Lazar991 14 Napisano Februar 23, 2022 U prolazu, 36 postova Lokacija: Aranđelovac Motocikl: Yamaha TDM 900 Prijavi odgovor kao problematičan pre 41 minuta, Немања je napisao: Вози и не мисли на то. Хоће кад је хладан при кретању да зашкрипи али ништа страшно. Вози, вози и само вози… Kaže mi majstor da je neko nešto budžio na njoj nešto brusio šta su radili pitaj boga i da ima lufta korpa i čuje se malo kad se pusti kvačilo u leru,kakva su vam iskustva sa reparacijom korpe ili polovna,pošto je nova u Yamaha barel 120 000 din Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Немања 2107 Napisano Februar 23, 2022 Drug član, 789 postova Lokacija: Велика Плана Motocikl: Xciting 500-Tdm 900-Версис 1000-GS1200 Prijavi odgovor kao problematičan pre 10 minuta, Lazar991 je napisao: Kaže mi majstor da je neko nešto budžio na njoj nešto brusio šta su radili pitaj boga i da ima lufta korpa i čuje se malo kad se pusti kvačilo u leru,kakva su vam iskustva sa reparacijom korpe ili polovna,pošto je nova u Yamaha barel 120 000 din Ако је већ таква ситуација као што кажеш онда би ти било најбоље да растуриш и да видиш шта је у питању. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Bigor 7649 Napisano Februar 23, 2022 Drug član, 2927 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Super Tenere 750 Prijavi odgovor kao problematičan Najvjerovatnije je brusio korpu od nazubljenosti koje stvore lamele, ako je to onda nista strasno. Treba ga pitati sta je tacno radioПослато са Redmi Note 8 помоћу Тапатока Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Bigor 7649 Napisano Februar 23, 2022 Drug član, 2927 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Super Tenere 750 Prijavi odgovor kao problematičan Kaže mi majstor da je neko nešto budžio na njoj nešto brusio šta su radili pitaj boga i da ima lufta korpa i čuje se malo kad se pusti kvačilo u leru,kakva su vam iskustva sa reparacijom korpe ili polovna,pošto je nova u Yamaha barel 120 000 din Polako s to kupovanje, prvo nadji razlog, pa onda trazi dijelove.Послато са Redmi Note 8 помоћу Тапатока Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Lazar991 14 Napisano Februar 23, 2022 U prolazu, 36 postova Lokacija: Aranđelovac Motocikl: Yamaha TDM 900 Prijavi odgovor kao problematičan pre 26 minuta, Bigor je napisao: Polako s to kupovanje, prvo nadji razlog, pa onda trazi dijelove. Послато са Redmi Note 8 помоћу Тапатока Pa to je razlog što se čuje korpa kad je u leru i što ponekad nešto grebe kad kreće,lamele su kaže nove ali korpu je neko probao da zbudži nešto i preporuka mi je od majstora da je zamenim ili novom ili polovnom ili reparacija zato pitam za iskustva sa reparacijom korpe ili polovna,pošto nova normalno da je zadnja opcija pošto je bezobrazno skupa Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Alekre 12547 Napisano Februar 23, 2022 Ne silazi, 7331 postova Lokacija: Smederevo Motocikl: TDM 900 Prijavi odgovor kao problematičan Ček ček ne može ovako da se pristupi problemu. Prvo, 9evetka ume kad je hladna da napravi neki jak zvuk škripanja. Šta uzrokuje to ne znam ali nije kvar. Čini mi se da se manje dešavalo dok sam koristio Shell ali se dešavalo. Pritisni još jednom kvačilo tada i škripa prestaje. Verovatno ima veze sa količinom ulja i suvim karterom ali nema veze jer problema nema. Unutra mora da se vidi tačno koji su sklopovi van tolerancije. Normalno je da se korpa čuje u nekoj meri. Pitanje i kako je to spakovano nazad i zašto je to uopšte dirano. Svakako ako ti treba korpa, mislim da mogu da ti pomognem ali samo kad budeš imao tačno stanje kvačila iz prve ruke. Meni je cela ova priča neodređena. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Lazar991 14 Napisano Februar 23, 2022 U prolazu, 36 postova Lokacija: Aranđelovac Motocikl: Yamaha TDM 900 Prijavi odgovor kao problematičan pre 17 minuta, Alekre je napisao: Ček ček ne može ovako da se pristupi problemu. Prvo, 9evetka ume kad je hladna da napravi neki jak zvuk škripanja. Šta uzrokuje to ne znam ali nije kvar. Čini mi se da se manje dešavalo dok sam koristio Shell ali se dešavalo. Pritisni još jednom kvačilo tada i škripa prestaje. Verovatno ima veze sa količinom ulja i suvim karterom ali nema veze jer problema nema. Unutra mora da se vidi tačno koji su sklopovi van tolerancije. Normalno je da se korpa čuje u nekoj meri. Pitanje i kako je to spakovano nazad i zašto je to uopšte dirano. Svakako ako ti treba korpa, mislim da mogu da ti pomognem ali samo kad budeš imao tačno stanje kvačila iz prve ruke. Meni je cela ova priča neodređena. Hvala na pomoći kad budem znao detalje javljam ti se Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Marek1987 800 Napisano Februar 23, 2022 Zainteresovan, 523 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Suzuki SV 650N, TDM900 Prijavi odgovor kao problematičan 1 hour ago, Alekre said: 9evetka ume kad je hladna da napravi neki jak zvuk škripanja Jeste, isto i moj. Isključivo ako je još nedovoljno zagrejan. U suprotnom nema šanse. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
salem 812 Napisano Februar 23, 2022 Zainteresovan, 679 postova Lokacija: Zemun Motocikl: Tdm 900 Prijavi odgovor kao problematičan Pre 2 sati, Alekre je napisao: Ček ček ne može ovako da se pristupi problemu. Prvo, 9evetka ume kad je hladna da napravi neki jak zvuk škripanja. Šta uzrokuje to ne znam ali nije kvar. Čini mi se da se manje dešavalo dok sam koristio Shell ali se dešavalo. Pritisni još jednom kvačilo tada i škripa prestaje. Verovatno ima veze sa količinom ulja i suvim karterom ali nema veze jer problema nema Primetio sam i ja neki cudan zvuk, mozda dva puta do sada, i malo me zabrinulo to. Taman si me sada umirio, tek sam kupio motor pa na svaki zvuk se strecam. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Немања 2107 Napisano Februar 23, 2022 Drug član, 789 postova Lokacija: Велика Плана Motocikl: Xciting 500-Tdm 900-Версис 1000-GS1200 Prijavi odgovor kao problematičan pre 24 minuta, salem je napisao: Primetio sam i ja neki cudan zvuk, mozda dva puta do sada, i malo me zabrinulo to. Taman si me sada umirio, tek sam kupio motor pa na svaki zvuk se strecam. Није занимљиво да га Јапанац направи а да му ништа не фали, мора бар нешто, па макар машту заголицао Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Alekre 12547 Napisano Mart 4, 2022 Ne silazi, 7331 postova Lokacija: Smederevo Motocikl: TDM 900 Prijavi odgovor kao problematičan Stigao nakit 10 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
TomyB 117 Napisano Mart 10, 2022 Svrati ponekad, 213 postova Lokacija: Subotica Motocikl: (Ex) Yamaha TDM 850 3VD, Aprilia Mana, Yamaha FZS1000 Fazer Prijavi odgovor kao problematičan Menjaću (preventivno) ležajeve u točkovima, šta mi sve treba od materijala da prikupim? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Mirkic 267 Napisano Mart 10, 2022 Svrati ponekad, 245 postova Lokacija: Kikinda Motocikl: VN1500A 88 Clasic,mastam o CB1000.... Prijavi odgovor kao problematičan Sinoc vracao moped kuci...bogme zima :? a malo i kisa padala Jel ima neko preporuku za stitnik rucki za 4tx model? Da moze bez budza da se montira i da moze kod nas da se nadje? Ili ako neko zeli da se resi svojih nek pise na pp Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Alekre 12547 Napisano Mart 13, 2022 Ne silazi, 7331 postova Lokacija: Smederevo Motocikl: TDM 900 Prijavi odgovor kao problematičan Ugradih neke od šrafova. Ostalo još nekoliko ali to ću sutra. Hladno u garaži. 4 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
nafetS 3817 Napisano Mart 14, 2022 Drug član, 1250 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: Suzuki Strom 650A, Yamaha XJ600S Prijavi odgovor kao problematičan Molim te da ih skineš i ispoliraš do visokog sjaja. Kakav je ovo polovičan posao??? 1 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Alekre 12547 Napisano Mart 14, 2022 Ne silazi, 7331 postova Lokacija: Smederevo Motocikl: TDM 900 Prijavi odgovor kao problematičan Deo drugi. Šrafovi donjeg mosta, svirene i nosača kočionog creva. Zamenio sam i predugačke šrafove podmazivača. Čekam još neke nosače za maglenke pa da i njih prepakujem da budu bliže crashbaru. Imam i za njih nove šrafove. 5 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
gebee&co 8017 Napisano Mart 14, 2022 Drug član, 2115 postova Lokacija: Jagodina Motocikl: Suzuki Bandit 650SAL0 Prijavi odgovor kao problematičan Alekre,aj se nađemo kad odlepša,pa da uporedimo čiji motor je prljaviji. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Alekre 12547 Napisano Mart 14, 2022 (promenjeno) Ne silazi, 7331 postova Lokacija: Smederevo Motocikl: TDM 900 Prijavi odgovor kao problematičan Tek treba da ga sredim. Parkirao sam ga u novembru i zaboravio da imam motor Sledi mu jedno detaljno pranje, pa četkica svuda gde gde se vidi i ne vidi, onda vosak i plastika. U suštini jednom godišnje je to da kažem, generalno pranje i zaštita E sad, treba da mu nabacim drugi set kofera i još neke planove imam kad dođe vreme za zamenu potrošnog materijala. Hoću da stavim Supersprox lančanik pozadi, drugi disk zadnji, creva, itd. Nove matice lančanika naravno, novi šrafovi kočionog creva, kandži itd. Promenio Mart 14, 2022 član Alekre 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Немања 2107 Napisano Mart 14, 2022 Drug član, 789 postova Lokacija: Велика Плана Motocikl: Xciting 500-Tdm 900-Версис 1000-GS1200 Prijavi odgovor kao problematičan Алакре има са га среди цакум пакум, па кад то све буде завршио има да га огласи у половним аутомобилима Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Alekre 12547 Napisano Mart 14, 2022 Ne silazi, 7331 postova Lokacija: Smederevo Motocikl: TDM 900 Prijavi odgovor kao problematičan Ma, jednog dana kad se rešimo za nov motor. Sve ostalo nema smisla. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Aleksa36 1 Napisano Mart 15, 2022 U prolazu, 8 postova Lokacija: Novi sad Motocikl: Yamaha FJR 1300 Prijavi odgovor kao problematičan Zdravo drugari, zanima me da li se i vama desio isti problem. ABS modulator/ pumpa mi se pokvarila, majstor preporucuje novu da ugradim ili sa nekog polovnog motora da uzmem. Kaze da pase i sa starijih Fazera cak i prva generacija FJR. Ma da nikad nisam uzimao sa moto stovarista a ovih par sto sam nasao i zvao niko nema. Jel imate neke preporuke? Inace svoj abs modulator sam skroz izvadio pa ako neko mozda zna i majstora koji bi popravio. Hvala i nadam se da ste vi spremniji za sezonu od mene Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Alekre 12547 Napisano Mart 16, 2022 Ne silazi, 7331 postova Lokacija: Smederevo Motocikl: TDM 900 Prijavi odgovor kao problematičan Obično se pokvari od neredovne zamene ulja i nekorišćenja. Nažalost ne znam nikoga ko se bavi specifičnim problemom. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...