Bivši forumaš 14980 Napisano Novembar 2, 2018 Dođu tako vremena, kada pamet zašuti, budala progovori..., 3301 postova Prijavi odgovor kao problematičan pre 12 minuta, Markone88 je napisao: sedim upravo u kaficu sa drugom koji zivi u Cirihu ( gledamo Djokovica ) On mi kaze da nije cudno da se tako neki motor ( ili auto ) koji je dosta aktuelan za prodaju ( kao na primer Ymaha TDM ) naruci u dosta priimeraka, pa prodaja istih traje po 5-6 godina. Na primer kada je napravljen ovaj model 2003-e godine, neki auto-moto centar u Cirihu naruci 500 ili vise komada iz Japana, i oni im stizu malo po malo... E sad, desi se da u medjuvremenu izadje noviji model, i onda se oduzi prodaja starog modela... Ali, u Svici niko ne mulja po tom pitanju, stroga su pravila i ljudi imaju novca, pa se ne bakcu takvim stvarima. Tako da ako u svajcarskoj saobracajnoj pise da je prvi put registrovan 2008-e godine, a proizveden je 2003-e godine, znaci da je ili bio u salonu ili u magacinu ( transportu ) do tog trenutka. Eto nadam se da sam nekome pomogao Lijepo zvuci , ali 500 motocikala koji se traze bogato trziste proguta za godinu dana, a ne za 5-6 godina. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Alekre 13016 Napisano Novembar 2, 2018 Ne silazi, 7435 postova Lokacija: Smederevo Motocikl: TDM 900 Prijavi odgovor kao problematičan Uostalom prvi TDM900 2002 2003 su najbolji. 1 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Markone88 4867 Napisano Novembar 2, 2018 Drug član, 1551 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Čekam Zlatkovog Bandita Prijavi odgovor kao problematičan 1 minute ago, Branko said: Lijepo zvuci , ali 500 motocikala koji se traze bogato trziste proguta za godinu dana, a ne za 5-6 godina. Ja sam lupio brojku, retooricki je pricano... kapiram da je vecina skontala sta sam hteo reci Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
N.F.S. 22256 Napisano Novembar 2, 2018 Integrisan, 9581 postova Lokacija: Kragujevac Motocikl: ---Honda--- Prijavi odgovor kao problematičan pre 8 minuta, Alekre je napisao: Uostalom prvi TDM900 2002 2003 su najbolji. Jedina mi je zamerka sto centralni stender ne dolazi kao deo standardne opreme, kod svih 900 modela (pored voznih karakteristika ali to je osobno). 2007 + godiste, koliko sam uspeo istraziti ima izmenjenu mapu ubrizgavanja i "pegla" on/off na gasu koji si ti Alekre lepo opisao... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Alekre 13016 Napisano Novembar 2, 2018 Ne silazi, 7435 postova Lokacija: Smederevo Motocikl: TDM 900 Prijavi odgovor kao problematičan Za to su grci eksperti. Čačkaju mape, filtere, sonde, izvlače i po 100ks. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Bivši forumaš 14980 Napisano Novembar 2, 2018 Dođu tako vremena, kada pamet zašuti, budala progovori..., 3301 postova Prijavi odgovor kao problematičan Lako to rijesite. Kupte TDM 900 2004. prve registracije 2007. i cackajte do mile volje. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
nikvuksa 1688 Napisano Novembar 2, 2018 Online, 952 postova Lokacija: Čačak Motocikl: Kalkhoff Prijavi odgovor kao problematičan Mislim da je jedina razlika u početnom godištu što TDM 2002. ima prekidač oborenog svetla, od 2003. je automatsko svetlo. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
N.F.S. 22256 Napisano Novembar 2, 2018 Integrisan, 9581 postova Lokacija: Kragujevac Motocikl: ---Honda--- Prijavi odgovor kao problematičan Mmmmmm... http://www.powercommander.com/downloads/406/install/411/eng406-411.pdf 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Markone88 4867 Napisano Novembar 2, 2018 Drug član, 1551 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Čekam Zlatkovog Bandita Prijavi odgovor kao problematičan 1 minute ago, nikvuksa said: Mislim da je jedina razlika u početnom godištu što TDM 2002. ima prekidač oborenog svetla, od 2003. je automatsko svetlo. tacnije model koji se pravio od 2004 do 2012 cini mi se ima automat. svetlo https://www.autoevolution.com/moto/yamaha/tdm/ Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
nikvuksa 1688 Napisano Novembar 2, 2018 Online, 952 postova Lokacija: Čačak Motocikl: Kalkhoff Prijavi odgovor kao problematičan Moj je sigurno 2003. i ima automatsko svetlo. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Markone88 4867 Napisano Novembar 2, 2018 Drug član, 1551 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Čekam Zlatkovog Bandita Prijavi odgovor kao problematičan 7 minutes ago, nikvuksa said: Moj je sigurno 2003. i ima automatsko svetlo. I moj je sigurno 2003 proizvodnja, a nema autom. sv. 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Alekre 13016 Napisano Novembar 2, 2018 Ne silazi, 7435 postova Lokacija: Smederevo Motocikl: TDM 900 Prijavi odgovor kao problematičan Prvi modeli imaju jače opruge napred i jači kočioni cilindar. Kasnije su ih smekšali kako na oprugama tako i na kočnicama. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
nikvuksa 1688 Napisano Novembar 2, 2018 Online, 952 postova Lokacija: Čačak Motocikl: Kalkhoff Prijavi odgovor kao problematičan Moguće da grešim, ali u svim papirima mi je 2003. godište. Od CH dozvole, računa, homologacije itd. Ovo je isečak iz manuala koji imam i kod mene tako izgleda. Neko od iskusnijih TDM-aša će već reći tačnije, mada nije ni bitno realno. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
N.F.S. 22256 Napisano Novembar 2, 2018 Integrisan, 9581 postova Lokacija: Kragujevac Motocikl: ---Honda--- Prijavi odgovor kao problematičan Zavisi za koji je region proizveden... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Markone88 4867 Napisano Novembar 2, 2018 Drug član, 1551 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Čekam Zlatkovog Bandita Prijavi odgovor kao problematičan E da, ima i toga, razlikuju se opreme u istoj godini proizvodnje zavisno od trzista. Oni koji su pravljeni za americko trziste (ovo pricam generalno za sve motore) imaju automatska svetla jos pre 2000-e (nisam 100% siguran u ovu informaciju) Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Savan 8689 Napisano Novembar 2, 2018 Drug član, 4503 postova Lokacija: Rotterdam, the Netherlands Motocikl: Triumph Daytona 955i SE Prijavi odgovor kao problematičan sedim upravo u kaficu sa drugom koji zivi u Cirihu ( gledamo Djokovica ) On mi kaze da nije cudno da se tako neki motor ( ili auto ) koji je dosta aktuelan za prodaju ( kao na primer Ymaha TDM ) naruci u dosta priimeraka, pa prodaja istih traje po 5-6 godina. Na primer kada je napravljen ovaj model 2003-e godine, neki auto-moto centar u Cirihu naruci 500 ili vise komada iz Japana, i oni im stizu malo po malo... E sad, desi se da u medjuvremenu izadje noviji model, i onda se oduzi prodaja starog modela... Ali, u Svici niko ne mulja po tom pitanju, stroga su pravila i ljudi imaju novca, pa se ne bakcu takvim stvarima. Tako da ako u svajcarskoj saobracajnoj pise da je prvi put registrovan 2008-e godine, a proizveden je 2003-e godine, znaci da je ili bio u salonu ili u magacinu ( transportu ) do tog trenutka. Eto nadam se da sam nekome pomogaoJeste, to bi se tako narucivalo da su semenke ili kikiriki u pitanju pa daj malo više da ne zafali. Ili kad bi stavili Savana da rukovodi firmom koji veze nema sa vezom. Mada i Savan bi se poceskao iza glave hoće li moći da proda svih tih 500 ili će zadnjih 100komada morati da poklanja upola cene pa bi se odlucio možda na malo sigurniju cifru koju sigurno mogu da prodam. A onog momenta kad se najavi novi model, ovi stari modelu krecu u rasprodaju. Kad novi model udje u salon i stane pored starog, isti je prdnuo u čabar i može maltene upola cene da se nada. Jer ko će da uzme stari model ako može i novi sem ako se motiviše dobro finansijski. A i pored svega ovoga, ne znam koja fabrika 3 godine proizvosineki proizvod nakon sto su počeli sa proizvodnjom drugog proizvoda. Verzonden vanaf mijn iPhone met Tapatalk Pro Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
WoodyRider 817 Napisano Novembar 2, 2018 Zainteresovan, 512 postova Lokacija: Vršac Motocikl: Japanski Prijavi odgovor kao problematičan Savane, ne poklanja se stari model u pola cene, nego se novom modelu nadrkava cena na najjače, a stari ide po realnoj 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Markone88 4867 Napisano Novembar 2, 2018 Drug član, 1551 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Čekam Zlatkovog Bandita Prijavi odgovor kao problematičan Od 2002 pa do 2012 je TDM skoro pa isti, uz manje promene, neke na bolje a neke, nazalost, na gore Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
ProMaster 9139 Napisano Novembar 2, 2018 Drug član, 1919 postova Lokacija: BG-LE Motocikl: Tracer 900 124ccm Prijavi odgovor kao problematičan Nije bitno da li je sedeo u salonu, da li u spavaćoj sobi ili u nekom ćumezu, jedino što je bitno je godina proizvodnje i kraj.. Meni je bitna godina kada je proizveden, konkretno mi znači za TDM filtriranje od >2005. Zbog modela sa ABS-om.. Mojoj firmi je čovek vratio auto, jer ga je jedan od naših dilera doveo u zabludu i prodao mu auto koji je godinu ipo dana stajao u salonu, znači 2016. mu je prodao kao 2018... Po meni s punim pravom je čovek vratio auto i dobio drugi sa debelim popustom..Sećam se te situacije kolege NFS , gde sam se i ja smorio kad je bacio slike sa sivim ramom, tad je bilo jasno da nema govora o 2008. godistu.. Postoje odredjeni postupci kako se postupa sa vozilima koja stoje na lageru više od 12 meseci od dana proizvodnje, zamislite mašinu u kojoj ulje provede 2 godine ili više, plus još godina eksploatacije do narednog servisa, a svi ti (bitni) kilometri napravljeni sa uljem, sada već, ocajnog kvaliteta.. Sent from my SM-N950F using Tapatalk 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
bdada 14821 Napisano Novembar 2, 2018 moto merkat °°, 4928 postova Lokacija: Šid Motocikl: Yamaha TDM 3VD Prijavi odgovor kao problematičan pre 32 minuta, ProMaster je napisao: Postoje odredjeni postupci kako se postupa sa vozilima koja stoje na lageru više od 12 meseci od dana proizvodnje, zamislite mašinu u kojoj ulje provede 2 godine ili više, plus još godina eksploatacije do narednog servisa, a svi ti (bitni) kilometri napravljeni sa uljem, sada već, ocajnog kvaliteta.. 1997 god. kupi otac Peugeot 306 XSI novog, god. proizvodnje 1993 za 19000 dm inace kupljen u godini proizvodnje 28000 dm, razlog stajanja je fabricko ostecenje karoserije (dva meseca nisam nasao,ogreban ispod retrovizora ali i zafarban) nije dobijena garancija na karoseriju ali na motor jeste uz potvrdu da je ulje menjano svakih sest meseci, 0 km na satu. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
shoyyka 10425 Napisano Novembar 3, 2018 Drug član, 3394 postova Lokacija: Arandjelovac-Darosava Motocikl: Blackie Prijavi odgovor kao problematičan E daleko smo od toga...i kod nas bi menjali ulje na 6 meseci...sipali bi preradjeno... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Markone88 4867 Napisano Novembar 3, 2018 Drug član, 1551 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Čekam Zlatkovog Bandita Prijavi odgovor kao problematičan 9 hours ago, ProMaster said: Nije bitno da li je sedeo u salonu, da li u spavaćoj sobi ili u nekom ćumezu, jedino što je bitno je godina proizvodnje i kraj.. Meni je bitna godina kada je proizveden, konkretno mi znači za TDM filtriranje od >2005. Zbog modela sa ABS-om.. Mojoj firmi je čovek vratio auto, jer ga je jedan od naših dilera doveo u zabludu i prodao mu auto koji je godinu ipo dana stajao u salonu, znači 2016. mu je prodao kao 2018... Po meni s punim pravom je čovek vratio auto i dobio drugi sa debelim popustom.. Sećam se te situacije kolege NFS , gde sam se i ja smorio kad je bacio slike sa sivim ramom, tad je bilo jasno da nema govora o 2008. godistu.. Postoje odredjeni postupci kako se postupa sa vozilima koja stoje na lageru više od 12 meseci od dana proizvodnje, zamislite mašinu u kojoj ulje provede 2 godine ili više, plus još godina eksploatacije do narednog servisa, a svi ti (bitni) kilometri napravljeni sa uljem, sada već, ocajnog kvaliteta.. Sent from my SM-N950F using Tapatalk Slazem se, bitno je godiste. Ali, ipak, najbitnije je kada je motor/auto poceo da se koristi, tj prva registracija. A sto se ulja tice, totalno nisi u pravu, pogotovo za razvijenije zemlje. Postoji jedna stvar koja se zove nulti servis. Tako sam ja na primer, kada sam 2012-e godine kupio novog CFmoto skutera koji je proizveden 2008-e, dobio nulti servis, gde su mi promenjeni:ulje, kais, anrifriz i svi filteri, a posle mesec dana, zbog moje zalbe cak i plocice Guevara moto ima i trenutno na prodaju motore CFmoto NK650, kojem je godina proizvodnje 2015 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
N.F.S. 22256 Napisano Novembar 3, 2018 Integrisan, 9581 postova Lokacija: Kragujevac Motocikl: ---Honda--- Prijavi odgovor kao problematičan Uneo bih jednu ispravku u ono sto rekoh, tdm kupih kao 2006 god! Ne znam odakle mi se po glavi vrti 2008-a... Zatrpasmo temu, ovde, gde zbog jedne godine motor zna da ode u drugi cenovni rang bitno je naznaciti tacnu godinu proizvodnje, bar meni je bitno... Da ne govorim o eventualnom pogresnom narucivanju delova (od novijeg godista). Ja trazih ovde na forumu da pazarim c.stender za 2006 god, nosac kofera takodje i isti kupih pre nego sto je motor stigao... Delove za servis takodje.... Imao sam srece pa sve odgovara starijem modelu... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Markone88 4867 Napisano Novembar 3, 2018 Drug član, 1551 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Čekam Zlatkovog Bandita Prijavi odgovor kao problematičan Pa da, kao sto rekoh, od 2002 do 2012 TDM je skoro pa isti Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
ProMaster 9139 Napisano Novembar 3, 2018 Drug član, 1919 postova Lokacija: BG-LE Motocikl: Tracer 900 124ccm Prijavi odgovor kao problematičan Slazem se, bitno je godiste. Ali, ipak, najbitnije je kada je motor/auto poceo da se koristi, tj prva registracija. A sto se ulja tice, totalno nisi u pravu, pogotovo za razvijenije zemlje. Postoji jedna stvar koja se zove nulti servis. Tako sam ja na primer, kada sam 2012-e godine kupio novog CFmoto skutera koji je proizveden 2008-e, dobio nulti servis, gde su mi promenjeni:ulje, kais, anrifriz i svi filteri, a posle mesec dana, zbog moje zalbe cak i plocice Guevara moto ima i trenutno na prodaju motore CFmoto NK650, kojem je godina proizvodnje 2015 Veruj mi znam dobro šta je nulti servis i znam isto tako da taj nulti servis u Srbiji poštuju samo servisi koji su pri generalnom uvozniku, jer je on odgovoran za sve garantne stvari kasnije pa nema zezanja.. Mali dileri to neće raditi (čast pojedincima) budi siguran, a ja sam siguran jer sam se tako često uverio u to.. Oni nulti servis rade prilikom ubacivanja vozila u salon ( automobili,motori..) I kasnije samo predaju kupcu..P.s. Izvinjavam se što sam odveo temu u neki drugi smer, samo često ispizdim zbog toga i eto....Sent from my SM-N950F using Tapatalk Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...