ThePainkiller 4384 Napisano Octobar 30, 2018 Drug član, 3827 postova Lokacija: Kula Motocikl: Honda VFR750 RC36 Prijavi odgovor kao problematičan Pre sat vremena, Pavke_88 je napisao: Mala pomoc. Danas primetih ovo ulje tik iznad deklice gde ide filter za ulje. Ne mogu da provalim odakle se sliva, ima li ko ideju? Tebi flisuje ulje na spoju izmedju blokova (dekli), bas tu gde se i pojavilo, a ne na poklopcu filtera ulja. Zamena O-ringova tu nece pomoci. Isti problem sam i ja imao. Samo blago dotegni taj sraf za ispustanje ulja, jer on priteze i taj spoj izmedju dekli i resices problem. Svakako promeni O-ringove na sledecoj zameni ulja, ali ako sad hoces da menjas O-ring, morao bi ispustiti ulje pa tek onda menjati... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Astral 6236 Napisano Octobar 30, 2018 I'm the fear addicted, a danger illustrated !, 3919 postova Lokacija: Lyon Motocikl: Klx650,a Tdm u srcu. Prijavi odgovor kao problematičan Naravno. Ja samo zelim da skrenem paznju na "dotezanje". Jako zajebana rabota, aluminijum tu puca ko staklo. Budite VRLO pazljivi sa ovim poklopcem filtera. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Pavke_88 36 Napisano Octobar 30, 2018 Svrati ponekad, 251 postova Lokacija: Požarevac Motocikl: Yamaha TDM 850 4tx '99. Prijavi odgovor kao problematičan pre 10 minuta, ThePainkiller je napisao: Tebi flisuje ulje na spoju izmedju blokova (dekli), bas tu gde se i pojavilo, a ne na poklopcu filtera ulja. Zamena O-ringova tu nece pomoci. Isti problem sam i ja imao. Samo blago dotegni taj sraf za ispustanje ulja, jer on priteze i taj spoj izmedju dekli i resices problem. Svakako promeni O-ringove na sledecoj zameni ulja, ali ako sad hoces da menjas O-ring, morao bi ispustiti ulje pa tek onda menjati... Hvala druze, nemam kilo kljuc ali cu svakako biti nezan jer sam jednom imao posla sa aluminijum navojem koji je oblajzno, pa muke Isusove. Malo po malo pa cemo videti, nadam se da cu resiti problem... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
bdada 14954 Napisano Octobar 30, 2018 moto merkat °°, 4938 postova Lokacija: Šid Motocikl: Yamaha TDM 3VD Prijavi odgovor kao problematičan Bas ovo sto ti je @ThePainkiller rekao, isti problem sam imao, vise puta, pri zameni ulja taj sraf ne stegnem dovoljno. Ostane kilo kljuc u ruci podesen za male srafove kucista filtera Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Alekre 13135 Napisano Octobar 30, 2018 Ne silazi, 7463 postova Lokacija: Smederevo Motocikl: TDM 900 Prijavi odgovor kao problematičan Ja sam zbog toga i kupio kilo ključ. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
TomyB 117 Napisano Octobar 30, 2018 Svrati ponekad, 214 postova Lokacija: Subotica Motocikl: (Ex) Yamaha TDM 850 3VD, Aprilia Mana, Yamaha FZS1000 Fazer Prijavi odgovor kao problematičan 1 hour ago, Alekre said: Ja sam zbog toga i kupio kilo ključ. I ja sam o tom razmišljao. Koliko si novca izdvojio za njega i kako radi za te pare? Vidim po oglasima više različitih cena i ključeva.. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Bivši forumaš 14980 Napisano Octobar 30, 2018 Dođu tako vremena, kada pamet zašuti, budala progovori..., 3301 postova Prijavi odgovor kao problematičan Pre 1 sat, Pavke_88 je napisao: Hvala druze, nemam kilo kljuc ali cu svakako biti nezan jer sam jednom imao posla sa aluminijum navojem koji je oblajzno, pa muke Isusove. Malo po malo pa cemo videti, nadam se da cu resiti problem... Jeftin kilo kljuc za male snage stezanja je smrt! Kilo kljuc od 0 do 2.5kg mora biti extra kvalitetan, a za jaca stezanja od 4-12kg moze i jeftiniji. Ja sarafe M6 i M8 stezem rukom osjecajno i nikad nisam pocupao navoj u aluminijumu. Vece sarafe stezem kilo kljucem koji sam nabavio ( louis-u ) iskljucivo za dotezanje osovina tocka i sarafa od M10 pa na vise. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Pavke_88 36 Napisano Octobar 30, 2018 Svrati ponekad, 251 postova Lokacija: Požarevac Motocikl: Yamaha TDM 850 4tx '99. Prijavi odgovor kao problematičan Sad bio do garaze i dotegoh taj sraf, doduse jako malo, pa cemo videti, nadam se da ce resiti problem... No, kad sam vec kod ulje, skoro mi je 6000 km od zamene i treba da menjam, pa ne znam dal sad il na prolece? Citam da neki jedno kazu, neki drugo - da ne valja da izradjeno ulje zimuje u agregatu, pa ne znam ni sam sta da radim... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Pavke_88 36 Napisano Octobar 30, 2018 Svrati ponekad, 251 postova Lokacija: Požarevac Motocikl: Yamaha TDM 850 4tx '99. Prijavi odgovor kao problematičan Ma ni ja nego sam bio u prilici da kupim ulje sada pa se mislih da ga i promenim, no da ne otvaram debatu oko toga, radicu kao i do sada (na prolece) i to mu to... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
mradomir 3057 Napisano Octobar 30, 2018 8-bit, 1882 postova Lokacija: Beočin Motocikl: KTM690 | Freeride 250R | Burgman 650 Prijavi odgovor kao problematičan Pre 3 sati, Astral je napisao: Hvala na ponudi Iskreno slabo me loze ti propelerci. Probao bih cisto iz radoznalosti, ne verujem da bih nekada kupio bilo koji Bmw, previse su cudni i po meni neopravdano skupi. Nije to ne znam kako bolje od Japanca - jedino što me posle vožnje dupe i leđa više ne bole To mi je u zadnje vreme najbitniji uslov kod izbora motora. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
bdada 14954 Napisano Octobar 30, 2018 moto merkat °°, 4938 postova Lokacija: Šid Motocikl: Yamaha TDM 3VD Prijavi odgovor kao problematičan Znaci ne lazu, penzionerski motor, za drugu mladost 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
srbac 2452 Napisano Octobar 30, 2018 Andragog, 5019 postova Lokacija: On off road Motocikl: BMW K25 HONDA PD05 KTM RFS Prijavi odgovor kao problematičan Uglavnom preporučuju da se ulje menja pred zimu. da bude preko zime sa novim uljem, kao manje korodira... Kada stežeš te male šrafove M6, uzmeš neki mali kratak ključ i onda ne možeš pretegnuti ili preterati.. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
ThePainkiller 4384 Napisano Octobar 30, 2018 Drug član, 3827 postova Lokacija: Kula Motocikl: Honda VFR750 RC36 Prijavi odgovor kao problematičan Posto vozim tokom cele godine, ja ulje menjam kad dodje na 6000, pa kad god to bilo - zimi, leti...sasvim mi je svejedno. Jedino je zimi zajebano ispustiti ulje. Brzo se hladi i steze, pa sporije curi iz masine i teze je sipati novo ulje jer je gusce. Ali ako se ima garaza koja se greje - eto resenje i tog problema... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Pavke_88 36 Napisano Octobar 30, 2018 Svrati ponekad, 251 postova Lokacija: Požarevac Motocikl: Yamaha TDM 850 4tx '99. Prijavi odgovor kao problematičan pre 14 minuta, srbac je napisao: Uglavnom preporučuju da se ulje menja pred zimu. da bude preko zime sa novim uljem, kao manje korodira... Kada stežeš te male šrafove M6, uzmeš neki mali kratak ključ i onda ne možeš pretegnuti ili preterati.. Hvala druze na savetu za dotezanje, a za ulje i ja tako cuo, a cini mi se i gledao na netu neki klip gde servis radi pred zimu, no mislim da necu puno pogresiti ni u kojem slucaju Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Pavke_88 36 Napisano Octobar 30, 2018 Svrati ponekad, 251 postova Lokacija: Požarevac Motocikl: Yamaha TDM 850 4tx '99. Prijavi odgovor kao problematičan pre 6 minuta, ThePainkiller je napisao: Posto vozim tokom cele godine, ja ulje menjam kad dodje na 6000, pa kad god to bilo - zimi, leti...sasvim mi je svejedno. Jedino je zimi zajebano ispustiti ulje. Brzo se hladi i steze, pa sporije curi iz masine i teze je sipati novo ulje jer je gusce. Ali ako se ima garaza koja se greje - eto resenje i tog problema... Prosto i jednostavno... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
dangubas 1197 Napisano Octobar 30, 2018 kojekude, 251 postova Lokacija: nbgd Motocikl: tražim, gledam, probam, biram.. Prijavi odgovor kao problematičan da pitam ovde ( ne zamerite ) pošto je živahna tema : u vezi lanca pri podmazivanju primetih nekoliko otpalih oringa, da li je lanac bezbedan ako su lančanici ok..danke Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
ThePainkiller 4384 Napisano Octobar 30, 2018 Drug član, 3827 postova Lokacija: Kula Motocikl: Honda VFR750 RC36 Prijavi odgovor kao problematičan Na zalost, to ce biti lagani kraj tog lanca... Posto je izgubio o-ringove, u unutrasnjost tih valjcica ce ulaziti prljavstina i sjebace lanac. Plus je veci luft izmedju delova lanca (jer je o-ring na tesno napakovan izmedju delova lanca) pa ce se lanac jace cuti dok se okrece preko lancanika i brze ce se trositi. Usput, vrlo verovatno ce tako "umiruci" lanac da polako, ali sigurno, sjebava i lancanike. Savet - sto pre menjaj lanac. I ovaj put uzmi neki krsten D.I.D., Reginu ili neki lanac malo poznatije i priznatije marke... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
hard_rock 7449 Napisano Octobar 30, 2018 Ne silazi, 6084 postova Motocikl: GS1250Adv curi ulje na semering Prijavi odgovor kao problematičan Uzmi DID oring x-ring , nemoj stedeti, jer traju dugo. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
dangubas 1197 Napisano Octobar 30, 2018 kojekude, 251 postova Lokacija: nbgd Motocikl: tražim, gledam, probam, biram.. Prijavi odgovor kao problematičan falavi u duetu Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
srbac 2452 Napisano Octobar 30, 2018 Andragog, 5019 postova Lokacija: On off road Motocikl: BMW K25 HONDA PD05 KTM RFS Prijavi odgovor kao problematičan Maži više i teraj. Vidim da je to Afrika ili Transalp. Ako ne voziš više od 120 lanac će biti masan ali ako juriš ode mas u propas.... 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Markone88 4882 Napisano Octobar 31, 2018 Drug član, 1552 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Čekam Zlatkovog Bandita Prijavi odgovor kao problematičan On 10/29/2018 at 11:42 PM, vidakn said: Samo da se pohvalim da sam danas postao vlasnik crvenog Tdm-a 850 2000 godište. Motorče je došlo u moje ruke opremljeno sa tri Kappa kofera i Louis tank torbom. Samo da rešim papirologiju i registraciju, mali servis i otkrijem da li ima neke skrivene gremline, pa ga isterujem na ulicu. Nadam se da će ovo lepo vreme da potraje, da bar ukradem koji dan vožnje pre zime. Sent from my SM-G900F using Tapatalk Nek je sa srecom. Pusti neku sliku da vidimo kakav je Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
vidakn 1788 Napisano Octobar 31, 2018 Drug član, 1354 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Suzuki DL 1000 2014 Prijavi odgovor kao problematičan Nek je sa srecom. Pusti neku sliku da vidimo kakav je Prvo da ga doteram kuci jer je neregistrovan a motor je van Bgd-a ostavio ga kod majstora da uradi servis, sad trenutno stoje papiri u upravi prihoda zbog prenosa, sledi registracija, samo da ga picnem malo, treba mu jedno dobro pranje pa pustam slike. Sent from my SM-G900F using Tapatalk Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
shoyyka 10454 Napisano Novembar 1, 2018 Drug član, 3397 postova Lokacija: Arandjelovac-Darosava Motocikl: Blackie Prijavi odgovor kao problematičan Zanima me ovaj TDM-ić...da li bi mi nešto rekli o ovom prodavcu...naravno ukoliko nešto znate...primerak deluje ok: https://www.polovniautomobili.com/motori/13201973/yamaha-tdm-900-ie Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
WoodyRider 817 Napisano Novembar 1, 2018 Zainteresovan, 512 postova Lokacija: Vršac Motocikl: Japanski Prijavi odgovor kao problematičan Denis je opšte prihvaćen lik među vlasnicima Yamahi. Svi ga vole, svi ga hvale.... I moja TDM-ka je od njega. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
shoyyka 10454 Napisano Novembar 1, 2018 Drug član, 3397 postova Lokacija: Arandjelovac-Darosava Motocikl: Blackie Prijavi odgovor kao problematičan pre 7 minuta, WoodyRider je napisao: Denis je opšte prihvaćen lik među vlasnicima Yamahi. Svi ga vole, svi ga hvale.... I moja TDM-ka je od njega. Aha,to je Denis,ok hvala Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...