vidakn 1773 Napisano April 27, 2020 Drug član, 1353 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Suzuki DL 1000 2014 Prijavi odgovor kao problematičan U prednji točak idu B6303ZZ - 2 kom. U zadnji točak idu B6303ZZ i B6203DU - 2 kom.Hvala kolega!Sent from my SM-A705FN using Tapatalk Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
NIKOLA 1 815 Napisano April 27, 2020 MK Obrenovac, 552 postova Lokacija: Obrenovac Motocikl: Yamaha TDM 850 Prijavi odgovor kao problematičan Kolege TDMaši Evo jedan vrhunski sajt samo za TDMa svih godista i serija Sa svim mogucim podacima , specifikacijama, modifikacijama, prepravkama, problemima koji se javljaju i kako se resavaju. Ima mnogo korisnih saveta i podataka pa ko je zaludan nek pogleda. Udjete u meni i na strelice levo desno saltate o sasiji, masini, ozicenju, modifikacijama, problemima..... Dosta je preglednije na kompu (mozda mnogi i znaju za njega) Pozdrav Pa se druzimo i vozamo kad prodje sve https://www.tdm-yamaha.heliohost.org/ 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
ThePainkiller 4384 Napisano April 27, 2020 Drug član, 3827 postova Lokacija: Kula Motocikl: Honda VFR750 RC36 Prijavi odgovor kao problematičan Pre sat vremena, vidakn je napisao: Trazio sam jedno pet minuta ali stvarno je tesko u ovoj temi od preko 14000 postova.... Hvala za trud kolega! Sent from my SM-A705FN using Tapatalk Yamaha_TDM_850_1992_Microfise_www.manualedereparatie.info.pdf Evo pdf fajl sa svim oznakama, crtežima... 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Hitmanle016 84 Napisano April 27, 2020 Southrider, 227 postova Lokacija: Leskovac Motocikl: Yamaha TDM 850 2002' Prijavi odgovor kao problematičan Vlasinsko jezero 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Hitmanle016 84 Napisano April 27, 2020 Southrider, 227 postova Lokacija: Leskovac Motocikl: Yamaha TDM 850 2002' Prijavi odgovor kao problematičan 3 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
WoodyRider 816 Napisano April 27, 2020 Zainteresovan, 512 postova Lokacija: Vršac Motocikl: Japanski Prijavi odgovor kao problematičan Isprva mi se učinilo da je neki obešeni zec desno. Kad ono jakna, kaciga i pojas Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
marshall 380 Napisano April 27, 2020 motordzija opste prakse, 700 postova Lokacija: Novi zaSad Motocikl: Tomos, Sprint (Jonway) Explorer 150, Yamaha TDM 850 Prijavi odgovor kao problematičan On 18.4.2020. at 22:32, bdada je napisao: H3 ima i 35 i 55 ali to je za maglenke, kači se srafcicem, teško da je to u faru. 3vd nosi h1 u dugom, za projektor ne bih znao kasti H1 + H4 original za nas. Odliveno je na prednjoj strani levog i desnog fara. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Hitmanle016 84 Napisano April 28, 2020 Southrider, 227 postova Lokacija: Leskovac Motocikl: Yamaha TDM 850 2002' Prijavi odgovor kao problematičan Prelep dan, predjenih 220km, sa 9l benzina po brdovitom putu. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Hitmanle016 84 Napisano April 28, 2020 Southrider, 227 postova Lokacija: Leskovac Motocikl: Yamaha TDM 850 2002' Prijavi odgovor kao problematičan https://youtu.be/jVxP9mdkcUY Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Hitmanle016 84 Napisano April 28, 2020 Southrider, 227 postova Lokacija: Leskovac Motocikl: Yamaha TDM 850 2002' Prijavi odgovor kao problematičan 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Hitmanle016 84 Napisano April 28, 2020 Southrider, 227 postova Lokacija: Leskovac Motocikl: Yamaha TDM 850 2002' Prijavi odgovor kao problematičan 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Hitmanle016 84 Napisano April 28, 2020 Southrider, 227 postova Lokacija: Leskovac Motocikl: Yamaha TDM 850 2002' Prijavi odgovor kao problematičan Da li je kolega na forumu?, sreli smo se juce. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Alekre 12509 Napisano April 28, 2020 Ne silazi, 7311 postova Lokacija: Smederevo Motocikl: TDM 900 Prijavi odgovor kao problematičan Bacio sam pogled danas na dijagnostiku, tj. CO vrednosti. Znam da je motor inače na siromašnijoj smeši jer ima plavičaste boje na izduvima. Na oba cilindra je bilo 9. Podigao sam na 14. To bi trebalo da je minorno jer je raspod -128 do 128. Primetno dublji zvuk iz cevčuga, oštrije reaguje na gas iz lera a i lepše vuče. Čini mi se i da je manje osetljivi sa gasom na niskim obrtajima. Nisam mogao da ga vozim van ulice pa nisam siguran kako se ponaša. Jedva čekam da ga probam sutra. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
ThePainkiller 4384 Napisano April 28, 2020 Drug član, 3827 postova Lokacija: Kula Motocikl: Honda VFR750 RC36 Prijavi odgovor kao problematičan pre 7 minuta, Alekre je napisao: Bacio sam pogled danas na dijagnostiku, tj. CO vrednosti. Znam da je motor inače na siromašnijoj smeši jer ima plavičaste boje na izduvima. Na oba cilindra je bilo 9. Podigao sam na 14. To bi trebalo da je minorno jer je raspod -128 do 128. Primetno dublji zvuk iz cevčuga, oštrije reaguje na gas iz lera a i lepše vuče. Čini mi se i da je manje osetljivi sa gasom na niskim obrtajima. Nisam mogao da ga vozim van ulice pa nisam siguran kako se ponaša. Jedva čekam da ga probam sutra. Počeo si da se igraš sa dijagnostikom... A moram da primetim da si onomad napao kolegu N.F.S.a što je savetovao da se smeša može korigovati (na bolje) podešavanjem parametara... 1 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Alekre 12509 Napisano April 28, 2020 Ne silazi, 7311 postova Lokacija: Smederevo Motocikl: TDM 900 Prijavi odgovor kao problematičan Kako napao, motkom Teška je to reč. Najbolje je podešavanje uraditi sa sondama u auspuhu, ovako je sve "nabadanje". Doduše ti parametri se odnose samo na vrednosti oko ler gasa. Ne utiču niti mogu da promene parametre kroz sve režime rada. Tako da, sve je to sitno i gotovo beznačajno dok se ne pristupi ozbiljnijem zahvatu, tj. nova mapa ubrizgavanja. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
WoodyRider 816 Napisano April 28, 2020 Zainteresovan, 512 postova Lokacija: Vršac Motocikl: Japanski Prijavi odgovor kao problematičan pre 2 minuta, Alekre je napisao: Kako napao, motkom Teška je to reč. Najbolje je podešavanje uraditi sa sondama u auspuhu, ovako je sve "nabadanje". Doduše ti parametri se odnose samo na vrednosti oko ler gasa. Ne utiču niti mogu da promene parametre kroz sve režime rada. Tako da, sve je to sitno i gotovo beznačajno dok se ne pristupi ozbiljnijem zahvatu, tj. nova mapa ubrizgavanja. Sa' će ti troši 8 lit Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
bopk 1392 Napisano April 28, 2020 Drug član, 1932 postova Lokacija: Prokuplje Motocikl: Strom 650 xt Prijavi odgovor kao problematičan Imam identican problem. Sta mislite o ovom resenju? Pmetno ili ne? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Alekre 12509 Napisano April 28, 2020 Ne silazi, 7311 postova Lokacija: Smederevo Motocikl: TDM 900 Prijavi odgovor kao problematičan Kažu da "pomaže" u nekoj meri. Probaj, krajnje je prosto. Ubrizgavanje je takvo kakvo jeste i većina Yamaha se ponašaju tako, čak i novi Tracer. Doduše ima gomila slučajeva kod svih proizvođača i godišta. Rešenje je remapiranje ECU-a, Power Commander ili neki drugi kontroler. Sve ostalo je minorno. Nemojte uopšte da se fokusirate na to, džabe se jedite Mora malo kvačila i osećaja u šaci. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
shoyyka 10068 Napisano April 28, 2020 Drug član, 3359 postova Lokacija: Arandjelovac-Darosava Motocikl: Blackie Prijavi odgovor kao problematičan Mislim da to nemere bez kabla Tj. Ništa ja tu ne b' dir'o! Samo gas... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Alekre 12509 Napisano April 28, 2020 Ne silazi, 7311 postova Lokacija: Smederevo Motocikl: TDM 900 Prijavi odgovor kao problematičan Ne mere Shoyyka. Imam u planu da uradim REMAP samo prvo moram da spakujem prednje vešanje po mojoj kilaži pa onda idemo dalje Svrati neki dan da ti dam spojke za blatobran. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
shoyyka 10068 Napisano April 28, 2020 Drug član, 3359 postova Lokacija: Arandjelovac-Darosava Motocikl: Blackie Prijavi odgovor kao problematičan Da... videli se par puta i ne uze... će ih uzmem kad budem išao do Vračevgajskog jezera, kod B. Crkve... Danas malo do Manasija manastira... 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
shoyyka 10068 Napisano April 28, 2020 Drug član, 3359 postova Lokacija: Arandjelovac-Darosava Motocikl: Blackie Prijavi odgovor kao problematičan @Alekre A taj Re-map... što to ne volim... ne vidim potrebu ... kvačilo mora te mora! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
ProMaster 8353 Napisano April 28, 2020 Drug član, 1858 postova Lokacija: BG-LE Motocikl: Tracer 900 124ccm Prijavi odgovor kao problematičan pre 1 minut, shoyyka je napisao: @Alekre A taj Re-map... što to ne volim... ne vidim potrebu Ako je pola onoga tacno sto se dobija kod tenere xtz1200, to bi trebalo raditi cim kupis motor.. Ne radi se uvek tu o onom cuvenom u narodu "kolko konja ce da ima posle", vec da se motoru obezbedi da radi kako treba ,a ne kako eko norme nalazu. U temi o STeneri 1200 postoje grafici koji su meni neverovatni, nakon obrade mape, a takva su i iskustva korisnika.. Tako da ako radi strucnjak remap, uvek sam za, ako neko mora da vezba na tvom motoru, onda zaboravi. 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
shoyyka 10068 Napisano April 28, 2020 Drug član, 3359 postova Lokacija: Arandjelovac-Darosava Motocikl: Blackie Prijavi odgovor kao problematičan @ProMaster Ne znam... sadašnji modeli trpe taj pritisak od ovih ekologa, pogotovo dizeli u auto industriji... pa odjednom-ne, ne valja grejati auta već polako krenuti, pre se zagreje bla. bla... a ja znam, trećeg dizela vozim, ne ide isto kad krenem skoro odma' ili kad zagrejem par minuta, tvdim jer ga poznajem u dušu, a i saosećajan sam sa mašinama, (zvuči smešno), ne mogu da vozim 80km/h preko rupa, isto i motor... zna se da su računali broj automobila, puta 10 min. zagrevanja=ode u atmosferu ihaj gasova...ovo se odnosi na hladnije uslove vremenske... doduše i materijali su au... ranije naprave blok za stojadina i bace ga na plac da odležava par godina, zato je trajalo... Znači noviji modeli, svi pod komandom elektronike,neki ni nalik na prethodnike, ekologija, ima smisla to raditi... ali stručnjaka ima dosta-navikanih, zato... Dok stariji modeli, ne znam... moj 2002...zahvalan sam ja njemu na ovakvom radu, samo neka nastavi tako... pu, pu... da ne ureknem Kupiš jači motor... Možda i grešim... stariji čika Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
ProMaster 8353 Napisano April 28, 2020 Drug član, 1858 postova Lokacija: BG-LE Motocikl: Tracer 900 124ccm Prijavi odgovor kao problematičan @shoyyka Da, da eko fanatici ce doci glave ovoj nasoj ljubavi.. Dizeli su posebna prica, njih nece ugasiti zakoni, vec cena koja ce svake godine biti sve veca, jer je neophodna ugradnja sve skupljih sistema za redukciju izduvnih gasova. Na kraju ce benzinac biti mnoogo povoljniji od dizela, da prosecan korisnik nece imati zasto da kupi dizel. Kao sto nikad ne hapse prvo "Eskobara", vec male igrace, tako je i sa ekologijom, nece udariti na velike zagadjivace, vec na motore, licna vozila itd. ... Sto se tice zagrevanja tu nemam neki stav, auto zimi grejem tako sto ga upalim, radi nekih 2,3 minuta dok skinem sneg i krecem. Ono cega se pridrzavam je da ni motor, ni auto ne vozim u visokim obrtajima dok se ne zagreju. Sadasnji motor ima za moj ukus preglasan izduv i neprijatno mi je da ga grejem ispred zgrade, jer znam da smetam komsijama, tako da po paljenju, dok namestim opremu par sekundi i krecem, opet sa vrlo malim gasom, dok ne pocne da se greje. A za ovo za kupovinu jaceg motora, pa gde ces jace od Tenere 1200, mislim ima, ali.. Njega sam naveo jer su ljudi iznosili i vise nego pozitivne utiske nakon obrade mape iz racunara motora. Kako sam poprilicno upoznat sa tom pricom, grafik koji sam video govori mi da je taj motor tako osakacen, da je to greota voziti dok mu se sav potencijal ne oslobodi. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...