Alekre 12763 Napisano April 16, 2019 Ne silazi, 7380 postova Lokacija: Smederevo Motocikl: TDM 900 Prijavi odgovor kao problematičan Mene čeka krajem meseca. Par puta mi došlo da sve živo rasprodam i kupim novog Kimka. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
ThePainkiller 4384 Napisano April 16, 2019 Drug član, 3827 postova Lokacija: Kula Motocikl: Honda VFR750 RC36 Prijavi odgovor kao problematičan pre 2 minuta, NIKOLA 1 je napisao: Registrovao TDM900 Sa novom tablicom i saobracajnom malo preko 30 000din, mnooogooo Svake godine sve skuplja registracija, ili skace osiguranje ili porez ili nove saobracajne ili tehnicki........a sve po nasem dzepu Ti si dobar onda još... Prošle godine, prepis TDM-a 850 sa novom saobraćajnom i tablicama, me je izašao ravno 34000 din... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
bdada 14511 Napisano April 16, 2019 moto merkat °°, 4898 postova Lokacija: Šid Motocikl: Yamaha TDM 3VD Prijavi odgovor kao problematičan Jel prebacujete bonus na nove polise? Pitanje ne vazi za @ThePainkiller covek u 2 god. 4 prve registracije Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Nenadbg88 1517 Napisano April 16, 2019 Drug član, 1086 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Suzuki V Strom 650 2020' Prijavi odgovor kao problematičan Ima li neko ko bi menjao 900 za 850. Za dobar primerak bi bio spreman ljudski doplatiti? :-)Poslato sa WAS-LX1 uz pomoć Tapatoka Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
ThePainkiller 4384 Napisano April 16, 2019 Drug član, 3827 postova Lokacija: Kula Motocikl: Honda VFR750 RC36 Prijavi odgovor kao problematičan Pre 2 sati, bdada je napisao: Pitanje ne vazi za @ThePainkiller covek u 2 god. 4 prve registracije Kad se tad Ivana nije razvela od mene, nikad neće... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Alekre 12763 Napisano April 16, 2019 Ne silazi, 7380 postova Lokacija: Smederevo Motocikl: TDM 900 Prijavi odgovor kao problematičan Kod Alekrine samo Gelande Strasse (G/S ) Bayerische Motoren Werke dolazi u obzir posle TDM. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
abarth_maniac 6007 Napisano April 16, 2019 Drug član, 2777 postova Lokacija: Zrenjanin Motocikl: SV 650S, Simson SR50, Cagiva Mito, CBF1000 Prijavi odgovor kao problematičan Da dam odgovor za creva. Ako postoji T racba na trouglu, kad se rade pancirna, bolja je opcija da se uzmu samo 2 komada. Kao sto radi HEL. Posaljes sve komplet, a oni naprave jedno crevo duze koliko je potrebno. I onda sa prednjeg cilindra jedno na jedna a drugo na druga kljesta direkt. Kod njih odma kupis i podloske i taj vijak za 2 creva. Inace se ispostavilo da sam se upoznao sa covekom koji tamo radi i zdruzili se jer imamo zajednicke prijatelje. Tako da ako nesto treba, zovni me na 0600903000. P. S. Ugradjujem ih cesto i za sad niko od musterija nije imao zamerke a ni ja. Prvi par koji sam uzeo je na mom motoru vec par godina. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Alekre 12763 Napisano April 16, 2019 Ne silazi, 7380 postova Lokacija: Smederevo Motocikl: TDM 900 Prijavi odgovor kao problematičan Nisam baš siguran da je dobro menjati projektovanu instalaciju jer je ista proračunata u skladu sa glavnim kočionim cilindrom, prečnikom creva, dužinom, itd. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
bdada 14511 Napisano April 16, 2019 moto merkat °°, 4898 postova Lokacija: Šid Motocikl: Yamaha TDM 3VD Prijavi odgovor kao problematičan Mislis da su momci amateri pa ce na crevo po uzorku staviti automobilski promer? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Alekre 12763 Napisano April 16, 2019 Ne silazi, 7380 postova Lokacija: Smederevo Motocikl: TDM 900 Prijavi odgovor kao problematičan Ne bih baš bio toliko siguran, ima dosta parametara kada se projektuje takav sistem. Uglavom, ne vezano. U onom skupu TDM u Bansko, fali nekih 15ak TDM-a da se obori rekord. Ja nisam siguran da ću ići jer imam baš neke krupne poslove ali ko može bilo bi dobro. Tamo će vam biti jedan od ljudi koji su projektovali TDM900. https://www.facebook.com/events/354684488411341/ Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
vidakn 1778 Napisano April 16, 2019 Drug član, 1353 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Suzuki DL 1000 2014 Prijavi odgovor kao problematičan Ne bih baš bio toliko siguran, ima dosta parametara kada se projektuje takav sistem. Uglavom, ne vezano. U onom skupu TDM u Bansko, fali nekih 15ak TDM-a da se obori rekord. Ja nisam siguran da ću ići jer imam baš neke krupne poslove ali ko može bilo bi dobro. Tamo će vam biti jedan od ljudi koji su projektovali TDM900. https://www.facebook.com/events/354684488411341/Ja idem ako bude suvo, samo čekam da vidim vremensku prognozu, ne ide mi se po kiši.Odlučiću par dana pre skupa.Sent from my SM-G900F using Tapatalk Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
shoyyka 10281 Napisano April 18, 2019 Drug član, 3384 postova Lokacija: Arandjelovac-Darosava Motocikl: Blackie Prijavi odgovor kao problematičan Stiglo još nešto za kačenje na bajk...doduše posle skoro dva meseca ali tu je... pnc branch hours near me Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Nenadbg88 1517 Napisano April 18, 2019 Drug član, 1086 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Suzuki V Strom 650 2020' Prijavi odgovor kao problematičan Stiglo još nešto za kačenje na bajk...doduše posle skoro dva meseca ali tu je... pnc branch hours near meDobra stvar imam ih jaPoslato sa WAS-LX1 uz pomoć Tapatoka 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Alekre 12763 Napisano April 18, 2019 Ne silazi, 7380 postova Lokacija: Smederevo Motocikl: TDM 900 Prijavi odgovor kao problematičan Još malo tehnikalija pred početak sezone, tj. redovno održavanje. Sajla kvačila. Ustanovio sam da je originalna sajla zapravo od istog dobavljača kao i zamenska. Original je skoro 7000, zamensku sam platio 3000 dinara. Da napomenem i uvek savetujem, kupiti kompletnu novu, namensku sajlu. Nekada sam na Kawasakiju sajlu kvačila i sauga radio kod Bobana ali ne može ni da prismrdi namenskoj. No, pre nego što krene demontaža, pažljivo pogledati putanju kojom je sprovedena sajla. Kada smo sigurni da znamo gde i šta kako, krećemo sa demontažom. Prvo je otkačim kod ručice: Posle kod korpe. Vidite da ima dve matice. Odvija se matica levo, desna je blokirana metalom pa ne silite, tj. užljebljena je. Naravno, sajlu izvlačimo odozdo na gore, jer gore je luk i ne može da prođe. Sada dolazi nova sajla, pre toga, krajeve mažemo masću. Koristim FAM FOR PD2, odlična mast visokih specifikacija. Inače, FAM je odlična firma sa izuzetno kvalitetnim mazivima za razne namene po skroz okej cenama, preporučujem ih. Bužir i gume, prskamo zaštitom za plastiku kao i zaštitnu gumu. Sada treba pažljivo provući taj metalni deo. Ja sam fiksirao provodnike od maglenki za usmerivače sajle pa sad treba biti pažljiv i strpljiv da se nešto ne slomi, ogrebe, itd. Prskam sprejem za plastiku da bi smanjili trenje. Inače, uvek se oduševim kako je TDM kulturno spakovan. Novi motocikli mu nisu ni do osovina. Sajla ima kompletne metalne usmerivače, nema da landara, zadire, grebe... Kada se provuče, namažem spojeve i ručicu gde leže burence i klizi, napunim mašću Mora da se maže i na motoru ništa ne sme da se radi na silu. To kaže moj deda koji se 50 godina bavi mehanikom. Popravlja kombajne, traktore, automobile ali kod motocikla ima vrlo specifičan i pristup. To je kaže, drugačije, kao hirurgija ili stomatologija, ne može svaki dunđer da se bavi moto mehanikom. TDM900 mu se sviđa zbog koncepcije ali ga ne priznaje. Za njega je samo BMW bokser ono što priznaje a sve ostalo je sporedno i to vozi samo onaj ko mora. Razumem ja dedu. U mojim godinama, možda čak i mlađi, posedovao je BMW R68. Ovo je bio prvi sportski BMW, proizvedeno je nešto manje od 1500 primeraka. Priča koliko je brz bio tada u odnosu na većinu toga na drumu. U to vreme, pored Jawe, MZ, Tomosa, možda ponekada Vespe, razumem ga zašto mu je ostao BMW u sećanju. Danas ovaj motocikl mnogo vredi, ali nažalost, deda ga je prodao pre mnogo godina i kupio BMW 2002 dok je bio aktuelan model. Da li je u Srbiji, gde je, Bog će ga znati. No, vratimo se sajli. Meni najteži deo posla je da ubacim bužir na svoje mesto. Deda mi pokazao foru pre par godina na Kawasakiju. Iz par puta sam uspeo. Pritisneš polugu, polako je otpuštaš i u isto vreme povlaćiš drugom rukom bužir ravnomerno. Eto ga! Sada se samo podesi slobodan hod kvačila koji mora da postoji. To je sve. Probam kako radi... Auuu ljudi vredi svaku paru. Toliko ide glatko, bez zadrške. Uvek sam mrzeo i prezirao kada motocikl ima šljampave komande i prekidače. U odnosu na staru, 100 puta bolje. Probam kako radi, mnogo preciznije, menjač nema da se čuje, kao da je robotizovan. Full! Stara sajla ide u ostavu. U principu treba baciti ali čuvam to pa kada budem prodavao daću nek ima. Vole to ljudi da ponesu džumble nekih starih delova a i kao dokaz da je održavano. Eto, to je to. Motor sada može do Barselone i nazad bez problema. Ne bih se mislio uopšte, samo ključ i taster, voziiii. Za sledeću sezonu, prepakovaću maglenke. Ostaviću samo jedan par LED i imam u planu da montiram napred i nazad OHLINS po svojoj kilaži ali o tom po tom. E sad, možda ste primetili da motor nije bio baš čist. Pa eto jedan tuš i krpa na brzinu. Skoro sam ga kompletno voskirao i zaštitio pa je to dovoljno. 2 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Bivši forumaš 14980 Napisano April 18, 2019 Dođu tako vremena, kada pamet zašuti, budala progovori..., 3301 postova Prijavi odgovor kao problematičan pre 44 minuta, Alekre je napisao: Mora da se maže i na motoru ništa ne sme da se radi na silu. To kaže moj deda koji se 50 godina bavi mehanikom. Popravlja kombajne, traktore, automobile ali kod motocikla ima vrlo specifičan i pristup. To je kaže, drugačije, kao hirurgija ili stomatologija, ne može svaki dunđer da se bavi moto mehanikom. TDM900 mu se sviđa zbog koncepcije ali ga ne priznaje. Za njega je samo BMW bokser ono što priznaje a sve ostalo je sporedno i to vozi samo onaj ko mora. Razumem ja dedu. U mojim godinama, možda čak i mlađi, posedovao je BMW R68. Voli BMW sto ga podsjeca na kombajne i traktore. 3 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Astral 6236 Napisano April 18, 2019 I'm the fear addicted, a danger illustrated !, 3919 postova Lokacija: Lyon Motocikl: Klx650,a Tdm u srcu. Prijavi odgovor kao problematičan @Alekre Nisam pratio na casu. Gde si nasao tu odlicnu zamensku sajlu po ceni od 3000? Meni ovi iz platnera trazili 6k za oem. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
N.F.S. 22101 Napisano April 18, 2019 Integrisan, 9523 postova Lokacija: Kragujevac Motocikl: ---Honda--- Prijavi odgovor kao problematičan U polo-u su sajle po 20ak eura... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Alekre 12763 Napisano April 18, 2019 Ne silazi, 7380 postova Lokacija: Smederevo Motocikl: TDM 900 Prijavi odgovor kao problematičan Da, Polo ili Ebay. TSK ili TSX, tako nešto. Ista kao orig. tj isti je dobavljač i za OEM. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Astral 6236 Napisano April 18, 2019 I'm the fear addicted, a danger illustrated !, 3919 postova Lokacija: Lyon Motocikl: Klx650,a Tdm u srcu. Prijavi odgovor kao problematičan A dostava? Sekula ili neko treci? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Alekre 12763 Napisano April 19, 2019 Ne silazi, 7380 postova Lokacija: Smederevo Motocikl: TDM 900 Prijavi odgovor kao problematičan Pazi sad ovo Ajde da probam umesto Touratech nosača, kad ispade super kvalitetno i dobro rešenje. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Sachmo 1314 Napisano April 19, 2019 Zainteresovan, 487 postova Lokacija: Beograd Motocikl: BMW R1200 GS, Yamaha TDM 900, Yamaha RD 250, Honda CB500, Aprilia Scarabeo Prijavi odgovor kao problematičan Sent from my iPhone using Tapatalk 1 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
neskez 120 Napisano April 19, 2019 U prolazu, 73 postova Lokacija: Valjevo Motocikl: TDM 900, Tomos T12 Prijavi odgovor kao problematičan Treća registracija na mom imenu plus zeleni karton 27.900 din Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Astral 6236 Napisano April 19, 2019 I'm the fear addicted, a danger illustrated !, 3919 postova Lokacija: Lyon Motocikl: Klx650,a Tdm u srcu. Prijavi odgovor kao problematičan Ja sam registraciju auta manje platio Mi smo bas tuzna zemlja. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
shoyyka 10281 Napisano April 19, 2019 Drug član, 3384 postova Lokacija: Arandjelovac-Darosava Motocikl: Blackie Prijavi odgovor kao problematičan Turio halogenke i produžio blatobran: Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
shoyyka 10281 Napisano April 19, 2019 Drug član, 3384 postova Lokacija: Arandjelovac-Darosava Motocikl: Blackie Prijavi odgovor kao problematičan Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...