Jump to content

Moto Zajednica

BJB Vikend vožnja, Zapadna Srbija, Mačkov Kamen 11. i 12. Jul 2009

Recommended Posts

• Drug član, 1163 postova
  • Motocikl: Kawasaki Z750 nigga rabbit edition

Sad sam se za.ebao, al sledeci put idem!

To je ona rečenica koju svi kažemo kad propustimo nešto ovako dobro... ;D ;D ;D Više se neće ponavljati, jel' da? ;) ;)

LM, pošto sam se od kompletne grupe koja je ostala danas cijeli dan, očigledno prvi vratio, samo ću kratko da dam "presjek događanja", a ostatak, dopune i repete ovog velelepnog događaja, provoda i vožnje će dati, ipak, oni mnogo verziraniji i bolji od mene u tome... ;D ;D ;D

Nego, iako nas je kiša pratila, stizala i kupala po koji put u toku putovanja, ipak stigosmo na zadati cilj, ali ne nađosmo mačka na kamenu. Umjesto toga smo našli sređen kamp sa vajatima (koji su, btw, prenešeni odnekud iz sela na jedno mjesto i složeni onakvima kao što su bili u originalnoj gradnji, ali se pritom "zaboravilo" na zidove, pa su bili mnogobrojni komentari tipa - otkud vuče ova promaja, zatvori prozor Lalajko, nije svima vruće kao tebi, itd.), spremljenu i pripremljenu VELIKU logorsku vatru, tj. lomaču i naravno - "ždranje". Pardon, izvinjavam se - domaći lovački paprikaš od mesa divlje svinje i srnetine. Već je od ovog momenta počelo sa komentarima - ko nije bio - zajeb'o se totalno, a ovo se samo nastavlja jedno na drugo.

Hotel u kome smo bili smješteni je bio super sređen, 4- i 8-krevetne sobe, nova posteljina, ćebad i jorgančići sa ljetnim i zimskim licem. Niko nije mogao da ostane da mu bude 'ladno. Ipak, zbog mnogo dobro pripremljenog dočeka, koji je bio u startu podmazan sa pogačom i rakijicom, domaćima - naravno, što je kasnije nastavljeno da se podmazuje sa sokom od hmelja i pjenom u neizmjernim količinama, mnogima ova ćebad i jorgančići nisu ni bili bitni, jer su se dobrano zagrijali i za narednih par sati spavanja.

Ja sam sa nečim smandrljao stomak, pa sam nažalost bio prinuđen da zapalim ranije u krevet (gdje sam i koliko puta bio prije odlaska - ipak nekom drugom prilikom ;D ;D), te ne mogu da prenesem razno-razne doživljaje iz noćnog života koji je bio apsolutno zanimljiv i interesantan, naročito zbog dve činjenice. Prva je da je živa muzika uz pomoć hmeljnog soka podizala temperaturu u vajatima sa jedne strane, a druga je ta što su lomača i opet hmeljni sok u saradnji sa sretanjem kolega iz okoline podizali temperaturu sa druge strane. Reći ću samo da su kod kampa bile dve vatre - velika lomača, na kojoj se grijalo najveći broj duša i druga vatra koju je palio vlasnik crvenog Suzukija GSX na izlasku njegovog auspuha. Ipak, i pored sveg truda vlasnika Suzuki-ja, isti nije dostigao lomaču, ali mu je čini mi se barem srce bilo puno prilikom loženja svoje. ;D ;D ;D

Takođe, ove događaje u sitne noćne sate će opisati sigurno još neko, ukoliko sok od hmelja nije baš svima napravio ršum u glavi, a mnooogima jeste... ;D ;D

Današnji dan je započeo doručkom na zgarištu lomače (kako rogobatan termin, ali ipak ne mogu da snađem prikladniji, mada se iskreno pitam za zdravlje onog crvenog Suzukija - možda je vlasnik popizdio što nije napravio veću vatru, pa je svog mezimca bacio na lomaču, ali ja ipak nisam vidio ništa od dijelova, a nije mogao da ispari ;D ;D) - sir, pržena slanina i domaće, svježe i još uvijek vruće lepinje. Njam... Mnogi su se nešto bunili na količinu holesterola u tom doručku, kukali kako to ne valja tako i da nije zdravo - i odlazili po drugu rundu, a sve to su pričali punih usta. ;D ;D ;D

Poslije doručka je bio termin za slobodne aktivnosti. Koliko je meni poznato - sportsko takmičenje u onih više disciplina nije održano, već se završilo na odlasku do kosturnice i do vidikovca iznad kosturnice. Kako je to bilo manje-više neorganizovano, tako se i raja raštrkala, pa svak' na svoju stranu. Jedni gore, a drugi - u Soko grad. Na putu do Soko grada je bila mješavina podloga, kao i njihovih dužina. Iako policija i stanovnici toga kraja kažu da do Soko grada nema puno, što i jeste istina (15-20-ak kilometara), ono što nije istina je količina puta po makadamu koja je otprilike 3/4. Ipak, sve se preveze i dođosmo do Soko grada. Fenomenalan pogled na stijene iznad Soko grada, na koje je ostatak ekipe otišao (100 dinara vožnja do vrha Dajcom iz JNA), a ja sam zbog nervoze zbog koje me nije držalo mjesto zapalio prema kući.

Nakon povratka iz Soko grada je u kampu trebao da uslijedi ručak na zadatu temu pastrmka i potom u neko skorije doba pokret kući. O ovome, ipak, ne mogu ni riječ da kažem, jer me tamo bilo nije. Ono o čemu mogu da kažem po koju, jeste moje putovanje iz Soko grada za Bgd, gdje sam se spustio na potez Ljubovija - Mali Zvornik. Koliko sam uspio da pohvatam jutrošnje dogovore uredničkog tima, ruta za povratak je trebala da bude nazad u Zavlaku, pa Krupanj, pa Šabac i onda prema Kupinovu, Progaru, Jakovu i opet cilj Beograd. Kao što neko već gore reče od kolega, put do Krupnja, Zavlake i Mačkovog kamena je prilično loš - krpljeno je sve i svuda gdje je moralo i gdje se stiglo, dobar dio puta je i dalje u rupama, a najbolji primjer stanja puta je možda činjenica da je kolegi sa ZXR6 pukao nosač auspuha na tom putovanju.

Nego,  nakon što sam se spustio na potez Ljubovija - Mali Zvornik, produžio sam prema malom Zvorniku, pa onda dalje za Šabac, pa Obrenovac i konačno Beograd. Auuu, moje mišljenje je da ko god je otišao onim putem koji je urednički tim predlagao (a to su uglavnom svi ;D ;D ;D) se grdno - zajeb'o. Razlog za ovakav komentar je samo jedan - put je fenomenalan. Ljubovija - Mali Zvornik ide pored Drine i prati njen tok skroz do Malog Zvornika. Asfalt je fenomenalan, na par mjesta ima nešto oštrijih krivina i krpljenja, ali sem toga nema nikakvu zamjerku. U jednom selu sam obišao dvojicu kolega na skuteru i nekon krosu/enduru, da bi mene poslije par kilometara ovaj kolega sa skuterom obišao. Ja sam se kretao 70-75, a kolega na skuteru nekih 85-90 km/h. Kad sam vidio BG tablicu na skuteru sunce me ogrijalo, pa sam se malo oraspoložio i okuražio za vožnju i krenuo u "potjeru" za kolegom. A kolega očigledno odlično zna put tako da smo završili jedan iz drugog i konstantnom brzinom kroz krivinarenje oko Drine sa cifrom od 90-95km/h, a ja presretan. ;D ;D Stao sam u Malom Zvorniku da naspem gorivo i izgubio kolegu, ali sam ja svejedno nastavio da peglam naslijeđenim tempom - sve do Beograda. Na čitavom tom potezu Mali Zvornik - Beograd, najlošija je veoma solidna dionica Šabac - Obrenovac. Sve ostalo je super. Uostalom, mislim da brzina kretanja koja se vrtila oko 100km/h, sa izletima u preticanju i do 110, govori dosta sama za sebe. Tačan broj km neko drugi bolje zna, ali ja ću reći otkako sam krenuo, nigdje nisam stajao van sipanja goriva u Malom Zvorniku. Krenuo sam oko 13:30 (Arakis, Miša-Pei, Joseph B vjerovatno znaju tačno vrijeme, kad su oni krenuli Dajcom uzbrdo, ja sam krenuo nizbrdo), a stigao sam na prag kuće u 16:37.

Što se mene tiče - sve super. Ostali će već da daju svoje komentare i poglede...

Hvala svima na lijepom druženju, a naročito Najzliju i Kornišu i njegovoj porodici na svemu onome što su nam priredili i spremili. Hvala vam!

Djole

PS: Slike ću ipak da postavim sutra...

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Svrati ponekad, 297 postova

nema na cemu. malnekost. i drugi put. drago mi je da si uzivao!

u stvari, drago NAM  ;D je da si uzivao!

veliki pozdrav.

korniSh1.

• Rider on the storm, 1272 postova
  • Motocikl: Pesadinac

Deonica Sabac - Loznica je skoro zavrsena,a krivine od Loznice (obilazni put) pa do Ljubovije su za voznju dusu dale...

• Svrati ponekad, 209 postova

"Druga grupa" se upravo javila, blizu su izlaza na autoput.

Poruka od njih za "Prvu grupu" glasi:

"Pravi ste jazavci, mi smo jeli jaretinu i još uvek putujemo!" :)

P.S. Da bude jasno, ja samo prenosim poruku, ne pucajte u glasnika. ;)

• Drug član, 1163 postova
  • Motocikl: Kawasaki Z750 nigga rabbit edition

Ljiljo, dobro me podsjeti. Jutros nakon doručka je jedna grupa otišla u Višegrad - dejan, mikulanac i mina su oni što sam prepoznao, a bilo je jedno 7-8 motora.

Ovi su se očigledno razdvojili u dve grupe... Između ostalog, ovo je jedna stvar zbog koje sam otišao ranije - jednostavno sam želio stići kući dok je sunca na nebu... Sretan im put... ;D ;D ;D

• Ne silazi, 6281 postova
  • Motocikl: Africa Twin CRF1000

Poruka za "prvu grupu" od "druge grupe": Ne samo da smo jeli jaretinu i mesanu mesinu, vec nas evo trenutno u TRECOJ kafani :) Nas 15 na 10 motora pijemo kaficu i druzimo se i dalje ;D

• Teoreticar ..., 12115 postova
  • Motocikl: BMW R1200GS Adv

Ja sam bio gore samo u subotu. Crven ban i ja smo dosli zajedno iz pravca Valjeva, preko Osecine. Put ocajan - pun sitnih neravnina i zakrpa, a u smeru ka Valjevu prepun dubokih kamionskih kolotraga.

Ono sto sam hteo da kazem je da me je zaprepastila neverovatna ljubaznosti i predusretljivost domacina. Pitam se da li bi ovako nesto bilo moguce u Svajcarskoj ili Engleskoj! Kompletno stanovnistvo na celu sa domacinima se potrudilo da bajkeri maksimalno uzivaju ova dva dana. Ovim putem im se zahvaljujem za sve sto su za nas ucinili. Ako zaista ovakav susret postane tradicionalan, upisacu ga u kalendar kao nesto sto se OBAVEZNO mora posetiti.

Sa puta Krupanj-Mackov kamen:

WHgS9_picture0021024x768.jpg

Nesto scena iz kampa...

jwlzx_picture0031024x768.jpg

5kAuj_picture0041024x768.jpg

ksa9a_picture0071024x768.jpg

5GqHG_picture0101024x768.jpg

RDnyp_picture0161024x768.jpg

Preovladjivao je Ferino Kalahari, mada je bilo i Oregona :)

ln5IY_picture0181024x768.jpg

1tcw1_picture0251024x768.jpg

GvrU8_picture0321024x768.jpg

I na kraju, posebna zahvalnost za nasu domacicu - vrhunskog eksperta za racunare, Internet i mobilne tehnologije!

MygYd_picture0111024x768p.jpg

Samo da vam kazem... Ako se slucajno povede polemika o tome koja je grupa bila bolja... Zna se: ona koje duze izdrzala, iliti DRUGA ;D

• Svrati ponekad, 477 postova
  • Motocikl: GS 1150

Da se zapljunem i ja. Stigli. Sve u najboljem redu. Slike sutra. Vizuelni dozivljaj koji ce uslediti putem slika, reci ce sve...... ;)

• Svrati ponekad, 177 postova

Ljiljo, dobro me podsjeti. Jutros nakon doručka je jedna grupa otišla u Višegrad - dejan, mikulanac i mina su oni što sam prepoznao, a bilo je jedno 7-8 motora.

Ovi su se očigledno razdvojili u dve grupe... Između ostalog, ovo je jedna stvar zbog koje sam otišao ranije - jednostavno sam želio stići kući dok je sunca na nebu... Sretan im put... ;D ;D ;D

voznja do visegrada je bila EKSTRA  :) :) :) :) :)

• ♥Amor Vincit Omnia♥, 1524 postova
  • Motocikl: Fazer 600

voznja do visegrada je bila EKSTRA  :) :) :) :) :)

Da, da !!! Evo i crna grupa  ;D ;D je stigla, Vishegrad, pa malo Romanija  ;D pa nazad , EXTRAAAAAAAAAAAAAAA !!!

Slike uskoro !

• Svrati ponekad, 487 postova
  • Motocikl: Yamaha TDM 850 '99

Bilo je ludilo!!! Hvala domacinima i organizatorima ovoga skuuupa!

Malo sto nastavili do Visegrada na cevape, pa preko Milića (no kako drugacije:-), do Zvornika, Loznice, bla bla Beograda.. Lepa tura!

P.S. Ako neko ide za LJubljanu da mi poveze kuma :-)

• Svakom po zasluzi, 12429 postova
  • Motocikl: Honde Transalp, plavi i narandžasti, oba za dečake

Stigli i mi. :D

Mnogo hvala domaćinima na iskrenom zalaganju da svakome od nas bude sve potaman, da nije gladan, žedan...e sad što se svi nisu naspavali krivo je samo dobro zezanje tako da se nikom nije "zavlačilo u krpe" :D

Ovo će biti tradicionalno druženje, tako da sigurno i sledeće godine neću izostati.

Bravo Najzliju, Kornišu i naročito njegovoj lepoj i vrednoj seki! :D

Evo samo da se prijavimo da je subotička ekipa stigla živa & zdrava. Doduše, malo promrzla, ali nema veze ;D

Slike, utisci & resto kad se naspavamo. Bogami je ovo bila dugačka vožnja po mraku i hladnoći...

HVALA SVIMA na predivnom vikendu!!!

• Advanced DJ Member, 4305 postova
  • Motocikl: Šarulja queen RD04

Mislim, sta reci!!! Da  ne ponavljam predhodne cestitke SVE su na mestu a dodao bih da je globalni utisak:kao da su Stonsi dosli u Mackov Kamen :o E tako smo se osecali!!! Dobrodoslica i gostoprimstvo na najvisem  nivou a spramda im je ovo prvi put i nalaze se izmedju dva brda usred nicega - organizacija je bila vrhunska kao i nivo holesterola!  ;D Mozda su se malo preracunali koliko mozemo piva da popijemo ali i to je reseno brzo! Pa u sred Beograda u pola noci nestane pivo i nikom nista...sledeci put ce sigurno biti jos bolje ako se mestani oporave od ovog shoka ::)  i gazda dobro preracuna sledeci put kad nas zove u goste ;D ;D ;D

Nesto nece slike da se kace..sutra cu.. ali bih jos napomenuo da ako neko "SLUCAJNO" nije platio dogovorenu cenu za ice i pice(a bilo ga je!) odmah posalje novac uz izvinjenje a ako je to namerno uradio nek mu je na cast!Time kalja obraz svih nas i kvari pozitivu svega ovoga!!!

Ne zelim da kvarim divne utiske i kojih je puna glava i mem. kartica!  Druga grupa je imala produzeno spontano zezanje, prvo voznja po desetak km kamene a onda a onda voznja kamiona iz I ili II svetskog rata po kamenjaru koji bi tesko koji kros presao! Tu nam je umaklo pragnje za dlaku, ali pogled i truckanje su bili nezaboravni  :o  Kada smo culi da vecina vec pali, onda laganica nazad, i svaka kafana je bila nasa ;D, zajedno sa jeretinom i krmetinom u velikim kolicinama ;) (Miso jebo trigliceride, ionako se umire ;))

Jos da pohvalim Organizaciju i redare BJB ekipe, sve je funkcionisalo savrseno, vozaci su bili disciplinovani kao da smo Svabe, sigurna voznja po jako losem putu..fala bogu ni jedan incident samo gomila pozitive ;D ;D Pa cak i kad smo omasili skretanj za Sabac(a svakom se to desi!) lepo i kulturno smo se vratili u kontra smeru  :D  pa necemo valjda do sledeceg izlaza... ;D

Predivni pozitivni utisci uz odlicno druzenje, pa EU i ostala bagra mogu samo da nas mrze i zavide i ceskaju se i misle: Pa kako?!?

post-6140-1287904128853.jpg

• Svrati ponekad, 365 postova
  • Motocikl: Ferdinand

Stigli kući, sretni i prezadovoljni. Sve pohvale organizatorima, kao i redarima. Slike kad se naspavamo ( i ugrejemo  :D)

• Aktivirao se na času, 3277 postova
  • Motocikl: 1 Litar Honde

Vesela ekipa, odlična ekipa, jako dobra atmosfera, domaćinima

[move] DUBOK NAKLON i VELIKO HVALA

[/move]

za onakav doček.

Žića, Kornishone i d rest of da Cat's Rock gang, stvarno nemam reči! Vidimo se OPET!!!

P.S. Ne stigoh Kornishu da vrnem sms,čim sam siš'o s mopeda, odma' me uposlili porodičnim lepotama :'( ...

• U prolazu, 39 postova
  • Motocikl: Yamaha FZS1000 Fazer

Hvala organizatorima na inicijativi i domaćinima na ugodnom boravku. Zaista je bilo lepo ponovo voziti sa "ekipom".

Da budem iskren čak ni kiša mi nije uspela pokvariti ugođaj.

Jedinu primedbu (a zarad budućih vožnji) upućujem na izbor itinerera. Nakon što smo se vratili potpuno drugom turom, koju i Lalajko pominje:

Ja sam bio gore samo u subotu. Crven ban i ja smo dosli zajedno iz pravca Valjeva, preko Osecine. Put ocajan - pun sitnih neravnina i zakrpa, a u smeru ka Valjevu prepun dubokih kamionskih kolotraga.

shvatili smo da je upravo tako opisana deonica bila znatno udobnija, bolja i zanimljivija za vožnju od one kojom smo na Cer došli. Čak je takvim izborom bilo moguće i ibarsku obići odvajanjem na Ub pre Lajkovca (što mi naravno nismo učinili).

Po komentarima drugih učesnika koji su izabrali alternativne puteve za povratak vidim da su i oni imali slična iskustva.

Ukratko, vidi se da je put birao "enduraš" (:)), što je OK, samo sledeći put tako i naglasite pa da mi sa kraćim vešanjem sebi izaberemo alternativu.

Za sve ostalo svaka čast. Vidimo se i na sledećoj vožnji.

Gost
Ova tema je zaključana za nove odgovore.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja