Jump to content

Moto Zajednica

Kišna odela-iskustva

Recommended Posts

• Svrati ponekad, 114 postova
  • Motocikl: BMW K1200 GT

Juče uzeh APro u Maxmomentu, dvodelno. Deluje kvalitetno i laganu kišu odradilo bez problema.

Sent from my Redmi Note 8 Pro using Tapatalk

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Drug član, 1020 postova
  • Motocikl: Honda VT500c, Suzuki Bandit 600 mk1

Ja sam izeo klasicno dvodelno u prodavnici opreme za pecanje. Kontam da nema sanse da prokisne, jedino sto ce maloo da bude toplo ispod. 

• Drug član, 876 postova
  • Motocikl: BMW R1200 GS - 2006 K25

@Zarkela

I što se posle par vožnji izlomi i počne da se krnji taj gumirani premaz.

Nije predvidjeno da ga lomi vetar i da mlati ko zastava.

Odradila i meni ona iz Wobbyija više vožnji, pisao sam na predhodnim stranicama. Ali na duže staze ipak ne.

• Podržavam 1

• Drug član, 1018 postova
  • Motocikl: Yamaha Xj900s - čađava dvocevka
Pre 12 sati, Punktmann je napisao:

https://a.aliexpress.com/_Ev95gZX
Od mene svaka preporuka zaista. Top kvalitet (bar ovo sto sam ja dobio - narandzasto). Ne propusta ni kap, robusno, posle voznje sam tresnes i skroz suvo. Uzeo sam xxl za preko jakne i pantalona (179cm 92kg)

Kolko te izašlo sa carinom? 

Daj neku sliku kako ti stoji. 

Jel tanka jakna, deblja, teška, da li se znojiš ispod jakne? 

Daj neki opis, zanima me. 

Promenio član Atorn
  • Sviđa mi se 1

• Svrati ponekad, 214 postova
  • Motocikl: Piaggio ZIP, XL600V
Kolko te izašlo sa carinom? 
Daj neku sliku kako ti stoji. 
Jel tanka jakna, deblja, teška, da li se znojiš ispod jakne? 
Daj neki opis, zanima me. 
Stvarno se ne slikam u kisnom odelu
Bez carine. Nisam se nesto znojio, ali sam i koristio po 20 minuta uglavnom kad je ispod 25c. Jakna izgleda kao da je pravljena u top fabrici i stvarno je kvalitetna, a pantalone su suskavac sa unutrasnjom mrezastom oblogom. Jakna ima i kapuljacu. Nema proreze za ventilaciju.
  • Hvala 1

• Svrati ponekad, 107 postova
  • Motocikl: Suzuki V-Strom 650

Koristim kisno odelo iz dekatlona, zapravo je za planinarenje i lov, posebno se uzimaju gornji/donji deo. Vise puta testirano, doso kuci suv :) Takodje ima i u intersportu da se nadje ako nabodes akciju prodjes dosta jeftino. Kad se sklopi zauzima bas malo prostora. 

• Drug član, 1087 postova
  • Motocikl: Suzuki DR-Z400, KTM 790 adventure

I ja koristim iz Dekatlona, iz lovnog segmenta. Malo mesta zauzima, relativno lako se navlači pošto je dvodelno.

Imam i pravo kišno odelo, kombinezon, koristo sam ga par puta, promašena stvar. Jako mi je teško da ga navučem i svučem. Posledice toga su da sam mokar jer me mrzi da ga navlačim, ili sam opet mokar, potparen, jer me mrzelo da ga svlačim.

Po meni puno bolja opcija dvodelno, kako god

• Sviđa mi se 2
  • Haha 2
  • Podržavam 1

• Zainteresovan, 743 postova
  • Motocikl: Tdm 900
Pre 19 sati, Biker Boy je napisao:

Da malo osvezim temu jel ima neko preporuku za neko dobro kisno odelo gde da odem da uzmem, razmisljam ovaj put da uzmem dvodelno jer kombinezon i pored jedne veće  veličine na jedvite jade sam navučem. 

Prosle godine sam uzeo u max momentu uzeo kišni kombinezon i bas sam se razocarao, ajde sto svaki put mi propusti vodu kod prepona danas mi se i rajfeslus na spoju sa odelom popucao ako sam ga 4x obukao, bas sam se lepo natopio od Kladova do Bg.a.

Obavezno dvodelno iz vise razloga. Prvi ti je poznat, oblacenje i skidanje. Drugi bi recimo bio da kad ti se osteti jedan deo uvek mozes da kupis samo taj deo, obicno to bude donji zbog sedenja u barici pa propusti sav

• Sviđa mi se 1

• Drug član, 876 postova
  • Motocikl: BMW R1200 GS - 2006 K25

Ima još prednosti dvodelno.

Često posle kiše asfalt ostane mokar, a bude toplo, ili sparno, skineš samo gornji. Donji voziš još neko vreme da ne kvasiš noge.

Opet i obrnutno. Skoro u u povratku s puta me uhvati neka zimica i vetrina, a bio u meš jakni.

Navukao samo gornji deo, spasao me produvavanja.

Milina.

• Sviđa mi se 4
  • Podržavam 3

• Drug član, 3119 postova
  • Motocikl: Versys 650 Kiklop
3 hours ago, salem said:

Obavezno dvodelno iz vise razloga. Prvi ti je poznat, oblacenje i skidanje. Drugi bi recimo bio da kad ti se osteti jedan deo uvek mozes da kupis samo taj deo, obicno to bude donji zbog sedenja u barici pa propusti sav

Meni je donji deo bio super prva dva nošenje, poslednji put je propustio na šavu, malo je reći sa su mi 00 bila mokra.. Bukvalno sam sedeo kao u lavoru, pošto za divno čudo voda uđe a onda kišnjak ne da da izađe 🤣

• Haha 2
  • Podržavam 1

• Drug član, 1020 postova
  • Motocikl: Honda VT500c, Suzuki Bandit 600 mk1

Zato treba imati u koferu one velike crne kese za smece. Ugura se ispod donjeg vesa. Obavije se kao pelena. Stavi se na kolena i gas. Cak i bude fino, a odeca mokra. Nema posle problema sa kohones i strasnjicom. A i ne stradaju zglobovi. Ovo je u slucaju da se zaboravi kisno ili kisno propusti, pocepa se. 

• Sviđa mi se 1

• Drug član, 1228 postova
  • Motocikl: BMW R1100R

Vecina misli kad pokvasi dupe da mu kisnjak negde propusta vodu, medjutim retko ko obraca paznju na kragnu kisnjaka. Kragna mora da bude zakopcana oko vrata do panja, u suprotnom kad nije tako voda sa kacige se sliva za vrat i okupa jaja. :tuzno:

• Sviđa mi se 1
  • Haha 1

• Svrati ponekad, 234 postova
  • Motocikl: Tomos APN6 Grasshopper Benelli BN 125 ex-Red Baroness Honda VFR 800 VTEC Maleficent Ducati Multistrada 1200s
On 9/10/2024 at 10:42 PM, Biker Boy said:

Da malo osvezim temu jel ima neko preporuku za neko dobro kisno odelo gde da odem da uzmem, razmisljam ovaj put da uzmem dvodelno jer kombinezon i pored jedne veće  veličine na jedvite jade sam navučem. 

Prosle godine sam uzeo u max momentu uzeo kišni kombinezon i bas sam se razocarao, ajde sto svaki put mi propusti vodu kod prepona danas mi se i rajfeslus na spoju sa odelom popucao ako sam ga 4x obukao, bas sam se lepo natopio od Kladova do Bg.a.

Na Acerbis-u (uzet u Barelu), posle 8 meseci extremnog testiranja i cestog obuci/skini, riknuo je rajsfeslus na panatalonama ( zatezanje nogavice ). 

Promenio član Drinkero

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja