Jump to content

Moto Zajednica

Sprint Princ 250 (Jinlun 250-5) i Princ 125(Jinlun 125-11)

Recommended Posts

• Svrati ponekad, 265 postova
  • Motocikl: VN 750 custom

trebalo bi da ima samo magnet na srafu gde sipas i meris nivo ulja i on da skuplja opiljke, mada sa svakom promenom ulja sam izbacio po saku opiljaka, tako da za magnet te velicine koji toliko opiljaka moze da skupi ne znam :zbunjen:

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Svrati ponekad, 191 postova
  • Motocikl: Suzuki Intruder M800 K5

trebalo bi da ima samo magnet na srafu gde sipas i meris nivo ulja i on da skuplja opiljke, mada sa svakom promenom ulja sam izbacio po saku opiljaka, tako da za magnet te velicine koji toliko opiljaka moze da skupi ne znam :zbunjen:

Kad sam skoro menjao ulje nikako nisam mogo da nadjem to sito za ulje, na ranijim motorima kineske proizvodnje uvek ga je bilo, ali na ovom kao da nema. To što kažeš za magnet, ima ga na šrafu za ispuštanje ulja ali on može da sakupi vrlo malo opiljaka, pa sam zato pomislio da ipak ima negde taj nazovi filter.

• U prolazu, 1 post
  • Motocikl: Sprint Prince 250

pozdrav. prvi put pisem na ovom sajtu imam princa 250 i imam problem sa njim. pusta mi ulje na deklu od struje. otvararo sam ga i mislim da pusta na semeringu od magneta,ali nemogu da skinem magnet. da li je neko imao slicnih problema i kako ih je resio?

• Svrati ponekad, 107 postova
  • Motocikl: kawasaki el-250

kolege princevi koliko vas ide u subotu ka kosovskoj mitrovici,kad stignemo tamo prenecemo iskustva o nasim motorima jedni drugima to je ujedno i najbolji ispit za vase masine ( ja vec treci put idem)...:)

• Svrati ponekad, 420 postova
  • Motocikl: Suzuki DL650 Vstrom a Honda XRV 750-RD04 u lepom sećanju

moja masina je uspesno polozila ispit po 3-4 put... naime pre neki dan sam se vratio sa mora, isao sam malo na moto skup u trebinje pa do dubrovnika i zadrzao se nekoliko dana na moru... na putu nije bilo nikakvih problema iako sam vozio od Visegrada do Gacka po kisi , potrosio sam 60evrica benzina i presao 1200km... u Kosovsku Mitrovicu necu ici zbog obaveza... ali svakako vam zelim lep provod... ako budete prolazili kroz cacak javite se! dobrodosli ste!

pozdrav. prvi put pisem na ovom sajtu imam princa 250 i imam problem sa njim. pusta mi ulje na deklu od struje. otvararo sam ga i mislim da pusta na semeringu od magneta,ali nemogu da skinem magnet. da li je neko imao slicnih problema i kako ih je resio?

druze da bi skinuo magnet treba ti specijalan alat (radapciger). Odvrne se sraf koji drzi magnet, onda se uvrne radapciger u navoj na samom magnetu i zavrtanjem srafa na radapcigeru koji se odupire u osovinu izvlači se magnet.

Kad sam skoro menjao ulje nikako nisam mogo da nadjem to sito za ulje, na ranijim motorima kineske proizvodnje uvek ga je bilo, ali na ovom kao da nema. To što kažeš za magnet, ima ga na šrafu za ispuštanje ulja ali on može da sakupi vrlo malo opiljaka, pa sam zato pomislio da ipak ima negde taj nazovi filter.

sitance malo (ili ti taj nazovi filter) imas ispod desnog deklija (dekli iza koga je kvacilo i lamele) kad skines dekli videces sitance, ne moras da ga cistis mnogo cesto, otprilike na 5000 km... (podrazumevam da menjas ulje na 1500 najvise 2000 km)

P.S.izvinjavam se moderatorima ali ne znam kako da u jednu poruku ubacim vise nezavisnih citata da bih mogao u jednoj poruci svima da odgovorim, ako vas ne mrzi i ako je moguce mozete od ove tri moje poruke slobodno da napravite jednu... :moto3:

post-3601-0-47455900-1308786505_thumb.jpg

• Svrati ponekad, 265 postova
  • Motocikl: VN 750 custom

Zazor ventila bese usisni 0.05mm i 0.07 izduvni? ili 0.5 i 0.7? Znam da neki steluju i 0.5 ili 0.05 oba, tj sva 4 :lol:

ako mislis na dihtung na poklopcu glave motora mozda mu i ne treba dihtung (i kod mene je po malo curkalo ali na prvom servisu kad su stelovani ventili na 1000 km problem je otklonjen), neka samo proba da dotegne srafove(nemoj da pretera pa da pokida glave ili napravi neki picvajz)...a ako je stvarno dihtung propao imas u masstehnic-u u novom sadu, salju na kucnu adresu

broj telefona je 0216736022

• Podržavam 1

• Braveheart, 699 postova
  • Motocikl: BMW S1000xr, Piaggio Madley 150.

ako mislis na dihtung na poklopcu glave motora mozda mu i ne treba dihtung (i kod mene je po malo curkalo ali na prvom servisu kad su stelovani ventili na 1000 km problem je otklonjen), neka samo proba da dotegne srafove(nemoj da pretera pa da pokida glave ili napravi neki picvajz)...a ako je stvarno dihtung propao imas u masstehnic-u u novom sadu, salju na kucnu adresu

broj telefona je 0216736022

Hvala ti Zorane puno !

Evo juče sam konačno odvezo motor do servisa. Nisam više mogo da izdržim preterane vibracije i nenormalnu potrošnju koja se kretala izmedju 5 i 6 litra na 100km. Majstor je rasturio karburatore spustio iglice na minimum, vakumirao karburatore i preštelovao ventile, Motor mnogo bolje ide i mnogo manje vibrira, a što se tiče potrošnje to još ne znam, kad ga budem istestirao napisaću. Jedino što me brine je to što mi je majstor reko da je ventile naštelovao na 0,10 i 0,15. Čini mi se da sam negde na forumu pročitao da treba da se šteluju na 0,05 i 0,1. U vožnji mi se čini kao da se malo čuju, ali ne mogu sa sigurnošću da kažem da su ventili možda i nešto drugo zvecka jer na kinezima svaki šraf svira neku melodiju. Bitno je da motor mnogo bolje ide, ali opet ako neko zna neka mi odgovori da gore pomenute vrednosti zazora ventila neće oštetiti motor. Hvala i pozdrav.

Oko stelovanja ventila stvarno ne znam na koliko se steluju, ali koliko sam cuo bolje je da budu malo raspusteniji nego pretegnuti... mislim da Blackbite zna tacan odgovor!

Meni bilo malo dosadno pa odradih neke sitne promenice na podmazivacu lanca... Prebacio sam ventil pored bocice (ispod sedista na zadnju stranu pregrade za alat), zamenio creva sa crevima od infuzije i napravio kapalicu od plasticne mine za hemisku olovku, par vezica i sve gotovo i mnogo kulturnije nego sto je nekad bilo...

P.S.na pocetku sezone sam prepravio stari nacin podmazivanja a pre par dana sam jos bolje usavrsio i dobio konacnu verziju mazalice... Na Joskinom gadgetu sam nastelovao da na svakih 200 sekundi otvori ventil i drzi ga 5 sekundi otvorenim sto je sasvim dovoljno da izadje nesto vise od jedne kapi ulja. Za sad sam zadovoljan jer ne masti gumu, sutra cu oprati detaljno motor pa cu pratiti kakva je felna ali smatram da je ok i da nece prskati ulje po njoj...

post-3601-0-11868600-1310776684_thumb.jpg

post-3601-0-29449000-1310776777_thumb.jpg

post-3601-0-85340800-1310776788_thumb.jpg

post-3601-0-52480600-1310776800_thumb.jpg

• U prolazu, 40 postova
  • Motocikl: Honda CBR 929

za a.c.a

Mozes li mi reci koliko ti je majstor uzeo novca za sredjivanje karba i ventila...jer i ja imam slican problem kao ti :((((

za a.c.a

Mozes li mi reci koliko ti je majstor uzeo novca za sredjivanje karba i ventila...jer i ja imam slican problem kao ti :((((

Radio mi je serviser Dragan iz Niša, servis MOTOGARAGE u mokranjčevoj ulici. To zadovoljstvo me je koštalo 3000 dinara. Ako hoćeš poslaću ti broj na PP.

• U prolazu, 58 postova
  • Motocikl: Sprint Prince

Spremam se malo duzi put mojim Princem 125 cm3, a imam jedan problem koji nikako da resim: kako se startuje hladni Princ !? Ovo moje cudo nece da pali kad je hladan, tri puta popravljan u servisu, prvi put zamenjena elektronika, drugi put ciscen karburator, pa ponovo ciscen odmah za dva dana i opet naplaceno, razume se. Pali jedino ako mu istocim gorivo, evo i kako to radim :)

Dakle pitanje - koliko povlacite sauh, da li date dva - tri puta gasom pre startovanja, da li se pali sa jednom osminom gasa ili bez ?

Tj, slika nesto nece...

Testirao sam potrošnju, sipao sam za 500 dinara negde oko 3,8 litra benzina i prešo tačno 98 km. Što je u poredjenju sa ranijom potrošnjom od 5,5 litra odličan rezultat. Motor mnogo bolje ubrzava do 80 km/h posle toga se malo muči ali nagura do 110 po satu. Vibracije su se smanjile oko 40%. Sve u svemu mnogo bolje nego pre servisa, jbg od kineza i ne može da se očekuje bolje, kad budem skupio pare za nekog japanca verovatno će i vožnja da bude bolja.

• U prolazu, 40 postova

Pa dobro...potrosnja je solidna...moji nagura do nekih 115km/h...mada drug isto ima princa 250ccm i kad smo na ravnom, sisa me...njegov tera do 130-140 max...mislili smo da cajgeri lazu, ali ipak ide toliko, jer na ravnom idemo zajedno 115 i on lagano odlazi ispred, a potrosnja kako god okrenes 3,5 do 4 max.

• U prolazu, 10 postova
  • Motocikl: Prince 125

Procitao sam sve u temi o princu i ne nadjoh razliku izmedju 250-ce i 125-ce... konkretno odnos menjaca jel prenos isti?? zupcanika jel ima isto?? ili je samo razlika u vecem klipu :D

• U prolazu, 40 postova

Jedno pitanje za iskusne ili bajkere koji su imali isti problem...naime, primetio sam da mi motor malo vise trosi goriva nego sto bi trebalo...sipao oko 11 litara i presao oko 230km, sto po komentarima na formu ispada veca potrosnja.

Ova potrosnja je kombinovana (gradska i na otvorenom)...pa sam se malo uplasio da nije doslo do toga da mi benzin ulazi u masinu, kako sam razumeo na formu i da mi ne izazove neki veci problem.

Motor je kupljen aprila, do sada presao 2500km, i taj problem sa potrosnjom je cini mi se od starta. Sta mislite?

Jos da napomenem da se cuje neko cangrljanje na srednjim obrtajima kad su najvece vibracije...drugari me ubedjuju da su komore u auspuha, ali mene buni sto se ne cuje u mestu :(

Unapred sam zahvalan svima....pozdrav

• Svrati ponekad, 209 postova
  • Motocikl: versys 650

Slican problem. Po broju postova, moze se videti da sam ovde relativno nov, pa me zanima: da li ima neki pouzdan majstor u BG-u ili okolini koji bi za neku normalnu sumu ovo mogao da resi? Bio sam skoro kod jednog, da ga ne imenujem, koji mi je nastelovao ventile i malo ocistio karb, za to mi uzeo 60 jura i ispricao mi pricu kako drugi za to uzimaju neke nenormalne pare, a on je, eto, fin. Motor je i dalje podjednako lenj i podjednako trosi, 5-5.5l u mesovitoj umerenoj voznji, sto je, cenim, mnogo za 250 kuba. Do 100 (po njegovom cajgeru), treba mu dooobar pravac i dosta strpljenja i tu bi dusu da ispusti.

Ukoliko neko ima da je raspolozen za pivo i pricu o princu u kraju (BG i okolina), rad sam da razmenimo iskustva i brojeve majstora :)

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja