Jump to content

Moto Zajednica

Krstic Nenad

Članovi
  • Broj tema i poruka

    58
  • Pridružio se

  • Posetio poslednji put

O članu Krstic Nenad

  • Rođendan 08.05.1969.

Profile Information

  • Pol
    Muškarac
  • Lokacija
    Beograd - Čukarica
  • Motocikl
    Sprint Prince

Poslednji posetioci profila

Sekcija koji prikazuje poslednje posetioce ovog profila je isključena i ne prikazuje se ostalim članovima.

Krstic Nenad's Achievements

U prolazu

U prolazu (1/6)

8

Reputacija u zajednici

  1. Ode motor danas, nadam se da ce novog vlasnika vise usreciti nego mene Ali moram reci kakva sam pitanja dobijao: -zasto niste, kad ste kupili motocikl, trazili od prodavca kurblu da vam da? -"odlicno poznajem taj model... recite mi jeste li sipali antifriz?" (morao sam da priznam da nisam ) -ja: "vetrobran je ostecen, ima liniju" kupac: "da li biste zamenili vetrobran, i dali popust" -"gde ste pali sa motorom" -ja: na zemlju -na kraju, najbolje - kupac: "moze popust?" ja: "moze" kupac: "a jel mozete vi da mi platite delimicno slepovanje do moje kuce"
  2. A posto me je zvalo dosta ljudi, evo jedne kompilacije problema sa ovim Princom, i ne kraju onaj finalni koji mi je ubio svaku zelju za posedovanje kuneskog motocikla: -Prvi kvar: samo vergla, i to lepo, zdravo, ali nece da upali / zamenjen kompjuter, prpblem resen -Drugi kvar: usla voda u zadnje migavce / kupio od traktora migavce, nisam ih ni stavio, ove originalne uvezao u izolir traku i rade -Treci kvar: korozija, cak i po ramu / problem neresiv -Cetvrti kvar - otezanje lanca, problem je kako kazu upuceni, sto je prevelika duzina lanca pa se lako otegne. Resenje je u postavljanju dodatnog lancanika, sto nisam video nikad, pa sam zato promenio tri lanca, i opet se otegao. -Peti kvar: zadnji tocak bezi iz ose, i nema sile da se namesti kako valja, ko je gledao nekad kako ide krs od *stojadina* po snegu i ostavlja 4 traga u snegu, znace o cemu pricam. -Sesti kvar: sve gde ima hroma - na motoru, rol - baru, sve se ljusti, varovi korodiraju, a sve je to skupo i neisplativo za popravku -Sedmi kvar: takozvana "salterica" ili polugica koja povezuje papucu i menjac, to je popravljano jedno 5 puta. Raspalo mi se sve u Leskovcu po sesti put, nekako sam ubacio u trecu brzinu, i putovao bez menjanja brzina do Beograda celih 8 sati, i otad tvrdo resio da vise nista ne popravljam. Tako da, ako se motor ne proda do 12. januara (nedelja), onda skidam par delova i bacam ga u Dunav sa Pupinovog mosta prvog sledeceg vikenda, jer me sad i zena nervira, dakle gundja 7 godina sto ga ne prodam, pa sad jos vise gundja KAKO ga prodajem...
  3. Koga zanima Sprint Prince 125 za delove, resio sam da prodam mojeg, koji mi stoji vec 7 / 8 godina... Cena za ceo je 200 evra sa tablicom, saobracajnom i overom kod notara. Zbog nemogucnosti da nadjem pravog majstora a i pomanjkanja vremena (novca), batalio sam ga nacisto, a inace stanje mu je: ostecen vetrobran, zardjao auspuh, ram je takodje napala rdja, rol bar treba da se predje sa novim slojem hroma, CDI je bio ispravan, rezervoar takodje, gume ok zadnja krpljena ali drzi, sedista cela, svetla zadnja i prednja ok migavce ima ali su za zamenu, neko mi odvalio retrovizor, akumulator izvetrio odavno. Znaci, kome treba, prodaje se ceo sa dokumentacijom i overom kod notara za 200 e, pa kome odgovara, motor je u naselju Radio - far blizu aerodroma Surcin, telefon je: 063-110-55-18.
  4. Jeste tema malo starija, ali me jako zanima da li neko zna tacnu lokaciju gde se na Radan planini nalazi takozvani "kameni zid", koji je relativno skoro otkriven ? Zid inace ima visinu oko 9 - 10 metara, duzine oko 100 (negde kaze i do 300) i lome se koplja na internetu da li je nastao delovanjem nekadasnjeg vulkana, ili je ostatak fosilizovanog drveta. Voleo bih da ovo vidim izbliza, a navodno je na nekom vrhu oko Prolom banje, samo kom ?
  5. Kurblu ima, nego je propala - proklizala do asvalta: valjalo bi da se skine i ponovo stavi. Na gurku nikad nisam startovao motocikl, ne bih bas to radio ako ne mora. Treci motocikl koji imam je "televizor", ali za njega nemam nikakve papire. Nisam siguran ni za kubikazu, da li je 125 ili 160 cm3, ni godiste ne znam, pretpostavljan da je negde 1970 - 1975, stoji mi u podrumu gde je jako mracno. Motor je proban, ali mu nesto zveci u masini, i nema snagu kakvu bi trebalo, kao da ima problem sa klipnim prstenovima. MZ "televizor" - pravo ime "Trophy" - sam uzeo za male pare, cisto razonode radi. Kod ovog modela mi je najkomplikovanije bilo startovanje, treba valjda da se uradi 4 ili 5 koraka: pustanje goriva, dva puta kratko kurblanje, davanje kontakta na faru (tu mu je kljuc) i onda opet kurblanje, a za sauh sam zaboravio da li ima
  6. Eto i ja nisam verovao da neko moze da uradi generalnu, i da zatim i bez probe ne dira nista 3 - 4 godine, dok sam sebi to nisam uradio Vespa je uradjena u servisu u BG u Savskoj (bili su blizu MUP-a), onda su se ponudili da mi uradjen motor kombijem vrate do garaze, sto je po meni bilo OK jer je Vespa neregistrovana vec nekih 25 godina ako se ne varam. Onda su istovarili Vespu, probali kako radi, rekli da zure i odose. Motor je jako lepo radio, ali se nisam snasao sa menjacem (pre toga sam vozio samo "Princa"), cimnuo je i ugasio se. Kad sam mu ga dao po kurbli, ona je propala do asvalta, a posto nisam imao alat, odgurao sam ga u garazu koja je poprilicno mracna i tako i ostade. E onda sam imao svasta nesto, pa i tezak lom noge, dug oporavak, i napokon prebacim Vespu u sopstvenu garazu, u naselje Radio-far, oko 3 km od pumpe "Zmaj" u Beogradu. U medjuvremenu, servis se iselio iz Savske, a upoznao sam slucajno neke druge, koji su se ponudili da mogu uraditi sledece: da se motor startuje kljucem, a ne kurblom, sto je po meni puno bolje i kulturnije, ali sam negde izgubio njihovu vizit karticu Tako me sad zena grdi da imam dva motora koji su za otpad (a treci u podrumu srecom nije ni videla) pa bih da sredim za voznju bar jedan, mozda joj se dopadne: samo sam je jednom u zivotu vozio na "Princu" i bunila se da je zulja sediste, i otad vise nije ni probala, a sto je mozda i dobro jer se vrti pozadi Tako sad pogledam poneku emisiju o starim autima ili motociklima, i negde menjaju cak i cevovode i rezervoar, negde ne menjaju nista, a neki kazu da kada motor dugo stoji, nema podmazivanja, pa se karike razlabave, i tako to...
  7. Jedna velika dilema, a vise odgovora, molim za pravi odgovor: imam Vespu LML od valjda 125 ili 150 cm3, motor je restauriran pre jedno 4 godine, i nijednom nije startovan u medjuvremenu. Posto ga nikad nisam vozio, zanima me da li takav motocikl sme da ponovo pokrene samo majstor - serviser, ili moze i laik za mehaniku ? Na motoru je proklizala kurbla, lezi skoro na asvaltu, to bih sredio, promenio gorivo, ocistio svecicu, treba li neki sprej u karburator ili tako nesto ?
  8. 1. Godište motocikla koji ste vozili: 2008. 2. Vreme provedeno na motociklu: Jedna sezona, pa onda druga delimicno, jer ga vise nisam ni registrovao. 3. Šta mi se dopada: Polozaj vozaca, licio je na "pravi" motor dok je bio mladji. 4. Šta je moglo biti bolje: Prenosni mehanizam menjaca je uzas. Ram sklon rdji, lanac se lako isteze i hoce da spadne sa lancanika, nisam nasao nijedan krsten servis za njega, tesko stelovanje zadnjeg tocka, losa zavrsna obrada, veoma sklon rdji, cak i plasticnih delova. Srafovi na njemu su skroz nekvalitetni, svi rdjaju, pogotovi oni koji drze rol bar. Rol - bar je od nekog aluminijuma, sve je zardjalo, migavci su losi - ulazi voda, gumeni nosaci migavaca ne trpe sunce i pucaju. 5. Moj utisak: Moze da ga vozi samo onaj ko se ponesto razume u mehaniku - elektriku, i da obavezno ima garazu. Moj je sad u garazi vec duze vreme zbog kvara na prenosnom sistemu menjaca.Da imam vremena, znanja i alata, skinuo bi mu i motor i menjac i ubacio isto to od Trabanta ili peglice, oba su to oko 600 cm3, a Princu fali kubikaza (moj je od 125 cm3, ok za grad, ali na otvorenom putu i uzbrdo fali snage). Ovo je moj spot na Youtube o Princu:
  9. Prodajem Sprinta Princ -a, mora se jer mi se menjac kvari, da li su se pokrivile viljuske ili tako nesto, ostao je u drugoj. 2008. godiste, nije registrovan, u voznom stanju, na mene su svi papiri i tablica. Detaljnije ovde: http://www.polovniautomobili.com/motori-29.php?categoryId=29&search-page=&tags=W10%3D&tagsMulti=W10%3D&showonlypicture_pt=false&hidedamaged_pt=false&shownoprice_pt=true&showuserads_pt=1&showdealerads_pt=1&showlizingads_pt=1&showsalonads_pt=1&showold_pt=false&shownew_pt=false&datelimit=0&search-advertiser=0&brand=3189&modeltxt=&price_from=&price_to=&tag_218_from=0&tag_218_to=0&country=0&showoldnew=all 063-110-55-18 Cena sitnica - 300 evra.
  10. Pozdrav, kolege Evo resih da i ja otvorim sezonu, ali maler odma: spao mi je lanac i sa prvog i sa drugog lancanika, pa sam morao da skinem aluminijumski deo oklopa da vratim lanac na prednji lancanik. Sve sam vratio, vec je padao mrak, da bih tek onda primetio "sitnicu" - da mi je poluga menjaca otisla skroz gore, uvis. Mogao sam samo da ga ubacim u prvu, ove ostale brzine ne, tako sam se i dovukao kuci. Odoj sad da petljam oko motora, a tad deo oko oklopa - verovatno cu malo da prepravim. Ona dva srafa se jos nekako i skinu, gornji je duzi, donji kraci, ali onaj sraf sto drzi polugicu menjaca je bas zavucen dobro. Njega bih izbrusio, da mi oklop ubuduce bide pristupacan ako me i dalje zeza lanac na prvom lancaniku.
  11. "Jedan maloletnik je poginuo, a jedan je zadobio povrede opasne po život kada su se, vozeći motor, sudarili sa traktorom na putu u selu Neradovac kod Vranja, saopštila je večeras Policijska uprava u Vranju. U nesreći, koja se dogodila oko 16.30 sati, maloletnici D.N. (17) i S.Đ. (13), iz sela Neradovac, vozeći skuter udarili su u traktor, prevezeni su u vranjski Zdravstveni centar, gde je D.N. preminuo, a drugi maloletnik je zadržan sa teškim povredama, rekao je portparol Policijske uprave Dragan Stamenković" Komentar jednog komsije na internetu: "Prava je steta sto je nastradalo dete ne svojom krivicom nego krivicom svojih roditelja koji su detetu kupili motor od 250 kubika. Velika zalost je za mene jer je taj decak moj komsija...sto je jos naj tragicnije sto se veceras desila jos jedna saobracajna nezgoda oko 300 m od danasnjeg mesta nesrece, ljudi koji su isli po pogrebnu opremu za poginulog decaka udarili su jos jednog motorciklistu u alkoholisanom stanju koji je srecom prosao sa lakim povredama (Trajkovic Milos, 19. novembar 2012 00:47)" 16.30 je vreme udesa, tad je vec sumrak, kada su naleteli na traktor... Nek je slava preminulom, dete, sta reci kad ne znamo ni okolnosti udesa, uzas.
  12. Saucesce coveku, sta reci, nek mu je mir dusi http://www.telegraf.rs/vesti/269005-poginuo-motociklista-na-zrenjaninskom-putu-foto
  13. Mladić poginuo na motoru » 12. April. 2012 | (10:50 -> 10:53), Izvor : Studio B, Komentari: 0 komentari 16-godišnji mladić poginuo je kasno sinoć u saobraćajnoj nesreći na putu između sela Vreoci i Lazarevca. Mladić je vozio skuter u pravcu ka Lazarevcu kada se sudario sa automobilom koji mu je dolazio u susret. Od siline udara, motor je udario u Golf i odleteo niz padinu kraj puta. Lekari Hitne pomoći konstatovali su smrt mladića. Tokom obavljanja uviđaja kom su prisustvovali tužilac i istražni sudija, saobraćaj je na tom delu puta bio obustavljen više od tri sata. http://www.studiob.rs/info/vest.php?id=75462 --------------------------------------- Pokoj mu dusi, 16 godina samo, dete...
  14. Da se prikljucim i ja Juce sam u auto skoli VIR uzeo odelo, lepo se slaze uz crvenog "Princa" Dolazim na trg, jedino ako se nesto bas ne desi, juce mi spade lanac u voznji, sto inace nije nikad ali bolje juce nego danas
  15. Kroz Zaplanje kad idem, imam 3 prenocista: -mogu motor ostaviti u Niskoj Banji kod rodjaka, pa peske na planinu, ili imam prenociste u Donjem Dragovlju (rodno selo, dedovina), ili najbolje: motorom pravo na Bojanine vode, tu ostaviti motor, i onda pravac vrh Suve Planine. Ove godine mi je malo falilo da se popnem na vrh Mosor, svega 15-tak metara, ali je stena bila poprilicno strma Na Trem se lakse izlazi, cista pesacka tura, ali je tad pala magla da se ama bas nista nije videlo. Inace, na Suvoj planini treba obici obavezno i Rakosh, a bajkerska tura je odlicna ako se ide pravcem Nis - Niska Banja - Jelasnicka klisura - Donja Studena - Gornja Studena - Bojanine vode. Jedina nevolja je sto je voda 2010. odnela nekih 90 metara asfalta iznad Gornje Studene, a niski putari ni posle dve godine to nisu popravili, nego samo nasuli krupan kamen, sto ne bi bio problem da nije i velika uzbrdica Svakako se javljam kad krenem u tom pravcu, mada za Suvu planinu nije cudo ni sneg u maju. A put do Bojaninih voda je vrlo zahtevan, pun strmih uspona, tako da pre prilici za neki kros motor, ali kinez moze sve
×
×
  • Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja