bdada 14126 Napisano Jun 4, 2022 moto merkat °°, 4890 postova Lokacija: Šid Motocikl: Yamaha TDM 3VD Prijavi odgovor kao problematičan Prvi korak je provera nivoa tecnosti u aku, natpis "do not open" je prevara da ti uzmu pare Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Djokic 941 Napisano Jun 4, 2022 (promenjeno) Ol' dirty bastard, 607 postova Lokacija: Zvezdan Motocikl: TDM Prijavi odgovor kao problematičan Ako je stariji aku od 2-3 godine verovatno zeza on, mada moze da traje i mnogo duze.Kum mi nekad rece "na prvu naznaku da je aku pred smrt - menjaj, moze da napravi vece i skuplje probleme". Inace ja nikad nisam bio zadovoljan kako pali moj motor, aku je mogao da izdrzi da vergla bas dugo.Bez bar dva-tri dugacka verglanja nije palio, onda je jedan dan aku crko odjednom - skroz mrtav(varta).Sad sa novim pali na pomisao - kao da je drugi motor. Promenio Jun 4, 2022 član Djokic Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
MaxiS 2559 Napisano Jun 4, 2022 Drug član, 1503 postova Lokacija: Niš Motocikl: Kawasaki Versys 650 Prijavi odgovor kao problematičan Pa vrv je stat dosta. Ne znam da citam oznaku o godini na njemu. Kod mene je 3 sezone i nisam ga menjao. A sigurno godinu pre toga nije ni lik od kog sam ga kupio. Vidim da su cene novih akumulatora od 2.000-5.000 din. To nije skupo. Probacu u ponedeljak da stavim drugi i vidim kako se ponasa Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
MaxiS 2559 Napisano Jun 4, 2022 (promenjeno) Drug član, 1503 postova Lokacija: Niš Motocikl: Kawasaki Versys 650 Prijavi odgovor kao problematičan Evo par slika. Prva, 12,66v je prosle noci (preksinoc) punjen, juce vozeno 10-tak km pogradu. Druga slika, 11,93v kad se okrene kljuc, pumpa odradi svoje i upale se farovi. Treća, 13,98 kad ga upalim. Posle par min dodje do cca14v Moze li neko po ovim oznaka da vidi kad je aku proizveden? Btw, danas upalio sasvim normalno. Jebava vec posle prve voznje Promenio Jun 4, 2022 član MaxiS Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
VoxRS 56 Napisano Jun 4, 2022 Svrati ponekad, 172 postova Lokacija: Banja Luka Motocikl: Matic 3m,peugeot 50 wrc,Aprilia scarabeo, Beverly 250, Burgman 400 Prijavi odgovor kao problematičan 5 hours ago, MaxiS said: Ja za tehnicki uvek vracam fabricki auspuh. Da li treba? Ne znam... Pojavio mi se problem sa paljenjem. Zadnjih par dana slabije "vergla", a par puta se desilo kao da ce da me izda, ali upali. Prekjuce stavim da se puni aku, vratim, normalno palio par puta, i opet otezano "vergla". Kad su voznjice, tipa, par min (kuca-pos'o, ili do prodavnice). Kad je voznja 20-tak min, pali lakse. Vrv ga dopuni. Merio sam unimerom, i na prvi mi deluje da je sve ok. Mericu ponovo i postavicu slike ovde. Pitanje za strucnije, i naravno @Satelis Kako da znam je li je loše punjenje ili akumulator? Koliko treba akumulator da ima dok je ugasen, a na koliko treba da se puni? Kod auta je to 12,7v i puni se na 14,1 plus minus. Kad su brojke nize u oba slucaja, ne valja. Kod auta struju puni alternator, sta je to kod skutera-motora? Kako da utvrdim sta od ove dve stvari ne valja? Lepo je vreme, ne smem da idem daleko, verujem da ce da me izda negde. Po mom iskustvu Alanser ,skini filter vazduha ispod njega se nalazi.....tri šarafa i van ,siguran sam 99 % . Očisti ga ako možeš zamjeni četkice sastavi vrati i to je to .3 sata otprilike 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
bokins 42 Napisano Jun 4, 2022 U prolazu, 30 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: V-STROM DL1000, VFR 800X Crossrunner, BMW R1200 GS LC Prijavi odgovor kao problematičan Identicnu situaciju sam imao ali sa autom. Nekad upali iz prve, nekad jedva okrene, bukvalno nije bilo pravila kako pali. Kupio nov akumulator i opet ista prica. Otisao na pregled punjenja sve top, na kraju je anlaser toliko bio los da mu nije bilo spasa pa je morao nov. Dok sam sa drugim autom takodje imao istu situaciju i bilo je samo do toga da su cetkice dotrajale. Tako da eto, mozes i to proveriti pored punjenja i akumulatora. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Satelis 15797 Napisano Jun 4, 2022 Integrisan, 9288 postova Lokacija: Beograd - M.M.Lug Motocikl: Peugeot Satelis250 ...... Honda NC750XD Prijavi odgovor kao problematičan Maxis Po svemu sudeci imas problem sa baterijom, zameni je. Uzmi Exide, Banner ili Fulbat, sam formiraj, ugradi i meri punjenje (13.8 - 14.5V). Ako ne bude vise zezao sa paljenjem to ti je to, ako bude zezao.... ondak napadas anlaser, odradis remont i resen problem. Kod automobila alternator je zaduzen za punjenje (rotor-stator-diodna ploca i na kraju pegla regler) dok je kod motocikla regler zaduzen za punjenje pod uslovom da su namotaji ispravni. U jednom i u drugom slucaju instalacija takodje mora biti dobra. 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
MaxiS 2559 Napisano Jun 4, 2022 Drug član, 1503 postova Lokacija: Niš Motocikl: Kawasaki Versys 650 Prijavi odgovor kao problematičan Hvala puno Anlaser je stavljen nov, cini mi se prosle god. pisao sam ovde. Provericu svakako sve. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
bokins 42 Napisano Jun 5, 2022 U prolazu, 30 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: V-STROM DL1000, VFR 800X Crossrunner, BMW R1200 GS LC Prijavi odgovor kao problematičan Otvorih malo da pogledam stanje... Ne izgleda mi lose ovako na oko, nisam nista merio vec samo vizuelno pregledao... Kvacilo je kao novo a do rolnica nisam stigao jer trenutno nisam imao alat da odvrnem onau veliku maticu. Da li se zna po oznaci na kaisu koji je proizvodjac? I da li je neko kupovao zadnji disk u skorije vreme pa da napise informaciju gde ima, moj je prilicno potrosen ali i dalje lepo koci. Obisao sam par radnji u Novom Sadu i nista Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
boza_kg 4761 Napisano Jun 5, 2022 (promenjeno) Drug član, 3637 postova Lokacija: Kragujevac Motocikl: Kymco Agility+ 300 Prijavi odgovor kao problematičan Kaiš liči da je Mitsuboshi, bar tako izgleda po ovom četvrtastom O slovu sa tačkom unutra: Inače, koliko sam pratio forum, kvačilo i vario kod Bugija su meki, pa problem bude što se tanjiri ukopaju. Mora da se CVT rasklopi i izmeri, ovako iz daleka ne znači mnogo. Promenio Jun 5, 2022 član boza_kg 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
fanky 1011 Napisano Jun 6, 2022 BJB Maxi Scooter Club, 1083 postova Lokacija: Beograd - Vinca Motocikl: sprint explorer, Malaguti Madison S250, Suzuki Burgman 400 Prijavi odgovor kao problematičan Mitsuboshi i ni jedan drugi, standard mu je 25,1mm a limit za zamenu 24,1 bar je tako u service manual-u, u sustini njegov vek trajanja opet po manualu je oko 25.000km. Vidi se na varijatoru na slici da ti kais ne izlazi do kraja, tu ce da ti se ukopava, predpostavka je da imas poklopac iza varijatora jedan limeni sa cetiri srafa koji ne dozvoljava rolnicama da izadju do kraja nego samo do neke tacke a ta tacka se iskazuje na polutci varijatora, vidi pa ga skini da ti ne ukopava. 3 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
bokins 42 Napisano Jun 6, 2022 U prolazu, 30 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: V-STROM DL1000, VFR 800X Crossrunner, BMW R1200 GS LC Prijavi odgovor kao problematičan Hvala za informacije obojici, pogledacu to sto kazes za taj poklopac Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Dalibor_Andric 9 Napisano Jun 7, 2022 U prolazu, 20 postova Lokacija: Valjevo Motocikl: Suzuki Burgman 400 Prijavi odgovor kao problematičan Drugari, veliki pozdrav. Pojavila mi se dva problema sa Burgmanom 400, 2002.godište. Prilikom startovanja motora, pritiskom na taster za "verglanje" on jedva zavergla i stane, kao da je akumulator prazan. I tako svaki put kada pritisnem taster. Ukoliko taster zadržim (ne pustim posle tog mučnog verglanja) on nastavi normalno da vergla i startuje motor. Promenio sam anlaser, stavio novi i situacija se nije promenila. Imate li kakvu ideju? Druga problematika je sledeća. Ujutru motor vergla i neće da upali. Kupio nov akumulator i situacija je ista. Ostavim ga i dođem posle dva sata on upali iz prve... Jedini način da ga ujutru upalim je da spojim kablove na automobilski akumulator. Odem na posao, on stoji 8 sati ispred, pođem kući u 15.00, kresnem ga iz prve... Punjenje bih rekao da je dobro jer na leru daje 14,4-14,5 V, a sa upaljenim svetlima 13 +0,2 V. Nemam pojma odakle da krenem. El. sauh?? Svaka vrsta pomoći je dobrodošla. Hvala unapred. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
muljaz 1885 Napisano Jun 8, 2022 Skuteras, 3691 postova Lokacija: Ivanjica Motocikl: T-Max 500 Prijavi odgovor kao problematičan Prvi problem lici na neki los kontakt. Brava, automat paljenja, klemne.. Drugi problem, probaj prvo da zamenis svecicu Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
MaxiS 2559 Napisano Jun 10, 2022 Drug član, 1503 postova Lokacija: Niš Motocikl: Kawasaki Versys 650 Prijavi odgovor kao problematičan Ostao sam duzan odgovor, odnosno resnje. Desavalo se da slabije vergla i sa "zastuca" prilikom verglanja. Merio sam vise puta napon, snagu, i akumulator je dobar. I posle vise dana ne paljenja, drzi 12,66v. Fabricki je 12,7. Kad upalim puni na 13.9, sto je ok. Skinuo sam anlaser, i vratio. Odustao od otvaranja, jer se vidi da je nov, i pretpostavio sam da je drugi problem. Onda sam ocistio prekidac paljenja kao ovaj na klipu. Sada pali bez problema. Praticu i videcu sta i kako dalje... Prekidac nije bio kao na klipu (na klipu je nov), moj je bio sav zabagren. Ocistio alkoholom i videcu da li je to problem... 1 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
boky327 513 Napisano Jun 12, 2022 Svrati ponekad, 311 postova Lokacija: Bijeljina Motocikl: Bandit 400, Transalp 600 Prijavi odgovor kao problematičan Standarna boljka Burgmana i najcesci uzrok FI lampice, TPS senzor, ponovo mi izvlaci zivce. Od prvih par stotina kilometara kako sam kupio motor imam problem sa tps-om. Povremeno baci gresku za stps(secondary throttle position sensor) i predje u safe mode. Uvijek je pomagalo cackanje senzora(minimalno pomijeranje). Prosle godine sve dzekove raskacim i naprscem kontakt sprejom i pomjerim senzor za mm i sve je radilo super narednih 2500km. Prije par dana iz vedra neba opet FI lampica. Vratim u prvobitni polozaj (u kom je bio senzor kad sam kupio motor) i 'rijesim problem'. Sutradan opet isto. S obzirom da sam u presao nesto vise od 8000km ovako sumnjam na neki los kontakt ili zaprljanost samog tps senzora. Poceo bih od ciscenja samo senzora ako je to uopste pametna ideja. Ako je generalno moguce njegovo ciscenje zanima me cime ga je najbolje ocistiti. Wd, contact cleaner ili mozda brake cleaner? Sama klapna gasa na oko izgleda poprilicno cista, izgleda da je ciscena kod prethodnog vlasnika. Poretpostavljam da bi @Satelis mogao da da svoje misljenje, a naravno koristan savjet je dobrodosao od svakog clana foruma. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
MaxiS 2559 Napisano Jun 12, 2022 Drug član, 1503 postova Lokacija: Niš Motocikl: Kawasaki Versys 650 Prijavi odgovor kao problematičan A da li bi resio prpblem zamenom senzora? Ima li senzor, u opste, da se kupi? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
bracabgd 882 Napisano Jun 12, 2022 (promenjeno) BJB Maxi Scooter Club, 2068 postova Lokacija: Београд Motocikl: Био некад јапанац сада понтадеранац,и поново јапанац Prijavi odgovor kao problematičan Има наравно, цјена права ситница. OEM THROTTLE BODY - Suzuki [Scooter] AN400 (E2) Burgman / 2008 | Oemmotorparts WWW.OEMMOTORPARTS.COM Your Supplier for THROTTLE BODY, Suzuki, Scooter... Promenio Jun 12, 2022 član bracabgd Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
boky327 513 Napisano Jun 12, 2022 Svrati ponekad, 311 postova Lokacija: Bijeljina Motocikl: Bandit 400, Transalp 600 Prijavi odgovor kao problematičan U Bih ga nema. Po Srbiji nisam toliko aktivno trazio ali znam da nije ni malo jeftin. S obzirom da ovaj moj problem traje vec 8k i javlja se po nekad ne vjerujem da je senzor bas skroz crkao. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Satelis 15797 Napisano Jun 12, 2022 Integrisan, 9288 postova Lokacija: Beograd - M.M.Lug Motocikl: Peugeot Satelis250 ...... Honda NC750XD Prijavi odgovor kao problematičan Pre 9 sati, boky327 je napisao: Standarna boljka Burgmana i najcesci uzrok FI lampice, TPS senzor, ponovo mi izvlaci zivce. Od prvih par stotina kilometara kako sam kupio motor imam problem sa tps-om. Povremeno baci gresku za stps(secondary throttle position sensor) i predje u safe mode. Uvijek je pomagalo cackanje senzora(minimalno pomijeranje). Dodje dan kad cackanje ne resava problem, pomeranjem si ga samo odlagao i zavaravao sebe da je to to. Kupi nov, zameni, podesi i bices miran novih 50K..... zivci nemaju cenu. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
fanky 1011 Napisano Jun 13, 2022 BJB Maxi Scooter Club, 1083 postova Lokacija: Beograd - Vinca Motocikl: sprint explorer, Malaguti Madison S250, Suzuki Burgman 400 Prijavi odgovor kao problematičan STPS, problem solved, malo rasturanja, malo merenja i u vecini slucajeva je problem resiv, TPS u 90% slucajeva nije problem, kad je klapna zatvorena mora da daje napon 0.5V kad je otvorena oko 4V, nema tu nekog ciscenja, uglavnom je fizicko ostecenje. 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
MaxiS 2559 Napisano Jun 13, 2022 Drug član, 1503 postova Lokacija: Niš Motocikl: Kawasaki Versys 650 Prijavi odgovor kao problematičan Nisam razumeo kako si resio problem Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
bracabgd 882 Napisano Jun 13, 2022 BJB Maxi Scooter Club, 2068 postova Lokacija: Београд Motocikl: Био некад јапанац сада понтадеранац,и поново јапанац Prijavi odgovor kao problematičan Нисам ни ја, али ако имаш приблем, спакујеш лепо све сензоре и 70€ у кутију и пошаљеш на адресу, решиш проблем и добијеш радну гаранцију од 6 месеци 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
MaxiS 2559 Napisano Jun 13, 2022 Drug član, 1503 postova Lokacija: Niš Motocikl: Kawasaki Versys 650 Prijavi odgovor kao problematičan To nije lose. Kojih sve to senzora ima osim tps? Gde se salje? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
bracabgd 882 Napisano Jun 14, 2022 BJB Maxi Scooter Club, 2068 postova Lokacija: Београд Motocikl: Био некад јапанац сада понтадеранац,и поново јапанац Prijavi odgovor kao problematičan Ајде и овде да питам, треба ми овакав адаптер као са фотке у теми. Па ако неко има вишка или зна где га могу наћи нек јави овде или на ПП. Хвала! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...