Jump to content

Moto Zajednica

Pomoć oko prenosa

Recommended Posts

• U prolazu, 2 postova

Pozdrav ekipa,

Planiram da kupim Suzuki GS500 (2003. godište, 25 kW). Imam par nedoumica oko papira i prenosa vlasništva, pa bi mi značila vaša pomoć 

Situacija sa papirima: Saobraćajna se vodi na prvobitnog vlasnika iz Beograda. Čovek od koga kupujem motor je iz Vranja . Ja sam kupac i iz Leskovca  sam.

Prodavac iz Vranja ima ugovor o poklonu/papire sa vlasnikom iz BG. Da li je za meni sigurno da pravim Kupoprodajni ugovor direktno sa njim ako on ima punomoćje/ovlašćenje za otuđenje od vlasnika iz saobraćajne?

Koja je tačna procedura za odjavu BG tablica i prenos na moje ime u Leskovcu? Da li tabelarno sve odjavljujem i završavam u MUP-u u Leskovcu ili moraju tablice da idu za Beograd? i da li je neko imao iskustvo slicno ovom?

Hvala unapred svima na savetima!

Promenio član Velja122

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Zainteresovan, 506 postova
  • Motocikl: V-Strom DLA 650

Ako ima punomoćje onda je ugovor izmedju vlasnika iz BGa i tebe. Ako ima ugovor onda on plati porez, pa vi pravite ugovor. Koliko znam sve mozes u svom mupu (nisam siguran jer sam u bgu) 

• Hronični Motociklopata, 8001 postova
  • Motocikl: Frezer 600 Plavi Grom

@Velja122  U svakom gradu imaš agencije koje se bave sa tim, odeš tamo platiš neku siću i oni ti sve odrade, i ne cimaš se.
A u slučaju da nešto ne štima s papirima objasniće ti kako/zašto može ili ne može.

• Podržavam 1

• Drug član, 2043 postova
  • Motocikl: Kawasaki Versys 1000 Grand Tourer, Kawasaki Versys 1000 SE GT

Lično, ne volim kupovine sa dodatnim komplikacijama tipa od nevlasnika, bez obzira što ima ugovor o poklonu, što ga nije preveo na sebe? Možda je nekom ko se često bavi trange - frange poslovima ovo luk i voda ali i ja bih otišao da mi agencija sve završi. Mislim da se u LE MUP-u mogu predati tablice.

Promenio član DraganNS

• Drug član, 709 postova
  • Motocikl: Honda VFR800 FI
1 hour ago, Velja122 said:

Pozdrav ekipa,

Planiram da kupim Suzuki GS500 (2003. godište, 25 kW). Imam par nedoumica oko papira i prenosa vlasništva, pa bi mi značila vaša pomoć 

Situacija sa papirima: Saobraćajna se vodi na prvobitnog vlasnika iz Beograda. Čovek od koga kupujem motor je iz Vranja . Ja sam kupac i iz Leskovca  sam.

Prodavac iz Vranja ima ugovor o poklonu/papire sa vlasnikom iz BG. Da li je za meni sigurno da pravim Kupoprodajni ugovor direktno sa njim ako on ima punomoćje/ovlašćenje za otuđenje od vlasnika iz saobraćajne?

Koja je tačna procedura za odjavu BG tablica i prenos na moje ime u Leskovcu? Da li tabelarno sve odjavljujem i završavam u MUP-u u Leskovcu ili moraju tablice da idu za Beograd? i da li je neko imao iskustvo slicno ovom?

Hvala unapred svima na savetima!

Ako je njegov ugovor overen i placen porez, s njim sklapas ugovor na dalje.

• -, 1989 postova
  • Motocikl: /
3 hours ago, Velja122 said:

Cim si napisao da se saobracajna vodi na vlasnika iz Bgd-a taj novi vlasnik iz Vranja sigurno nije preneo motor na sebe, verovatno nije ni porez platio. Porez mora da plati u roku od 15 dana i da odjavi i prenese motor (30 dana ukupno rok).

Osim ako ima i ovlascenje, onda ok. 

Ako ga nema i ne mozete da stupite u kontakt sa stvarnim vlasnikom koji ce da ti potvrdi da moze odmah prevod, zaobidji! U sirokom luku!

Ja bih generalno zaobisao sve sto se prodaje a ne vodi se na prodavca ili on nije ovlascen za to.

• Sviđa mi se 1
  • Podržavam 1

• Ne silazi, 3158 postova
  • Motocikl: Connect gy6 125,E bike

Na ugovor o poklonu se ne placa porez.Tako sam camac prodao.

U svakom slucaju nesigurna trgovina.Taj iz BG treba da pravi ugovor sa tobom.

Promenio član cezarpa

• U prolazu, 27 postova
  • Motocikl: ZX9R, ZZR1200
pre 18 minuta, cezarpa je napisao:

Na ugovor o poklonu se ne placa porez.Tako sam camac prodao.

U svakom slucaju nesigurna trgovina.Taj iz BG treba da pravi ugovor sa tobom.

WWW.SUPER-REGISTRACIJA-VOZILA.RS

Ugovor o poklonu motornog vozila - saznajte u kojim situacijama se koristi ugovor o poklonu i koliki je iznos poreza na prenos vlasništva. Preuzmite besplatni primer ugovora.

• Sviđa mi se 1

• Svrati ponekad, 192 postova
  • Motocikl: Transalp XL700

mislim da ako je ugovor o poklonu potpisan i overen kod notara, tj vazeci, vlasnik vise nije osoba u BG, bez obzira sto se vodi na saobracajnoj, i ne znam sta ce sadasnjem prodavcu iz vranja ovlascenje ako ima ugovor?

mozda ima ovlascenje da vrati tablice u njegovo ime da bi mogao da uzme saobracajnu na svoje ime

da sam ja kupac verovatno bih preskocio

• Zainteresovan, 506 postova
  • Motocikl: V-Strom DLA 650

Osoba koja ima ugovor, ali nije platila porez ne može dalje da prenese vlasništvo. Dokaz o plaćenom porezu mislim čak da traži notar. 

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja