Velja122 8 Napisano pre 9 sati (promenjeno) U prolazu, 2 postova Prijavi odgovor kao problematičan Pozdrav ekipa, Planiram da kupim Suzuki GS500 (2003. godište, 25 kW). Imam par nedoumica oko papira i prenosa vlasništva, pa bi mi značila vaša pomoć Situacija sa papirima: Saobraćajna se vodi na prvobitnog vlasnika iz Beograda. Čovek od koga kupujem motor je iz Vranja . Ja sam kupac i iz Leskovca sam. Prodavac iz Vranja ima ugovor o poklonu/papire sa vlasnikom iz BG. Da li je za meni sigurno da pravim Kupoprodajni ugovor direktno sa njim ako on ima punomoćje/ovlašćenje za otuđenje od vlasnika iz saobraćajne? Koja je tačna procedura za odjavu BG tablica i prenos na moje ime u Leskovcu? Da li tabelarno sve odjavljujem i završavam u MUP-u u Leskovcu ili moraju tablice da idu za Beograd? i da li je neko imao iskustvo slicno ovom? Hvala unapred svima na savetima! Promenio pre 9 sati član Velja122 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
VPetar 625 Napisano pre 9 sati Zainteresovan, 506 postova Lokacija: Beograd, Srbija Motocikl: V-Strom DLA 650 Prijavi odgovor kao problematičan Ako ima punomoćje onda je ugovor izmedju vlasnika iz BGa i tebe. Ako ima ugovor onda on plati porez, pa vi pravite ugovor. Koliko znam sve mozes u svom mupu (nisam siguran jer sam u bgu) Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Disko Nindža 12353 Napisano pre 9 sati Hronični Motociklopata, 8001 postova Lokacija: Severna Bačka Motocikl: Frezer 600 Plavi Grom Prijavi odgovor kao problematičan @Velja122 U svakom gradu imaš agencije koje se bave sa tim, odeš tamo platiš neku siću i oni ti sve odrade, i ne cimaš se. A u slučaju da nešto ne štima s papirima objasniće ti kako/zašto može ili ne može. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
DraganNS 10434 Napisano pre 8 sati (promenjeno) Drug član, 2043 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: Kawasaki Versys 1000 Grand Tourer, Kawasaki Versys 1000 SE GT Prijavi odgovor kao problematičan Lično, ne volim kupovine sa dodatnim komplikacijama tipa od nevlasnika, bez obzira što ima ugovor o poklonu, što ga nije preveo na sebe? Možda je nekom ko se često bavi trange - frange poslovima ovo luk i voda ali i ja bih otišao da mi agencija sve završi. Mislim da se u LE MUP-u mogu predati tablice. Promenio pre 7 sati član DraganNS Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
JoeD 910 Napisano pre 8 sati Drug član, 709 postova Lokacija: Niš Motocikl: Honda VFR800 FI Prijavi odgovor kao problematičan 1 hour ago, Velja122 said: Pozdrav ekipa, Planiram da kupim Suzuki GS500 (2003. godište, 25 kW). Imam par nedoumica oko papira i prenosa vlasništva, pa bi mi značila vaša pomoć Situacija sa papirima: Saobraćajna se vodi na prvobitnog vlasnika iz Beograda. Čovek od koga kupujem motor je iz Vranja . Ja sam kupac i iz Leskovca sam. Prodavac iz Vranja ima ugovor o poklonu/papire sa vlasnikom iz BG. Da li je za meni sigurno da pravim Kupoprodajni ugovor direktno sa njim ako on ima punomoćje/ovlašćenje za otuđenje od vlasnika iz saobraćajne? Koja je tačna procedura za odjavu BG tablica i prenos na moje ime u Leskovcu? Da li tabelarno sve odjavljujem i završavam u MUP-u u Leskovcu ili moraju tablice da idu za Beograd? i da li je neko imao iskustvo slicno ovom? Hvala unapred svima na savetima! Ako je njegov ugovor overen i placen porez, s njim sklapas ugovor na dalje. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
ser 9575 Napisano pre 5 sati -, 1989 postova Motocikl: / Prijavi odgovor kao problematičan 3 hours ago, Velja122 said: Planiram da kupim Suzuki GS500 (2003. godište, 25 kW). Imam par nedoumica oko papira i prenosa vlasništva, pa bi mi značila vaša pomoć Situacija sa papirima: Saobraćajna se vodi na prvobitnog vlasnika iz Beograda. Čovek od koga kupujem motor je iz Vranja . Ja sam kupac i iz Leskovca sam. Prodavac iz Vranja ima ugovor o poklonu/papire sa vlasnikom iz BG. Da li je za meni sigurno da pravim Kupoprodajni ugovor direktno sa njim ako on ima punomoćje/ovlašćenje za otuđenje od vlasnika iz saobraćajne? Cim si napisao da se saobracajna vodi na vlasnika iz Bgd-a taj novi vlasnik iz Vranja sigurno nije preneo motor na sebe, verovatno nije ni porez platio. Porez mora da plati u roku od 15 dana i da odjavi i prenese motor (30 dana ukupno rok). Osim ako ima i ovlascenje, onda ok. Ako ga nema i ne mozete da stupite u kontakt sa stvarnim vlasnikom koji ce da ti potvrdi da moze odmah prevod, zaobidji! U sirokom luku! Ja bih generalno zaobisao sve sto se prodaje a ne vodi se na prodavca ili on nije ovlascen za to. 1 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
cezarpa 12940 Napisano pre 4 sati (promenjeno) Ne silazi, 3158 postova Lokacija: pvo Motocikl: Connect gy6 125,E bike Prijavi odgovor kao problematičan Na ugovor o poklonu se ne placa porez.Tako sam camac prodao. U svakom slucaju nesigurna trgovina.Taj iz BG treba da pravi ugovor sa tobom. Promenio pre 4 sati član cezarpa Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
boza_kg 7470 Napisano pre 4 sati Ne silazi, 5362 postova Lokacija: Kragujevac Motocikl: Kymco Agility+ 300 Prijavi odgovor kao problematičan Uvek se plaća porez, osim kod rođaka prvog kolena valjda, tako da to nema veze. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Деда Миле 64 Napisano pre 3 sati U prolazu, 27 postova Lokacija: Нови Београд Motocikl: ZX9R, ZZR1200 Prijavi odgovor kao problematičan pre 18 minuta, cezarpa je napisao: Na ugovor o poklonu se ne placa porez.Tako sam camac prodao. U svakom slucaju nesigurna trgovina.Taj iz BG treba da pravi ugovor sa tobom. Ugovor o poklonu vozila WWW.SUPER-REGISTRACIJA-VOZILA.RS Ugovor o poklonu motornog vozila - saznajte u kojim situacijama se koristi ugovor o poklonu i koliki je iznos poreza na prenos vlasništva. Preuzmite besplatni primer ugovora. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
shomsi 199 Napisano pre 3 sati Svrati ponekad, 192 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Transalp XL700 Prijavi odgovor kao problematičan mislim da ako je ugovor o poklonu potpisan i overen kod notara, tj vazeci, vlasnik vise nije osoba u BG, bez obzira sto se vodi na saobracajnoj, i ne znam sta ce sadasnjem prodavcu iz vranja ovlascenje ako ima ugovor? mozda ima ovlascenje da vrati tablice u njegovo ime da bi mogao da uzme saobracajnu na svoje ime da sam ja kupac verovatno bih preskocio Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
VPetar 625 Napisano pre 2 sati Zainteresovan, 506 postova Lokacija: Beograd, Srbija Motocikl: V-Strom DLA 650 Prijavi odgovor kao problematičan Osoba koja ima ugovor, ali nije platila porez ne može dalje da prenese vlasništvo. Dokaz o plaćenom porezu mislim čak da traži notar. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...