dule2812 1948 Napisano juče u 03:25 Zainteresovan, 305 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Zontes 350 E Prijavi odgovor kao problematičan 6 hours ago, mradomir said: Sa kim u ovom slučaju kupac sklapa ugovor? Са тим ко има овлашћење да отуђи/региструје итд. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
MaxiS 3629 Napisano juče u 06:50 Drug član, 1823 postova Lokacija: Niš Motocikl: Kawasaki Versys 650 Prijavi odgovor kao problematičan @misa-pei Pa nije prosto. Bavim se kupoprodajom vozila mnogo dugo. Zato znam kako je bilo, i kako je sada. Ima zilion postenih prodavaca, koji kad jednom naprave ugovor-ovlascenje nakupcu, ne zele vise da se bakcu sa tim. Jer kad nakupac dobije i ugovor i ovl. pravi prodavac misli da ga je otkacio za vjek i vjekova. A nakupac sa tim papirima misli da je jak kao zemlja! Nakupac ovlasti krajnjeg kupca, i opet sve mora doci do prvog prodavca, radi resavanja vlasnistva, a koji uvek moze osporiti i reci: "koji je pa sad ovaj?" Ne interesuje me. Potpisao sam sve ranije i nista vise ne potpisujem. Eto, recimo jedan razlog da "drzava" sazna. Pa, mozda, neko krivicno delo izvrseno s tim vozilom. Pa prelazak na crveno. Pa parking, kao najcesci problem. Ima mnogo slucajeva, gde savesni prodavac ne zeli da se petlja. Ja sam u predjasnjem postu napisao jedini ispravan nacin i na kraju napisao da uvek ima reicica. Pa ko kako voli, nek izvoli. Ja sam jednom iz Niša morao da idem za Beograd, pa iz Bg za Lazarevac da jurim dundjera na gradilistu, a dunjder nema mobilni, ili da cekam da se sezona zavrsi i da se vrati za Žitoradju u blizini Niša. A on ga uzeo za dnevnice... Muke videh. Napravih X kilometara potrosenih para za nesto sto mi nije bilo potrebno. Od tada vise ne. Zato je najbolje kupiti od vlasnika u saobracajnoj. 1 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
mradomir 3330 Napisano juče u 07:13 8-bit, 2006 postova Lokacija: Beočin Motocikl: KTM690 | Freeride 250R Prijavi odgovor kao problematičan 3 hours ago, dule2812 said: Са тим ко има овлашћење да отуђи/региструје итд. On ima ugovor o poklonu gde piše to ovlašćenje. Šta nosi u mup? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
dule2812 1948 Napisano juče u 07:23 Zainteresovan, 305 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Zontes 350 E Prijavi odgovor kao problematičan То су два различита документа. Ако је урадио овлашћење не треба му уговор а ако је урадио уговор онда је требао да га пребаци на своје име јер је рок за плаћање пореза након сачињавања уговора две недеље или месец дана, нисам сигуран-заборавио сам. Ако продавац има овлашћење са њим се ради уговор између купца и њега и са тим уговором се иде у суп а претходно мора порез да се плати. Пре су се радили ти уговори о поклону само из разлога јер је могао у том случају да се плати порез у свом месту, а препродавци су углавном радили овлашћења да не би плаћали порез и тиме уштедели пар хиљада динара. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
MarkoMoto 912 Napisano pre 3 sati (promenjeno) Zainteresovan, 523 postova Prijavi odgovor kao problematičan A taj prenos u mupu je moguc samo ukoliko je vec registrovan, inace mora registracija da bi presao na tvoje ime u saobracajnoj, bar su meni tako rekli jednom prilikom. Ako su prodavac i kupac iz istog grada tablice ostaju, menja se samo saobracajna. Ako nisu idu nove tablice, nalepnica, saobracajna, propratne takse i porez. Tako da nakupci gledaju da tu ustede, a i cimanje im je. U svakom slucaju, ugovor uz PLACEN POREZ je dokaz o vlasnistvu i tu vise nikakva ovlascenja nisu potrebna. Ako je nesto i napravljeno od kazni nakon datuma u ugovoru, prodavca to i ne treba da zanima, treba samo da prilozi svoj primerak ugovora i skine to sa sebe. Ukoliko je dao ovlascenje ne znaci mu nista npr. za kaznu sa kamere ili parking. I ovlascenje vazi najvise 12 meseci. Znaci najbolje ugovor, porez a pozeljno i prenos u mupu(prva registracija/prenos uz novu saobracajnu vec registrovanog vozila), jer je tacno da i kasnije moze svasta da se izjalovi. Drugar je imao slucaj da je kupio motor, uradio ugovor, platio porez, uradio tehnicki(i sve je proslo kod njih iako su uvezani sa mupom), a onda je salterusa videla da u sistemu nije odjavljen nego je prodavac samo recnuo saobracajnu makazama. Prodavac je naravno bio nakupac koji je kupio od lika koji je u inostranstvu i nije mogao to da mu resi. Na kraju je prijavio izgubljenu tablicu, pisao izjavu zbog ostecene saobracajne(kako je nastalo ostecenje i da u slucaju blablablaa prihvata svu krivicnu odgovornost) i na kraju sa tim papirom uspeo da ga i zvanicno odjavi i registruje. Za ovo je morao da pojuri vezu u mupu jer salteruse to nisu htele da mu prihvate, bila je debata i izmedju njih samih jer se uvek najde mica ubica koja to ne da jer je krivicno delo banalna izjava a ona je nevinasce. Doslo je na kraju do nacelnika koji je micu ubicu pogurao da to zavrsi. Promenio pre 3 sati član MarkoMoto Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
cezarpa 12951 Napisano pre 30 minuta Ne silazi, 3164 postova Lokacija: pvo Motocikl: Connect gy6 125,E bike Prijavi odgovor kao problematičan Jednostavnije da nadjes cist sa papirima motor. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...