Jump to content

Moto Zajednica

Marsovci i kazne

Recommended Posts

• Vozac A kategorije :D, 1099 postova
  • Motocikl: Suzuki V Strom DL 650
pre 32 minuta, vex je napisao:

Malko se ser...a. I kod mene Kosovari drže i carinu i policiju. Klan! A priča kako šamaraju po inostranstvu ne pije vodu. Za nenošenje vozačke, neispravno svetlo i takve sitnice obično ide usmena opomena. To ako imaš uredno papire, dozvolu, osiguranje... njihove države. Koliko puta u At bio, popio kaznu za pojas. Kada smo se isplatili i ispričali, kaže da nisi vezao pojas kad si me video samo BiH te opomenuo. Već 5 puta mi pisali za lk ili dozvolu, naravno u mom selu, iako znaju ko sam i šta sam( možda i zbog  toga🤣), jbg ja vozim dnevno bar 2-3 vozila, te radna odeća... Imaš kvotu za kazne? Debilana teška, jbl onog ko ih opravi. Znači će ih opravi i ako nema.

Ако си мислио на људе српске националсти а да су са простора Косова и Метохије онда се каже Косовци. Косовари су нешто друго :) 

А прича по иностранству како шамарају може да се гледа из више искустава. Тебе су опоменули неке моје блиске су казнили, и то фином новчаном цифром. Али лијепо је то кад остане пара у џепу :) 

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Drug član, 604 postova
  • Motocikl: V2- americki
pre 21 minuta, draki je napisao:

Ако си мислио на људе српске националсти а да су са простора Косова и Метохије онда се каже Косовци. Косовари су нешто друго :) 

А прича по иностранству како шамарају може да се гледа из више искустава. Тебе су опоменули неке моје блиске су казнили, и то фином новчаном цифром. Али лијепо је то кад остане пара у џепу :) 

Zovi kako hoćeš, al primetnih da svima koji su došli( znamo i zbog čega nažalost) i dohvatili funkcija( Politika državna uprava) razmišljaju kako im Srbija( država tj skup pojedinaca) duguje za njihove patnje i gubitak. Pa onda široko se naplaćuje, ovako ili onako, i ako ih nije Pera , Zika zajebao, već upravo oni koji su im sadašnji šefovi. 

• Sviđa mi se 1
  • Podržavam 1

• U prolazu, 47 postova
  • Motocikl: Peda TEK 250 2025

Moje skorašnje iskustvo je bilo da sam poslom otišao u Sjenicu. Trebalo je da iznesem neke teške stvari iz lokala koji se nalazi na sred šetališta, nije moguće prici automobilom. 

Zona parkiranja je napravljena tek prekoputa šetališta, I između šetališta i parkinga se nalazi veliki park i neka rečica. Znaci ne isplati mi se tamo da parkiram. Na jednom kraju šetališta vidim proširenje gde je parkirano 5 auta i jedan izlazi i ja se ubacujem tu. 

Vidim da stoji znak da je zabranjeno parkiranje ali sam razmišljao neću dugo, 15ak minuta a i ostali su tu. 

Za svaki slučaj ostavim i broj telefona ako nekom baš smetam. 

Kad sam se vratio, vidim da nema ni jednog auta pored mene, ulazim u kola i prilazi mi mladji saobraćajac. 

Odma dobar dan dokumenta, nepropisno parkiranje vamo tamo. 

Pokušavam da mu objasnim situaciju, da sam došao poslom, da treba da utovarim teže stvari, ostavio broj telefona bla bla bla... 

Kaže mi on dođite do auta. 

On mi se izvinjava ali kaže da me je slikao kolega telefonom, i da on mora sada da piše ili će oni svakako u stanici da mi pošalju. Usput mi i pokazuje sliku na telefonu. Ja mu govorim sve okej piši, vidim da ne vredi bilo šta da pričam. Još mi govori kao lakše mi je da ti dam pare za kaznu nego da ti ne pišem, smaraju me vamo tamo. 

Pogledam ja prekoputa a ono stvarno stariji ( brka neki :)) saobraćajac stoji I nadgleda sve... 

Lik mi se jos par puta izvinio, kao sve razumem poslom ste iz BG došli vamo tamo i ništa dade mi kaznu...

• Drug član, 3437 postova
  • Motocikl: CBR 1000F - Bedevija, Stromčina - Šarac

Ako se ne varam, poslednju kaznu za motor sam platio '97 ili '98. I sad :D :D :D 

Izlazim iz tunela na Dunavki, ispred mene neki auto, usitnio (posle sam shvatio zašto), vidim pravac, puna pa isprekidana i budala, umesto da lepo sačekam isprekidanu, još na punoj ga obiđem... pravo na marsovca. Pristojan, čak prijatan, malo glup pošto mi je iskočio ispred motora pa sam ga obišao i zaustavio se između njega i ivice puta.

Moglo je i ovako i onako, ne kažem. Jeste bila puna kad sam krenuo, jeste bila isprekidana kad sam stao. Potpisao sam zapisnik jer sam kriv, ali sam u napomenama upisao "olakšavajuću okolnost" :D :D:D Jbg, moralo je da dođe nekad na naplatu. Sad čekam plavu kovertu. Videćemo.

• Sviđa mi se 1
  • Podržavam 2

• Zainteresovan, 522 postova

Nikada nama nece biti bolje zbog cuvenog "ali na zapadu je jos gore...".

Reperi za "idealno i savrseno" su nam hladni, nedruzeljubivi, robotizovani zapadnjaci.

Ko vas bre pitao da li bi na zapadu pisali, idi probaj tamo i tamo, ama ako nesto nema smisla, ne utice na bezbednost, i nije ljudski, onda nije. 

Poenta je da nije sve crno/belo vec da postoji i siva zona gde bi trebalo da razum preovlada a ne striktno slovo zakona, u cemu bi trebalo da smo za njih tate. Vidi se ko je bezobrazan a ko je stvarno zaboravio, ko stvarno nesto ugrozava a ko ne utice ni na koga. Poceli ste sa uredjivanjem sistema od njegove zaboravljene dozvole, a 5 tona niko ne spominje.

To me je podsetilo na vreme korone, cim neko spomene nesto protiv policijskog casa, odmah cuveno "na zapadu je jos gore", klipovi "vidi kako tamo tuku narod bez maske, ko volove u kupusu", "idi probaj tamo da se prosetas..." itd. pa se danas vidi ciju stranu ste drzali i koliko je to imalo smisla i poente.

Kome su bre oni reper za savrseno, neka ide tamo, mi nismo oni. Ako se izuzme truo sistem i politika, 16 klasa smo iznad njih! Koliko stranaca dodje slucajno u Srbiju pa se i preseli ovde bas zbog tog neukalupljenog zivota, dobiju konacno priliku da se ne osecaju kao roboti, pa makar to znacilo i malo skretanja sa putanje idealnog i odstupanja od slova zakona. 

Biti ziv ne znaci biti idealan, a biti idealan znaci biti isprogramirani robot.

P.S. Naziv "marsovac" ni po mom misljenju nije pogrdan. Nastao je tako sto se po nekom nepisanom pravilu obavezno stvore iz nekog mrtvog ugla, da ih i ne primetis dok ne upale rotaciju. A rotacija na onoj visokoj sipki, oni u full opremi, beli motor, pa kad krene da sija... pa stvarno kao da se leteci brod s neba spustio i poceo da te juri :D

Promenio član MarkoMoto
  • Haha 1

• Ne silazi, 3333 postova
  • Motocikl: CF Motor 450MT; ex: Yamaha XT660Z Tenere
6 minutes ago, MarkoMoto said:

Ako se izuzme truo sistem i politika, 16 klasa smo iznad njih!

Ma izuzmi i što smo bahati mamlazi i zaokruži na 20 klasa! :D :D :D 

• Haha 3
  • Podržavam 1

• Zainteresovan, 663 postova
  • Motocikl: Apn 6

U malim mestima je najgore,kada te policija zaustavi posebno sa tablicama druge opstine gledaju sitna crevca i samo traze razlog da ti napisu kaznu.ja sam recimo imao situaciju gde su mi napisali kaznu posto je falila sijalica za osvetljavanje tablice u kompletu sijalica.

• Haha 2
  • Tužan 2

• Sreca i osmeh su kljuc svega ..., 487 postova
  • Motocikl: ... Pčelica :) ... FZ6 N...

Znam da neke vozače Moto GP trka zovu marsovci , kada sam bila mala sve motoriste sam zvala marsovci

( pričali mi roditelji ), mnogo njih vozi u svojoj opremi jer ne dobijaju od službe ... dobro nije baš toliko pogrdna reč ..

Takodje znam da sam u prekršaju čim izadjem iz dvorišta jer idem ulicom u kontra smeru , znam da su me dvojica policajaca na motorima ispoštovali na gazeli i na tome im svaka čast , beskonačno hvala .. 

Bila je ogromna gužva , puna oprema jer sam krenula na put , sa torbama , vrućinština .. prišli , upalili rotacije jedan ispred jedan iza ja u sredini i pravili mi prolaz , ljudi se sklanjali .. sigurno bi se onesvestila zbog ljudi koji neće malo da se sklone u stranu da bi se provukla ...

znam da ih ima ovakvih , da ih ima onakvih kao i svuda drugde, tako je kako je ... ovde su ispali veći ljudi nego ostali ..

Da može mnogo bolje ,može , ali opet krenimo od sebe , ako samo za nas tražimo opravdanje a za druge kazne ne valja nam rabota ..

Samo neka nam je glava na ramenima i da smo zdravo a ostalo kako bude ... Podržavam toleranciju za neke sitne možda opravdane situacije i totalno sam za varijate opomene jer smo pre svega ljudi da me ne shvatite pogrešno , a ko odlučuje o tome eto baš samo taj koji nas zaustavi i sl. ali nadam se uskoro normalnim zakonskih normi za nas na dva točka  .. 

• Sviđa mi se 8

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja