zaludan 13336 Napisano pre 20 sati 4_tocka_i_karoserija, 2492 postova Lokacija: N44 37.451 E20 22.527 Motocikl: - Prijavi odgovor kao problematičan Juče sam stigao u Crnu Goru, doduše, samo nekoh 70-tak km od granice, pa nisam imao ličnih iskustava, ali... Novi zakon o saobraćaju je stupio na snagu u petak, kazne su dosta strožije, a kontrole sve češće. Za 48 sati je uhapšeno 46 vozača - 26 pijanih, 8 drogiranih, 14 zbog "čisto saobraćajnih" prekršaja. Ja ne znam koliki je životni vek dronova koje su kupili, ali ako nije podugačak, brzo će bez njih da ostanu ako nastave ovako - non-stop negde snimaju. Takođe, kažu da je sve teže, takoreći nemoguće "dogovoriti" se sa policijom. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Blaza 16355 Napisano pre 20 sati Integrisan, 3373 postova Lokacija: Beograd, Bele Vode Motocikl: ex.Liberty 125, Scarabeo 400i, Kawa ER5, trenutno Honda CBF 600 SA Prijavi odgovor kao problematičan Batalićemo mi motore i kola za putovanja. Vratićemo se na autobus i voz, kao nekad ... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Disko Nindža 12321 Napisano pre 19 sati Hronični Motociklopata, 7988 postova Lokacija: Severna Bačka Motocikl: Frezer 600 Plavi Grom Prijavi odgovor kao problematičan Uglavnom vozim normalno pa se i ne sekiram mnogo za ove stvari, a oni što voze ko muva bez glave, jbg... 6 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Djeronimo 623 Napisano pre 19 sati Svrati ponekad, 361 postova Lokacija: Beograd Motocikl: CBR 1100XX Prijavi odgovor kao problematičan Ako budu cimali za obilazenje kolona na magistrali, motor postaje neupotrebljiv tamo. 2 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
boza_kg 7436 Napisano pre 19 sati (promenjeno) Ne silazi, 5333 postova Lokacija: Kragujevac Motocikl: Kymco Agility+ 300 Prijavi odgovor kao problematičan A to su akcije i kampanje, koje dođu i prođu, al Crna Gora ima godišnju smrtnost u saobraćaju od 11-12 duša na 100.000 stanovnika, što je otprilike ubedljivo najgore u Evropi. U Srbiji je malo bolje, al što i nije baš za neku utehu. Nešto mora da se uradi, ozbiljno! Promenio pre 19 sati član boza_kg Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Blaza 16355 Napisano pre 19 sati Integrisan, 3373 postova Lokacija: Beograd, Bele Vode Motocikl: ex.Liberty 125, Scarabeo 400i, Kawa ER5, trenutno Honda CBF 600 SA Prijavi odgovor kao problematičan pinklama (@gotopinklama) • Instagram reel WWW.INSTAGRAM.COM 7,865 likes, 283 comments - gotopinklama on August 9, 2026: "Softair gegen... 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Alekre 17821 Napisano pre 19 sati Integrisan, 8734 postova Lokacija: Smederevo Motocikl: TDM 900 Prijavi odgovor kao problematičan Kako voze nije ni čudo. Kakva sam preticanja u CG doživeo to ni na Navaku nisam. Čovek me pretiče pred tunel, gura me, ja bežim desno i kočim. U tunel je ušao po sredini puta a ne vidi se. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Bojan_Jgd 2427 Napisano pre 18 sati Drug član, 1661 postova Lokacija: Jagodina,Serbia Prijavi odgovor kao problematičan 42 minutes ago, Djeronimo said: Ako budu cimali za obilazenje kolona na magistrali, motor postaje neupotrebljiv tamo. Sankcionišu i to. Znači užas. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
zaludan 13336 Napisano pre 17 sati 4_tocka_i_karoserija, 2492 postova Lokacija: N44 37.451 E20 22.527 Motocikl: - Prijavi odgovor kao problematičan Pre 2 sati, Djeronimo je napisao: Ako budu cimali za obilazenje kolona na magistrali, motor postaje neupotrebljiv tamo. To je i meni palo napamet, iako ne vozim motor Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
BokyBoy 25338 Napisano pre 16 sati Vozim motor, nisam BAJKER, 3017 postova Lokacija: BGD-ŽKV Motocikl: Kawasaki Ninja ZX14R Performance Sport Prijavi odgovor kao problematičan Ja izbacujem CG kao destinaciju za voznju ove godine...stvarno su preterali, nema vise poente voziti se dole. 4 4 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Darko Mihajlovic 10776 Napisano pre 16 sati (promenjeno) Ne silazi, 2838 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Kawasaki GTR 1400 Prijavi odgovor kao problematičan Pre 2 sati, Djeronimo je napisao: Ako budu cimali za obilazenje kolona na magistrali, motor postaje neupotrebljiv tamo. Paaaa , ne znam gde si isao preko, ali , cim izadjes iz nase banane - motor je sve samo ne ono cime ga mi smatramo- trkalicom... Ne znam okle hajka na CG... Svuda je tako. Slovenacka sela prepuna kamera ! Hrvatska magistrala - prepuna kamera ! Italija , s karabinjerima ne zelis da pricas. Svajcarska ? Hahah ...ne zelim ni da ti pricam ... ( Imam sliku @ProMaster dok smo vozili kroz CH ..postuje ogranicenje , smor level pro ). Stize brzo Ide 59kmh , nosi psa sa sobom hahahahaha Promenio pre 16 sati član Darko Mihajlovic 2 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Djeronimo 623 Napisano pre 16 sati (promenjeno) Svrati ponekad, 361 postova Lokacija: Beograd Motocikl: CBR 1100XX Prijavi odgovor kao problematičan 22 minutes ago, Darko Mihajlovic said: Paaaa , ne znam gde si isao preko, ali , cim izadjes iz nase banane - motor je sve samo ne ono cime ga mi smatramo- trkalicom... Vozio sam motor u svim okolnim drzavama, prosao Italiju uzduz i popreko , zakacio malo jug Francuske, Nemacku i Austriju solidno provozao. Ne divljam nesto specijalno kao ni ovde, ali obidjem kolonu kad stoji i za to ima mesta, preteknem na punoj kad god mislim da je pregledno/bezbedno itd. Naravno kao i kod nas ne radim to ispred nosa pandurima, usporim u naseljenom mestu al sam solidno preko ogranicenja tamo gde nema nikog a preglednost dobra. Do sad nisam imao problema sa kaznama na motoru, za 6 godina i oko 100k km. Ne kazem da nema sanse da najebem, al bi me bas smaralo da vozim iza sporih kombija/kamiona, stojim u koloni, verovatno ne bih ni isao na put jer mi to nije neko uzivanje. U Svici sam bio vise puta ali avionom, posle svega sto su mi lokalci napricali nesto mi se ne vozi tamo Promenio pre 16 sati član Djeronimo 1 1 3 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Motorcyclist 24776 Napisano pre 16 sati Integrisan, 8013 postova Lokacija: Vojvodina Motocikl: Kwikasfuki 600 Prijavi odgovor kao problematičan 4 hours ago, zaludan said: Juče sam stigao u Crnu Goru, doduše, samo nekoh 70-tak km od granice, pa nisam imao ličnih iskustava, ali... Novi zakon o saobraćaju je stupio na snagu u petak, kazne su dosta strožije, a kontrole sve češće. Za 48 sati je uhapšeno 46 vozača - 26 pijanih, 8 drogiranih, 14 zbog "čisto saobraćajnih" prekršaja. Ja ne znam koliki je životni vek dronova koje su kupili, ali ako nije podugačak, brzo će bez njih da ostanu ako nastave ovako - non-stop negde snimaju. Takođe, kažu da je sve teže, takoreći nemoguće "dogovoriti" se sa policijom. Lepo je cuti ovo. Nadam se da ce i Srbija poceti da bude normalna drzava. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Darko Mihajlovic 10776 Napisano pre 16 sati Ne silazi, 2838 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Kawasaki GTR 1400 Prijavi odgovor kao problematičan pre 5 minuta, Djeronimo je napisao: Vozio sam motor u svim okolnim drzavama, prosao Italiju uzduz i popreko , zakacio malo jug Francuske, Nemacku i Austriju solidno provozao. Ne divljam nesto specijalno kao ni ovde, ali obidjem kolonu kad stoji i za to ima mesta, preteknem na punoj kad god mislim da je pregledno/bezbedno itd. Naravno kao i kod nas ne radim to ispred nosa pandurima, usporim u naseljenom mestu al sam solidno preko ogranicenja tamo gde nema nikog a preglednost dobra. Do sad nisam imao problema sa kaznama na motoru, za 6 godina i oko 100k km. Ne kazem da nema sanse da najebem, al bi me bas smaralo da vozim iza sporih kombija/kamiona, stojim u koloni, verovatno ne bih ni isao na put jer mi to nije neko uzivanje. U Svici sam bio vise puta ali avionom, posle svega sto su mi lokalci napricali nesto mi se ne vozi tamo Pa eto...tako i u CG...nemoj im bas "pred nosom" i sve pet Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Djeronimo 623 Napisano pre 16 sati Svrati ponekad, 361 postova Lokacija: Beograd Motocikl: CBR 1100XX Prijavi odgovor kao problematičan 1 minute ago, Darko Mihajlovic said: Pa eto...tako i u CG...nemoj im bas "pred nosom" i sve pet Dzabe ako stvarno imaju dronove u velikom broju. Mada u CG su vazda bili skloni dogovoru Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
zaludan 13336 Napisano pre 16 sati 4_tocka_i_karoserija, 2492 postova Lokacija: N44 37.451 E20 22.527 Motocikl: - Prijavi odgovor kao problematičan pre 20 minuta, Djeronimo je napisao: Ne kazem da nema sanse da najebem, al bi me bas smaralo da vozim iza sporih kombija/kamiona, stojim u koloni, verovatno ne bih ni isao na put jer mi to nije neko uzivanje. Zanimljivo je ovo. Bukvalno "ako moram da poštujem propise, ne bih ni išao na put". Realan stav barem 90% motociklista. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
ser 9549 Napisano pre 15 sati -, 1981 postova Motocikl: / Prijavi odgovor kao problematičan Jel si vozio nekad iza kamiona? Ili jos gore izmedju 2 kamiona? I sad tamo neki zadrigli ker te snimi dronom i napise ti kaznu jer si sasvim bezbedno pretekao sleper koji vuce balvane i ide jedva 40 da bi napunio budzet jer je drzava nesposobna i ne zna da ga napuni drugacije. Kazem ja, vrlo brzo ce da batale to! 2 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Darko Mihajlovic 10776 Napisano pre 15 sati Ne silazi, 2838 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Kawasaki GTR 1400 Prijavi odgovor kao problematičan Ja sam i dalje u fazonu da su tu vise najebali vozaci automobila .. Na motoru je tablica pozadi , pa ako on mene snimi sa dronom da sam obisao kamion, nisam siguran kako bas ide oko dokazivanja da sam to ja ili neki drugi motor ... Te klipove koje gledamo na insta , svi dronovi snimali od napred Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
zaludan 13336 Napisano pre 15 sati 4_tocka_i_karoserija, 2492 postova Lokacija: N44 37.451 E20 22.527 Motocikl: - Prijavi odgovor kao problematičan Snimanje dronom ide u kompletu sa zaustavljanjem. Patrola koja digne dron i snima saobraćaj malo dalje zaustavlja one koji su napravili prekršaj i pišu prijave. Baš danas na TV videh snimak kako pandur zaustavlja lika na motoru koji je preticao kolonu preko pune. Naravno, ima i loših strana - ide lik kombijem, čini mi se jedva 30, bukvalno, naravno, prvi koji ga je stigao ga i pretiče. Ne znam da li su tom liku pisali prijavu (verovatno), samo su ga prikazali kao primer prekršaja. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Djeronimo 623 Napisano pre 15 sati (promenjeno) Svrati ponekad, 361 postova Lokacija: Beograd Motocikl: CBR 1100XX Prijavi odgovor kao problematičan 25 minutes ago, zaludan said: Zanimljivo je ovo. Bukvalno "ako moram da poštujem propise, ne bih ni išao na put". Realan stav barem 90% motociklista. Ne znam dal si nekada malo vise vozio motor u saobracaju. Mi smo izlozeni vrucini/hladnoci/kisi i u daleko vecoj opasnosti nego vozaci automobila. Zauzvrat dobijamo tu neku prakticnost i slobodu da malo vise diktiramo tempo svoje voznje obilazenjem. Ako nam ukinu tu slobodu, a i dalje kuvamo/kisnemo i rizikujemo da nas neki slepac pokupi, pogotovo u koloni, bolje da idem autom i upalim klimu. Na sve to uzmi u obzir da je na CG primoriju na suncu preko 50 stepeni, i da se dosta starijih motora ekstremno greje u tim stani-kreni kolonama. Zakljucak je da idem u oktobru, nadam se da ce im popadati dronovi do tada Promenio pre 15 sati član Djeronimo 3 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
astmario 105 Napisano pre 15 sati Svrati ponekad, 227 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Kymco Visa Prijavi odgovor kao problematičan 13 minutes ago, Djeronimo said: Zauzvrat dobijamo tu neku prakticnost i slobodu da malo vise diktiramo tempo svoje voznje obilazenjem. Problem je ovo, što se sebi daje za pravo određivanja posebnih pravila, sloboda koju pruža motor je tvoja ideja/koncept koji prodaje industrija a ne realno činjenično stanje pravila ponašanja na putu. 1 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
GR 46 6161 Napisano pre 15 sati Sreca i osmeh su kljuc svega ..., 483 postova Lokacija: Beograd Motocikl: ... Pčelica :) ... FZ6 N... Prijavi odgovor kao problematičan CG sledeće godine vrv. ulazi u Evropsku uniju tako da otud sve to .. Svakako kod njih ima najviše krivina u regionu a krivine = otežanje u saobraćaju za sve osim za nas na dva točka .. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Blaza 16355 Napisano pre 15 sati Integrisan, 3373 postova Lokacija: Beograd, Bele Vode Motocikl: ex.Liberty 125, Scarabeo 400i, Kawa ER5, trenutno Honda CBF 600 SA Prijavi odgovor kao problematičan pre 37 minuta, ser je napisao: Jel si vozio nekad iza kamiona? Ili jos gore izmedju 2 kamiona? I sad tamo neki zadrigli ker te snimi dronom i napise ti kaznu jer si sasvim bezbedno pretekao sleper koji vuce balvane i ide jedva 40 da bi napunio budzet jer je drzava nesposobna i ne zna da ga napuni drugacije. Kazem ja, vrlo brzo ce da batale to! I još na to dodaj, ako na uzbrdici purnjaju kao lokomotive, a ne smeš da obiđeš ? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
zaludan 13336 Napisano pre 15 sati 4_tocka_i_karoserija, 2492 postova Lokacija: N44 37.451 E20 22.527 Motocikl: - Prijavi odgovor kao problematičan pre 20 minuta, Djeronimo je napisao: Ne znam dal si nekada malo vise vozio motor u saobracaju. Ne vozim motor. pre 20 minuta, Djeronimo je napisao: Mi smo izlozeni vrucini/hladnoci/kisi i u daleko vecoj opasnosti nego vozaci automobila Kad sedneš na motor, trebalo bi da si svestan svega toga, i da je to i dalje tvoj izbor. pre 20 minuta, Djeronimo je napisao: Zauzvrat dobijamo tu neku prakticnost i slobodu da malo vise diktiramo tempo svoje voznje obilazenjem. Ne dobijate nego samovoljno kršite zakone. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
zaludan 13336 Napisano pre 15 sati 4_tocka_i_karoserija, 2492 postova Lokacija: N44 37.451 E20 22.527 Motocikl: - Prijavi odgovor kao problematičan Da se vratim na temu... Komunalna policija u Podgorici je od danas dobila ovlašćenje da piše kazne za nepropisno zaustavljanje i parkiranje. Kazna je 100e. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...