Jump to content

Moto Zajednica

Crna Gora - ozbiljne kontrole policije

Recommended Posts

• 4_tocka_i_karoserija, 2492 postova
  • Motocikl: -

Juče sam stigao u Crnu Goru, doduše, samo nekoh 70-tak km od granice, pa nisam imao ličnih iskustava, ali...

Novi zakon o saobraćaju je stupio na snagu u petak, kazne su dosta strožije, a kontrole sve češće.

Za 48 sati je uhapšeno 46 vozača - 26 pijanih, 8 drogiranih, 14 zbog "čisto saobraćajnih" prekršaja.

Ja ne znam koliki je životni vek dronova koje su kupili, ali ako nije podugačak, brzo će bez njih da ostanu ako nastave ovako - non-stop negde snimaju.

Takođe, kažu da je sve teže, takoreći nemoguće "dogovoriti" se sa policijom.

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Integrisan, 3373 postova
  • Motocikl: ex.Liberty 125, Scarabeo 400i, Kawa ER5, trenutno Honda CBF 600 SA

Batalićemo mi motore i kola za putovanja. Vratićemo se na autobus i voz, kao nekad ...

• Hronični Motociklopata, 7988 postova
  • Motocikl: Frezer 600 Plavi Grom

Uglavnom vozim normalno pa se i ne sekiram mnogo za ove stvari, a oni što voze ko muva bez glave, jbg...

• Sviđa mi se 6

• Ne silazi, 5333 postova
  • Motocikl: Kymco Agility+ 300

A to su akcije i kampanje, koje dođu i prođu, al Crna Gora ima godišnju smrtnost u saobraćaju od 11-12 duša na 100.000 stanovnika, što je otprilike ubedljivo najgore u Evropi. U Srbiji je malo bolje, al što i nije baš za neku utehu.

Nešto mora da se uradi, ozbiljno!

Promenio član boza_kg

• Integrisan, 8734 postova
  • Motocikl: TDM 900

Kako voze nije ni čudo. Kakva sam preticanja u CG doživeo to ni na Navaku nisam. Čovek me pretiče pred tunel, gura me, ja bežim desno i kočim. U tunel je ušao po sredini puta a ne vidi se. 

• Drug član, 1661 postova
42 minutes ago, Djeronimo said:

Ako budu cimali za obilazenje kolona na magistrali, motor postaje neupotrebljiv tamo.

Sankcionišu i to. Znači užas. 

• Tužan 1

Pre 2 sati, Djeronimo je napisao:

Ako budu cimali za obilazenje kolona na magistrali, motor postaje neupotrebljiv tamo.

To je i meni palo napamet, iako ne vozim motor :D

• Vozim motor, nisam BAJKER, 3017 postova
  • Motocikl: Kawasaki Ninja ZX14R Performance Sport

Ja izbacujem CG kao destinaciju za voznju ove godine...stvarno su preterali, nema vise poente voziti se dole.

• Sviđa mi se 4
  • Podržavam 4

• Ne silazi, 2838 postova
  • Motocikl: Kawasaki GTR 1400
Pre 2 sati, Djeronimo je napisao:

Paaaa , ne znam gde si isao preko, ali , cim izadjes iz nase banane - motor je sve samo ne ono cime ga mi smatramo- trkalicom... 

Ne znam okle hajka na CG... Svuda je tako. 

Slovenacka sela prepuna kamera ! 

Hrvatska magistrala - prepuna kamera !

Italija , s karabinjerima ne zelis da pricas. 

Svajcarska ? Hahah ...ne zelim ni da ti pricam ...

( Imam sliku @ProMaster dok smo vozili kroz CH ..postuje ogranicenje , smor level pro ). Stize brzo

Ide 59kmh , nosi psa sa sobom hahahahaha

IMG-8787.avif

Promenio član Darko Mihajlovic
  • Sviđa mi se 2
  • Podržavam 1

• Svrati ponekad, 361 postova
  • Motocikl: CBR 1100XX
22 minutes ago, Darko Mihajlovic said:

Paaaa , ne znam gde si isao preko, ali , cim izadjes iz nase banane - motor je sve samo ne ono cime ga mi smatramo- trkalicom... 

Vozio sam motor u svim okolnim drzavama, prosao Italiju uzduz i popreko , zakacio malo jug Francuske, Nemacku i Austriju solidno provozao.

Ne divljam nesto specijalno kao ni ovde, ali obidjem kolonu kad stoji i za to ima mesta, preteknem na punoj kad god mislim da je pregledno/bezbedno itd. Naravno kao i kod nas ne radim to ispred nosa pandurima, usporim u naseljenom mestu al sam solidno preko ogranicenja tamo gde nema nikog a preglednost dobra.

Do sad nisam imao problema sa kaznama na motoru, za 6 godina i oko 100k km. Ne kazem da nema sanse da najebem, al bi me bas smaralo da vozim iza sporih kombija/kamiona, stojim u koloni, verovatno ne bih ni isao na put jer mi to nije neko uzivanje. 

U Svici sam bio vise puta ali avionom, posle svega sto su mi lokalci napricali nesto mi se ne vozi tamo :D

Promenio član Djeronimo
  • Sviđa mi se 1
  • Haha 1
  • Podržavam 3

• Integrisan, 8013 postova
  • Motocikl: Kwikasfuki 600
4 hours ago, zaludan said:

Juče sam stigao u Crnu Goru, doduše, samo nekoh 70-tak km od granice, pa nisam imao ličnih iskustava, ali...

Novi zakon o saobraćaju je stupio na snagu u petak, kazne su dosta strožije, a kontrole sve češće.

Za 48 sati je uhapšeno 46 vozača - 26 pijanih, 8 drogiranih, 14 zbog "čisto saobraćajnih" prekršaja.

Ja ne znam koliki je životni vek dronova koje su kupili, ali ako nije podugačak, brzo će bez njih da ostanu ako nastave ovako - non-stop negde snimaju.

Takođe, kažu da je sve teže, takoreći nemoguće "dogovoriti" se sa policijom.

Lepo je cuti ovo. Nadam se da ce i Srbija poceti da bude normalna drzava.

• Podržavam 1

pre 5 minuta, Djeronimo je napisao:

Vozio sam motor u svim okolnim drzavama, prosao Italiju uzduz i popreko , zakacio malo jug Francuske, Nemacku i Austriju solidno provozao.

Ne divljam nesto specijalno kao ni ovde, ali obidjem kolonu kad stoji i za to ima mesta, preteknem na punoj kad god mislim da je pregledno/bezbedno itd. Naravno kao i kod nas ne radim to ispred nosa pandurima, usporim u naseljenom mestu al sam solidno preko ogranicenja tamo gde nema nikog a preglednost dobra.

Do sad nisam imao problema sa kaznama na motoru, za 6 godina i oko 100k km. Ne kazem da nema sanse da najebem, al bi me bas smaralo da vozim iza sporih kombija/kamiona, stojim u koloni, verovatno ne bih ni isao na put jer mi to nije neko uzivanje. 

U Svici sam bio vise puta ali avionom, posle svega sto su mi lokalci napricali nesto mi se ne vozi tamo :D

Pa eto...tako i u CG...nemoj im bas "pred nosom" i sve pet :)

1 minute ago, Darko Mihajlovic said:

Pa eto...tako i u CG...nemoj im bas "pred nosom" i sve pet :)

Dzabe ako stvarno imaju dronove u velikom broju. Mada u CG su vazda bili skloni dogovoru :D 

pre 20 minuta, Djeronimo je napisao:

Ne kazem da nema sanse da najebem, al bi me bas smaralo da vozim iza sporih kombija/kamiona, stojim u koloni, verovatno ne bih ni isao na put jer mi to nije neko uzivanje. 

Zanimljivo je ovo.

Bukvalno "ako moram da poštujem propise, ne bih ni išao na put".

Realan stav barem 90% motociklista.

• -, 1981 postova
  • Motocikl: /

Jel si vozio nekad iza kamiona? Ili jos gore izmedju 2 kamiona?

I sad tamo neki zadrigli ker te snimi dronom i napise ti kaznu jer si sasvim bezbedno pretekao sleper koji vuce balvane i ide jedva 40 da bi napunio budzet jer je drzava nesposobna i ne zna da ga napuni drugacije.

Kazem ja, vrlo brzo ce da batale to!

• Sviđa mi se 2
  • Podržavam 1

Ja sam i dalje u fazonu da su tu vise najebali vozaci automobila .. 

Na motoru je tablica pozadi , pa ako on mene snimi sa dronom da sam obisao kamion, nisam siguran kako bas ide oko dokazivanja da sam to ja ili neki drugi motor ...

Te klipove koje gledamo na insta , svi dronovi snimali od napred

Snimanje dronom ide u kompletu sa zaustavljanjem.

Patrola koja digne dron i snima saobraćaj malo dalje zaustavlja one koji su napravili prekršaj i pišu prijave.

Baš danas na TV videh snimak kako pandur zaustavlja lika na motoru koji je preticao kolonu preko pune.

Naravno, ima i loših strana - ide lik kombijem, čini mi se jedva 30, bukvalno, naravno, prvi koji ga je stigao ga i pretiče.

Ne znam da li su tom liku pisali prijavu (verovatno), samo su ga prikazali kao primer prekršaja.

25 minutes ago, zaludan said:

Zanimljivo je ovo.

Bukvalno "ako moram da poštujem propise, ne bih ni išao na put".

Realan stav barem 90% motociklista.

Ne znam dal si nekada malo vise vozio motor u saobracaju. Mi smo izlozeni vrucini/hladnoci/kisi i u daleko vecoj opasnosti nego vozaci automobila. Zauzvrat dobijamo tu neku prakticnost i slobodu da malo vise diktiramo tempo svoje voznje obilazenjem. Ako nam ukinu tu slobodu, a i dalje kuvamo/kisnemo i rizikujemo da nas neki slepac pokupi, pogotovo u koloni, bolje da idem autom i upalim klimu. 

Na sve to uzmi u obzir da je na CG primoriju na suncu preko 50 stepeni, i da se dosta starijih motora ekstremno greje u tim stani-kreni kolonama.

Zakljucak je da idem u oktobru, nadam se da ce im popadati dronovi do tada :D 

Promenio član Djeronimo
  • Sviđa mi se 3

• Svrati ponekad, 227 postova
  • Motocikl: Kymco Visa
13 minutes ago, Djeronimo said:

Zauzvrat dobijamo tu neku prakticnost i slobodu da malo vise diktiramo tempo svoje voznje obilazenjem. 

Problem je ovo, što se sebi daje za pravo određivanja posebnih pravila, sloboda koju pruža motor je tvoja ideja/koncept koji prodaje industrija a ne realno činjenično stanje pravila ponašanja na putu.

• Haha 1
  • Podržavam 2

• Sreca i osmeh su kljuc svega ..., 483 postova
  • Motocikl: ... Pčelica :) ... FZ6 N...

CG sledeće godine vrv. ulazi u Evropsku uniju tako da otud sve to .. Svakako kod njih ima najviše krivina u regionu a krivine = otežanje u saobraćaju za sve osim za nas na dva točka .. 

• Integrisan, 3373 postova
  • Motocikl: ex.Liberty 125, Scarabeo 400i, Kawa ER5, trenutno Honda CBF 600 SA
pre 37 minuta, ser je napisao:

Jel si vozio nekad iza kamiona? Ili jos gore izmedju 2 kamiona?

I sad tamo neki zadrigli ker te snimi dronom i napise ti kaznu jer si sasvim bezbedno pretekao sleper koji vuce balvane i ide jedva 40 da bi napunio budzet jer je drzava nesposobna i ne zna da ga napuni drugacije.

Kazem ja, vrlo brzo ce da batale to!

I još na to dodaj, ako na uzbrdici purnjaju kao lokomotive, a ne smeš da obiđeš ?   :neznam:

Ne znam dal si nekada malo vise vozio motor u saobracaju.

Ne vozim motor.

Mi smo izlozeni vrucini/hladnoci/kisi i u daleko vecoj opasnosti nego vozaci automobila

Kad sedneš na motor, trebalo bi da si svestan svega toga, i da je to i dalje tvoj izbor.

Zauzvrat dobijamo tu neku prakticnost i slobodu da malo vise diktiramo tempo svoje voznje obilazenjem.

Ne dobijate nego samovoljno kršite zakone.

• Zbunjen 1

Da se vratim na temu...

Komunalna policija u Podgorici je od danas dobila ovlašćenje da piše kazne za nepropisno zaustavljanje i parkiranje.

Kazna je 100e.

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja