Jump to content

Moto Zajednica

Ipone ulja

Recommended Posts

• Drug član, 1579 postova
  • Motocikl: Yamaha Fazer FZ6 S2 ABS '08

Evo meni skoro 2000km Silkolene u agregatu, uš'o crv pa sam počela da proveravam ulje na 300-400km. 🤣

I dalje je na maksimumu, ne mogu da ocenim, mislim da je krenulo polako da menja boju. 

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Drug član, 1501 postova
  • Motocikl: BMW S1000R, APRILIA RSV4 E5
pre 6 minuta, Alexandra995 je napisao:

I dalje je na maksimumu, ne mogu da ocenim, mislim da je krenulo polako da menja boju. 

Dobro radi deterdzent

• Sviđa mi se 1

• Ne silazi, 5308 postova
  • Motocikl: Kymco Agility+ 300

A mora da menja boju, čisti i ne dozvoljava naslagama da se lepe za zidove, to je dobra osobina ulja. Sve zavisi od količine - više ulja, sporije se prlja. Na skuterima brzo potamni, jer je mali kapacitet.

• Drug član, 1095 postova
  • Motocikl: YZF R1

Једино та потрошња, јер је егзактно мјерљива..Ипак, и ту мораш да имаш исте начине експлоатације и других услова да би директно упоредио..

• U prolazu, 90 postova
  • Motocikl: Honda NX500, BMW F800GS
Pre 1 sat, Jovan Ristic je napisao:

Produžavanje servisnog intervala nema toliko veze sa tim da proizvođači žele da uvere kupce u kvalitet. Njima čak ide u korist da budu kraći servisni intervali. Duži servisni intervali su posledica sve strožih ekoloških standarda gde se proizvođači svih SUS motora guraju ka što dužim servisnim intervalima, da bude što manje odlaganja ulja. Takođe u skladu sa tim proizvođači ulja se teraju da prave što dugotrajnija ulja. 

Slazem se da postoji taj deo oko ekologije i zbrinjavanja opasnog otpada, ali svakako zele i da na jedan nacin skrenu paznju kupcima da je njihov proizvod kvalitetniji od nekih drugih gde su servisni intervali na 5000km, i da je kupac bezbrizniji i da ima manje tj. nize troskove odrzavanja u garantnom periodu (tipa ako prelazi 10K godisnje, ne mora da ide 2x na redovni servis).

• Ne silazi, 5308 postova
  • Motocikl: Kymco Agility+ 300

Naravno, sve je danas marketing. Najčešće napišu neke velike brojke, ili na godinu dana, a ispod sitnim slovima sa zvezdicom

* po vrućini, hladnoći, po prašnjavim putevima, kiši, punom gasu... smanjite intervale. A kupac čita samo ovo prvo navedeno falabogu.

• Sviđa mi se 2
  • Podržavam 1

• Pana, 797 postova
  • Motocikl: Yamaha XV535

Kad vidim kakve sve probleme ljudi imaju zbog Ipon ulja meni teško da pišem o svojoj gluposti.  

Prilikom zamene pomešam dva ulja i posle nekih 600km primetim da mi je potrošnja pala na 4l za razliku od ranijih +- uobičajenih  4.8-5l.  Kvačilo standardno, vožnja kruzer penzionerska 90-140

Sad me muči odnos mešanja.  

IMG_20260803_135358.jpg

Promenio član Jašim
  • Haha 3

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja