Street rider 1 Napisano pre 3 sati U prolazu, 8 postova Lokacija: Velika Plana Motocikl: Peda pro xt RR 249cc Prijavi odgovor kao problematičan Vozim prvi motor 12.000km i desila mi se jedna jako glupa stvar, prvo kad sam spuštao motor umalo nije pao, krenuo sam samo do pumpe da sipam gorivo, vozio sam nekih 50-60km u lokalu, odlucio sam do odvezem jos jedan krug i odem kući, vozio sa motor normalno isao sam nekih 50-60kmh naseljeno mesto na putu iza krivine je stojao traktor na sred puta iza njega auto ja nisam mogao da vidim to dok sam bio pre krivine što je i logično na samom izlazu iz krivine ugledao sam to i počeo da pritiskam zadnju kočnicu gde je motor počeo da se uvija i verovatno nesvesno sam počeo da kočim i prednjom malo jače pored puta stojao je ivičnjak ja sam direktno skretao na ivičnjak i udario prednjim točkom i pao, odmah aam ugasio motor ustao i podigao ga, kada sam upalio motor počeo je grublje malo da se čuje ( mada možda i isto nego sam bio počeo da umisljam u glavi) polomio sam žmigavac tj samo plastiku koja ide preko i on je ispao i ogulio malo motor na desnu stranu parce bočno blatobransko je malo puklo, bukvalno sam izgubio samopouzdanje… Da li je to normalno ovo mi je prvi pad .? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
marcos 522 Napisano pre 2 sati Svrati ponekad, 133 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: Yamaha FZ1-S Fazer Prijavi odgovor kao problematičan Normalna je stvar da se dešavaju te stvari na početku moto karijere. U suštini neiskusno si odreagovao i kočio na način na koji ne bi trebalo jer si se uspaničio. Nisi glup. Bez brige kolega, glavu gore i samo budi pažljiviji ubuduće. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
cezarpa 12742 Napisano pre 2 sati Ne silazi, 3053 postova Lokacija: pvo Motocikl: Connect gy6 125 Prijavi odgovor kao problematičan Mozda ti nije bio dan? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Zarkela 2411 Napisano pre 2 sati Drug član, 1482 postova Lokacija: Kikinda Motocikl: Honda VT500c, Suzuki Bandit 600 mk1, Kawasaki Versys 650, Suzuki gn 250, MZ 175ES/1, tomos t12 colibri Prijavi odgovor kao problematičan Cim ti je motor skliznuo na pumpi trebao si bataliti voznju. Telo ti ukazuje da nemas kincentraciju, da si umoran, neispavan itd... Natocis gorivo, odlozis motor i ostavis za neki deugi dan. Ili popijes kafu, caj, sok oduvas malo pola sata da se glava razbristri pa onda sedaj. 1 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Street rider 1 Napisano pre 2 sati U prolazu, 8 postova Lokacija: Velika Plana Motocikl: Peda pro xt RR 249cc Prijavi odgovor kao problematičan @marcos imaš li neki savet da mi daš oko tog kočenja, inače uzeo sam full opremu trebao bih malo na tehnici voznje da poradim i malo na tom kočenju gde treba da naglo zakočim sa što kraćim zaustavnim putem, pa eto ako si slobodan daj neki savet da eto nešto novo naučim Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
idanijel 2237 Napisano pre 2 sati Drug član, 934 postova Lokacija: Srem Motocikl: V-Strom k8 Prijavi odgovor kao problematičan Jedna od najtežih stvari za početnika,da u hitnoj situaciji mozak naredi nožna ne totalan stisak već raspored prednja jako ,a zadnja bar 30 posto slabije.(Ako nije abs) Stvar vežbe, sve je to normalno. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Street rider 1 Napisano pre 1 sat U prolazu, 8 postova Lokacija: Velika Plana Motocikl: Peda pro xt RR 249cc Prijavi odgovor kao problematičan @idanijel a ja sam naglo pritiskao zadnju kocnicu gde je rep motora počeo da se baca levo desno i tu sam izgubio kontrolu i udario u ivicnjak ne znam kako sam skrenuo u taj ivicnjak ali je bolje je sto je tako jer da sam udario u auto ko zna kako bi se završilo Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Motorcyclist 23826 Napisano pre 1 sat Integrisan, 7706 postova Lokacija: Vojvodina Motocikl: Kwikasfuki 600 Prijavi odgovor kao problematičan 16 minutes ago, Street rider said: @idanijel a ja sam naglo pritiskao zadnju kocnicu gde je rep motora počeo da se baca levo desno i tu sam izgubio kontrolu i udario u ivicnjak ne znam kako sam skrenuo u taj ivicnjak ali je bolje je sto je tako jer da sam udario u auto ko zna kako bi se završilo ABS bi te verovatno spasio. Kocis uvek prvo prednjom pa doziras i zadnju a nikada ne skaces nogom iz sve snage. Blokirao si tocak. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Street rider 1 Napisano pre 1 sat U prolazu, 8 postova Lokacija: Velika Plana Motocikl: Peda pro xt RR 249cc Prijavi odgovor kao problematičan @Motorcyclist hvala brate na savetu verovatno da sam blokirao tocak, ubuduće znaću, prihvatam savet koji će mi mnogo pomoći Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
marcos 522 Napisano pre 1 sat Svrati ponekad, 133 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: Yamaha FZ1-S Fazer Prijavi odgovor kao problematičan Imaš treninge bezbedne vožnje pa možeš da odeš na jedan od njih. Verujem da će ti pomoći za stvari poput ovih uz to što i sam voziš i nabijaš kilometre odnosno iskustvo. Ja sam bio na treningu kod Vlade iz Agencije za bezbednost motociklista, i mislim da je vredelo. Njega pitaš sve ove stvari na treningu i onda uživo prodjete takve stvari 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
marcos 522 Napisano pre 1 sat Svrati ponekad, 133 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: Yamaha FZ1-S Fazer Prijavi odgovor kao problematičan Takodje, evo ti jedna odlična tema, prostudiraj je detaljno i verujem da će ti biti jasnije Krivina za početnike Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Andrej_Hotstepper 9488 Napisano pre 40 minuta Ne silazi, 3826 postova Lokacija: NS Motocikl: Versys 1000 Kiklop aka Belka, Sym ST200 aka Robb Prijavi odgovor kao problematičan 54 minutes ago, Motorcyclist said: Kocis uvek prvo prednjom pa doziras i zadnju a nikada ne skaces nogom iz sve snage. Blokirao si tocak. I ovo je jako pogrešan savet. Sa druge strane, moj savet je ako već želiš da se usavršiš da se maneš socialnih medija i foruma, ne uči se vožnja motora preko slova, nego uplati neki od programa obuke, gde će te tehnici i vežbama obučiti profesionalci a ne mi tastatura heroji. Vožnja motora ti je ko vođenje ljubavi. Svi misle da su dobri i da umeju. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Patriota 1018 Napisano pre 23 minuta Zainteresovan, 539 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: Varadero 1000 Prijavi odgovor kao problematičan Vezba i samo vezba,ja npr prvo kocim zadnjom i pored 20 godina iskustva (koje me je spasilo nebrojeno puta) Jer zadnju mogu da kontrolisem,pogotovo u panicnim kocenjima sa motorima bez ABS a.Bogu hvala i danasnjem veku pa je ABS manje vise standard,i sam izbegavam motore koji ga nemaju. Vezba je kljuc svega,nismo naucili ni da hodamo iz prve...tako i sa motorom Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Motorcyclist 23826 Napisano pre 21 minuta (promenjeno) Integrisan, 7706 postova Lokacija: Vojvodina Motocikl: Kwikasfuki 600 Prijavi odgovor kao problematičan Da, ima ljudi ovde kojima je primarna zadnja kocnica... Kocim uvek prvo prednjom. Ukoliko je panicno kocenje, kocim sa obe ali i pri tome prvo prednja pa odmah zatim zadnja. Zao mi je sto nemam ABS i vise elektronike. Nadam se da na sledecem hocu pa da ne razmisljam o tome koliko stiskam... Promenio pre 20 minuta član Motorcyclist Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Street rider 1 Napisano pre 19 minuta U prolazu, 8 postova Lokacija: Velika Plana Motocikl: Peda pro xt RR 249cc Prijavi odgovor kao problematičan @marcos @Motorcyclist @Patriota @Andrej_Hotstepper hvala na savetima , tek sam pocetnik kroz kilometre usavršiću Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Abi 2971 Napisano pre 18 minuta (promenjeno) Drug član, 1293 postova Lokacija: Svuda po malo Motocikl: Lep Prijavi odgovor kao problematičan Neces pasti kada te zaljulja zbog blokiranja zadnjeg tocka, samo se nemoj "ukositi" premnogo da ne odletis ako ides brzo. Licno sam stekao naviku da cesto kocim sa obe, bas iz tog razloga. Kada sam pocinjao da vozim (koji crni abs tada, to je tek kretalo) video sam da su mnogi preleteli preko i onda sam isao jel krecem prednjom, krecem odmah i zadnjom i dan danas cesto tako kocim u nekim nepredvidivim situacijama gde se moram brzo zaustaviti ili gde refleksno posegnem za kocnicom(cama) Idi negde i probaj gde nema saobracaja. Blokiraj prvo zadnjom, vidi kako se ponasa motor. Onda kreni lagano prednjom, pa sve jace (nemoj blokirati tocak! ) Mozes ga eventualno blokirati kada si vec skoro skroz pa stao, tamna uradis takozvani "stoppie" Promenio pre 15 minuta član Abi Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Motorcyclist 23826 Napisano pre 13 minuta (promenjeno) Integrisan, 7706 postova Lokacija: Vojvodina Motocikl: Kwikasfuki 600 Prijavi odgovor kao problematičan Toliko sam se na pocetku moto karijere usrao i skoro pao zbog blokade zadnjeg tocka (zbog naglog pustanja kvacila pri saltanju nize) da sam skoro uleteo u kanal. Od tada imam strah da zestoko kocim zadnjom ako idem brze od 30-40 na sat. Da imam ABS, sigurno bih opustenije koristio... Ovako zadnja za panicno kocenje i specificne situacije. Ja vozim penzionerski, vozim u Vojvodini, mogu i bez kocnica Da vezbam do granica, nemam taj luksuz. Svaki pad i lupanje motora znaci vrv prodaju istog i odsustvo od voznje par godina... Promenio pre 4 minuta član Motorcyclist 1 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Street rider 1 Napisano pre 12 minuta U prolazu, 8 postova Lokacija: Velika Plana Motocikl: Peda pro xt RR 249cc Prijavi odgovor kao problematičan @Abi nisam očekivao ovo bio sam na nekih 25-30metara morao sam prebrzo da stanem i tako sam pao moj mozak je prebrzo odreagovao jer tad se stvorio pritisak jer vidim da svesno idem u gepek auta, hvala bogu pa se sve dobro završilo nabio sam zglob malo ali rukavice su me dosta spasile kao i ostala oprema jer sve bih se poljuštio i pogulio, hvala i tebi na savetu uzeću u obzir 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
aca-pn 7391 Napisano pre 12 minuta (promenjeno) Enduraš, 6723 postova Lokacija: Paracin Motocikl: 450MT Prijavi odgovor kao problematičan Idi na neki parking i vežbaj kočenje sa OBE kočnice istovremeno. Kroz više ponavljanja ćeš sam da ukapiraš koliko treba da stisneš prednju, a koliko zadnju kočnicu da ne blokiraju. Medjutim u panici instinkt radi, teško je to kontrolisati bez konstantne vežbe. Ja vozim motore ceo život, preko 20 godina, pa sam letos pao na offroadu u krivini jer sam prebrzo uleteo u krivinu, blokirao mi je zadnji točak i u panici se nisam snašao da otpustim kočnicu. Promenio pre 9 minuta član aca-pn 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Patriota 1018 Napisano pre 12 minuta Zainteresovan, 539 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: Varadero 1000 Prijavi odgovor kao problematičan 6 minutes ago, Street rider said: @marcos @Motorcyclist @Patriota @Andrej_Hotstepper hvala na savetima , tek sam pocetnik kroz kilometre usavršiću Samo lagano...motor je skola...sto rece @Abi ABS nije postojao,pa smo se izvezbali da osetimo milisekundu kad pusti prednja pa da korigujemo...nista to nije strasno,svi smo padali 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Street rider 1 Napisano pre 9 minuta U prolazu, 8 postova Lokacija: Velika Plana Motocikl: Peda pro xt RR 249cc Prijavi odgovor kao problematičan @Patriota Ja sam isto poceo prvo zadnjom da kočim verovatno sam je jače stisnuo kao što kažem rep je baš počeo da šeta levo desno, ne znam posle ovog pada sam baš izgubio samopouzdanja, sutra je novi dan za vožnju pa sam verovatno za 1% iskusniji nego danas Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Abi 2971 Napisano pre 9 minuta (promenjeno) Drug član, 1293 postova Lokacija: Svuda po malo Motocikl: Lep Prijavi odgovor kao problematičan 3 minutes ago, Street rider said: @Abi nisam očekivao ovo bio sam na nekih 25-30metara morao sam prebrzo da stanem i tako sam pao moj mozak je prebrzo odreagovao jer tad se stvorio pritisak jer vidim da svesno idem u gepek auta, hvala bogu pa se sve dobro završilo nabio sam zglob malo ali rukavice su me dosta spasile kao i ostala oprema jer sve bih se poljuštio i pogulio, hvala i tebi na savetu uzeću u obzir I da, cesto je mnogo bolja opcija eskivirati prepreku nego zabosti kocnice, ali bas cesto. Tako da ako imas gde da se provuces, to i uradis, ne zabadas kocnice da blokiras jer onda ides pravo i to ti je sto ti je. I zapamti, gde ti ide pogled tu ces i ti. Promenio pre 8 minuta član Abi Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Street rider 1 Napisano pre 6 minuta U prolazu, 8 postova Lokacija: Velika Plana Motocikl: Peda pro xt RR 249cc Prijavi odgovor kao problematičan @Abi pa nisam imao izbora jer u susretnom smeru išao je auto koji je bukvalno bio tu na par metara da sam probao da se provučem mislim da ne bih uspeo, a za pogled znam, gledao sam shonetove klipove i verujem u to da je tacno u ovim trenucima gledao sam u ivicnjak i tu sam ga zakucao sva svreca da nisam viljuške i točak pokrivio motor se samo malo ogrebao Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...