boza_kg 7057 Napisano Petak u 12:36 (promenjeno) Ne silazi, 5113 postova Lokacija: Kragujevac Motocikl: Kymco Agility+ 300 Prijavi odgovor kao problematičan @miki Neću, ne brini. Promenio Petak u 12:37 član boza_kg Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
miki 4471 Napisano Petak u 12:44 Drug član, 1169 postova Lokacija: BiH Motocikl: - Prijavi odgovor kao problematičan Mislim da danas ne postoji proizvođač kod kog neće da se desi neki debeo kvar na novom motoru. Ajd, od Kineza se to nekako i očekuje, ali i ovi veliki za koje kupac masno plati, nisu nešto gadljivi na kvarove. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
igor1992 18 Napisano Petak u 12:50 U prolazu, 33 postova Lokacija: Valjevo Motocikl: QJ MOTOR SRT 700 Prijavi odgovor kao problematičan Ja sam imao peh sa mojim da mi je pao motor u mestu ispred kapije i na ivicu stuba mi pukne staklo od fara. Na moju žalost morao sam da promenim ceo far, okrenuo Autopromet, imaju na stanju, zakazao termin i to je to. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Andrej_Hotstepper 9446 Napisano Petak u 15:07 Ne silazi, 3801 postova Lokacija: NS Motocikl: Versys 1000 Kiklop aka Belka, Sym ST200 aka Robb Prijavi odgovor kao problematičan On 5/12/2026 at 12:24 PM, mali_zmaj said: Hm šta je tu je?! Ja za sada nemam problem sa motorom, pa samim tim nisam imao nekih ozbiljnih susreta sa serviserima, sem redovnog servisa. Ne mogu ništa posebno da komentarišem, ali sam isto u strahu da, danas sutra moj dobavljač, serviser neće dignuti sidro i reći zbogom žohari. Evo u ekipi iz B i H koji voze TRK-ove ima pojedinaca koji su za kraći period već stigli kilometražom do zamjene faznog i štelovanja ventila. Znači od 35-40 000 km, bez problema. Mada im ne zvoni lanac još, realno. Pa ću ispratiti kako je to prošlo. Niti branim .niti hvalim, vjerujem da je Jovan u pravu. Da su puni sitnih mana jesu, da će ih u budućnosti popraviti, i to vjerujem, čim prođe ovaj prvi talas, i prodaja opadne, morat će, i ako su pametni da naprave ozbiljnu mrežu servisa, pa onda možda i zadrže tržište. A do tada nadam se da će moj TRK preživjeti!! Na kolko se menja fazni lanac?? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
mali_zmaj 1836 Napisano Subota u 08:34 (promenjeno) prisutan, 1351 postova Lokacija: Banja Luka Motocikl: keeway cruiser 250,KLE 500,BMW K75, ZEPHYR 750,CBF 1000 BENELLI TRK 702 Prijavi odgovor kao problematičan Na 35 000 ili 40 000km, ako sam dobro razumio servisera, tako se negdje i na Kawinim rednim dvicama mijenjalo, ja sam na svom KLE-u onomad mjenjao na 40 000 tak hiljada i nešto, a zvonio je ,baš poprilično, a ove mašine su mi najsličnije Kawasakijevim rednim dvicama. Promenio Subota u 08:36 član mali_zmaj Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
dejan68 6 Napisano juče u 10:55 U prolazu, 12 postova Lokacija: umka/bgd Motocikl: honda cb1 400f,honda vtr 1000, QJ 800 srt sx Prijavi odgovor kao problematičan masine od 700ccm na beneliju i qj su kopije kawasakijevog agregata 650 dok je 800ccm malo modifikovan ktm agregat. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Alekre 17010 Napisano juče u 11:05 Integrisan, 8542 postova Lokacija: Smederevo Motocikl: TDM 900 Prijavi odgovor kao problematičan Treba biti oprezan, to nisu direktne kopije u smislu da demontiraš sa jednog i staviš na drugi. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Jovan Ristic 6462 Napisano juče u 11:17 Ne silazi, 5296 postova Lokacija: Srbija, Padej Motocikl: Honda VTR1000SP1 (Službeni), Suzuki SV650S, Tomos T15SL, Tomos T011, Tomos APN4 Prijavi odgovor kao problematičan I pitanje je da li su koristili komponente istog kvaliteta. Mada svi ugrađuju D.I.D razvodne lance, ali i ti D.I.D razvodni lanci nisu svi istog kvaliteta. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
dejan68 6 Napisano juče u 11:28 U prolazu, 12 postova Lokacija: umka/bgd Motocikl: honda cb1 400f,honda vtr 1000, QJ 800 srt sx Prijavi odgovor kao problematičan naravno nisu kopije orginala samo vode poreklo od kawasakija i ktm-a. Kinezi koriste pravo da kopiraju proizvod kad istekne period od 10 godina od pocetka proizvodnje. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
mali_zmaj 1836 Napisano juče u 13:06 prisutan, 1351 postova Lokacija: Banja Luka Motocikl: keeway cruiser 250,KLE 500,BMW K75, ZEPHYR 750,CBF 1000 BENELLI TRK 702 Prijavi odgovor kao problematičan Pre 1 sat, Jovan Ristic je napisao: I pitanje je da li su koristili komponente istog kvaliteta. Mada svi ugrađuju D.I.D razvodne lance, ali i ti D.I.D razvodni lanci nisu svi istog kvaliteta. Sumnjam!! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
VPetar 326 Napisano juče u 13:25 Svrati ponekad, 384 postova Lokacija: Beograd, Srbija Motocikl: V-Strom DLA 650 Prijavi odgovor kao problematičan Honda pcx 125 2023 godište, na prvoj zameni pločica utvrdim da se pojavljuju tragovi habanja, a verovatno usled neadekvatnog podmazivanja pri sklapanju. Tako da nijedan brend više nema kvalitet potreban za dugogodišnju eksploataciju vozila kao što je nekad bilo, nažalost. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
mali_zmaj 1836 Napisano juče u 13:37 prisutan, 1351 postova Lokacija: Banja Luka Motocikl: keeway cruiser 250,KLE 500,BMW K75, ZEPHYR 750,CBF 1000 BENELLI TRK 702 Prijavi odgovor kao problematičan Ma svi su počeli štediti, nema više motora kao nekad. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
VPetar 326 Napisano juče u 13:53 Svrati ponekad, 384 postova Lokacija: Beograd, Srbija Motocikl: V-Strom DLA 650 Prijavi odgovor kao problematičan Nisam završio misao, habanje klizača klješta je bilo u pitanju. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Alekre 17010 Napisano juče u 14:18 Integrisan, 8542 postova Lokacija: Smederevo Motocikl: TDM 900 Prijavi odgovor kao problematičan Ima i još jedna stvar a to je kako jaki proizvođači biraju komponentaše. Na primer, postoje parametri po kojem se određuje kvalitet ležajeva. Na primer da bi ispunio ISO standard postoje mere od-do. Yamaha npr. može da traži isti ležaj da ima manji raspon graničnih vrednosti. To je isti ležaj ali nije isti. Isto tako mogu da poruče "uprošćenu" komponentu. Tipa, kočioni klip u kleštima može da ima različitu završnu obradu, na primer čeličan ili hromiran a možda i od nerađujećeg čelika. Razlika je u ceni. Šta će fabrika da radi to odluči sektor finansija. Napravi motor sa XZY specifikacija, budžet ti je toliki... To je to pa se uklapa sve u ukupnu cifru. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Pedja Ča 1919 Napisano juče u 15:00 Drug član, 583 postova Lokacija: Cacak Motocikl: Honda CBF 1000 Prijavi odgovor kao problematičan On 10. 5. 2026. at 15:20, Jovan Ristic je napisao: Motori kao motori i njihove performanse su okej, ali se dugoročno pokazalo da imaju bolesti koje moraju da izleče. To se i meni cini iako nemam iskustva sa kineskim motorima. Ali kao serviser odredjenih masina imao sam priliku da upoznam Kinesku filozofiju....i pisao sam o tome na forumu. Kinezi prave lepe ponegde i najlepse komade...bilo cega...ali kada zadjes dublje,alatom i alatima naravno ti vidis...osovine koje se brzo "jedu",zavrtnje koji su meki,legure koje ne traju dugo,krte su i porozne. Prekidaci i tasteri koji otkazuju brzo...I sve je to neophodno da bi kostalo koliko kosta...Ne moze drugacije. Masovna produkcija,traje kolko traje,reciklaza(otpad),kupovina novog...kvantitet bez kvaliteta. Naravno sve je lepo dok je novo...ali stari mnogo brze ako nije kvalitet...a ne znas kakav je dok ga ne odradi vreme. Voleo bih da gresim,ali kad prodje neko vreme mislim da ce na oglasima biti salva masina 5-6 god stara za male pare. Jer je nasa filozofija...kupicu novo i prodati za par god pa ce neko drugi da se drnda sa popravkama... Kada se budu vozili Kinezi od 10+ godina i pokazu svoju pouzdanost mozda dobijem veru u iste...do tada ...pratim situaciju. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Bojan_Jgd 2016 Napisano juče u 15:57 Drug član, 1501 postova Lokacija: Jagodina,Serbia Prijavi odgovor kao problematičan 54 minutes ago, Pedja Ča said: Jer je nasa filozofija...kupicu novo i prodati za par god pa ce neko drugi da se drnda sa popravkama... Kako misliš "naša" filozofija? To baš nije naša filozofija već zapadna filozofija. Ovde je skoro krenula ta masovnija kupovina novih motora pa je logično da će biti sve više takvih stvari. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
boza_kg 7057 Napisano juče u 18:57 Ne silazi, 5113 postova Lokacija: Kragujevac Motocikl: Kymco Agility+ 300 Prijavi odgovor kao problematičan Pre 5 sati, VPetar je napisao: Honda pcx 125 2023 godište, na prvoj zameni pločica utvrdim da se pojavljuju tragovi habanja Taj PCX se pravi u Vijetnamu, eventualno Tajlandu ili Indoneziji. I tamo bude još upola jeftiniji nego dok stigne kod nas. I za tu (tamošnju) cenu je super. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Pedja Ča 1919 Napisano juče u 19:46 Drug član, 583 postova Lokacija: Cacak Motocikl: Honda CBF 1000 Prijavi odgovor kao problematičan Pre 3 sati, Bojan_Jgd je napisao: Kako misliš "naša" filozofija? To baš nije naša filozofija već zapadna filozofija. Ovde je skoro krenula ta masovnija kupovina novih motora pa je logično da će biti sve više takvih stvari. Kada sam rekao "nasa" filozofija,mislio sam na filozofiju 90 posto kupaca pomenutih proizvoda. A to znaci da ih znam pristojan broj koji bi se mogli nazvati uzorak. A i ovde na forumu se ta ista filozofija pominjala dosta puta...sluzice dok traje garancija. To nije moja filozofija,niti vecine ljudi iz mog okruzenja,da se ogradim...mi imamo neku drugu. Ali postujemo ovu gore pomenutu. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Bojan_Jgd 2016 Napisano juče u 19:54 Drug član, 1501 postova Lokacija: Jagodina,Serbia Prijavi odgovor kao problematičan @Pedja Ča Pa mislim da nas industrija gura u tom pravcu. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Alekre 17010 Napisano juče u 20:02 Integrisan, 8542 postova Lokacija: Smederevo Motocikl: TDM 900 Prijavi odgovor kao problematičan Suština je da se ne vozimo dovoljno i ozbiljno sa obzirom koliko ulažemo u motore. Sve nam treba i na kraju prc jedva 10 000 kilometara godišnje. Mnogi ni toliko. Većina bi komotno mogla da rentira motor za vikend jednom mesečno. Jeftinije bi bilo. 1 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Pedja Ča 1919 Napisano juče u 20:05 (promenjeno) Drug član, 583 postova Lokacija: Cacak Motocikl: Honda CBF 1000 Prijavi odgovor kao problematičan pre 10 minuta, Bojan_Jgd je napisao: @Pedja Ča Pa mislim da nas industrija gura u tom pravcu. De fakto stanje. Ali...licno sam samo posmatrac...opservator. Imam svoje stavove kojima gledam da popravim nacin zivota i kvalitet. Ne namecem ih drugima. Licno bih voleo da zivimo u eri kvaliteta,ali realno stanje je drugacije. Prihvatam to. Tendencija sto jeftinijeg je morala da udari na pouzdanost,trajnost i sl... tako je kako je. Zato biramo sami. Ja bih pre duze skupljao pa kupio Japanca novog. Kineza novog bih kupio samo kada bih imao para ko pleve. Promenio juče u 20:05 član Pedja Ča 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Pedja Ča 1919 Napisano juče u 20:09 Drug član, 583 postova Lokacija: Cacak Motocikl: Honda CBF 1000 Prijavi odgovor kao problematičan pre 4 minuta, Alekre je napisao: Suština je da se ne vozimo dovoljno i ozbiljno sa obzirom koliko ulažemo u motore. Sve nam treba i na kraju prc jedva 10 000 kilometara godišnje. Mnogi ni toliko. Većina bi komotno mogla da rentira motor za vikend jednom mesečno. Jeftinije bi bilo. Ovo je potpuno tacno. Ali tu zalazimo u sveru nas kao decaka koji su ostali decaci samo promenili igracke. Nije to samo kod motociklista...i kod lovaca je,pecarosa,dzipijasa, itd... 1 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
markommarko 1136 Napisano juče u 20:32 Zainteresovan, 469 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Honda NX 500 Prijavi odgovor kao problematičan On 10. 5. 2026. at 11:24, Aleksandar_70 je napisao: Vidim da u bg-u Akkompressor drzi qjmotor i servisira ga ali nigde nije navedeno da li servisira i one koji nisu u garanciji. Kod njih popravljam auto koji nije uopšte kupljen kod njih i koji je star 20 godina. Ljudi su skroz profi - zakažeš servis, dovezeš auto, oni stave navlake na sedišta da ih ne ukenjaju, srede šta treba da srede, i zovu te da dođeš po auto. Šta god da su mi sređivali, to i dalje radi. Dakle, svaka preporuka. Da li su skuplji od ostalih servisa, ne znam, ali samo znam da više neću sebi da dozvolim da sa majstorom dogovorim da mi samo proveri auto pred put i da me onda on izbegava nedelju dana, pa da neće ni na telefon da mi se javi ("Ride" u Jovanke Radaković, izbegavajte). Pitaj za motor, ako rade, verujem da će biti odlični. Taman da nam javiš i kakvo ti je iskustvo sa njima Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
abarth_maniac 7467 Napisano juče u 23:11 Drug član, 2918 postova Lokacija: Zrenjanin Motocikl: SV 650S 1999, SV650S 2000, Simson SR50, Cagiva Mito 125, Simson S51, Tomos Automatic A3SL, A3... Prijavi odgovor kao problematičan Ne bih da generalizujem, ali mi se desilo da proveravam zazore ventila na "novom" kinezu, koji je dosao po uputstvu na tu kilometrazu. 3-4 godine star motor. Kao i kod vecine SUS motora, zazor na izduvima se smanjio i veoma je bitno da se podesi da ne dodje do izgaranja sedista i/ili ventila. Ventili se ne podesavaju plocicama nego je cela šolja sa podesavajucim elementom iz jednog dela. Retardirano rešenje ali postoji godima i skuplje je za servis ali OK. Pozovem zvanične uvoznike koji su i servis da pitam za šolje (štepsne) u dimenzijama koje su potrebne. Dobio sam odgovor da nikad ni jednu nisu porucili za 4-5 godina koliko su uvoznici i jos su mi se podsmevali sto sam uopste uzeo da proverim zazore. Znaci da nikad ni na jednom motociklu koji su prodali, nisu proverili, kamoli podesi zazore ako su van tolerancije!!! Naravno, resio sam problem tako sto sam kod glodača odneo šolje i skinuo tih par desetih delova mm, jer sam morao da resim problem. Tako da ako bude sagorelih izduvnih ventila i sedista, nemojte da vas iznenadi. Kinezi su super, realno gledano trenutno stanje. Cena i ono sto pruzaju je sasvim korektno. Ima prostora za popravku, naravno, ali resavaju. Nasi (ruzna rec) uvoznici i postprodajna podrska su (ruzna rec) problem! 3 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
mali_zmaj 1836 Napisano pre 8 sati prisutan, 1351 postova Lokacija: Banja Luka Motocikl: keeway cruiser 250,KLE 500,BMW K75, ZEPHYR 750,CBF 1000 BENELLI TRK 702 Prijavi odgovor kao problematičan Pre 15 sati, abarth_maniac je napisao: Nasi (ruzna rec) uvoznici i postprodajna podrska su (ruzna rec) problem! Upravo!! 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...