Jump to content

Moto Zajednica

NASTAVAK CRNE SERIJE

Recommended Posts

• Hronični Motociklopata, 7854 postova
  • Motocikl: Frezer 600 Plavi Grom
Pre 2 sati, Motorcyclist je napisao:

Svaka ti cast kako mozete opusteno rizikovati oduzimanje dozvole, ko zna koliko novca kazne i sta jos...

Ja na 110 vec strepim gde je radar...

To je bilo na autoputu, a tamo ne moraš da strepiš sve do 130kmh, a preko toga već možeš da počneš :oda2:

• Podržavam 1

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Drug član, 1532 postova
  • Motocikl: Suzuki gsxs1000, aprilia tuareg 660 rally, Beta 350rr
Pre 4 sati, BokyBoy je napisao:

Uzas jbt, prosao sam tuda pola sata ranije sa 250+ na sat...jbt moram da pustim malo gas, otisao sam u qrac sa tim gasiranjem vise...

Iskreno saucesce porodici...

Ima li neki racun da se uplati neka pomoc?

Школски пример "брзог" возача. Стаза брате па пеглај. А да, тамо нећеш бити најбржи. Јбг..

• Sviđa mi se 2
  • Podržavam 3

• Vozim motor, nisam BAJKER, 2939 postova
  • Motocikl: Kawasaki Ninja ZX14R Performance Sport
pre 3 minuta, Gajo Sevojno je napisao:

Школски пример "брзог" возача. Стаза брате па пеглај. А да, тамо нећеш бити најбржи. Јбг..

Kao sto rekoh, nije za ovu temu "brate"

• Drug član, 575 postova
  • Motocikl: V2- americki

Ljudi man'te se prepucavanja. Ko je bolji, brži, veći ... Rekoh pre 30+ god da onog trenutka kad nestane strah od sprave na dva točka bataljujem i prelazim na pecanje:takoje:. Svaki put prilazim mu kao nepoznatom keru, pažljivo i lagano. Ok, dešava se da inhibicije popuste, ali sve redje i kraće.

Vozio sam i neispravne, upitne motore ali granica je uvek postojala. Doživeo sam i nekoliko ozbiljnijih voblinga pri brzinama od 150+, dva puta na motoru bez amortizera volana , iskustvo koje se ne zaboravlja. Zadnji pad pri brzini manjoj od 30 kmh, jebg iznenadio V2. Ko se čuva i Bog ga čuva. Duša me boli kad moram da izjavljujem saučešće, široki mu putevi nebeski a mi ostali pamet u glavu. Ako njegov usud nekome ko ovo čita ili zna o samom dogadjaju nekada pomogne bar će biti nečeg pozitivnog iz ove tragedije.

Saučešće porodici i prijateljima kolege

• Sviđa mi se 4
  • Podržavam 2

• Ne silazi, 2203 postova
  • Motocikl: Tracer 900 124ccm

Kakva tema, kakvi saveti, kakve informacije, kakva ispovedanja, kakve analize, čudi me da svaki dan nema po jedna takva.

• Sviđa mi se 7
  • Podržavam 2

• Drug član, 572 postova
  • Motocikl: Honda CBF 1000

Sta god da je bilo sada je gotovo i tuga velika. Saucesce porodici.

Prosle godine podjem sa drugom na moto skup u V Banju...on mladji momak iz ekipe koja bas vozi,ja 50togodisnjak kog je proslo zvizdanje. On napinje,cesto mi rukom daje znak da je "cisto" jer je dosta ispred. Ja nasuprot tome laganica...do stotke plafon.... Pauza na pumpi,kazem mu ja idi ti brate,vidim da te svrbi,ja cu solo rabadzijski pa se vidimo na cilju. Krenemo sa pumpe on po gasu,par stotina metara dalje sa sporednog puta zena sa Kodiakom...nije ni gledala na glavni put ima li koga...isece ga,on nekako izbeze direktan udarac u dzipa...ja se zaledih. Nema majstora u saobracaju. Hvala Bogu da me ne vuce brzina,kada vozim odmaram mozak...sto rece kolega preticem na isprekidanoj uglavnom kamione. Ljudi cuvajte zivot...jedan imate samo.

• Sviđa mi se 10
  • Podržavam 1

• Svrati ponekad, 180 postova
  • Motocikl: on two wheels

Vidim u novinama da je sutra sahrana u 13h na groblju u Petrovaradinu😞. Pokoj mu duši i iskreno saučešće porodici i prijateljima 

Promenio član DAR'C NS

• Zainteresovan, 300 postova
  • Motocikl: Kawasaki versys 650gt - 2021

Saucesce porodici / porodicama i prijateæjima. 

Par reci bih rekao samo koliko sam sokiran sa nasom (ne)kulturom u saobracaju. Kao klinac sam vozio motor u Srbiji, par godina , i to je bilo NISTA, jer sam prelazio 100 km dnevno, mozda ni to. Od nase saobracajne kulture sam totalno odvikao. U Danskoj sam polozio za motor i tamo vozim. 

U subotu sam dosao da obidjem cerkicu i da odem sa njom do Bosne na odmor. 

Krenuo sa aerodroma, dosao do naplatne rampe u vrcinu, kolega na crveno - sivom GS-u, JA table, na naplatnoj rampi trazi tiket na desnoj strani aparata, dok mu tiket viri sa njegove leve strane. Nakon par stotina metara, gledam u retrovizor taj isti vozi skoro po bankini izmedju brze trake i branika, vraca se u voznu traku, pretice zaustavnom, znaci blagi uzas. O autima, bmw, skoda i audi to necu ni da komentarisem. 

Dosao u Smederevsku Palanku lik me tri puta na nekom skuteru obisao sa desne strane i uleteo ispred mene bez ikakve potrebe. 

Danas u Banja Luci, cbr 1000f guzva haos, kolega po gasu cik cak obilazi sve zivo... Totalno nebezbedno. 

Mislio sam da se jedno leto otisnem na put i da dodjem do Srbije motorom, ali sam definitivno izgubio svaku zelju za tim. 

Neka vas Bog cuva sve, kako god vozili. Ali pre nego sto sednete na motor sa namerom da gasirate, okrenite se i pogledajte koga ste ostavili kucama. 

• Sviđa mi se 10
  • Podržavam 5

• Ne silazi, 3762 postova
  • Motocikl: Versys 1000 Kiklop aka Belka, Sym ST200 aka Robb
4 minutes ago, Vujka said:

Saucesce porodici / porodicama i prijateæjima. 

Par reci bih rekao samo koliko sam sokiran sa nasom (ne)kulturom u saobracaju. Kao klinac sam vozio motor u Srbiji, par godina , i to je bilo NISTA, jer sam prelazio 100 km dnevno, mozda ni to. Od nase saobracajne kulture sam totalno odvikao. U Danskoj sam polozio za motor i tamo vozim. 

U subotu sam dosao da obidjem cerkicu i da odem sa njom do Bosne na odmor. 

Krenuo sa aerodroma, dosao do naplatne rampe u vrcinu, kolega na crveno - sivom GS-u, JA table, na naplatnoj rampi trazi tiket na desnoj strani aparata, dok mu tiket viri sa njegove leve strane. Nakon par stotina metara, gledam u retrovizor taj isti vozi skoro po bankini izmedju brze trake i branika, vraca se u voznu traku, pretice zaustavnom, znaci blagi uzas. O autima, bmw, skoda i audi to necu ni da komentarisem. 

Dosao u Smederevsku Palanku lik me tri puta na nekom skuteru obisao sa desne strane i uleteo ispred mene bez ikakve potrebe. 

Danas u Banja Luci, cbr 1000f guzva haos, kolega po gasu cik cak obilazi sve zivo... Totalno nebezbedno. 

Mislio sam da se jedno leto otisnem na put i da dodjem do Srbije motorom, ali sam definitivno izgubio svaku zelju za tim. 

Neka vas Bog cuva sve, kako god vozili. Ali pre nego sto sednete na motor sa namerom da gasirate, okrenite se i pogledajte koga ste ostavili kucama. 

...da je sve ovo totalno istina govori i statistika, koja je malo reći poražavajuća. "Broj" poginulih (nikada neću prihvatiti da je bilo ko u tom popisu samo broj.. Svako je nekome bio sin, brat, otac) svake godine je na ovoliki broj motora i ljudi van svih normalnih raspodela proseka Evrope. 

Ovde je i dalje jedino "rešenje" dizanje kazni. 

Poraz razuma je na sve strane. 

Nenormalno je normalno.

Bahatost je opšte mesto. 

"Naši dani"...

• Sviđa mi se 1
  • Podržavam 3

• munZe konZa, 765 postova
  • Motocikl: R1200GS adventure
Pre 13 sati, MaxiS je napisao:

Mislio sam da vobling na gs 1300 ne postoji...

Nase ubedjenje kada kupimo BMWa je to sto mislimo da motor sve moze i da izvlaci iz svake situacije. Problem nastaje kada krenemo protiv zakona fizike...

Bojan je bio strasan vozac.

Neka mu je laka crna zemlja.

• Sviđa mi se 1

• Drug član, 1775 postova
  • Motocikl: Kawasaki Versys 650
WWW.INSTAGRAM.COM

1,141 likes, 21 comments - lazar_markovic_27 on April 20, 2026: "#gs1300adventure".

Po meni vrlo rizicna voznja, a po komentarima mu dizu... ego

Promenio član MaxiS

• Drug član, 572 postova
  • Motocikl: Honda CBF 1000
pre 11 minuta, zemunac72 je napisao:

Nase ubedjenje kada kupimo BMWa je to sto mislimo da motor sve moze i da izvlaci iz svake situacije. Problem nastaje kada krenemo protiv zakona fizike...

Bojan je bio strasan vozac.

Neka mu je laka crna zemlja.

Vec sam pisao da u saobracaju nema majstora. Dzaba iskustvo i kilometri...namesti se situacija,u kojoj bolje da vozis 100km na sat...mozda se izvuces...sa 160...tesko.

Gledao video voznje na profilu ovog momka...ne znam dal je ko zapazio odsjaj na displeju motora. Momak vozi 160 po krivinama a ceo video snima telefonom iz ruke...Ako je to mogao sigurno je bio strasan vozac...ja to ne bih umeo...ni smeo. Snimanje koliko je dobro toliko i nije...tako ispada.

• Sviđa mi se 1

• Drug član, 1532 postova
  • Motocikl: Suzuki gsxs1000, aprilia tuareg 660 rally, Beta 350rr
pre 35 minuta, MaxiS je napisao:
WWW.INSTAGRAM.COM

1,141 likes, 21 comments - lazar_markovic_27 on April 20, 2026: "#gs1300adventure".

Po meni vrlo rizicna voznja, a po komentarima mu dizu... ego

Ова вожња је још један пример некога ко не зна да вози мотор. Овако може да вози сваки почетник ( наравно мора да је ретардиран), благе дуге кривине и гас.. тело овога на р мотору статично, лактови закључани, траке се секу.. ужас. Никакве вештине ни умећа ја овде нисам видео осим овог дизања на задњи на почетку снимка. Иначе дизање на задњи се учи за једно поподне ( ја лично научио за 4 сата због потребе офроад вожње)  тако да и то отписујем као неку вештину..волео бих видети момке са снимка на уским серпетинама и на брзинама до 60, ту се види јел имаш умеће или не. 

Promenio član Gajo Sevojno
  • Sviđa mi se 7
  • Podržavam 3

• Drug član, 1458 postova

I naiđe jedan takav sa druge strane i ćao. Užasan izbor putanja.

Inače na Čestobrodici mi se više puta desilo da automobil koji silazi ka Paraćinu koristi svoju levu traku za vožnju (koja inače nije za vozila koja idu u tom pravcu). Imam jednu ženu i na kameri snimljenu. 

• Sviđa mi se 2

• U prolazu, 30 postova
  • Motocikl: Honda NC750XD '26- ; Suzuki Burgman UH200 '21-'26; Peugeot Kisbee '17-'21

Na osnovu snimaka može da ''popije'' žestoku kaznu. Videh na profilu da je u Crnoj Gori bila rizičnija vožnja.

• Hronični Motociklopata, 7854 postova
  • Motocikl: Frezer 600 Plavi Grom

Ja kad ganjam debelo preko granice najviše bi voleo da me niko ne vidi, a ne još da stavljam snimke javno, ovo je tipičan primer kompleksa...

• Podržavam 11

• U prolazu, 16 postova
  • Motocikl: 2017 Suzuki V-Strom DL1000, 2025 Voge 300 Rally, 2017 Honda CRF1000L Africa Twin
On 21. 4. 2026. at 4:37, Motorcyclist je napisao:

Ja sam vozio gpz500s sa gumama od 7-9 godina, u jednoj vili ulje u drugoj ne, kineski kofer iza i rucni nosac, nikada nista.

Tako da za vobling izgleda treba da se pogode bas gadni parametri.

Za tank slapper bi trebalo da je dovoljna deformisana prednja guma i nesto nizi pritisak od optimalnog (posle zimskog stajanja)... I naravno okidac. Rupa, izbocina ili naglo otpusten gas u nagibu. U teoriji bar.

• Sviđa mi se 1

• U prolazu, 16 postova
  • Motocikl: 2017 Suzuki V-Strom DL1000, 2025 Voge 300 Rally, 2017 Honda CRF1000L Africa Twin
On 21. 4. 2026. at 7:59, Alexandra995 je napisao:

Ja sam u prekršaju (prekoračenje) koliko mogu sebi da priuštim da platim... :D

Blago vama koji mozete da dobijete kaznu i da nastavite put. Meni je sa stranom vozackom u Srbiji svaki prekrsaj obavezna poseta sudiji i duplirana novcana kazna. Bar je tako bilo pre dosta godina kada su me poslednji put zaustavili. 

Ja sam onaj koji ceka u redu na semaforu i panicno proverava retrovizore da vidim oce li ovaj iza stati na vreme...

• Sviđa mi se 3

• Drug član, 1457 postova
  • Motocikl: Yamaha Fazer FZ6 S2 ABS '08
pre 31 minuta, YU2DBC je napisao:

Blago vama koji mozete da dobijete kaznu i da nastavite put. Meni je sa stranom vozackom u Srbiji svaki prekrsaj obavezna poseta sudiji i duplirana novcana kazna. Bar je tako bilo pre dosta godina kada su me poslednji put zaustavili. 

Ja sam onaj koji ceka u redu na semaforu i panicno proverava retrovizore da vidim oce li ovaj iza stati na vreme...

Ne spadam ja u bahate vozače, za 16 godina vozačkog staža imam jedan radar (taj od skoro), jedna dnevna svetla pre 9 godina i nekoliko kazni za parking (zbog neposlatog sms-a)... I ja se retko, skoro nikad ne provlačim na prvo mesto, kad je gužva i vrućina ok. Mnogo si bezbedniji napred na prvom mestu (ako imaš uslova da se ubaciš) nego da stojiš po sredini iza auta i da strepiš da li će ovaj iza da stane na vreme. Uvek stojim ili levo ili desno od vozila ispred mene, da mogu da pobegnem ako taj iza mene nema nameru da se zaustavi.

• Sviđa mi se 3

• Integrisan, 7516 postova
  • Motocikl: Kwikasfuki 600
16 hours ago, Gajo Sevojno said:

Ова вожња је још један пример некога ко не зна да вози мотор. Овако може да вози сваки почетник ( наравно мора да је ретардиран), благе дуге кривине и гас.. тело овога на р мотору статично, лактови закључани, траке се секу.. ужас. Никакве вештине ни умећа ја овде нисам видео осим овог дизања на задњи на почетку снимка. Иначе дизање на задњи се учи за једно поподне ( ја лично научио за 4 сата због потребе офроад вожње)  тако да и то отписујем као неку вештину..волео бих видети момке са снимка на уским серпетинама и на брзинама до 60, ту се види јел имаш умеће или не. 

Bukvalno, tesko sranje od snimka. Ne znam ko se i na sta tacno lozi ovde.

• Podržavam 1

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja