Jump to content

Moto Zajednica

Skrsena Honda NT700VA

Recommended Posts

• U prolazu, 5 postova

Naleteo sam na lika pre ~3 nedelje sa mojim Deauville-om NT700V koji je napravio polukruzni preko pune linije na levo, ispod mosta u Karadjordjevoj, jbg., eto desilo mi se posle 30+ godina da me ni ABS nije izvukao. Znam sve, tramvajske sine, kocka, ludilo, ok... iznenadio me je bas iza trougla gde dolaze ispod mosta, ja sam isao ka Kalisu. 

Lik izlete sa dvoje mladjih neka riba i tip i kao jesi ok, a ja vristim jer sam ostao bez jaja. Ok je sad, urgentni i lekovi, nije to poenta. Mada jeste bilo i smesno i zajebano... 

Elem, "Globos" osiguranje, ispunili smo evropski da on ne ostane bez dozvole i sa nekim kretenskim kaznama. Ne znam zasto nisam zvao murju. Motor, ne znam da li je savijen prednji kraj skroz, ili samo malo (poprilicna je steta). :) Jave mi neki izvestaj, samo sto je bio neki da slika... nikakva procena, nikakav odlazak kod mehanicara - posalju mi "procenu" sa nekom "amortizacijom". 

Kakav je to debilizam? Vozio sam ispravan motor, skrsio me sto me nije ni video, preko pune linije i sad mogu samo da dobijem neku kintu. A, motor ko ce da mi popravi? Je l' ima neka pomoc pre nego sto odem tamo da im pretim, pa na sud? Sad bar mogu opet da hodam, LOL

EDIT: E, da i hvala puno ko ugleda i ako imate ideju; ljut sam sto nece da pokriju stetu, pa ne umem lepo ni da napisem...

Promenio član CORLIJA

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Integrisan, 8451 postova
  • Motocikl: TDM 900

Nema tu šta... Osiguranje će ti isplatiti tj. ponuditi neku cifru. Moj ti je savet da angažuješ agenciju koja će od osiguranja naplatiti sumu i za to uzimaju procenat. Ako ideš direktno, moraćeš malo da se natežeš. Osiguranje će pokušati da uplati neku manju cifru, itd. Sa tim parama sam popravljaš.

Trebao si da zoveš policiju i da uz naplatu štete imaš i policijski zapisnik. To je osnova. Može i bez njega ali... Treba da se ima.

• Sviđa mi se 2

• U prolazu, 5 postova

Znam, hvala ti. Lik bi BAS najebao da sam zvao policiju na uvidjaj. Niko, nikad, sa mnom nije bio fer... rek'o ajde nije me ubio, pa bice ok. Nisam znao da su stoka u osiguranju.

• nekrunisani kralj moto cigana, 3329 postova
  • Motocikl: 4x4

Meni je ovaj radio procenu. Prvo su mi dali ponudu 300.000, posle je on izvukao 530.000

Screenshot_2026-04-08-11-28-15-19_8ceee6849b8c4820d6837a47f7055a8f.jpg

• Sviđa mi se 1
  • Podržavam 1

• Svrati ponekad, 322 postova
  • Motocikl: CBR 1100XX

Ima vise tih agencija, meni su izvukli dosta vise love od osiguranja nego sto mi je trebalo da popravim motor, a naplatili 12% proviziju. Doneo sam i zapisnik od lekara i tu su mi na povrede izvukli oko 130k dinara (otok na potkolenici + ogrebotine). 

Ali ja sam odmah zvao muriju da naprave zapisnik. Ovamo meni prete sa 30k i 3 meseca zabrane kad dam malo gasa gde nema ukljucenja i nigde nikog, a za to oduzimanje prednosti koje je najopasniji moguci prekrsaj ljudi nista ne placaju, nek plate barem kad naprave sranje. 

• Sviđa mi se 3

• -, 1916 postova
  • Motocikl: /
50 minutes ago, CORLIJA said:

Lik bi BAS najebao da sam zvao policiju na uvidjaj

A tebe bilo zao?

Nemoj se ljutis, al ispao si budala...

Zovi onog sto ti Mrle poslao, povecace ti iznos sigurno.

Ako kontaktiras neku vecu agenciju koja se bavi time racunaj da oni rade kao na traci i ne grabe bas toliko da naplate sto veci iznos.

Advokat koji je u tome ili neka mala agencija ti je bolji izbor

• Sviđa mi se 1

• Zainteresovan, 471 postova
  • Motocikl: Zontes 368E

Dve stvari zbog kojih je trebalo da zoveš pandure:

1. Mogao bi na osnovu lekarskog izveštaja da naplatiš štetu zbog povreda, sa evropskim ne može.

2. Maksimalna suma koju možeš naplatiti preko evropskog je 200.000din, preko toga samo uz policiju.

Baš si pogrešio, bar kažeš da si bolje,a motor će se popraviti.

• Drug član, 1965 postova

Zoveš agenciju koja angažuje advokata...

Mislim ne vidim konkretnu logiku ali ok

Pošto si ti već podneo odštetni zahtev, jedino što sad možeš je da tražiš da ti pošalju obračun.

Neće niko da ti popravlja motor, nego se isplaćuju plate prema proceni.

Agencija/advokat/veštak ne mogu da izmisle ništa što već ne postoji, nego samo da se postaraju da osiguranje ne zakine da plati šta treba 

• Podržavam 2

• Svrati ponekad, 90 postova
  • Motocikl: Beverly 300 ie, Forza 750

Ovo sto napisa @Skyrunner i ja podrzavam, mislim da daleko vise ima smisla pronaci advokata, a ima ih dosta koji to dobro rade. Advokat sve to radi bez posredstva agencije, a verujem da bude i jeftinije nego agencja. 

• Zainteresovan, 471 postova
  • Motocikl: Zontes 368E

Jel stvarno ne obraćate pažnju da čovek ima samo evropski zapisnik, znači povrede ništa i max isplata 200000din, odnosno oko 1700€. Ne znam kolika je šteta i koliko su mu ponudili, tj. koliko ima prostora u tom okviru da advokat/agencija učine nešto.

• Drug član, 1965 postova

Ja sam rekao šta treba da se uradi, evropski zapisnik ili ne

U pitanju je prilično star motor koji je prema opštim kriterijumima za naknadu štete već doobrano amortizovan i veoma je moguće da je isplaćena totalna šteta.

Tu nikakve veze onda nema ni da je klasični uviđaj rađen ili ne.

Može samo da se prekontroliše obračun

• Ne silazi, 1632 postova
  • Motocikl: SMC 300

Cekaj, sta si rekao u urgentnom? Kako si se povredio? Ako si lagao zbog njega, nije ti cista prica.

Ukoliko si rekao da je povreda nastala u saobracaju, morali su policajci da dodju, i da te ispitaju/napisu izvestaj. 

A tu ne mozes onda da pomognes tom liku, kom si pomogao, jer ce doci i do njegove price. 

Ovo sto si ti pomogao liku, koji je skrivio, ja bih uradio samo da sam bio pijan na motoru.

• Sviđa mi se 1

• Ne silazi, 2980 postova
  • Motocikl: Connect gy6 125

Lekari za svaki prelom zovu policiju.Drugo imao si tezak sudar i nisi zvao policiju?Trece sa izvestjem lekara i policije ides kod advokata ili u neku od tih agencija za izvlacenje stete.

Cetvrto jesi li ti bio 100% ispravan?Dozvola ,alkohol,propisi?

• Podržavam 1

• Ne silazi, 1449 postova
  • Motocikl: Voge 525 DSX,Ex Honda VT750 ACE

Ne znam kako ide kod motora ali verovatno isto kao kod automobila. Nađeš neki servis koji radi legalno i žele da popravljaju motor. Odeš da naprave predračun i to pošalješ u osiguranje i čekaš odgovor. Dešava se da isplate i na osnovu zvaničnog predračuna.Suma koju ti prvo ponudi osiguranje je obično oko 60+- 10% od cene koju plate sa računom servisa. Ovo nije postupak da zaradiš ali da naplatiš dovođenje vozila u predhodno stanje.E sad tu postoji i problem ako je suma veća za starije vozilo mogu da proglase totalnu štetu a to nikad nije dobro jer se tada drugačije obračunava.

• Podržavam 1

• Ne silazi, 1632 postova
  • Motocikl: SMC 300

Jbg, vrv covek ne moze da prica, zasto se bas sazalio na lika, koji je izazvao nesrecu. Ipak je ovde javno?!

Sad nek izvuce sto vise moze od OZ, pa nek napise, ako ga ne mrzi, koliko je izvukao. 

Iz mog iskustva, kad mi Dunav radio procenu stete, zaracunao mi je neku cifru. Ja se pismeno, svojerucno, pozalio na taj iznos(navodeci cene delova), i oni mi dodali jos jedno 20% na prvobitni iznos. Cenim da bi advokat izvukao jos vise.

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   1 član

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja