Jump to content

Moto Zajednica

Zontes 368E

Recommended Posts

• Ne silazi, 5241 postova
  • Motocikl: Kymco Agility+ 300

Na V2 ide prvi na 1.000, pa na 5.000 pa onda svaki sledeći na 5.000. Inače, u zavisnosti koliko pređeš godišnje, ušteda može da ti bude par desetina evra na godišnjem nivou, što stvarno ne znači mnogo.

Skuter kupi zato što ti se sviđa i što ti odgovara. Ako bi da štediš, bolja je onda bicikla :)

Promenio član boza_kg
  • Sviđa mi se 1

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Svrati ponekad, 165 postova
  • Motocikl: Zontes 368E
Moje mišljenje..

Kupuješ nov motor od puno para. Gurati servisni interval do kraja je ok ko želi, ja nemam to uverenje i radim ga ranije i ranije. 1000km razlike mislim da ti ne znači ništa puno na godišnjem nivou jer kolku kilometražu prelaziš? 

Da sam kupiš ulje i filter je kolko? 4000din? Cena servisa je značajno veća, ali time plaćaš garanciju na novo vozilo za koje si već dao puno para koje su zanemarljive u odnosu na cenu motora. 

O cemu ti pricas druze...pa procitaj sta sam gore napisao: ti kroz garantne servise samo ostavljas nekriticno mnogo para na i onako veliki cifru koju si dao za nov motor, a da pri tome, davalac garancije ne radi servise po uputu proizvodjaca. To je za mene ozbiljno bacanje para i bezobrazluk istovremeno, jer ne postoji nacin da davaocu garancije nametnes da ti odradjuje servise kako je propisano. Dakle cista pljacka...ako tako radi redovne servise, pa sta ocekujes kad dodje do kvara koji nije ucinjen krivicom vlasnika motora. Da ce reci : sve ok, resavamo o nasem trosku. Pa nece. Jer da je kako treba, odradjivao bi servise kako je propisano i time garantovao tehnicku ispravnost vozila sa njegove strane...
P.s. a da ne spominjem da se kod Zontesa 368 serije na 8000 radi provera zazora ventila, svecice, prednje viljuske i kontrola nosaca motora, tj sile zatezanja na nosecim srafovima...pa ko to radi...ni u snu, brate ne prilaze...

Sent from my SM-A536B using Tapatalk

• Ne silazi, 3955 postova
  • Motocikl: Versys 1000 Kiklop aka Belka, Sym ST200 aka Robb
2 hours ago, dr.srba said:

O cemu ti pricas druze...pa procitaj sta sam gore napisao: ti kroz garantne servise samo ostavljas nekriticno mnogo para na i onako veliki cifru koju si dao za nov motor, a da pri tome, davalac garancije ne radi servise po uputu proizvodjaca. To je za mene ozbiljno bacanje para i bezobrazluk istovremeno, jer ne postoji nacin da davaocu garancije nametnes da ti odradjuje servise kako je propisano. Dakle cista pljacka...ako tako radi redovne servise, pa sta ocekujes kad dodje do kvara koji nije ucinjen krivicom vlasnika motora. Da ce reci : sve ok, resavamo o nasem trosku. Pa nece. Jer da je kako treba, odradjivao bi servise kako je propisano i time garantovao tehnicku ispravnost vozila sa njegove strane...
P.s. a da ne spominjem da se kod Zontesa 368 serije na 8000 radi provera zazora ventila, svecice, prednje viljuske i kontrola nosaca motora, tj sile zatezanja na nosecim srafovima...pa ko to radi...ni u snu, brate ne prilaze...

Sent from my SM-A536B using Tapatalk

..pa ti nemoj. Tvoj motor. 

Više novih motora sam kupio, terao prvih par servisa u ovlašćeni, posle toga sam. Ako ima fabričku manu pokazaće je u tih 10.000km..

• Sviđa mi se 1

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja