DAR'C NS 262 Napisano Januar 20 (promenjeno) Svrati ponekad, 192 postova Lokacija: Podnožje Fruške gore- Banstol Motocikl: on two wheels Prijavi odgovor kao problematičan Čitajući i informišući se oko potencijalnog novog “ljubimca” upala mi je u oko jedna stvar. Definitivno razvrstavanje grupacije turing motocikala koja nisu više tako striktno kategorisana pa bi izdvojio par modela koji zauzimaju određene predizpozicije za određenu grupu, pa: Sport-Touring Više naginje sportu Lakši i agilniji od klasičnog touring-a Ne tako dobra zaštita od vetra(Kawasaki Ninja 1100SX,Yamaha Tracer 9,Suzuki GSX S1000GT i Suzuki GSX S1000GX, honda cb1000gt) Touring Maksimalan komfor Veliki vetrobran, koferi, audio, grejana sedišta Teški i stabilni na autoputu(BMW 1600GT, honda NT1100..) Adventure-Touring Touring + loš put / makadam Visoko sedenje, dugačko vešanje Idealni za duge ture van asfalta(Honda Africa Twin, BMW GS1300,VERSUS 1100, SUZUKI VSTROM 1050…) Light Touring Lakši touring motocikli Dobri za svakodnevnu vožnju i putovanja (Honda NC750X, Suzuki V-Strom 650 i 800, BMW F750GS, VERSUS 650….) Cruiser-Touring Opušten položaj Fokus na udobnosti, ne brzini NAPOMENA: u potrazi za novim ljubimcem a imajući u “fokusu” solidnu-dobru udobnost suvozača(položaj nogu i udobnost sedišta pre svega), malo sam se “pogubio” pri traženju i odlučivanju, a da bude u “frendly” budžetu. Jako mi se sviđa veliki Versus bez eloktronskog vešanja, kao i cb1000gt koji nažalost naginje sport grupi. Nadam se da ćete savetima i iskustvom nekome pomoći u konačnom odabiru novog motocikla. Promenio Januar 20 član DAR'C NS Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Nightrider Z 891 Napisano Januar 20 Zainteresovan, 624 postova Motocikl: ZZR 1400 Prijavi odgovor kao problematičan Pa ne znam zasto je generalno bitno sad neko razvrstavanje, pogotovo sto ovu podelu smatram izuzetno besmislenom (nor stavljanje nindze 1100 i trejsera 9 u istu podgrupu). Pre bih se fokusirao na ono sto meni (u ovom slucaju tebi) treba. Hoces krivine i ne silazis sa asfalta, gledas tocak 17, hoces da ides van asfalta, gledas tocak 19-21, ostalo izbacis iz razmatranja. Gledaj polozaj nogu, gledaj masu, nadji ono sto tebi treba. To sto je neko nekad svrstao dva motora u istu grupu, ne znaci nista. Na svaki od njih moze da se stavi veliki vizir ili sta god 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
DAR'C NS 262 Napisano Januar 20 (promenjeno) Svrati ponekad, 192 postova Lokacija: Podnožje Fruške gore- Banstol Motocikl: on two wheels Prijavi odgovor kao problematičan Pa svrstavanje ta dva motora u istu grupu je apsolutno opravdano i potvrđeno, bez obzira koliko su različiti. Ovo je upravo ono što sam i hteo da prezentujem, iako na oko krucijalno drugačiji su vrlo slični pri upotrebi. Tako da konfuziju može samo probna vožnja da prelomi, kome šta odgovara.U istoj grupi su jer im je namena slična. Promenio Januar 20 član DAR'C NS 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
BokyBoy 25394 Napisano Januar 20 (promenjeno) Vozim motor, nisam BAJKER, 3019 postova Lokacija: BGD-ŽKV Motocikl: Kawasaki Ninja ZX14R Performance Sport Prijavi odgovor kao problematičan Dodaj grupu Hyper Sport, ZZR1400, H2sx, ZX12r, XX, Hayabusa, K1300s itd, motori velike snage i brzine a velike udobnosti... What is a HyperSport motorcycle? - Askmotopros Q&A ASKMOTOPROS.COM The History Of The Hypersportsbike | Our List Of The Best WWW.BENNETTS.CO.UK From an era when sportsbikes were selling in their droves yet weren’t enough for some – enter the Hypersportsbike. We delve into the history of the genre. Promenio Januar 20 član BokyBoy 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
DAR'C NS 262 Napisano Januar 21 Svrati ponekad, 192 postova Lokacija: Podnožje Fruške gore- Banstol Motocikl: on two wheels Prijavi odgovor kao problematičan Hyper Sport motocikli ipak su sportski, možda hayabusa zbog odlične udobnosti blizu je sport turing grupi, ali velika težina je iz nje i udaljuje, ipak. Ostali modeli su isključivo sportski, ako i jesu udobni, za vožnju udvoje i na duže nisu za to predviđeni, mogu naravno ali im nije takva namena. Hayabusa mi je bila u uskom krugu jedan od favorita baš zbog udobnosti, ali joj je zaštita od vetra loša. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
sasa 105 Napisano Januar 21 U prolazu, 82 postova Lokacija: Beograd Motocikl: DUCATI MULTISTRADA 1200S Prijavi odgovor kao problematičan Pre 1 sat, DAR'C NS je napisao: Hyper Sport motocikli ipak su sportski, možda hayabusa zbog odlične udobnosti blizu je sport turing grupi, ali velika težina je iz nje i udaljuje, ipak. Ostali modeli su isključivo sportski, ako i jesu udobni, za vožnju udvoje i na duže nisu za to predviđeni, mogu naravno ali im nije takva namena. Hayabusa mi je bila u uskom krugu jedan od favorita baš zbog udobnosti, ali joj je zaštita od vetra loša. i moja neostvarena zelja Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
BokyBoy 25394 Napisano Januar 21 Vozim motor, nisam BAJKER, 3019 postova Lokacija: BGD-ŽKV Motocikl: Kawasaki Ninja ZX14R Performance Sport Prijavi odgovor kao problematičan Pre 2 sati, DAR'C NS je napisao: ali joj je zaštita od vetra loša. Salis se? Imao sam i prvu i drugu gen Buse a sada vozim zzr 1400 i mogu ti reci da ne mogu da odredim koji ima bolju zastitu od vetra a imam 182/100 kg...Jedino ako si dva metra i 150 kila... 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
DAR'C NS 262 Napisano Januar 21 (promenjeno) Svrati ponekad, 192 postova Lokacija: Podnožje Fruške gore- Banstol Motocikl: on two wheels Prijavi odgovor kao problematičan Da, ima odličnu zaštitu od vetra kada zauzmeš poziciju i namestiš se, ali to nije položaj za opuštenu turing vožnju, nego za brzine preko 200km/h, sportski agresivan savijen, jel sam u pravu? Na to sam mislio ali se nisam najjasnije izrazio. Za mene je hayabusa vrh motociklizma ali sada su mirnije godine kada pravim kompromise sa samim sobom, u vezi sa tim. Promenio Januar 21 član DAR'C NS Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
BokyBoy 25394 Napisano Januar 21 (promenjeno) Vozim motor, nisam BAJKER, 3019 postova Lokacija: BGD-ŽKV Motocikl: Kawasaki Ninja ZX14R Performance Sport Prijavi odgovor kao problematičan pre 25 minuta, DAR'C NS je napisao: Da, ima odličnu zaštitu od vetra kada zauzmeš poziciju i namestiš se, ali to nije položaj za opuštenu turing vožnju, nego za brzine preko 200km/h, sportski agresivan savijen, jel sam u pravu? Na to sam mislio ali se nisam najjasnije izrazio. Za mene je hayabusa vrh motociklizma ali sada su mirnije godine kada pravim kompromise sa samim sobom, u vezi sa tim. Druze, nema tu zauzimanja pozicije, kad sednes, seo si i to je to, i za turing i za agresivnu voznju, nema tu pomeranja sedista i upravljaca kao u kolima, mozes samo da se kešaš levo-desno na sedistu ako izbacujes koleno ili da spustis glavu blize rezervoaru, polozaj nije uopste egresivan vec vise turing, na 14-ici je malo agresivniji ali nista strasno, mada zavisi dosta i od gabarita vozaca. O kakvim mirnijim godinama pricas i kakvim kompromisima i zastiti od vetra na motoru na + 200...? Ne znam koliko ti je godina ali ja ove punim 52 i vec razmisljam o sledecem motoru koji ce biti H2 Jel treba mozda da razmisljam o coperu? Boze sacuvaj, ili cu da vozim ono sto volim ili necu da vozim uopste. P.S. Hebes kompromise, zivot je jedan, trudi se da ostvaris svoje snove, ako ti je Busa dream byke, pa brate kupi je, kada ces ako ne sada i uzivaj u zivotu! Promenio Januar 21 član BokyBoy 4 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
DAR'C NS 262 Napisano Januar 21 (promenjeno) Svrati ponekad, 192 postova Lokacija: Podnožje Fruške gore- Banstol Motocikl: on two wheels Prijavi odgovor kao problematičan Relaksirajuća opuštena vožnja, ugodan položaj sedenja saputnika, ovo mi je potrebno. Nije do mojih godina i da se može finansijski ko što ne može, sigurno bi imao i neki R motor-litra(moj omiljeni), ali to nije realno. Želim da uživam pre svega u zajedničkoj vožnji sa suprugom, pa shodno tome pravim najbolju opciju, kolko mogu. Hvala BokyBoy na lepim željama, i nek su nam putevi “čisti” a pićence ako Bog da kad se vidimo na drumu. Promenio Januar 21 član DAR'C NS 1 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Влајко 2483 Napisano Januar 21 Никад не једи жути снег!, 1044 postova Lokacija: Церовац - Београд Motocikl: Јаворка (ФЈР 1300) Prijavi odgovor kao problematičan Теби треба ФЈР 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Darko Mihajlovic 10831 Napisano Januar 21 (promenjeno) Ne silazi, 2846 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Kawasaki GTR 1400 Prijavi odgovor kao problematičan Na primer... Promenio Januar 21 član Darko Mihajlovic 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
DAR'C NS 262 Napisano Januar 21 Svrati ponekad, 192 postova Lokacija: Podnožje Fruške gore- Banstol Motocikl: on two wheels Prijavi odgovor kao problematičan Uf….FJR sad bi u Barelu da ga prave bio 30.000€ Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Blaza 16435 Napisano Januar 21 Integrisan, 3381 postova Lokacija: Beograd, Bele Vode Motocikl: ex.Liberty 125, Scarabeo 400i, Kawa ER5, trenutno Honda CBF 600 SA Prijavi odgovor kao problematičan Pre 3 sati, Влајко je napisao: Теби треба ФЈР I meni, i meni ! 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Djeronimo 625 Napisano Januar 21 (promenjeno) Svrati ponekad, 363 postova Lokacija: Beograd Motocikl: CBR 1100XX Prijavi odgovor kao problematičan Ne znam za ostale al meni taj blago nagnuti sport touring polozaj na XXu bas odgovara na duze staze. Kad sedim potpuno uspravno sediste krene da zulja posle nekog vremena (300-500km), a na XXu nekako misici nogu preuzmu deo tezine pa je, bar meni, solidno udobnije. Jedino mi se vrat/trapez vise umaraju od savijanja + vetra, al to osetim tek posle 3+ dana voznje. Promenio Januar 21 član Djeronimo 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
vex 6869 Napisano Januar 21 Drug član, 604 postova Lokacija: v.gradiste Motocikl: V2- americki Prijavi odgovor kao problematičan Pre 1 sat, Blaza je napisao: I meni, i meni ! Polako Blazo, 500, 600, 700.... pa ako porastes onda 1k+ 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
BokyBoy 25394 Napisano Januar 21 Vozim motor, nisam BAJKER, 3019 postova Lokacija: BGD-ŽKV Motocikl: Kawasaki Ninja ZX14R Performance Sport Prijavi odgovor kao problematičan pre 6 minuta, vex je napisao: Polako Blazo, 500, 600, 700.... pa ako porastes onda 1k+ Blaza sto je porastao, porastao je, tako da moze d'uzme odmah 1400 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Blaza 16435 Napisano Januar 21 Integrisan, 3381 postova Lokacija: Beograd, Bele Vode Motocikl: ex.Liberty 125, Scarabeo 400i, Kawa ER5, trenutno Honda CBF 600 SA Prijavi odgovor kao problematičan Mogu da "vozim" skoro pa bilo šta. Ali da stvarno vozim, nisam odmakao od 125 cm3... Sorry za off... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Darko Mihajlovic 10831 Napisano Januar 21 Ne silazi, 2846 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Kawasaki GTR 1400 Prijavi odgovor kao problematičan Pre 3 sati, Blaza je napisao: I meni, i meni ! Svaka kuća treba da ima jedan FJR !!! 3 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
sashac 16291 Napisano Januar 22 Cool tip, 3255 postova Lokacija: Beograd Prijavi odgovor kao problematičan Ja cu zbog kicme i kukova da uzmem r1... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Darko Mihajlovic 10831 Napisano Januar 22 Ne silazi, 2846 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Kawasaki GTR 1400 Prijavi odgovor kao problematičan R1 il' ni jedan ! Elem @DAR'C NS , pade mi na pamet ... Kategorizacija je retarditana i meni, ali to je druga strana price... Ono sto je zanimljivo , mozda obratiti paznju na to koliko ljudi koristi motor koji ima za kategoriju kojoj je namenjen. Iz okruzenja, poznavajuci ljude s foruma , od drustva ....pa na dalje... Imas super sport ? Čuo si za Navak , procitao si da postoji Grobnik , nikad u zivotu nisi izasao na stazu , od opreme imas koznu jaknu , mozda i kombinezon , jer , tako izgledas zajebano .. Imas adventure ? Ok, popeo si se juce , prekjuce na ivicnjak , jer bilo zgodno za parking i to je sve od tvoje avanture za ovu sezonu Imas k1600 ? Isao si u Obrenovac na osvestanje motora , ok , vidjen si u drustvu , prislo je troje ljudi sa recenicom "ooooo iljadu i sesto" , nahranilo ti ego, izduzilo pisu i to je tvoje putovanje za ovu sezonu Itd itd... Karikiram , ali shvatices o cemu pisem... Sve je to legitimno i sto je tako, nego ti pisem ovo, ako je tvoja zelja da opusteno putujes sa zenom , i da ti bude udobno, a svidja ti se npr afrika , nema razloga da je ne kupis samo zato sto si je ubacio u adventure kategoriju 5 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
DAR'C NS 262 Napisano Januar 22 (promenjeno) Svrati ponekad, 192 postova Lokacija: Podnožje Fruške gore- Banstol Motocikl: on two wheels Prijavi odgovor kao problematičan Ma znam, uglavnom ljudi koji baš, baš vole i osećaju taj bajkerski vajb, mislim vrv. dosta njih “krpe” kraj sa krajem, kao i mnogi pa i pored toga gaje tu ljubav prema motorima i vožnji. Mnogi, nisu u stanju jednostavno da ni približno ostvare one vožnje koje bi želeli, niti uzmu motore iz svojih snova. (To sigurno ne umanjuje njihovu sreću).Ovo je naravno jedna strana medalje, u koju spadam i sam, druga je ta koju si spomenuo, da ne budem baš grub ima tu puno raznih priča i opravdanja ali nekom se jednostavno može da da dal za motor 30.000€ ili neko putovanje od par hiljada, da bi bio u “fazonu”, ali kažem sve je revelantno a na nama je da se pomažemo na putu ma kakav ko bio, jer mi smo Srbi- nebeski narod. Promenio Januar 22 član DAR'C NS Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Darko Mihajlovic 10831 Napisano Januar 22 Ne silazi, 2846 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Kawasaki GTR 1400 Prijavi odgovor kao problematičan Ma jasno .. Zato i rekoh... Sve mi je to legitimno Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...