Ivanhoe 282 Napisano pre 5 sati (promenjeno) Svrati ponekad, 172 postova Lokacija: Jagodina Motocikl: BMW R 1200 GS Adventure LC Prijavi odgovor kao problematičan @Bojan_Jgd Baš kod njega sam i terao motor, gde smo drugar i ja skinuli, a "doktori" zamenili gumu i mi posle montirali točak na motocikl. Još se čude koj će nam đavo moment ključ da zategnemo zadnji točak na GS-u, kad oni ljudi lepo sve to "zavare" sa pneumatskim pištoljem !!! Promenio pre 5 sati član Ivanhoe Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
andrej. 2851 Napisano pre 5 sati BJB Maxi Scooter Club, 994 postova Lokacija: Žabalj Motocikl: Voge 300 Rally Prijavi odgovor kao problematičan @lemy KTM je lepo dao izbor, imaju livene felne, imaju tubeless 21/17 žičane, imaju 21/18 sa unutrašnjim. Jedino što kod nas tog srednjeg modela neće biti pretpostavljam, sumnjam da će sva 3 dovlačiti Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Bojan_Jgd 1604 Napisano pre 5 sati Drug član, 1290 postova Lokacija: Jagodina,Serbia Prijavi odgovor kao problematičan @Ivanhoe Da...to i jeste problem....sve i da skidaju. Kako će vratiti. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
lemy 1392 Napisano pre 5 sati (promenjeno) Drug član, 1224 postova Lokacija: Novi Sad-Sabac Motocikl: Suzuki DR-Z400, KTM 790 adventure Prijavi odgovor kao problematičan Kad smo kod vulkanizera, u Novom Sadu samo jedan radi moto gume, a ponekad pomislim bolje da bi on ne radi . Ne mogu da grešim dušu ima kod njih i jedan kršten, mehaničar, zna da skine i točak i vrati, pedantan je, ali onda moram da tempiram kad je on tu. Ostali su Bože me sačuvaj, ne da skinu sa motora, to radim sam, nego da montiraju gumu sa unutrašnjim, a još kad vide Rim lock . Nagovorio me poslednji put drugar da sami menjamo, taman za vežbu, nije bilo strašno, 2h za obe gume, total vreme. Plan mi je da poručim i ručnu balanserku da imam da bar malo izbalansiran točak, mada to i nije puno bitni kod mojih motora, ali ajde, košta 50-60 eur Promenio pre 5 sati član lemy 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Motorcyclist 21318 Napisano pre 5 sati Integrisan, 6647 postova Lokacija: Vojvodina Motocikl: Suzuki GSR600 Prijavi odgovor kao problematičan Do sada sam menjao u Selenci i Ruskom Krsturu. U Selenci mi je majstor a ujedno i motorista skinuo i vratio tocak. U Ruskom Krsturu kolega bajker drzi vulkanizersku radnju, ne znam da li jos uvek doduse. Tada mi je isto pokojni kolega Boris skinuo tocak i odneli smo na zamenu. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
andrej. 2851 Napisano pre 5 sati BJB Maxi Scooter Club, 994 postova Lokacija: Žabalj Motocikl: Voge 300 Rally Prijavi odgovor kao problematičan Ja sam odradio u Subexu, nisu se bunili, nije mi nešto puno ni naplaćeno skidanje i krpljenje (nisu imali unutrasnje da mi zamene), sabio jos koju hiljadu od tad, sve ok.. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Rider000 2143 Napisano pre 5 sati Drug član, 1472 postova Lokacija: Zapadna Bačka Motocikl: EX Honda CB500X '23---------------------------------------EX Honda Africa Twin '17------------------------------------------V Strom 650XT '24------------------------- Prijavi odgovor kao problematičan pre 19 minuta, Motorcyclist je napisao: Do sada sam menjao u Selenci i Ruskom Krsturu. U Selenci mi je majstor a ujedno i motorista skinuo i vratio tocak. U Ruskom Krsturu kolega bajker drzi vulkanizersku radnju, ne znam da li jos uvek doduse. Tada mi je isto pokojni kolega Boris skinuo tocak i odneli smo na zamenu. U Vrbasu Paradiso, radi skidanje i montazu. Ima i u Čeneju Djole, skida i montira, nije bilo ni nesto skupo koliko se secam. 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Blackened 1431 Napisano pre 4 sati (promenjeno) Zainteresovan, 767 postova Lokacija: Novi Sad - Koh Phangan Motocikl: '23. CB500X (prethodno '98. XL600V) Prijavi odgovor kao problematičan Koja god tema pocne, ode na drugu stranu. Sada treba otvoriti jednu za vulkanizere, da vidimo gde ce otici Promenio pre 4 sati član Blackened 2 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
živke 8291 Napisano pre 4 sati Drug član, 2812 postova Lokacija: Niš; youtube.com/@adv_zivke Motocikl: CF Motor 450MT; ex: Yamaha XT660Z Tenere Prijavi odgovor kao problematičan Ma ima tema o vulkanizerima Nema veze, nije totalni off, opet je vezano za gume. Ali da ponovim: tražimo iskustva ljudi kojima je pukla guma na velikoj brzini. Siguran sam da sam video barem nekoliko slučajeva pomenutih na forumu, ali nema šanse da se setim ko i kada. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
živke 8291 Napisano pre 4 sati Drug član, 2812 postova Lokacija: Niš; youtube.com/@adv_zivke Motocikl: CF Motor 450MT; ex: Yamaha XT660Z Tenere Prijavi odgovor kao problematičan Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Skandi 96 Napisano pre 4 sati U prolazu, 51 postova Lokacija: Kraljevo Motocikl: Honda CRF300L Prijavi odgovor kao problematičan Kul klip koji sam ranije gledao. Ja imam unutrasnju gumu na CRFu, ali bi više voleo da je tubeless. Na žalost nisam baš mnogo mogao da biram. Unutrasnje su zamenjene kada su menjane i spoljnje. Majstor gde održavam motor mi menja i gume. On kaže da nije bilo lako da ih montira ni sa mašinom. Mogu samo zamisliti kako bi to izgledalo da ja prvi put pokusam u nekoj šumi. Sa sobom inače nosim samo kompresor i ogromnu nadu da mi neće pocepati u nekoj baš vukojebini gde neću moći da se nekako snadjem do pomoći. Možda bi tu nešto trebao da menjam. Ko ima unutrašnju, šta sve nosite sa sobom(od alata) kad idete na vožnju? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
andrej. 2851 Napisano pre 4 sati BJB Maxi Scooter Club, 994 postova Lokacija: Žabalj Motocikl: Voge 300 Rally Prijavi odgovor kao problematičan Ja nosim kompresor na baterije i ovaj sprej: Skroz mi je okej da bacim posle unutrašnju ako to znači da mogu samo da je napunim da se dovučem do vulkanizera, umesto da ja skidam točak.. nije probano u praksi na sreću 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
živke 8291 Napisano pre 4 sati (promenjeno) Drug član, 2812 postova Lokacija: Niš; youtube.com/@adv_zivke Motocikl: CF Motor 450MT; ex: Yamaha XT660Z Tenere Prijavi odgovor kao problematičan @Skandi pa nosiš sve što ti treba da skineš točak i zameniš ili zalepiš gumu Ne čekaj da prvi put pokušaš u šumi. Pokušaj prvi put kući, vidi šta te čeka. Ja sam se u nekom trenutku opremio i izveštio pa sam sam menjao i balansirao gume kući bez nekih većih problema. Ali koristio sam ručnu monterku koju sam kupio, nešto kao rabaconda. Nisam siguran da bih uspeo da sam odvojim zadnju gumu sa felne u nekoj šumi. Mada to dosta zavisi i od gume. Mitas E07 je jako jako tvrda i kruta, noćna mora za demontažu i montažu. Ali zato kažu da može da se vozi i desetinama km skroz meka, toliko su kruti zidovi, i ne spadne sa felne. p.s: Ovo obavezno nabavi na temu ili ali za par eur. Mnogo korisna stvar za koju mnogi i ne znaju. Promenio pre 4 sati član živke 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Blaza 13918 Napisano pre 4 sati Ne silazi, 3104 postova Lokacija: Beograd, Bele Vode Motocikl: ex.Liberty 125, Scarabeo 400i, Kawa ER5, trenutno Honda CBF 600 SA Prijavi odgovor kao problematičan Nešto ne verujem da ovo drži, ali možda nekome i pomogne: medyanne_2 (@medyanne_2) • Instagram reel WWW.INSTAGRAM.COM Pilih velg yang tepat untuk Yamaha Nmax Anda. Tips dan saran dari Zona Outdoor... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Rider000 2143 Napisano pre 4 sati Drug član, 1472 postova Lokacija: Zapadna Bačka Motocikl: EX Honda CB500X '23---------------------------------------EX Honda Africa Twin '17------------------------------------------V Strom 650XT '24------------------------- Prijavi odgovor kao problematičan @živkeSta bese ovo? Iskakalo mi je u oglasima Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Blackened 1431 Napisano pre 3 sati (promenjeno) Zainteresovan, 767 postova Lokacija: Novi Sad - Koh Phangan Motocikl: '23. CB500X (prethodno '98. XL600V) Prijavi odgovor kao problematičan 28 minutes ago, živke said: Ali da ponovim: tražimo iskustva ljudi kojima je pukla guma na velikoj brzini Mozda taj kome se desi na velikoj brzini i ne stigne da preprica bilo kome. ima na yt par videa. Ponegde vidim u komentarima, kome se desi na prednjoj, cesto je bio pad. mene najvise brinu takve stvari na koje ne mogu uopste da uticem (kao i izletanje zivotinja, ili neko od nazad da me udari). Sve ostalo bas dosta zavisi od nas (cak i oduzimanje prednosti, iznenadna skretanja, losa voznja drugih je velikim delom pod nasom kontrolom). Cak i od nazad udarac mozete predvideti. Uvek na semaforu stajati sa stisnutim kvacilom, osmotriti situaciju u retrovizoru, nikako u neutral. Promenio pre 3 sati član Blackened 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
živke 8291 Napisano pre 3 sati Drug član, 2812 postova Lokacija: Niš; youtube.com/@adv_zivke Motocikl: CF Motor 450MT; ex: Yamaha XT660Z Tenere Prijavi odgovor kao problematičan @Blackened ma nije baš tako, kao što rekoh sigurno ima ljudi na forumu kojima se dešavalo. Pa me baš zanima u kakvom su stanju bile gume. @Rider000 služi da se izvuče ventil unutrašnje gume kroz rupu na felni. Štedi živce i prstiće 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Motorcyclist 21318 Napisano pre 3 sati Integrisan, 6647 postova Lokacija: Vojvodina Motocikl: Suzuki GSR600 Prijavi odgovor kao problematičan 1 hour ago, Rider000 said: U Vrbasu Paradiso, radi skidanje i montazu. Ima i u Čeneju Djole, skida i montira, nije bilo ni nesto skupo koliko se secam. Hvala za info to mi je svakako blize od NS 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...