Jump to content

Moto Zajednica

Kupovina novog motora u 2026, koji je vaš izbor

Recommended Posts

• Drug član, 849 postova
  • Motocikl: Voge SR3, Aprilia Scarabeo 125, Voge DS625X

Izvinjavam se onda, u početku je 100% bilo ovako kako sam napisao, biće da je promenjeno u nekom momentu što i jeste jedino logično 

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• MK SO Zandarmerije, 869 postova
  • Motocikl: SUZUKI VSTROM 650 XT,SYM SYMPHONY 125sr

naravno,mozes da kupis nov,cuvas ga kuci dve godine,i opet dvaput reg.bez tehnickog. od kad prvi put registrujes,broje ti se dve godine-a ovo za  ustedu horgos-sumar,slazem se.

kad pogledas na prvi pogled,lepa usteda. ali kad bacis na papir(osim ako nisi blizu horgosa), pogotovo ako kupujes van sezone pa bude sneg kisa hladno,ne mozes sam da ga dovezes, dok platis kombi levo desno,cimanje za sitne pare. i  za servis opet moras gore.

ja nisam tako hteo.

• Integrisan, 8769 postova
  • Motocikl: TDM 900
1 hour ago, Džim Džarmuš said:

@AlekreBas smo u viber grupi komentarisali akcijsku cenu Versisa u odnosu na akcijsku cenu Moto Morini 1200 .. odnos ulozeno dobijeno,postprodaja i delovi..

Mislim da je Versis pobedio🙂

Ja bih izvadio pare.

• Sviđa mi se 2

• U prolazu, 56 postova
  • Motocikl: Honda NC750XD '26- ; Suzuki Burgman UH200 '21-'26; Peugeot Kisbee '17-'21
9 hours ago, JoeD said:

Odradi tehnicki u horgosu, mozda moze Atila da ga odradi umesto tebe.
Uplatis motor, on uradi tehnicki, posalje ti papire, izvadis tablice, odes po motor, namontiras tablice i teraj :)
Tako je drugar uradio pre 2-3 godine, doduse bez tehnickog.
Mada realno, ako ovamo ide kofer i nije neka razlika.

8850-8390=460e
Atila računa kofer, nosač, montažu 250e
460-250=210e
Cimanje do Horgoša (2 presedanja, sve uk. 370km), pa vožnja nazad smanjuje tu razliku i da li je vredno toliko cimanje?
Da se vratim na početak priče, običan Strom 7900e mi je realna priča ali toga više u Srbiji nema. Da je ostala priča sa početka sa Horgošem, prihvatio bih i HT, iako realno: žičane felne mi ne trebaju; salon računa ručke npr. 100-150e a ja bih uzeo povoljnije...
Za malo jače od 8000e ostaje opcija Versys, alternativno NX500.

• U prolazu, 56 postova
  • Motocikl: Honda NC750XD '26- ; Suzuki Burgman UH200 '21-'26; Peugeot Kisbee '17-'21
43 minutes ago, brankoXM said:

i  za servis opet moras gore.

Ne mora gore servis, može u EuroSumaru.

• U prolazu, 56 postova
1 hour ago, Džim Džarmuš said:

@AlekreBas smo u viber grupi komentarisali akcijsku cenu Versisa u odnosu na akcijsku cenu Moto Morini 1200 .. odnos ulozeno dobijeno,postprodaja i delovi..

Mislim da je Versis pobedio🙂

Ima li negde recenzija Versysa650? Ni za NX500 nisam našao. Mislim na domaće youtubere.

• Haha 1

• Drug član, 1968 postova
  • Motocikl: BMW F900 GS⬜🟦🟥
pre 24 minuta, Мркс je napisao:

Ima li negde recenzija Versysa650? Ni za NX500 nisam našao. Mislim na domaće youtubere.

Iskreno,ja ne znam.Nisam tražio.

• Drug član, 682 postova
  • Motocikl: Nmax 155
Pre 8 sati, Мркс je napisao:

Ma gde, oni rade recenzije samo za jake i bruuuuuutalne mašine.

Versys 650 jurim i ja da probam, trebalo bi autopromet da registruje jedan kao test vozilo. Iskreno mi ništa ne znači recenzija bilo kog priučenog domaćeg moto-vlogera dok sam ne probam makinu.

• Hvala 1
  • Podržavam 2

• Ne silazi, 4033 postova
  • Motocikl: Versys 1000 Kiklop aka Belka, Sym ST200 aka Robb

Upravo. 

U toj klasi ja bi gledao i moto morini 700, juče sam video cenu... Sjajno. 

Ozbiljna sprava.

Idi i probaj voge800dsx.. Ja sam se oduševio njime. 

• Podržavam 1

Just now, vucko23 said:

@Andrej_Hotstepper jel misliš na 900dsx jer oni od 800 modela imaju samo rally verziju? Mada kitajci mi nisu u scope-u...

800dsx rally. 

900 nisam probao. 

Ali ali.. Probao sam i 625dsx.. I on je sjajan. Veruj mi bolji je od Vstroma 650. 

Idi probaj, nemoj da imaš predrasude. 😉

• Drug član, 3159 postova
  • Motocikl: TRK502X, SVT650X...VOGE DS900X
pre 39 minuta, vucko23 je napisao:

@Andrej_Hotstepper jel misliš na 900dsx jer oni od 800 modela imaju samo rally verziju? Mada kitajci mi nisu u scope-u...

DS900X je više turing motor i zgodniji je za duže ture, sposoban je i za off ali više je za turing dok je 800 Rally opasno približen offroad segmentu pa kome šta volja. Inače u tim cenovnom pogledu pored takvih motora suludo je gledati starog Stroma i druge...za veći novac.

Trenutno sve japance prodaje brend i izgrađena dilerska mreža.

Što i vredi i te kako. 

Ali.. 

Vstrom ima vešanje, kočnice iz 90tih, a agregat je ok, tu nema mnogo da se zameri. 

Kad probaš novopridošle, vidiš da je sve na dalekom većem nivou, pre svega vešanje i kočnice, pa onda sva oprema koju dobiješ. Agregati su nam "kao" znak pitanja.. Hoće neko da mi kaže da nešto danas ne mogu da naprave? Pa teško. 

A smatram da je motor podjednako ciklistika kolko i karakter agregata. 

Promenio član Andrej_Hotstepper
  • Sviđa mi se 1

• Svrati ponekad, 192 postova
  • Motocikl: on two wheels
20 hours ago, Alekre said:

Versys 1100, 12000 evrova na sajmu. 

Da li si zaboravio još onih 800€ ili je speštena cena tog akcijdkog modela “base” sa 12820 na 12000€. 

9 hours ago, Andrej_Hotstepper said:

800dsx rally. 

900 nisam probao. 

Ali ali.. Probao sam i 625dsx.. I on je sjajan. Veruj mi bolji je od Vstroma 650. 

Idi probaj, nemoj da imaš predrasude. 😉

pricao sam vec negde- drugaricu  na CF-u cukne automobil otpozadi na semaforu. i to porse :)

vec 7 meseci ceka delove jos dva ce sigurno. godinu dana ce okrenuti cekajuci.  to me odbija od kineza.ni na poklon. po meni,ne da nisu dobar odnos ulozeno dobijeno,nego previse kostaju koliko vrede . briga mene za displej,povezivanje sa telefonom, radar mrtvog ugla,j juan by brembo i to.     mnogo ce jos vremena proci da se priblize konkurenciji,za sada je evo ti motor ,daj mi pare, jebi se i ne kukaj,nisi puno platio. a u stvari jesi.

• Sviđa mi se 5
  • Haha 1
  • Podržavam 3

Pre sat vremena, brankoXM je napisao:

pricao sam vec negde- drugaricu  na CF-u cukne automobil otpozadi na semaforu. i to porse :)

vec 7 meseci ceka delove jos dva ce sigurno. godinu dana ce okrenuti cekajuci.  to me odbija od kineza.ni na poklon. po meni,ne da nisu dobar odnos ulozeno dobijeno,nego previse kostaju koliko vrede . briga mene za displej,povezivanje sa telefonom, radar mrtvog ugla,j juan by brembo i to.     mnogo ce jos vremena proci da se priblize konkurenciji,za sada je evo ti motor ,daj mi pare, jebi se i ne kukaj,nisi puno platio. a u stvari jesi.

Pa nije to do kineza već do uboge Gevare koja NEĆE da naručuje delove i ne zanima ih taj deo priče. Delova ima i to nije problem...samo Gevara posluje tako da taj deo ne radi kako treba i realno zabole ih. Zato ja zaobilazim Gevaru u širokom luku! 

dobro, a ostali,koliko bi se cekalo kod njih ?  ja ne znam, ali pretpostavljam da bi otislo pola sezone na cekanje

• Ne silazi, 3629 postova
  • Motocikl: Honda NC750x

Svi su isti. 

Kad sam uzimao Nc, hteo nesto od opreme, kazu ceka se po tri meseca, reko odakle dolazi, kazu iz Italije, fala dovidjenja. 

Bila je prica negde da svuda preko imaju delova samo kod nasih jok. 

pre 14 minuta, brankoXM je napisao:

dobro, a ostali,koliko bi se cekalo kod njih ?  ja ne znam, ali pretpostavljam da bi otislo pola sezone na cekanje

To sve zavisi od dilera i njegove dobre volje. Ranije je svaki prodavac recimo vozila imao zakonsku obavezu da ima lager delova, bez toga nije mogao da vrši tu delatnost...tako je bilo za svakog ko se bavio uvozom i prodajom svega što ima mehaničke delove. To se poslednjih ne znam 10 godina promenilo jer nam je država uboga olakšala poslovanja tako što sad uvoznik ili diler ne moraju da imaju fizički lager već fiktivno prikazuju lager recimo velikog skladišta u Kini ili nekoj drugoj zemlji. 

Tako da u današnje vreme zavisimo od isključivo dobre volje dilera da uradi svoj posao mimo garancije. U najvećem broju slučajeva vlasnik sam mora da se dovija kao devedesetih prošlog veka.

• Drug član, 1285 postova
  • Motocikl: NEMAM

Niko ne drži delove na lageru. Ne mislim na osnovne, filteri i to, toga se uvek doveze više i ulasi u svaki order jer se baš troši. Ali realno je nemoguće je za 20 - 30 modela imati sve plastike recimo,u svakom momentu a obzirom da putuju prekookeanski to komplikuje celu stvar...jbg, tako mora.

Za neke proizvođače se kratko čeka ako imaju magacin u EU. Recimo Suzuki. Centrala je u Mađarskoj i povlačimo delove odatle i delovi dolaze jednom nedeljno. A čak se i njima nekad desi da u datom momentu neku sitnucu nemaju na stanju (doduše na nivou statističke greške) pa se pričeka 2-3 nedelje ali ide baš kao podmazano obzirom da pokrivaju ako se ne varam preko 60 dilera.

To su retki slučajevi koje pominješ, u glavnom je priča čekanja po par meseci ako se ide preko ovlašćenih. Igrom slučaja znam za Gevaru jer sam i sam jednom imao tu njihovu priču od sjaja do očaja.

Naručivanje “naručivanje” prelivnoh suda za rashladnu tečnost…cimali su me 3 meseca da je kao naručeno a onda su na kraju rekli nema to da se naruči.

Takođe imao sam priču oko nalepnica za TRK koje nikad nisu stigle evo treća godina 😂 ali to je bilo do zaposlenog koji ih je oterao u majčinu i nije predao posao kako treba.

U svakom slučaju zavisi od zaposlenih najviše.

• Drug član, 1582 postova
  • Motocikl: Nemaaa

Ja samu Euro Summaru, jos pre nego sto ne @slobasuper9 poceo da radi,u 2 navrata narucivao specificne delove:

- poklopac leve kasete zabandita 2011g

- plastiku neku trouglastu koja pokriva neku elektroniku za starijeg bandita

Oba puta saradnja sa servisom sjajna, ja njima kazem sta mi treba, oni meni posalju slokovito sa brojevima delova sta mi treba, ja potvrdim koji tacno broj zelim, i oba puta mi stigli delovi za 2-3 nedelje

Svaka preporuka za Euro Summar

• Sviđa mi se 2

• Ne silazi, 5367 postova
  • Motocikl: Kymco Agility+ 300

Za moj Kymco na pr. naš uvoznik retko šta ima na stanju, osim najjosnovnijeg, a robu naručuju bar na 3 meseca, često i ređe, pa dok stigne sa Tajvana, na se ocarini i sve to, potraje ixaxa. Sreća pa ima čovek iz BG koji nabavlja iz logističkog centra u Atini, a prevoz na sitno i na crno mu rade neke kamiondžije i sl, pa to stigne uglavnom brzo, za nekoliko dana.

U svakom slučaju, drastična je razlika ako se roba čeka sa dalekog istoka ili iz nekog evropskog centra. To već zavisi od razgranate mreže, podrške i sve to. Nema veze da li je kinez, japanac ili liliputanac u pitanju.

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja