Jump to content

Moto Zajednica

Kupovina novog motora u 2026, koji je vaš izbor

Recommended Posts

• Svrati ponekad, 137 postova
  • Motocikl: xmax 300(+1 uskoro)

Posle duuuugačke pauze od 25 godina od vožnje na 2 točka, ove godine sam to prekinuo. Sreća i uzbuđenje, čuđenje kako se to moglo dogoditi da prođu tolike godine bez motora, mogu samo da kažem-život. Sreće, radosti ali i bure i brodolomi, tako je to bilo kod mene. 
Dva točka sa radošću je prihvatila i supruga pa je xmax300 bio u neku ruku proba kako će nam uopšte to “leći” i da li je to uopšte za nas sada kada nismo više u cvetu mladosti. Sada, kada je proba povratka isprobana predstoje slatke muke na proleće jer planiramo “prinovu” u garaži. Da li kao drugi ili možda jedini ako bi  prodali naš nov 2025 xmax300 bazni model, još ne znam. Par favorita polako se pozicioniralo, jer osnovno mi je udobnost za suvozača i mene(naravno budžet nije zanemarljiv-što povoljnije ali novo). Šta vi planirate od kupovine? Kakve su vaše “slatke muke”? 

• Sviđa mi se 3

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Drug član, 1916 postova
  • Motocikl: Honda CBF 1000, Peda Sniper, Voge SR3

Srećan povratak :-)

U odnosu na pre 25 godina, danas baš imamo lepog izbora, za svačiji ukus po nešto. Kinezi su se polako ali sigurno utvrdili i jaki igrači poput CF moto su tu da ostanu. Za 10.000 evra 800MT Explore je divan putni motor za pristojne novce. Za 15ak hiljada evra imaš da biraš putne "litre" iz japana, Kawasaki i Suzuki imaju dobre modele a evo i Honda se probudila iz zimskog sna.

Mene zanima ovaj novi mali putni V2 Suzuki, čekamo cenu.

Daj neki okviran budžet i šta te radi, pa da diskutujemo.

Sent from my 2107113SG using Tapatalk

• Sviđa mi se 2

Pa klot versus 1100 bez elektronskog podešavanja ogibljenja za 12800€ 2025, pa do vstrom 650običnog ili xt, veliki vstrom ne razmatram. Neku drugu varijantu popud novog cb100gt ne uzimam u obzir ili slične(nt) zbog cene 15.000€+

• Sviđa mi se 1

• Ne silazi, 6661 postova
  • Motocikl: konzerviran

Veliki Strom..misli se na 1050 ili 800?

Cela priča će se na kraju svesti na tvoj, vaš, izbor...i tu bi, uz cenu naravno, trebalo postaviti ipak neke važne kriterijume. Npr. bez da me pogrešno razumeš, koje su vam dimenzije, hoćete li silaziti sa asvalta i koliko, hoćete li kampovati, dal gospođa na putovanje nosi peglu..itd.

To znači otprilike da na tu "klot" cenu treba dodati još dosta love da se motor i adekvatno pripremi..pa i vi na kraju krajeva.  Koliko god da su kinezi ovladali nekim stvarima, ja ipak prednost dajem japancima. Ne samo zbog kvaliteta, već i zbog generalne dostupnosti svega, ali i naknadne vrednosti. Da pominjem konkretne modele ne bih, jer recimo mene uopšte ne greje danas široko popularni ADV fazon. Svi bi da kupe gotovu avanturu, a ona može da se sačini i sa običnim mopedom (u dvoje svakako ne). Tako da, da ne dužim...sa srećom neka je izbor...i 3 puta meri, jedared seci.

• Sviđa mi se 1

Nema spora da je sve prednost kod japanaca, po meni čak i u poređenju sa evropljanima, jeftiniji a manje glavobolje zadaju. Kinezi ulaze u igru kad je budžet ograničen a hoće se svašta nešto. Može se na put u dvoje sa 70ks ali lakše je sa 100 itd. Ja lično sam budžetno orijentisan, pa su meni kinezi interesantni. Glavni motor mi je Honda sa 100.000km, kojoj su na toj kilometraži ventili bili u fabričkim tolerancijama, nema mnogo mesta raspravi. Ali jbg, nova Honda 1000 će biti bar 15.000, to je tako. Mali Tracer GT je koliko, 12? Ko ima super, ko nema, ima kineza :-)

Pa klot versus 1100 bez elektronskog podešavanja ogibljenja za 12800€ 2025, pa do vstrom 650običnog ili xt, veliki vstrom ne razmatram. Neku drugu varijantu popud novog cb100gt ne uzimam u obzir ili slične(nt) zbog cene 15.000€+
Meni je novi mali Strom razočarenje godine, kao na dasku da sam seo. Opet, neki ga hvale, svako vozilo, motor pogotovo, jako je individualna stvar. Ako ti je veliki Versys na nišanu, mislim da tu ne možeš pogrešiti. Kolegi stigao pre neki dan, srećan ko malo dete. Uzmi u razmatranje i Suzuki GSX S1000GT, nisam ga probao, ali jedan drugi kolega jeste i to mu je sledeći motor, kaže nema dalje :-)

20 minutes ago, pronto said:

Veliki Strom..misli se na 1050 ili 800?

Cela priča će se na kraju svesti na tvoj, vaš, izbor...i tu bi, uz cenu naravno, trebalo postaviti ipak neke važne kriterijume. Npr. bez da me pogrešno razumeš, koje su vam dimenzije, hoćete li silaziti sa asvalta i koliko, hoćete li kampovati, dal gospođa na putovanje nosi peglu..itd.

To znači otprilike da na tu "klot" cenu treba dodati još dosta love da se motor i adekvatno pripremi..pa i vi na kraju krajeva.  Koliko god da su kinezi ovladali nekim stvarima, ja ipak prednost dajem japancima. Ne samo zbog kvaliteta, već i zbog generalne dostupnosti svega, ali i naknadne vrednosti. Da pominjem konkretne modele ne bih, jer recimo mene uopšte ne greje danas široko popularni ADV fazon. Svi bi da kupe gotovu avanturu, a ona može da se sačini i sa običnim mopedom (u dvoje svakako ne). Tako da, da ne dužim...sa srećom neka je izbor...i 3 puta meri, jedared seci.

U naslovu piše: koji je vaš izbor.. ja sam otprilike odlučio a konačno će se znati u martu-aprilu kada bih ga kaparisao. Opremu sam počeo kupovati i pre nego sam kupio u maju motor, jer želja postoji još odavno. Uglavnom, još upotpunjujemo. Kofere i sl. uzimaću givi ili slično, nikako originalne jer su duplo sa cenom. I da, nisam tražio savet za kupovinu motora za sebe nego sam zamislio to tako da ja napišem iz svog ugla za koji ću se odlučiti, a vi moje kolege koje planirate takođe možda ili imate želju takođe kupovinu novog motora, da date svoj sud i razloge koji utiču zašto baš taj ili koja dilema vas muči. Prosto…izvini ako sam te zbunio sa naslovom, nije možda baš najjasniji ali evo objašnjenja. Sretna nam kupovina i bezbedni kilometri! Ne zanima me ni 800 ni veliki 1050 vstrom.

Promenio član DAR'C NS
  • Sviđa mi se 3

15 minutes ago, Gordak985 said:

Meni je novi mali Strom razočarenje godine, kao na dasku da sam seo. Opet, neki ga hvale, svako vozilo, motor pogotovo, jako je individualna stvar. Ako ti je veliki Versys na nišanu, mislim da tu ne možeš pogrešiti. Kolegi stigao pre neki dan, srećan ko malo dete. Uzmi u razmatranje i Suzuki GSX S1000GT, nisam ga probao, ali jedan drugi kolega jeste i to mu je sledeći motor, kaže nema dalje 🙂

Gsxs1000gt jeste lep i odličan ali udobnost saputnika ga briše sa liste. 800-stotka zbog grejanja nogu(neprijatnog) takođe otpada.

• Sviđa mi se 1
  • Podržavam 1

A koji je moj izbor? Pa ja sam ograničen sa 4 strane, ne dam preko 10k evra, motor mi stoji ispred zgrade, i to je puno, neću manje od 70ks i neću preko 750ccm, čisto lične preferencije, "don't at me", i ne smem više da jakarim motor značajno preko 200kila, zbog zdravlja. Motore vozim svaki dan, kad nema jake kiše i dok je iznad 5°. Preferirani tip motora, sport turing. Znači ćorak. Ali, sad su najavili Suzuki SV7 GX, na granici ali nije mi ružan na slikama, i Zontes 703T, koji štiklira sve na mojoj listi al brate ružan ko lopov :-) Mislio sam da ne mogu gore od 703f ali su sami sebe nadmašili. Tako da, ja čekam formiranje cena, do tada Honda u garaži čeka putovanja, a svaki dan se tera Voge SR3, tu nisam imao dileme šta uzeti, jedini kršten 250ccm skuter na tržištu.

Sa srećom ti kupovina i u zdravlje da se vozite.

• Sviđa mi se 1

• Zainteresovan, 481 postova
  • Motocikl: Honda CBF600SA / Honda Silver Wing 400

Od novih bih verovatno trenutno uzeo cf moto 450. Vozim turing 600cc moped ali u poslednje vreme bas slabo vozim po nekim magistralama, na AP ne izlazim skoro nikad. Sve me manje radi da ga obaram na koleno ili lakat, uglavnom se vozim po planincugama nekim i za to msm da bi mi taj cf zavrsavao posao bas fino.

• Svrati ponekad, 309 postova
  • Motocikl: CBR 1100XX

Od novih je najzanimljivija Hayabusa, mislim da dosta nudi za 16000e, a i ta klasa motora mi je najprivlacnija + iznenadjujuce prakticna. Od nesto jeftinijih mi se na papiru svidja Honda Hornet 750.

• Drug član, 1419 postova
  • Motocikl: EX Honda CB500X '23---------------------------------------EX Honda Africa Twin '17------------------------------------------V Strom 650XT '24-------------------------

Cf 1000 MTX u onoj beloj boji, fantazija.

No još će se druzimo sa Strom-om, meni dobar.

Screenshot_20251105_221807_Instagram.jpg

• Podržavam 1

• Andragog, 5404 postova
  • Motocikl: NAVIGATOR 1000 EXC450

Sve zavisi za sta hoces motor. Putovanja sa suprugom, sam, grad, teren.... Sada su popularni Adventure motori, zbog polozaja sedenja uglavnom. 

Moj savet, izbegavaj motore ispod 65ks, jel su živi smor. Bolje odmah kupi jače, jer ce ti nešto slabije dosaditi u roku sutra ! :oda2:

Promenio član srbac

• BJB Maxi Scooter Club, 948 postova
  • Motocikl: Voge 300 Rally

Što više motora izlazi, više mi se učvrstio 450MT na prvom mestu. Možda sam ga trebao i sad prilikom kupovine, ali mislim da je ovaj bolji za učenje, par puta bih sigurno dodatno završio u blatu da sam imao još 40ak kg :)

Za solo vožnju i ono što meni treba za asfalt je 450-500cc puna kapa, zanima me samo "adventure" klasa sa 21/18.

Ako bi se ubacila vožnja sa suvozačem, Tenera/Tuareg/MTX, preko tih 700-800cc ne vidim sebe ni u jednoj varijanti.

21 minutes ago, Djeronimo said:

Od novih je najzanimljivija Hayabusa, mislim da dosta nudi za 16000e, a i ta klasa motora mi je najprivlacnija + iznenadjujuce prakticna. Od nesto jeftinijih mi se na papiru svidja Honda Hornet 750.

Baš je praktičan sa 500kg😀😀. Meni je to vrh motorčina, ali kad pomislim uteraj u garažu, izguraj iz garaže…nije to baš tako ni lako ni praktično. Da je moćan, moćan je pogotovo ko ne mora da ga ugurava-izgurava od negde. 

• Ne silazi, 6661 postova
  • Motocikl: konzerviran
Pre sat vremena, DAR'C NS je napisao:

U naslovu piše: koji je vaš izbor.. ja sam otprilike odlučio a konačno će se znati u martu-aprilu kada bih ga kaparisao. Opremu sam počeo kupovati i pre nego sam kupio u maju motor, jer želja postoji još odavno. Uglavnom, još upotpunjujemo. Kofere i sl. uzimaću givi ili slično, nikako originalne jer su duplo sa cenom. I da, nisam tražio savet za kupovinu motora za sebe nego sam zamislio to tako da ja napišem iz svog ugla za koji ću se odlučiti, a vi moje kolege koje planirate takođe možda ili imate želju takođe kupovinu novog motora, da date svoj sud i razloge koji utiču zašto baš taj ili koja dilema vas muči. Prosto…izvini ako sam te zbunio sa naslovom, nije možda baš najjasniji ali evo objašnjenja. Sretna nam kupovina i bezbedni kilometri! Ne zanima me ni 800 ni veliki 1050 vstrom.

Ja sam ljubitelj "golaća"...i bez obzira na sve limite takvog motocikla lepe sam ja distance ispeglao sa njima...doduše solo, nekada i sa dosta prtljaga.

Moj favorit je bio, sa tvoje strane otpisan Suki 1000 GT...koji trenutno mislim da nudi najviše za cenu po kojoj se prodaje...ali da ostanem na svom terenu, posle svega što sam video na sajmu (preko fotki i videa)...mislim da bi prvi izbor bio Triumph Trident 800. Bez ikakve konkurencije.

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   1 član

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja