RankoBg87 6030 Napisano Novembar 10 Drug član, 2788 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Honda NC750x Prijavi odgovor kao problematičan Da bi neki motor vama legao to ne moze u 10km voznje. Kad sam uzeo Nc, kukao sam posle 50km, sad lagano 200-300 bez pauze, kad mi krene ono da mi smeta, ustanem minut i sve super, navika je cudo. Neko ce reci nije mu ni taj Versyis udoban a on i druga mu polovina imaju po 180 visine, Moze svaki za dvoje samo je pitanje da li želite da se vozite ko na trkama ili da uživate u voznji. Kad kažu nije za dvoje zbog preticanja, moze to bez problema svaki. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Nightrider Z 641 Napisano Novembar 10 Zainteresovan, 525 postova Motocikl: ZZR 1400 Prijavi odgovor kao problematičan Pre sat vremena, DAR'C NS je napisao: Molim te pojasni malo. SE sa elektronskim ogibljenjem navodno je perfekcija, mada i +1500€ na S varijantu. Hvala unapred! Ne svidja mi se ideja gde se podesavanje menja tokom voznje samo od sebe, bez moje zelje. Pored toga, ceo sistem je dosta komplikovaniji (ima pumpu i jos kojekakve kerefeke) zbog necega sto ne zelim da imam 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
srbac 2882 Napisano Novembar 10 Andragog, 5465 postova Lokacija: On off road Motocikl: NAVIGATOR 1000 EXC450 Prijavi odgovor kao problematičan Nezgodni su ti teski motori za putovanje (kad stigneš), mislim na 250+. Treba ga uparkirati, isparkirati itd. Jos ako je neka nizbrdica ili dole šljunak, onda rodiš mečku. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Valsorim 42 Napisano Novembar 10 U prolazu, 24 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: Yamaha MT07 2014. Prijavi odgovor kao problematičan Da sada kupujem nov motor, odabrao bih najverovatnije Versys 650 na akcijskoj ceni. 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
DAR'C NS 179 Napisano Novembar 10 Svrati ponekad, 156 postova Lokacija: Južno-bački okrug Motocikl: xmax 300(+1 uskoro) Prijavi odgovor kao problematičan 1 hour ago, Nightrider Z said: Ne svidja mi se ideja gde se podesavanje menja tokom voznje samo od sebe, bez moje zelje. Pored toga, ceo sistem je dosta komplikovaniji (ima pumpu i jos kojekakve kerefeke) zbog necega sto ne zelim da imam Hvala na odgovoru! U pravu si, sva ta elektronika….možda malo da ne bude sve kompijuterski programirano a popravke verovatno nenormalno skupe. U nekom postu član ove zajednice koji vozi NT-a novog(hondu) srećom u garanciji spomenu displej za zamenu 3000€pa to stvarno nisu cifre za zajebanciju….ludilo. Hvala još jednom i mislim da si mi na pravi način dao odgovor. Svaka čast! 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Pedja Ča 1099 Napisano Novembar 11 (promenjeno) Zainteresovan, 448 postova Lokacija: Cacak Motocikl: Honda CBF 1000 Prijavi odgovor kao problematičan Kada bih kupovao nov motor,a razmisljao sam i o tome...kupio bih motor koji odgovara mojim potrebama. Nemam vremena da putujem 1000de kilometara u ovom trenutku,zbog posla...treba mi motor za svaki dan,grad,...i poneku vikend turu po zemlji i okruzenju...dakle neki sport turer. Iskreno NC bih kupio bez razmisljanja da ima 70-80 konja. Nisam ga vozio ali onako predpostavljam da bi mi bio slab jer sam uvek vozio oko 100 ili vise konja. Ako bi mi odgovarao po gabaritima gledao bi cb1000gt ili Tracera 9... Suzuki GSX 1000gt takodje dolazi u obzir. To su motori koji bi meni bili u uzem izboru. Da budem skroz u temi Promenio Novembar 11 član pedjazz 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Pirotehnicar 2608 Napisano Novembar 11 Mr., 639 postova Lokacija: Prijedor RS BiH / Baghdad, Mesopotamia Motocikl: BMW R1250GSA 2023 Trophy , Yamaha MT-09 Tracer 2017 Tech Black, Prijavi odgovor kao problematičan @pedjazz100 ljudi 100 ćudi. Ja nijedan od mojih motora nisam kupio razmisljajuci o potrebama i namjeni vec samo sa željom da mi izmami osmjeh i lučenje endorfina kad god ga pogledam. Da li u garaži ili na vrh Stelvia i Grossglocknera nebitno je. I kad ga zajasem sa planom od 500 km danas i svaki naredni dan sledeće sedmice kao i kad ga upalim da odem na kafu jedan kilometar od kuće isto uživam i to je jedini razlog zasto sam usao u ovu pricu. Za potrebe i na taj nacin biram donekle automobil a i to puno puta bude odluceno srcem a ne razumom. 4 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Pedja Ča 1099 Napisano Novembar 11 (promenjeno) Zainteresovan, 448 postova Lokacija: Cacak Motocikl: Honda CBF 1000 Prijavi odgovor kao problematičan pre 33 minuta, Pirotehnicar je napisao: @pedjazz100 ljudi 100 ćudi. Ja nijedan od mojih motora nisam kupio razmisljajuci o potrebama i namjeni vec samo sa željom da mi izmami osmjeh i lučenje endorfina kad god ga pogledam. Da li u garaži ili na vrh Stelvia i Grossglocknera nebitno je. I kad ga zajasem sa planom od 500 km danas i svaki naredni dan sledeće sedmice kao i kad ga upalim da odem na kafu jedan kilometar od kuće isto uživam i to je jedini razlog zasto sam usao u ovu pricu. Za potrebe i na taj nacin biram donekle automobil a i to puno puta bude odluceno srcem a ne razumom. Isto smo rekli...ali izmedju jednog i drugog je 100 ljudi 100 cudi. Ja zivim 200 na sat...vozim 100 na sat. Motor mi sluzi za opustanje,relax...pouzdanost,udobnost...to mi izmami osmeh... Dnevno sto poziva,svaki znaci druga kombinacija...sto poruka,20 mesta...brdo komunikacija... Motor i sum vetra mi je predah...Za dusu. Nekom ko sedi danas na poslu,kuci gleda tv,tekmu film...on ce verovatno traziti adrenalin,gas i to ce mu dati osmeh na lice...ja na motoru spustam adrenalin...Kao sto rece...100-100 Jedino je tacno da se svaki put okrenem da pogledam u motor kad od njega odlazim...to mi je dovoljno Promenio Novembar 11 član pedjazz 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Pirotehnicar 2608 Napisano Novembar 11 (promenjeno) Mr., 639 postova Lokacija: Prijedor RS BiH / Baghdad, Mesopotamia Motocikl: BMW R1250GSA 2023 Trophy , Yamaha MT-09 Tracer 2017 Tech Black, Prijavi odgovor kao problematičan 15 minutes ago, pedjazz said: Isto smo rekli...ali izmedju jednog i drugog je 100 ljudi 100 cudi. Ja zivim 200 na sat...vozim 100 na sat. Motor mi sluzi za opustanje,relax...pouzdanost,udobnost...to mi izmami osmeh... Dnevno sto poziva,svaki znaci druga kombinacija...sto poruka,20 mesta...brdo komunikacija... Motor i sum vetra mi je predah...Za dusu. Nekom ko sedi danas na poslu,kuci gleda tv,tekmu film...on ce verovatno traziti adrenalin,gas i to ce mu dati osmeh na lice...ja na motoru spustam adrenalin...Kao sto rece...100-100 Slazem se da se djelimicno ne slazemo ili slazemo. Meni je citav zivot prepun adrenalina, od hobija do svih poslova koje sam do sad radio, o tome mozemo na PP, al i dalje mi je voznja motora odmor i skupljanje pozitivne energije (kao i tebi). Adrenalin nuzno ne mora biti jedinica za zadovoljstvo i u tome se isto slazemo. Najblize sto mogu danas biti NIRVANI je kad se vozim, a diskusija sa moje strane je bila vezana za nacin na koji odabrati model vrstu jedinku motora na kom ce se neko voziti. Za tebe su potrebe kako si rekao ne da se vozis od A do B, kako sa ja iniciijalno shvatio tvoj post, nego nacin da pobjegnes od dnevnih radnih i ostalih opterecenja i da se odmoris. I kod mene je isto samo sam to objasnio na drugaciji nacin. Jedina razlika je u tome da ja i da znam da cu samo jednom godisnje da izadjem iz Radijusa 20km od mjesta gdje zivim opet izabrao motor koji je 260+kg i kojeg sad vozim. Ne bi isao na ustrb daj malo manje da se lakse vozim po gradu i u dnevnim guzvama. Bas moj motor i taj model me cini sretnim i ne bi nikad isao na ustrb tog zadovoljstva da zadovoljim dnevni komfortizam (nisam siguran da ova rijec uopste postoji ). "Beware the man who has grown old in a job where people die young." Promenio Novembar 11 član Pirotehnicar 3 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
DAR'C NS 179 Napisano Novembar 15 Svrati ponekad, 156 postova Lokacija: Južno-bački okrug Motocikl: xmax 300(+1 uskoro) Prijavi odgovor kao problematičan Šta mislite kada će objaviti cene za nove modele, nisam to ispratio ovih godina, kada je to uobičajeno inače. Mislim na hondu(cb1000gt) kawasaki(kle500) i suzuki (sv-7gx) pre svega na te nove modele. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Milomir83 169 Napisano Novembar 16 Svrati ponekad, 83 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Beverly 300 ie, Forza 750 Prijavi odgovor kao problematičan Ako se dobro secam, Delta je tek tamo u februaru ili cak u martu ove godine objavila cene za Hondu za 2025. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Blaza 14101 Napisano Novembar 18 Ne silazi, 3123 postova Lokacija: Beograd, Bele Vode Motocikl: ex.Liberty 125, Scarabeo 400i, Kawa ER5, trenutno Honda CBF 600 SA Prijavi odgovor kao problematičan Delta je među zadnjima dala popuste na modele ove godine. Znam, jer sam još u februaru obilazio salone i gledao neke nove modele. U Delti nisam mogao ni da naslutim koliko će biti NC 750, koji mi je bio najlepši. Euro sumar je mislim među prvima objavio popuste...V strom 650 mi je bio najkompletniji (za moje potrebe). Zamalo da uzmem Voge 525... E sad, šta bih ja kupio novo ? Već sam rekao šta sam gledao. I da sam nešto od toga uzeo, koji bi to bio z@jeb... Sa svojih 56 godina mislio sam da R motore nikada neću razmatrati. Ko da leži preko rezervoara, to je za mlađe. Ali, kada sam probao Bokijevu Ninju, mislim da bih mogao u cugu do Norveške ! Jeste teška za guranje po garaži, pa i ovu Hondu palim kada ne mogu da pomerim. Ali koliko je taj motor (meni) udoban, povozan, nemam reči. Ima još takvih sigurno, ali nisam probao... Vozio sam Avensis autoputem max 140, a može preko 200. Tako gledam i na motore. Ni moj ER 5, a ni CBF nisam terao u crveno, ne treba mi. Znam svoje mogćnosti. Ali sama masa motora daje stabilnost koja mi se svidela. Znači, moj izbor - teški, stabilni motori sa niskim sedištem... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
DAR'C NS 179 Napisano Novembar 18 (promenjeno) Svrati ponekad, 156 postova Lokacija: Južno-bački okrug Motocikl: xmax 300(+1 uskoro) Prijavi odgovor kao problematičan KLE 500 cena 6500€ klot i ružnjikav, specijal editition(normalno izgleda) lep 7250€. Nimalo jeftino za 48ks, za sad VSTROM 650 “ubija” ga u svakom pogledu, po meni. Zaista nema više povoljnih motora, …mislim lepo izgleda taj kle500 ali 7250€, meni to deluje puno. Takođe versus 650 po meni puno više daje za dodatnih 1250€ na cenu kle-a. Jeste ko šta voli, nego čisto upoređujem dobijeno-dato. Promenio Novembar 18 član DAR'C NS Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Motorcyclist 21446 Napisano Novembar 18 (promenjeno) Integrisan, 6702 postova Lokacija: Vojvodina Motocikl: Suzuki GSR600 Prijavi odgovor kao problematičan Ja mislim da je 6500e u danasnje vreme ok cena za japanski motor od 500 kubika. Koliko kosta Honda crf, nx ili kako vec onaj naslednik cbx? Yamahini skuteri itd... Versys vise daje ali je cisto putni motor. I skuplji je od klot verzije oko 2000e. Promenio Novembar 18 član Motorcyclist Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Blackened 1470 Napisano Novembar 18 (promenjeno) Zainteresovan, 796 postova Lokacija: Novi Sad - Koh Phangan Motocikl: '23. CB500X (prethodno '98. XL600V) Prijavi odgovor kao problematičan Malo je cudan KLE, jer po specifikacijama nece biti nesto posebno dobar ni za put, a ni van puta, sve je izmesano totalno, nasmunice nekako. Pa ne znam koja mu je ciljna grupa. Ali ok motor svakako. Ovaj segment ADV-a do 35KW se popunjava polako, ali tu Honda drzi odavno primat sa CB500X/NX, i mislim da su 2022/23 dostigli idealno balansiran motor za On/Off i kljucne stvari su najbolje u klasi: - velik rezervoar i mala potrosnja (najveci domet u klasi, do 500km sa rezevoarom) - pouzdanost 100%, dugi servisi 12.8K ulje - agregat sa linearnom krivom snage (potpuno ravan obrtni, vuce jednako od 2500-9100rpm) - jedno od najmeksih kvacila/menjaca i standardno slipper clutch (strom recimo nema uopste) - jake kocnice, dupli disk napred - 182kmh maks brzina, 10-30kmh vece brzine od slicnih motora do 500ccm (BMW je 165kmh., 450mt oko 155-160kmh) - veoma agilno upravljanje, sportsko i nisko lezanje na putu, 19/17 (siroka zadnja guma) - korektna offroad sposobnost (oko 180mm clearance ali manji hod vesanja i veoma lako upravljanje, jake felne) BMW je tu najblizi po balansu, samo ce imati mali rezervoar, jednu prednju disk kocnicu (doduse najlaksi je ali opet), i jaku cenu. 450MT dominira za van puta, ali na ustrb asfalta. Svakako odlican izbor naredne godine. Ovi 650ccm+ motori su dosta jaci ali raste masa osetno, koja je idealna sa ovim sto su 180-200kg Promenio Novembar 18 član Blackened Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
DAR'C NS 179 Napisano Novembar 18 Svrati ponekad, 156 postova Lokacija: Južno-bački okrug Motocikl: xmax 300(+1 uskoro) Prijavi odgovor kao problematičan Samo što nije japanski nego tajlandski, jbg oba isto. Made in Japan malo sutra. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Blackened 1470 Napisano Novembar 18 (promenjeno) Zainteresovan, 796 postova Lokacija: Novi Sad - Koh Phangan Motocikl: '23. CB500X (prethodno '98. XL600V) Prijavi odgovor kao problematičan Nije bitno gde se pravi, nego kako se pravi (nadzor kvaliteteta) i ko radi inzenjering, Kvalitet je na nivou. Transalp se pravi u Japanu, pa eno ima par problema jer je noviji model, CB500X/NX500 je fakticki bez mana sto se kvaliteta tice. Promenio Novembar 18 član Blackened 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Motorcyclist 21446 Napisano Novembar 18 Integrisan, 6702 postova Lokacija: Vojvodina Motocikl: Suzuki GSR600 Prijavi odgovor kao problematičan Meni je NX ruzan i zvog toga ga ne bih mogao kupiti. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
simovica 10 Napisano Novembar 18 (promenjeno) U prolazu, 4 postova Lokacija: Novi Beograd Motocikl: Honda CBF 500 Prijavi odgovor kao problematičan 1 hour ago, Motorcyclist said: Meni je NX ruzan i zvog toga ga ne bih mogao kupiti. Ja sam uživao u hondi cbf 500 sasvim dovoljno da mi zauvek bude u srcu. Sada bih želeo da probam ono što sam prvobitno želeo da vozim i u slatkoj sam muci odabira novog motora. Između želja i mogućnosti javljaju mi se svakakve ideje, a poneke i sulude (zbog novca). Počeo sam sa kove 525 pa cf mt700 da bih shvatio da imam predrasude ka kinezima nakon honde. NX mi je na prvu loptu delovao ružno spreda, a sad sam u situaciji da sam zakazao probnu vožnju jer shvatam da kao motor nudi mnogo toga u tom segmentu i da je "pametnije" možda da kupim hondu nego neki od pomenutih kineza. Za hondu mi je diler iz delte u startu dao cenu od 7000 eur uz min učešća 30% od te cene, a ostatak na rate do 7 god otplate. Strom 650 je takođe sa dobrom cenom ali u ovom trenutku mi je NX blaža finansijska varijanta jer bih pored učešća hteo da je otplatim od dve do najviše tri godine. Za sada NX kao odabir barem dok se ne uverim u nju tokom probne vožnje. Promenio Novembar 18 član simovica Slovne greške 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
RankoBg87 6030 Napisano Novembar 18 Drug član, 2788 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Honda NC750x Prijavi odgovor kao problematičan Neces pogrešiti sa Nx, dobar motor, jedino sto ces se smoris za brzinu ako ti to bitnk, kolega nesto rece 180 al nesto nisam siguran da moze, skoro se vozio sa kolegom, kaze na 130 odlazite a ja ne mogu vise. Lagan za po gradu, može da se putuje, dosta može da zaokruži neku pricu. 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
slobasuper9 2938 Napisano Novembar 18 Drug član, 1183 postova Lokacija: Beograd Motocikl: NEMAM Prijavi odgovor kao problematičan 500 kubika i skoro 50 konja mora da ide 130 komotno. Pa skuteri 300 kubika se vrte na 110-130 relativno ok. Ako se vozio sa nekima koji imaju 70+ konja, onda je sigurno mislio da u potezanju su do 130 tu negde a posle mu odlaze gde 500 gubi dah, što mogu da razumem. Ovako, priča da 500 ne može do 130 je malo... Msm ja prodajem Suzuki, ali opet moram ovde stati u odbranu Honde. Ne samo Honde nego svih 500 tki Ja se često baš slatko vozim sa SYM-om 300-400 kubika. Sa TL508 već divljam...Svakako, koliko para toliko muzike. Ako ti je svaki dinar bitan (kome nije u današnje vreme), gledaš minimalnu potrošnju onda NX. Ako ćeš u dvoje na duže ići onda ti je tu Strom dominantniji bez obzira što nema povezivanje sa telefonom, led far i ne znam, ako sam dobro video NX ima upside down viljušku? 650 je je tako lepog temperamenta, tako se lepo vozi da je to prosto pesma za vožnju. Duži je, više snage, obrtnog... Za broj veći motor i to ti je to. 3 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
simovica 10 Napisano Novembar 18 U prolazu, 4 postova Lokacija: Novi Beograd Motocikl: Honda CBF 500 Prijavi odgovor kao problematičan 2 hours ago, RankoBg87 said: ...kolega nesto rece 180 al nesto nisam siguran da moze, skoro se vozio sa kolegom, kaze na 130 odlazite a ja ne mogu vise. Lagan za po gradu, može da se putuje, dosta može da zaokruži neku pricu. Pa po svim regionalnim putevima i 100km/h je po meni u redu. Sa nejkedom na autoputu 150-160, može ali imao sam osećaj da stojim usred uragana ketrin (i bilo mi lepo). Probaću ga u subotu ako vremenske prilike dozvole pa ću moći da kompariram sa cbf500 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
RankoBg87 6030 Napisano Novembar 18 Drug član, 2788 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Honda NC750x Prijavi odgovor kao problematičan Hteo sam ga ja tj Cb500x al tad nije bio na stanju a nisam hteo da uzmem nesto sto sam video na slikama i jos prvi motor, uzeh Nc, njega vozio od drugara i znao sam da mi odgovara. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Blackened 1470 Napisano Novembar 18 (promenjeno) Zainteresovan, 796 postova Lokacija: Novi Sad - Koh Phangan Motocikl: '23. CB500X (prethodno '98. XL600V) Prijavi odgovor kao problematičan 3 hours ago, RankoBg87 said: Neces pogrešiti sa Nx, dobar motor, jedino sto ces se smoris za brzinu ako ti to bitnk, kolega nesto rece 180 al nesto nisam siguran da moze, skoro se vozio sa kolegom, kaze na 130 odlazite a ja ne mogu vise. Lagan za po gradu, može da se putuje, dosta može da zaokruži neku pricu. Ma jok, kolega je neiskusan mozda. Ja sam stavio i manji prednji lancanik 14T i obicno vozim tako 150-160kmh (gps), mada i po gradu i krivinama je ko metak za ta kratka ubrzanja do 120-130 kmh, jer i lako bas koci i menja pravac. A pratiti jace motore ja nikada nemam problem, ja sam uglavnom taj koji ceka druge i to poprilicno (blizi prijatelji imaju F850GS, XL1000V Varadero, NX500, T7 i mnogo su sporiji. (sem na autoputu naravno) U nedelju spustanje ka Beocinu sa FG, grupa 7-8 motora, mislim neki 600 R i naked-i, nisam bas zapamtio, sve ostavio, stali posle svi iza mene, jedan sa R-a gleda motor i pruza mi ruku , a nisam bas ni maks peglao, gume pri kraju. Nisam ni ja neki ne znam kakav vozac, hocu da kazem da ljudi potcenjuju mogucnosti i ne koristi ni priblizno sta motor moze. Bitno je navici na motor i vezbati. Preko 160kmh doduse tih poslednjih 15-20tak sporo nagura. Ali do 160kmh je super. Promenio Novembar 18 član Blackened 5 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
andrej. 2922 Napisano Novembar 18 BJB Maxi Scooter Club, 1016 postova Lokacija: Žabalj Motocikl: Voge 300 Rally Prijavi odgovor kao problematičan Ja sam tako po forumima očekivao putnu brzinu 85-90 za moj motor, hteo da naručim lančanike pre kupovine da menjam.. 8000km kasnije nisam pipnuo ništa, 115-20 po brzinomeru AP, 110 po "magistrali" do NS npr, ništa ne fali ni meni ni njemu.. Očigledno svi drugačije doživljavaju to 4 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...