Skandi 182 Napisano pre 16 sati U prolazu, 90 postova Lokacija: Kraljevo Motocikl: Honda CRF300L Prijavi odgovor kao problematičan pre 22 minuta, Gliga je napisao: Hteli da zadrže svetlu tradiciju originalne verzije Što ga više gledam, nalazim više sličnosti sa starim KLE-om Brat je skoro pazario staru u ok stanju i baš sam se šokirao kad sam je video koliko i stara ima malo klirensa. Brat hoće da je podigne malo, ali je pitanje opet kako će to biti. Ne znam zašto sam ja mislio da je to motor sa više klirensa. Ovako deluje da može da zapne i na malo jačem ležećem policajcu. Ostaće mi misterija kako si ti sa tom mašinom mapirao većinu TETa 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Gliga 7103 Napisano pre 16 sati Advanced Member, 2432 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: KLE 500/Aprilia Tuareg 660 Prijavi odgovor kao problematičan Maaaaagija Podigao sam ga i nazad (kraći dog-bones) i napred (dugački poklopci prednje vile). Čak i tada je bio niži od drugih motora, ali makar upotrebljiv. U originalnom izdanju je kačio i kamenje... 3 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Bojan_Jgd 1760 Napisano pre 16 sati Drug član, 1391 postova Lokacija: Jagodina,Serbia Prijavi odgovor kao problematičan 47 minutes ago, Gliga said: Hteli da zadrže svetlu tradiciju originalne verzije Što ga više gledam, nalazim više sličnosti sa starim KLE-om Tradicija je tu da se poštuje ☝ Nego imamo jednog u Jagodini koji se "kuva". Mislimo da je gotov Klirens-ne interesuje ga....planira samo asfalt. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
chief.fire 212 Napisano pre 11 sati U prolazu, 78 postova Lokacija: Jagodina Motocikl: Kawasaki KLX 250, CF 450 MT Prijavi odgovor kao problematičan Novi KLE.... gledao ga na sajmu, opipao, čak i sedeo, podigao ćopavu, skako po njemu Jedino... ali jedino što mi se dopalo na njemu je visoka pozicija vozača, ono... visoki guvernal, ruke opuštene, zgodno i kada se ustane na njemu, doduše i reltivno se visoko sedi ali meni sa 180cm ne smeta njegovo sedište od 870mm. Plastika zvecka kada se čukne (naročito oko rezervoara gde je i najkritičnije!!) završna obrada jako skromna kao i ostali kvalitet (ručice, retrovizori, displej itd). Razočarao sam se.... a imam KLX-a 250 koji je dve klase iznad ovoga što je na sajmu predstavljeno, po kvalitetu u skoro svakom segmentu. Nažalost... Utoliko više sam oduševljen MTejcem i činjenicom da nisam pogrešio što sam se odlučio da kupim baš njega... a ova dva motora su mi bila najuži izbor! Kada pogledam koliko košta novi KLE i šta nudi od opreme za taj novac, plus sve ostalo... dalekoooo je MT450 bolja kupovina. Naravno o ukusima ne treba raspravljati, pokušavam da budem realan sa činjenicom "uloženo-dobiveno". a klirens.... to ne mogu da dokučim kako su uspeli tako loše da naprave, za advenčer motor ogromna mana! Za strogo asfalt upotrebu kako ovde neki navode, ima mnogo boljih motora od KLE za samo asfalt upotrebu... 5 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Bojan_Jgd 1760 Napisano pre 10 sati Drug član, 1391 postova Lokacija: Jagodina,Serbia Prijavi odgovor kao problematičan Definitivno ima boljih motora za asfalt. Ali jbga....što kažu, sve je to džabe kada se ne okreneš za njim nakon što ga parkiraš 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Blackened 1790 Napisano pre 4 sati Drug član, 958 postova Lokacija: Novi Sad - Koh Phangan Motocikl: '23. HONDA CB500X RR2 (prethodno '98. XL600V) Prijavi odgovor kao problematičan 11 hours ago, Gliga said: Mnogo potenciraš performanse kod motora koji apsolutno nisu tome namenjeni To što tebi fali se dobija prelaskom na motore veće kubikaže i snage. Kako mislis fali mi, meni je ovo omiljena klasa motora i zadovoljan sam. Tu je cesto idealan balans snage, agilnosti. Zato i poredim, pogledaj Kle, Bmw, NX500, osetno su jaci. Ili stare modele tih motora, Kle, Transalp, oni su bili i jaci. Oduvek vozim motore od 500/600ccm i oko 200kg, pa znam kakve su performanse otprilike tu. Za ove motore ocekujem da imaju solidno ubrzanje do nekih 150kmh, tako sam nekako navikao. Uz dobro upravljanje to je vise nego dovoljno da se moze voziti brzo, da bude zabavan. I moze da se nosi sa vecim/jacim motorima. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Gliga 7103 Napisano pre 3 sati Advanced Member, 2432 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: KLE 500/Aprilia Tuareg 660 Prijavi odgovor kao problematičan Oko očekivane i "normalne" brzine motora u klasi 450-500 kubika se nikako ne slažemo Kažeš da mu fali snage da bi se vozio 150 (što je u slučaju MT-a apsolutno tačno BTW) a mi ostali samo ukazujemo na to da ovi motori uopšte nisu tome ni namenjeni. To htedoh reći. Iz tvog pisanja je lako zaključiti da baš voliš jači tempo i agresivniju vožnju. Po meni 450-500 nema šta redovno da traži na 120 ili više, što nipošto ne znači da ne može. Ali tu dolazimo do momenta gde ti priželjkuješ više snage, a većina nas "mirnijih" vozača kaže da imaju dovoljno. I da se razumemo: 450-500 ne može da se poredi ni sa 660-700 po međuubrzanjima. Od 80 pa na dalje razlika postaje ozbiljno izražena (ništa čudno obzirom da imaju 70% više snage uz sličnu ili istu masu). Imam i vozim starog KLE, 450MT, Kove 450 Rally. Imao Tuareg 660, vozio dosta drugih motora u toj i malo jačoj klasi. To što ti možeš parirati nekom na jačem motoru više govori o tvom umeću (ili njegovom odsustvu istog) i spremnosti na potencijalni rizik nego o sposobnosti motora. Ti na bilo kom motoru ćeš putem voziti brže od mene na bilo kom motoru Konkretno, ti na Tuareg 660 bi vozio brže od tebe na NX500. Ne nužno veće maksimalne brzine (mada jeste), ali ćeš osetno brže stizati do brzina kojima želiš da se krećeš. Mislim da ovde podvlačim crtu na moju priču o ovoj tematici 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
alexanto 10370 Napisano pre 3 sati BJB Maxi Scooter Club, 6703 postova Lokacija: Žabalj-NS Motocikl: AA500/MT450 Prijavi odgovor kao problematičan Amin! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Blackened 1790 Napisano pre 3 sati (promenjeno) Drug član, 958 postova Lokacija: Novi Sad - Koh Phangan Motocikl: '23. HONDA CB500X RR2 (prethodno '98. XL600V) Prijavi odgovor kao problematičan Sada si svasta ubacio, poredim sa ovima iz teme. Vidis da KLE500 (450ccm), NX500 (470ccm) imaju osetno bolje performanse, verovatno i 450gs, Ne bi skodilo da CFmoto malo pojaca motor, ima lufta i bio bi zabavniji. Ok ako nekome nije bitno, razumem ali objektivno je slabiji. 120kmh je putna brzina skutera od 300ccm, od 35KW se ipak moze malo vise ocekivati. Ali jeste cfmoto-u glavna primena van puta, ostali ipak ciljaju malo univerzalnije. Ima i ta strana. Promenio pre 3 sati član Blackened 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
živke 9062 Napisano pre 3 sati Drug član, 3108 postova Lokacija: Niš; youtube.com/@adv_zivke Motocikl: CF Motor 450MT; ex: Yamaha XT660Z Tenere Prijavi odgovor kao problematičan 1 minute ago, Blackened said: Vidis da KLE500 (450ccm), NX500 (470ccm) imaju osetno bolje performanse, verovatno i 450gs, Ne bi skodilo da CFmoto malo pojaca motor, ima lufta i bio bi zabavniji. Nema šta da se diskutuje, ovo je tačno. Van puta bukvalno nikad nisam pomislio da mu fali snage, ali na asfaltu jesam. I to vrlo vrlo malo, barem što se mene tiče, subjektivna stvar naravno. Pa ako kinezi slušaju - eto ideje kad dođe vreme za osveženje To i pokazivač spoljne temperature na displeju. A koga mrzi da čeka - stiže od grka kit na 480cc. Ako je verovati graficima - solidna promena. Mada i cena će biti solidna, to je sigurno. 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
markommarko 985 Napisano pre 2 sati Zainteresovan, 406 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Honda NX 500 Prijavi odgovor kao problematičan pre 11 minuta, živke je napisao: To i pokazivač spoljne temperature na displeju Neretko vidim ovo kao zamerku za pojedine motore, pa me zanima zašto vas to interesuje? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
živke 9062 Napisano pre 2 sati Drug član, 3108 postova Lokacija: Niš; youtube.com/@adv_zivke Motocikl: CF Motor 450MT; ex: Yamaha XT660Z Tenere Prijavi odgovor kao problematičan Volim da imam taj podatak. Valjda navika. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Motorcyclist 23001 Napisano pre 2 sati Integrisan, 7380 postova Lokacija: Vojvodina Motocikl: Kwikasfuki 600 Prijavi odgovor kao problematičan Treba da prave agregate kao u stara dobra vremena, 499ccm a ne 451 i slicno. Ah da, A2 kategorija... 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Gliga 7103 Napisano pre 2 sati Advanced Member, 2432 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: KLE 500/Aprilia Tuareg 660 Prijavi odgovor kao problematičan pre 10 minuta, markommarko je napisao: Neretko vidim ovo kao zamerku za pojedine motore, pa me zanima zašto vas to interesuje? Dok nisam imao nisam ni znao da mi treba. Sad kada opet nemam, voleo bih da ima. Realno je nepotrebno, ali valjda me interesuje da li se smrzavam na 13 ili 15 stepeni, ili kuvam na 29 ili 33. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...