Jump to content

Moto Zajednica

NEW Kawasaki KLE 500

Recommended Posts

• prisutan, 1269 postova
  • Motocikl: keeway cruiser 250,KLE 500,BMW K75, ZEPHYR 750,CBF 1000 BENELLI TRK 702

Mene bi na nekom drvetu našli okačenog!!  Pičite ga baš!! Svaka čast!!

• Haha 1

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Integrisan, 6667 postova
  • Motocikl: Suzuki GSR600

Nisam siguran da bih bio medju prvim kupcima, imam osecaj da ce ga azurirati vec sledece godine kao sto na dosta motora to urade.

Ali naravno ne ocekujem nikakve velike promene u narednih par godina.

• Sviđa mi se 1

• Drug član, 1492 postova
  • Motocikl: EX Honda CB500X '23---------------------------------------EX Honda Africa Twin '17------------------------------------------V Strom 650XT '24-------------------------

A jesu ga naKLEpali... 

Kao da su stavili agregat-auspuh od drugog motor na telo KLE-a. 

• Haha 1

• BJB Maxi Scooter Club, 1007 postova
  • Motocikl: Voge 300 Rally

1000e preko MT-a kod nas, nije strašno.. ali me baš zanima ciljna grupa, voleo bih da vidim ko se zainteresuje za ovaj motor

• Sviđa mi se 1

• Drug član, 509 postova
  • Motocikl: KTM 690 enduro, BMW R1250RT
Pre 13 sati, andrej. je napisao:

ciljna grupa

Andrejka, imaće ovo ciljnu grupu, i to da ne poveruješ.

6.500 za osnovni model je super cena.

Nov model, 2 cilindra, 45ks, vozi se sa A2.....

Slažem se da nije baš za neku off upotrebu, ali za prevesti se livadom do reke, otići na kampovanje, vozikanje po seoskim makadamima će biti i više nego OK.

Za grad, mršav za provlačenje, ima snage, može i za posao i za izlazak i za pijac...

Mislim ovo navodim iz mog ugla gledanja, da je ovo višenamenski motocikl koji može naći put do mnogih garaža...

• Sviđa mi se 7
  • Podržavam 3

• Zainteresovan, 525 postova
  • Motocikl: ZZR 1400
pre 6 minuta, Tumbe je napisao:

Slažem se da nije baš za neku off upotrebu, ali za prevesti se livadom do reke, otići na kampovanje, vozikanje po seoskim makadamima će biti i više nego OK.

Za grad, mršav za provlačenje, ima snage, može i za posao i za izlazak i za pijac...

Ma jok, nemoguce da postoje ljudi koji ce motor da voze amaterski. Po komentarima ovde imamo samo hard endurase koji motorom skacu sa krosnje na krosnju pa na terasu, a ovaj motor ima premali klirens za to. Takve profi zahteve ispunjavaju iskljucivo quingqi, sprint, baotian i keeway.

• Sviđa mi se 1
  • Haha 7

I ja mislim. Cekam da vidim prvi review od Bigrock moto. 
Evo ja koji sam se napalio na adv segment al me koci gliser, 🤣, bih ozbiljno razmislio o ovako necemu.

Drugo, sada nakon sto sam zaokruzio sva 4 japanska proizvodjaca, moram reci da mi je Kawasaki najvise u srcu, ali ne mogu tacno opisati zbog cega. Nemaju najbolji finish, nisu najpouzdaniji proizvodjac al opet nekako su mi najdrazi.

• Drug član, 2831 postova
  • Motocikl: CF Motor 450MT; ex: Yamaha XT660Z Tenere

~ 1000 evra više od emtejca je skroz korektno. Imaće on svoju klijentelu sigurno. Malo nostalgija, malo nepoverenje u kineze itd. 
Ali tek kada bude bilo moguće da se proba - moći ćemo da nešto realno komentarišemo. Ovako mrka kapa :)

• Sviđa mi se 1
  • Podržavam 1

Poveo sam diskusiju sa nekim mehanicarem koji bas ne voli kawasaki i priupitam ga kakva je situacija danas sa kvalitetom japanaca i kako bi ih rangirao danas:

At the moment (2025) it is Yamaha who builds their bikes far superior to the other Japanese bike manufacturers. Close behind Yamaha Suzuki takes second place and then Honda disappointingly comes at third place, then there is a pause, again a pause, again a pause, again a pause and then Kawasaki takes the absolute last place in this Japanese quality and reliability quest. There was a time indeed that Honda was absolute the best in quality, no doubts about that, but that'long ago, like at least 30 years ago counting from 2025.

• BJB Maxi Scooter Club, 1007 postova
  • Motocikl: Voge 300 Rally
pre 37 minuta, Tumbe je napisao:

Andrejka, imaće ovo ciljnu grupu, i to da ne poveruješ.

6.500 za osnovni model je super cena.

Nov model, 2 cilindra, 45ks, vozi se sa A2.....

Mislim ovo navodim iz mog ugla gledanja, da je ovo višenamenski motocikl koji može naći put do mnogih garaža...

To sve stoji - ja od početka pričam samo o tome da ima dosta nelogičnosti (čime sam razočaran jer sam čekao ovaj motor za sebe uz još par modela).

Dali su motor sa svim kompromisima off road motora - bez prednosti.

Sve navedeno može da radi Honda NX 500 (i više od toga kod nekog tipa @Blackened) ali nema kompromise u vidu 21 točka i unutrašnjih guma. Nije pravljena za teži off ali evo vam 19 i tubeless (pritom ima punu A2 snagu).

Ovi stavili unutrašnje gume, 21" napred (što nije problem samo po sebi, ima ih i moj motor), i onda ga spustili na klirens redovnog motora i stavili 17 nazad (što opet nije problem samo po sebi ali pobija prve dve stvari). 

Prodavaće se naravno, prodaje se sve i svašta u današnje vreme, nego računam da ovde ipak gledamo iz ugla entuzijasta.

Za mene lično je izgubljen u sredini, s jedne strane NX500 i F450GS, sa druge 450MT i 390 Adventure (i nadam se Tuareg 457). Mislim da će svako ko zna šta hoće od motora da ga preskoči iz tog razloga

Promenio član andrej.
  • Sviđa mi se 2

Ja nisam ocekivao nista spektakularno jer koliko znam, Kawasaki nikada i nije imao spektakularan offroad motocikl niti je nesto znacajno postigao u takmicenjima tipa Pariz-Dakar itd.

• Andragog, 5459 postova
  • Motocikl: NAVIGATOR 1000 EXC450

Skupli je 297eura od MT450., (proćiće jesenja akcija). Prodavace se to samo tako. 

Promenio član srbac
  • Podržavam 1

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja