Момчило 0 Napisano Sreda u 23:39 U prolazu, 6 postova Lokacija: Београд Motocikl: Kawasaki Z750 Prijavi odgovor kao problematičan Поздрав екипо надам се да сте сви добро и да успевате да се изборите с топлотним ударима овог лета . Хтео сам да поставим овим путем садржај и све информације везане за штоп светло које трепери приликом кочења (warning strobe flashing brake light). Самим тим желим да наместим на сопствени мотор али нисам успео ништа посебно да нађем на ту тему на интернету осим да су ми искакали предлози за ЛЕД штоп светло али то није оно што ми треба тренутно. Хвала вам унапред,желим вам безбедну и сигурну вожњу. ✌ Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Satelis 16777 Napisano juče u 07:24 Integrisan, 9525 postova Lokacija: Beograd - M.M.Lug Motocikl: Peugeot Satelis250 ...... Honda NC750XD Prijavi odgovor kao problematičan To što hoćeš jedino i ima smisla sa led stop svetlom. Povezivanje je vrlo jednostavno. Pronađeš probnom lampom + i -, preseces žice i izmedju ubacis strob (žice lemis to se podrazumeva). Kodpovezivanja ne mozes se zajebati jer na strobi pise In i Out. Ako imaš obicnu sijalicu koja ti je za stop svetlo namenjena od 21 ili 21/5W istu zameni za Led u crvenoj boji pa tek onda ugradi strob. I to bi ti bilo to. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
sasa_f1 285 Napisano juče u 07:30 Svrati ponekad, 325 postova Lokacija: Beograd Motocikl: QJ SVT 650x Prijavi odgovor kao problematičan Bilo bi dobro da prestane da trepti posle odredjenog vremena, kako ne bi ometala vozace iza na semaforu npr. dok drzis kocnicu. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
RankoBg87 4610 Napisano juče u 07:54 Drug član, 2427 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Honda NC750x Prijavi odgovor kao problematičan @N.F.S. Kako si ti bese ovo resio? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
N.F.S. 24737 Napisano juče u 07:59 Integrisan, 10279 postova Lokacija: Kragujevac Motocikl: ---Honda--- Prijavi odgovor kao problematičan Imamo sam i kawu z750 , na njoj je fabricki led stopaljka nazad, doda se samo kontroler redno, moze preko on/on tropolnog prekidaca pod sedistem, pa biras strob ili normalno... 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
N.F.S. 24737 Napisano juče u 08:00 Integrisan, 10279 postova Lokacija: Kragujevac Motocikl: ---Honda--- Prijavi odgovor kao problematičan Evo je... 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
N.F.S. 24737 Napisano juče u 08:04 Integrisan, 10279 postova Lokacija: Kragujevac Motocikl: ---Honda--- Prijavi odgovor kao problematičan ..i na trenutnoj, drugaciji kontroler (konstantno strob). Ima fora da se ugradi i senzor inercije koji ce pri naglom usporavanju pustiti struju na strob kontroler. (Znaci aktivira se samo prilikom naglog, panicnog kocenja, do tada sve normalno) 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
mick 4278 Napisano juče u 08:41 Drug član, 2748 postova Lokacija: Beograd Motocikl: TRK502X, SVT650X...VOGE DS900X Prijavi odgovor kao problematičan Taj sistem uz radar blizine i mrtvog ugla bi trebalo da se inkorporira da bude obavezan deo svakog motocikla bukvalno zakonski da se uvede u obaveznu opremu kao žmigavac ili svetlo. Meni su te tri stvari opasno olakšale vožnju, pozornost je veća a sigurniji sam kad dobijem info šta se dešava pozadi i sa strane. 3 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Момчило 0 Napisano juče u 08:41 U prolazu, 6 postova Lokacija: Београд Motocikl: Kawasaki Z750 Prijavi odgovor kao problematičan @N.F.S. заборавио сам да наведем битну ставку да је моја kawa 2006 годиште,сад кад сам видео твој снимак касно сам сконтао Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
N.F.S. 24737 Napisano juče u 09:02 Integrisan, 10279 postova Lokacija: Kragujevac Motocikl: ---Honda--- Prijavi odgovor kao problematičan ..a vidi ovo druze mick Na ablenderu, uz blicer napred a preko releja i buzzer sirena vezana. Koliko je legalno pojma nemam ali nema vozila koje mi se pomerilo nije 1 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
AndjeoPakla 4008 Napisano juče u 09:26 Drug član, 468 postova Lokacija: Petrovac na Mlavi Motocikl: CBR 900RR Prijavi odgovor kao problematičan Pre 1 sat, Satelis je napisao: Povezivanje je vrlo jednostavno. Pronađeš probnom lampom + i -, preseces žice i izmedju ubacis strob (žice lemis to se podrazumeva). Ja nisam lemio žice, nego sam na sve spojeve stavio buksne za onom zaštitnom izolacijom (mada uvek preko svega stavim i malo izolir trake). Ovo sve iz razloga što sa strobom nećeš proći tehnički pregled, a ovako se bukvalno pre tehničkog za minut raskači i vrati u fabričku postavku. Sijalica naravano da je obavezno LED, inače nema nikakvog smisla. 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
mick 4278 Napisano juče u 10:37 Drug član, 2748 postova Lokacija: Beograd Motocikl: TRK502X, SVT650X...VOGE DS900X Prijavi odgovor kao problematičan Pre 1 sat, N.F.S. je napisao: ..a vidi ovo druze mick Na ablenderu, uz blicer napred a preko releja i buzzer sirena vezana. Koliko je legalno pojma nemam ali nema vozila koje mi se pomerilo nije Kapiram da nikako nije legalno ALI...ja bi to rado posedovao!! slično radim sa LED dugim svetlom na autoputu samo okidam prstom! Dobra uočljivost u retrovizoru...šta više rekao bih bolja je varijanta od šibanja non stop dugog svetla. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
N.F.S. 24737 Napisano juče u 10:51 Integrisan, 10279 postova Lokacija: Kragujevac Motocikl: ---Honda--- Prijavi odgovor kao problematičan Ovako je to bilo na mojoj cbr1000 pre 20 godina (i tada sam u ilegali bio covece ), nije bilo blicera/kontrolera za 3 evrica, pravio sam, stampica u kutiji od narukvice, izbusio gde je trimer da brzinu stelujem. Izvinjavam se pokretacu teme ali na neki nacin smo u toku P.S. Kvalitet snimka proporcionalan godini nastanka 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Blackened 932 Napisano juče u 11:19 (promenjeno) Zainteresovan, 553 postova Lokacija: Beograd - Koh Phangan Motocikl: '23. CB500X (prethodno '98. XL600V) Prijavi odgovor kao problematičan 2 hours ago, mick said: Taj sistem uz radar blizine i mrtvog ugla bi trebalo da se inkorporira da bude obavezan deo svakog motocikla bukvalno zakonski da se uvede u obaveznu opremu kao žmigavac ili svetlo. Meni su te tri stvari opasno olakšale vožnju, pozornost je veća a sigurniji sam kad dobijem info šta se dešava pozadi i sa strane. Da, mrtav ugao nije lose imati, korisno. Ali ima i preterivanja, recimo TC (traction control) je iz bezbednosnih standarda uvek ukljucen na novim motorima, ne moze motor da pamti stanje kada se ugasi/upali, bas lose. Ne znam koliko je cesto kod motora, kod mene na cb500x se fabricki pale sva 4 zmigavca kada kocim naglo i aktiviram ABS (za brzine 50kmh+), mislim da je povezano sa ABS-om, deluje kao najbolje resenje. Veoma korisno, a jednostavna stvar. Bilo bi dobro da postane standard. A ovo iz teme, da stalno trepti stop svetlo, isto se lakse vidi, ali malo iritira i skrece paznju previse, pogotovo nocu moze smetati drugima. Ne znam koliko je legalno. Bilo bi dobro samo kod jakog kocenja da se aktivira. Promenio juče u 11:20 član Blackened 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
N.F.S. 24737 Napisano juče u 11:30 Integrisan, 10279 postova Lokacija: Kragujevac Motocikl: ---Honda--- Prijavi odgovor kao problematičan pre 10 minuta, Blackened je napisao: Bilo bi dobro samo kod jakog kocenja da se aktivira. Raznih kontrolera ima, moze samo da blicne tri puta pa normalno zadrzi (jednolicno) jako stop svetlo. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
mick 4278 Napisano juče u 11:46 Drug član, 2748 postova Lokacija: Beograd Motocikl: TRK502X, SVT650X...VOGE DS900X Prijavi odgovor kao problematičan pre 25 minuta, Blackened je napisao: Da, mrtav ugao nije lose imati, korisno. Ali ima i preterivanja, recimo TC (traction control) je iz bezbednosnih standarda uvek ukljucen na novim motorima, ne moze motor da pamti stanje kada se ugasi/upali, bas lose. Ne znam koliko je cesto kod motora, kod mene na cb500x se fabricki pale sva 4 zmigavca kada kocim naglo i aktiviram ABS (za brzine 50kmh+), mislim da je povezano sa ABS-om, deluje kao najbolje resenje. Veoma korisno, a jednostavna stvar. Bilo bi dobro da postane standard. A ovo iz teme, da stalno trepti stop svetlo, isto se lakse vidi, ali malo iritira i skrece paznju previse, pogotovo nocu moze smetati drugima. Ne znam koliko je legalno. Bilo bi dobro samo kod jakog kocenja da se aktivira. Kod mene je radar blizine pa kad vozilo priđe do granice onda pali sva četiri...još nisam ABS aktivirao do sad pa ne znam da li pali i tad Ali trepćuće stop svetlo definitivno treba...opasno privuče pažnju vozača iza i to je poenta. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Satelis 16777 Napisano juče u 11:50 Integrisan, 9525 postova Lokacija: Beograd - M.M.Lug Motocikl: Peugeot Satelis250 ...... Honda NC750XD Prijavi odgovor kao problematičan Imao sam nekoliko dobrih jakih kocenja pred il na mostu (Gazela) ....tu strob i te kako pomaže tj dolazi do izražaja da me ne raspali kavezar od pozadi. Andjeopakla Kod mene je davno bas davno sve zalemljeno i bez ikakvih prekidača....nikakvih problema na tehničkom pregledu. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Blackened 932 Napisano juče u 12:56 (promenjeno) Zainteresovan, 553 postova Lokacija: Beograd - Koh Phangan Motocikl: '23. CB500X (prethodno '98. XL600V) Prijavi odgovor kao problematičan 1 hour ago, mick said: Kod mene je radar blizine pa kad vozilo priđe do granice onda pali sva četiri...još nisam ABS aktivirao do sad pa ne znam da li pali i tad Ali trepćuće stop svetlo definitivno treba...opasno privuče pažnju vozača iza i to je poenta. Kako nisi nikada naglo kocio - Da ali sto kaze @N.F.S. kod naglog kocenja da se kontroler namesti ili nesto umereno. Ali da treperi kod svakog kocenja je protiv pravila saobracaja, moze biti opasno po druge ucesnike jer preusmerava paznju, malo je i sebicno/bahato tako na svoju ruku to raditi da blica stalno. Promenio juče u 12:57 član Blackened Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
mick 4278 Napisano juče u 13:21 Drug član, 2748 postova Lokacija: Beograd Motocikl: TRK502X, SVT650X...VOGE DS900X Prijavi odgovor kao problematičan pre 23 minuta, Blackened je napisao: Kako nisi nikada naglo kocio - Pa vozim laganini... 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
N.F.S. 24737 Napisano juče u 14:30 Integrisan, 10279 postova Lokacija: Kragujevac Motocikl: ---Honda--- Prijavi odgovor kao problematičan Svojevremeno mi je bdada rekao/pokazao isecak iz zakona o saobracaju da je trepcuci stop ok i prihvatljiv (strob/brzo blicanje vrv ne). Sent from my EML-L29 using Tapatalk 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
AndjeoPakla 4008 Napisano pre 13 sati Drug član, 468 postova Lokacija: Petrovac na Mlavi Motocikl: CBR 900RR Prijavi odgovor kao problematičan Pre 15 sati, N.F.S. je napisao: Svojevremeno mi je bdada rekao/pokazao isecak iz zakona o saobracaju da je trepcuci stop ok i prihvatljiv (strob/brzo blicanje vrv ne). Jbg, ja sam imao problem na tehničkom i onda sam morao da ga rešim na licu mestu da bih završio, pa sam onda posle adaptirao sa ovim i od tad svake godine prebacim na fabrički pred pregled. Sledeće nedelje treba da registrujem pa ću se baš raspistati. Moguće je i do radnika na tehničkom, kod nas je opštepoznata navika da kad neko nešto ne zna ili nije siguran kaže da "to ne može" i time zaštiti sebe. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
MaxiS 2958 Napisano pre 11 sati Drug član, 1651 postova Lokacija: Niš Motocikl: Kawasaki Versys 650 Prijavi odgovor kao problematičan @N.F.S. Tako je. Listao sam. U članu 69 stoji da može biti ugradjeno trepcuce stop svetlo, takodje stoji na ne moze biti ugradjeno prednje trepcuce svetlo. Ali, zakon je pun rupa. Takodje stoji da svako naknadno ugradjivanje mora imati COC "Certificate of Conformity" ili atest. Znači @AndjeoPakla je u pravu, i ja skidam sve pre tehnickog, jer ne zelim da se yebavam. I to iz dva glavna razloga... Vozila su mi uvek ispravna i ne podmicujem i drugo, nemam prijetelje ili osobe na tehnickom koji ce progledari kroz prste. Ja idem uvek u Dunav, oni mi najpovoljniji i imaju i naplatu i nalepnice, i ne gledaju kroz prste... Tako da sve razmontiram, i namontiram. Srecom, imam samo maglenke. Iz tog razloga i ne ugradjujem LED (jer se na versys malo teze menjaju). Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...