Jump to content

Moto Zajednica

Voge 625DSX

Recommended Posts

• Drug član, 616 postova
  • Motocikl: Suzuki Vstrom 650
14 hours ago, Luka9905 said:

Kilometar sat fino laže, 140 je 125 po GPS

To je to, 10%. Uobičajeno.

• Sviđa mi se 1
  • Podržavam 2

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Drug član, 406 postova
  • Motocikl: Suzuki sv650N, Honda Hornet 900

Trenutno, po ceni od 6.900e, mislim da je preskup, jer su konkurenti povoljniji.

Videćemo šta će da kaže Black friday, ukačih na temi o 525 da su kolege kupovale baš tada

• Drug član, 2633 postova
  • Motocikl: CF Motor 450MT; ex: Yamaha XT660Z Tenere

Videh ga prvi put uživo prošlog vikenda, baš @nuk ov, ako se ne varam :) Mnogo lep motor, baš privlači pažnju. Pogotovo boja agregata. 
Rekoh da postavim sliku, ali vidim da slika jednostavno ne dočarava dobro ovo o čemu pišem. Baš zanimljiv model. 

• Sviđa mi se 2

• Drug član, 406 postova

Lep je, nema šta.

Model 525 dsx je lepo zaživeo, u Italiji je prodato više od 2k primeraka u godini. Ovaj 625 definitivno nije izazvao takav bum.

Jedan je od motora koje razmatram, ali po trenutnoj ceni nikako.

• Svrati ponekad, 264 postova
  • Motocikl: Voge 525 DSX

Zato što 625 ne nudi ništa specijalno u odnosu na 525...čak 525 nudi više, mogućnost vožnje sa A2, nižu registraciju, nižu i cenu.

• Sviđa mi se 1

• U prolazu, 6 postova
  • Motocikl: Voge 625 dsx
On 3. 10. 2025. at 13:01, Don_Kihot je napisao:

Zato što 625 ne nudi ništa specijalno u odnosu na 525...čak 525 nudi više, mogućnost vožnje sa A2, nižu registraciju, nižu i cenu.

Pa dobro sad, ipak nudi malo vise snage i obrtnog momenta, malo visi polozaj sedenja, malo bolji displej, malo lepse boje...malo ovoga, malo onoga i eto.

Jedino sto je glupo je onolika registracija za <600 kubika, al sta je tu je. Ako cemo tako, moglo bi i gorivo biti jeftinije, a i struja, grejanje, hrana...

To malo više snage i obrtnog momenta je gotovo neprimetno u vožnji...više placebo efekat nego što je realna razlika. Položaj sedenja subjektivna stvar, displej diskutabilno i nebitno, meni je na 525 vidljivost displeja odlična i nemam zamerki po tom pitanju.

• Sviđa mi se 1

• Drug član, 406 postova

S obzirom na to da je razlika od 25% u pitanju, i to i u snazi i u obrtnom momentu, ne bih se složio da je neprimetno. Na 525 bih očekivao mnogo više šaltanja pri preticanju.

Možeš da primetiš samo na uporednim testovima. Misliš da će tih 25% brojki da te značajno ispuca iz krivine ili da pretičeš gde sa ovim nisi mogao? Malo sutra. Eno Moto Bruder čipuje 525 na 63ks. Osetiš da malo bolje ide i to je to.

• Sviđa mi se 1

• Drug član, 406 postova
23 minutes ago, Don_Kihot said:

Eno Moto Bruder čipuje 525 na 63ks.

'oće to, od Honde cb500 da naprave čipom Yamahu mt 07 🤣

To su smešne priče, razlika se ne oseti jer softverski ne može više od 5ks da izvuče (ako 3KS na tom motoru izvuče to je uspeh).

Sve u svemu, razlika od 25% se oseti, to je značajna razlika. Naravno, sve je i do korisnika, nekome je svejedno 25ks ili 50ks, i to je u redu, meni lično nije svejedno i ja razliku primećujem. Sv je imao 71KS, Hornet 109KS, razlika je značajna!

Promenio član Luka9905

• Svrati ponekad, 403 postova
  • Motocikl: Voge SR3, Aprilia Scarabeo 125, Voge DS625X
pre 54 minuta, Luka9905 je napisao:

Zato sam i rekao, 25% više i snage i obrtnog momenta.

Evo tačno, 625 ima 34% više KS i 27% više nm.

Nisam vozio 525 al ovo nije zanemariva razlika, šta više.

• Podržavam 1

2 hours ago, Luka9905 said:

'oće to, od Honde cb500 da naprave čipom Yamahu mt 07 🤣

To su smešne priče, razlika se ne oseti jer softverski ne može više od 5ks da izvuče (ako 3KS na tom motoru izvuče to je uspeh).

Sve u svemu, razlika od 25% se oseti, to je značajna razlika. Naravno, sve je i do korisnika, nekome je svejedno 25ks ili 50ks, i to je u redu, meni lično nije svejedno i ja razliku primećujem. Sv je imao 71KS, Hornet 109KS, razlika je značajna!

Nije samo softverski, no nije ni bitno. 525 i 625 su jako slični motori, prenos je isti..nisu sv i hornet baš baba i žaba, ali nije mi baš uporedno poređenje u tom smislu.

• Podržavam 1

• Svrati ponekad, 84 postova
  • Motocikl: HONDA SW T 400

Pozdrav

Imam pitanje

Dali ko posjeduje ovaj model Voga 625dsx

Imal ko da je napravio vece kilometraze sa ovim motociklom i naravno imal kakvih ozbiljnih problema sa njim 

Mnogi ga hvale da je je best buy za ovu cijenu po kojoj se prodaje i naravno uz svu opremu koja dodje na njemu 

Najvise me zanima sam agregat 

Jel ima potrosnje ulja i naravno koliko od zamijene do zamijene

Drugo neki spominju trzanje kad se prebacuje iz vece u manju brzinu i sad da nepisem roman sto bi rekli 🙂 koliko je ispeglan u voznji za razliki od brendiranih motora Honda, Yamaha, Suzuki itd itd.... 

Ako ko ima kakva iskustva voli bi da cujem posto razmisljam o kupovini ovog modela motocikla...

Ja sam na 5500Km za ovih 3 i po meseca, menjao sam sajlu kvačila nedavno, što se problema tiče, ja ga ne štedim.

Ne troši ulje, voli da se potera u obrtaje, nema nikakvog trzanja koje pominješ, promena brzina je malo glasnija i nekad traži da se dobro stisne poluga menjača, agresivna kontrola proklizavanja, položaj nogu je sportski zgrčen što nekome smeta ali nama krakatima je to prednost jer lakše spakujemo noge na kompaktan motocikl kao što je ovaj. Okretan i zabavan za vožnju, izuzetno visok položaj upravljača i to su mu vrline i mane onako na prvu

• Svrati ponekad, 84 postova
  • Motocikl: HONDA SW T 400
Pre 5 sati, nuk je napisao:

Ja sam na 5500Km za ovih 3 i po meseca, menjao sam sajlu kvačila nedavno, što se problema tiče, ja ga ne štedim.

Ne troši ulje, voli da se potera u obrtaje, nema nikakvog trzanja koje pominješ, promena brzina je malo glasnija i nekad traži da se dobro stisne poluga menjača, agresivna kontrola proklizavanja, položaj nogu je sportski zgrčen što nekome smeta ali nama krakatima je to prednost jer lakše spakujemo noge na kompaktan motocikl kao što je ovaj. Okretan i zabavan za vožnju, izuzetno visok položaj upravljača i to su mu vrline i mane onako na prvu

Ja sam visok 1.92 

Citao sam na raznim forumima da je idealan kazu za visoke 

Kod nas u BiH imaju samo dva dilera Voga al mana je sto nijedan nema testni model malo mi je to da budem vulgaran glupo iskreno

Pa nemozes kupit nesto na prvu samo da ga pogledas sjedes i kazes Ok kupujem

A kazes potrosnja ulja nista ni kapi to mi se svidja jer kod CF Moto spominju potrosnju ulja agregata

Kazes da nekad treba malo vise pritisnut polugu mjenjaca jel to uvijek tako da je grub na pedali ili sve zavisi od voznje mada nebi trebalo da to bude tako to bi trebalo da salta lijepo dal ga malo firsirao ili vozio normalno 

Iz prve u drugu je malo tvrđa promena, kad polako prebacujem ili kad sam preterano nežan se oseti :) Nikakav problem kad normalno šaltaš. Menjač je precizan, brzine su izražene.

• Drug član, 406 postova

@nuk Jesi li pre Voge-a vozio manuelca? Možeš li porediti, u odnosu na taj motor da li je tvrđi menjač, mekši?

Moguće da će to još da se slegne. 🙂

Sa MT07  mogu direktno da poredim,  malo je tvrđi i brzine su izraženije i za razliku od Yamahe ovde nemam nikakav problem da "nađem" N. Moguće da je do razrade, stalno menjam obuću pa ne mogu da tvrdim ali mislim da je to u početku bilo dosta izraženije 

• Hvala 1

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   1 član

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja