Gajo Sevojno 2065 Napisano Jun 22 Drug član, 1459 postova Lokacija: Staze i planine Motocikl: Suzuki gsxs1000, aprilia tuareg 660 rally, Beta 350rr Prijavi odgovor kao problematičan Kao što naslov teme kaze, imam ova dva kandidata za kupovinu, novi kove 800x pro remap i dekatalizator, po rečima dilera 115ks mu je izvukao. Drugi kandidat, yamaha tenere, 2024, 1200km, remap, dekatalizator, ful akrapovic titanium linija, hyperpro amortizeri napred i nazad nastelovani na 100kg sto je i moja težina. Probao sam oba, kove ujeda, kida i mnogo je lagan i povozan. Yamaha sa druge strane mirnija, teza ali se isto lepo vozi, mada će za of biti povuci potegni sa njom. Srce kaze kove a pamet Yamaha. Yamaha mi isto deluje premium i na izgled i na dodir dok kove khmm onako..Ali mi je brate izvukao osmeh na lice sto odavno ni jedan motor nije.. Ajde da čujem mišljenja sta bi vi izabrali.. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Andrej_Hotstepper 8336 Napisano Jun 22 Drug član, 3392 postova Lokacija: NS Motocikl: Versys 650 Kiklop Prijavi odgovor kao problematičan ...ISTORIJSKI posmatrano, sama činjenica da smo počeli da postavljamo ovakva pitanja je jasan znak da bi trebali da kupimo ovo u šta "sumnjamo" . Kad su se pojavili japanci istu dilemu bi kupac imao - britanski / italijanski čuveni brend što osvaja trke ili ovaj iz azije sa smešnim nazivom... Uvek vidim neodoljivu sličnost u situaciji. Iskreno, pre koji dan sam gledao na YT klipove o tom kove, oduševljen sam, slatke muke su pred tobom Pratim, baš me interesuje. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Marko81 1051 Napisano Jun 22 (promenjeno) Zainteresovan, 709 postova Motocikl: XTZ 750 Prijavi odgovor kao problematičan Moje misljenje je da bih odma uz'o jamahu! Verujem da je kinez laksi za off ali Pol Tares ima 192cm/90kg pa tera teneru uz masnu banderu bez problema. A uostalom zelim da verujem da japanci i dalje postuju busido i da su kvalitetniji od kineza... p.s. tenera ima aftermarket ogibljenje sto je velika prednost u odnosu na kove koji (kako vidim iz napisanog) - nema! Promenio Jun 22 član Marko81 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Gajo Sevojno 2065 Napisano Jun 22 (promenjeno) Drug član, 1459 postova Lokacija: Staze i planine Motocikl: Suzuki gsxs1000, aprilia tuareg 660 rally, Beta 350rr Prijavi odgovor kao problematičan I yamaha diler mi je rekao za Pol Taresa, kad sam mu rekao da je malo poteška za ofroad , a zanimljivo, kad sam prodavcu yamahe pomenuo da mi je protiv kandidat kove, on je prevrnuo očima i prikomentarisao tipa Kinesko smeće a kove diler na pomen yamahe se slatko nasmejao i rekao da je to spora krmača ( bukvalno prevedeno) .. Elem meni i nije namera da radim neki ozbiljniji of, za to već imam betu 350rr, nemena ovog motora bi bila putovanje ali da ne gledam na kvalitet asfalta i gde god bih našao neku prečicu makadamsku naravno da bih je iskoristio. Recimo 50%asfalt 50% of. Naravno kamp oprema se podrazumeva i većinom sam.. tako da me kod yamahe stvarno plasi težina. Promenio Jun 22 član Gajo Sevojno 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Džim Džarmuš 3515 Napisano Jun 22 (promenjeno) Drug član, 1656 postova Lokacija: 🌍🌎🌏🇷🇸 Motocikl: BMW C400GT🏍 🛵Beverly300hp,Honda x-adv 750,BMW F900 GS⬜🟦🟥 Prijavi odgovor kao problematičan Izabrao bih kove,ako motor za put već imaš i ako ,pod jedan toliki "fun" faktor daje . Ma da i kove je ok za "put"kao jedini motor Teneru sam vozio test ,stock,bila mi je mrtva ,na kraju sam uzeo f900gs koji ima fun factor (ali i vi.še ks,snage) i spada u drugu kategoriju. Na kove sam samo sedeo i zaista je kao bicikla mali kompaktan i sav lagan nekako.Meni licno ne bi bio opcija jer sam 1m91cm pa mi je tenera bolje stajala..ali kazem utisak mi je da je mutava u vožnji i da ima visoko teziste. Realno i kove će se prodati, sporije ali će otići ako te to brine. Prespavaj pa idi opet vozi ,to bar możeš. Promenio Jun 22 član Džim Džarmuš 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Skittles 6328 Napisano Jun 22 Nemanja Stojanović, 1730 postova Lokacija: youtube.com/@motoriiplanine Motocikl: Honda GL 500 Interstate + Honda NX500 Prijavi odgovor kao problematičan Kove. Samo na osnovu tvog opisa. Sumnjaš u sebe, al je jasno šta želiš. Vozio sam ga i jes lagan, šta je veliki faktor ako planiraš off. Taj Pol može i goldwing da protera gde ja ne mogu peške, zaboravi na te priče Na kraju krajeva, kupiš, voziš malo, prodaš, kupiš drugi Nije motor žena da je zauvek. 1 3 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
živke 7300 Napisano Jun 22 Drug član, 2474 postova Lokacija: Niš; youtube.com/@adv_zivke Motocikl: CF Motor 450MT; ex: Yamaha XT660Z Tenere Prijavi odgovor kao problematičan Samo se ne slažem ovo za ženu, da je zauvek Inače Gajo kontradiktoran si. Deluje da želiš kove više . Kažeš ne treba ti mnogo za off - onda tenere, ali opet 50% off a to je baš mnogo offa. @Marko81 nije baš tako jednostavno. Velika razlika u težini. Da probaš jedan i drugi video bi o čemu pričam. Mani Pola, to je nešto drugo. Inače nisam vozio Kove, samo sam seo na motor. I već je očigledno. Stigao je jedan u ekipu, pa ću ga probati prvom prilikom. Gajo - iskreno deluje mi da si više tenere tip. Nije kinez za svakoga Vidi recimo kako je @Skittles prošao Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Motorcyclist 20145 Napisano Jun 22 Integrisan, 6295 postova Lokacija: Vojvodina Motocikl: Suzuki GSR600 Prijavi odgovor kao problematičan Ja bih izabrao Teneru. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Gajo Sevojno 2065 Napisano Jun 22 Drug član, 1459 postova Lokacija: Staze i planine Motocikl: Suzuki gsxs1000, aprilia tuareg 660 rally, Beta 350rr Prijavi odgovor kao problematičan Pre sat vremena, živke je napisao: Samo se ne slažem ovo za ženu, da je zauvek Inače Gajo kontradiktoran si. Deluje da želiš kove više . Kažeš ne treba ti mnogo za off - onda tenere, ali opet 50% off a to je baš mnogo offa. @Marko81 nije baš tako jednostavno. Velika razlika u težini. Da probaš jedan i drugi video bi o čemu pričam. Mani Pola, to je nešto drugo. Inače nisam vozio Kove, samo sam seo na motor. I već je očigledno. Stigao je jedan u ekipu, pa ću ga probati prvom prilikom. Gajo - iskreno deluje mi da si više tenere tip. Nije kinez za svakoga Vidi recimo kako je @Skittles prošao Gledaj da se ne dvoumim ne bi ni postavio temu , tenere je lepša, mocnije i kvalitetnije izgleda ali naspram kove je totalno dosadna za voznju. Inace sam tip koji voli da divlja prilicno sa motorima, vozim i betu, sa njom slajdujem, skačem itd, takodje vozim na stazi, do duše ove godine nisam ali sam ranijih godina bio jako aktivan. Eto, nisam uopšte tip vozača sa 3 kofera, muzika u ušima i lagano. Ako uzmem yamahu, vadiću joj mast kao i svakom mom motoru 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
živke 7300 Napisano Jun 22 Drug član, 2474 postova Lokacija: Niš; youtube.com/@adv_zivke Motocikl: CF Motor 450MT; ex: Yamaha XT660Z Tenere Prijavi odgovor kao problematičan Yamaha će da izdrži i neće da trepne, a za kove je pitanje. Ako si raspoložan da rizikuješ - što da ne. Drugari koji su probali kove kažu da yamaha ne može ni da mu priđe po voznim karakteristikama, nebo i zemlja. Slatke muke 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
OgiBG 457 Napisano Jun 22 Svrati ponekad, 301 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Benelli Leoncino 500Trail............Suzuki VStrom 800DE (u dolasku) Prijavi odgovor kao problematičan Ja bih npr razmislio ako cu dusu da mu vadim... To podrazumeva da ce biti svega naravno i nekih padanj na off-u itd. Da li distributer ima dovoljno delova za zamenu i ako nema koliko meni treba da ih nabavim. Proba Kove 800xPro jako mi se svideo ima taj kik koji te tera da ga vozis brze i brze... Ali posto sam u mogucnosti da imam samo jedan motor onda je on ispao iz igre. Vreme ce pokazati koliko je Kove dobar, generalno ga svi hvala nisam primetio neke zamerke sem sto je na nekim modelima bila losa legura metala pa su se pojavile pukotine koje ne smeju tu da budu(pisali u FB grupi) Po onome sto si napisao i opremu uz koju dolazi Tenera ja bih izabrao nju. Hoces na solo putovanja treba ti pouzdan agregat, ogibljenje je vec nastelovano za tvoju tezinu, samo neki cras bar i barkbusters, skid plate Thor(ako se ima finansija) deblje/jace unutrasnje gume da mozes da ih izduvas i pun gas. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Gajo Sevojno 2065 Napisano Jun 22 Drug član, 1459 postova Lokacija: Staze i planine Motocikl: Suzuki gsxs1000, aprilia tuareg 660 rally, Beta 350rr Prijavi odgovor kao problematičan Sve to ima već, evo par slika.. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Gajo Sevojno 2065 Napisano Jun 22 Drug član, 1459 postova Lokacija: Staze i planine Motocikl: Suzuki gsxs1000, aprilia tuareg 660 rally, Beta 350rr Prijavi odgovor kao problematičan Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Gajo Sevojno 2065 Napisano Jun 22 Drug član, 1459 postova Lokacija: Staze i planine Motocikl: Suzuki gsxs1000, aprilia tuareg 660 rally, Beta 350rr Prijavi odgovor kao problematičan Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Gajo Sevojno 2065 Napisano Jun 22 Drug član, 1459 postova Lokacija: Staze i planine Motocikl: Suzuki gsxs1000, aprilia tuareg 660 rally, Beta 350rr Prijavi odgovor kao problematičan afbeeldinge n Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Gajo Sevojno 2065 Napisano Jun 22 Drug član, 1459 postova Lokacija: Staze i planine Motocikl: Suzuki gsxs1000, aprilia tuareg 660 rally, Beta 350rr Prijavi odgovor kao problematičan Jos joj uvek ne znam cenu. Treba da proračuna sta je uložio, to je licni motor od dilera, za sebe ga sredio ali promenio planove pa ga prodaje. Računam da je nova Yamaha tenere u Belgiji gde živim €11.500, kad oduzme sto je godinu stara i ima 1200km i kad doda opremu, očekujem oko 13.000€ da će da traži, što mi je neka gornja granica. Kove je nov u Belgiji € 11.600 uključeno remapiranje i skidanje katalizatora kao i drugi vazdušni filter, reče da ne stavlja k&n već meki drugi koji je po njemu bolji.. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
aca-pn 6686 Napisano Jun 22 Enduraš, 6516 postova Lokacija: Paracin Motocikl: CRF300L Prijavi odgovor kao problematičan Po meni nije neka dilema, samo od tebe zavisi da li ti je bitnija pouzdanost, ili vozne karakteristike i snaga. Kad to prelomiš biće ti jasno za koji da se odlučiš. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Rider000 1911 Napisano Jun 22 Drug član, 1288 postova Lokacija: Zapadna Bačka Motocikl: EX Honda CB500X '23---------------------------------------EX Honda Africa Twin '17------------------------------------------V Strom 650XT '24------------------------- Prijavi odgovor kao problematičan Yamaha ce izdrzati sve i svasta. Kove pitanje... Kratko je na trzistu, delovi su pitanje, podrska pitanje... Moz' da bude top, a i ne mora bit'... Vidim da u grupama na fb kace ljudi da im puca nosac zadnjeg amortizera. Bas onako vitalan deo a los kvalitet materijala. Plus za Kove svakako tezina, vise snage i tubeless tockovi. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
aca-pn 6686 Napisano Jun 22 Enduraš, 6516 postova Lokacija: Paracin Motocikl: CRF300L Prijavi odgovor kao problematičan Ima u temi za Kove 800 video gde rusi otvaraju masinu sa 3000 km predjenih i ono sto su zatekli nije bas obecavajuce. Bregaste vec imaju tragove trosenja, a lamela je spaljena pa su morali da je menjaju. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Motorcyclist 20145 Napisano Jun 22 Integrisan, 6295 postova Lokacija: Vojvodina Motocikl: Suzuki GSR600 Prijavi odgovor kao problematičan Ja bih najradije uzeo KTM 790 adv ako su resili problem sa bregastom Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Gajo Sevojno 2065 Napisano Jun 22 (promenjeno) Drug član, 1459 postova Lokacija: Staze i planine Motocikl: Suzuki gsxs1000, aprilia tuareg 660 rally, Beta 350rr Prijavi odgovor kao problematičan Mislim da je preko mog budžeta. Ne bih davao preko 13-14.. Mozda aprilia tuareg Promenio Jun 22 član Gajo Sevojno 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
aca-pn 6686 Napisano Jun 22 Enduraš, 6516 postova Lokacija: Paracin Motocikl: CRF300L Prijavi odgovor kao problematičan Sto ne uzmes transalpa 750, dobro ide, udoban na putu, a moze i blagi offroad i na sve to pouzdan. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Motorcyclist 20145 Napisano Jun 22 Integrisan, 6295 postova Lokacija: Vojvodina Motocikl: Suzuki GSR600 Prijavi odgovor kao problematičan 3 minutes ago, Gajo Sevojno said: Mislim da je preko mog budžeta. Ne bih davao preko 13-14.. Mozda aprilia tuareg Dobra opcija Ne znam kako se pokazao, jedino znam da je imao neku fabricku gresku na prednjem vesanju, nesto unutra u amortizerima ali da se resiti. Kolega sa foruma koji ga je imao je pisao o tome. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...